Νέο παιχνίδι για το ORIC: PUTUP (demo) από τον [raxiss]

Ας ριξουμε τωρα μια γρηγορη ματια στο Putup, το νεο παιχνιδι απο την ομαδα Raxiss, που πιο πρόσφατα ειχαμε δει με το παιχνιδι Speed Ball και το εξαιρετικο IJK-egoist joystick interface για Oric.

Ειναι μεταφορα ενος παιχνιδιου που αρχικα ειχε κυκλοφορησει για MSX και αργοτερα για MSDOS. Ειναι παιχνιδι τυπου arcade puzzle. Σε καθε πιστα πρεπει να μαζεψουμε την μπιλια και να την ριξουμε στην τρυπα. Τοτε θα εμφανιστει η εξοδος για την επομενη πιστα. Ενδιαμεσα πρεπει να αποφυγουμε τους εχθρους και (προαιρετικα; ) να φαμε και τα φρουτακια. Ολα αυτα ενω μειωνεται ο χρονος μας και εχουμε και περιορισμενες ζωες.

Επι του παροντος εχουμε την demo εκδοση που εχει τρεις πιστες. Το τελικο παιχνιδι θα εχει 50. Διατιθεται σε μορφη tap και ειναι συμβατο με το Erebus. Υποστηριζει joystick μεσω του IJK-egoist interface.



Η οθονη φορτώματος



Η αρχικη οθονη



Οι τρεις πιστες





Οταν τις ολοκληρώσουμε βλεπουμε αυτη την οθονη και το παιχνιδι αρχιζει απο την αρχη.



Μεχρι στιγμης το ολο παιχνιδι μπορει να το ολοκληρώσει κανεις σε ενα λεπτο, οποτε ειναι λιγο δυσκολο να εκφέρω γνωμη για το gameplay, αλλα απο το λιγο που υπάρχει η άποψη μου ειναι οτι ειναι εξαιρετικό. Το παιχνιδι παιζεται πολυ ευχάριστα. Η κινηση του χαρακτήρα ειναι ομαλη, ειδικα αν το παιξετε με ενα καλο joystick οπως το Space Alpha του MasterGR.

Μια μικρη παρατηρηση. Ενω το παιχνιδι ξεκιναει με το fire απο το joystick (αντι για space), αμα χασουμε ολες τις ζωες ή περασουμε ολες τις πιστες δεν μπορουμε να προχωρησουμε με το fire, αλλα πρεπει να πατησουμε το space.

Τελικα υπαρχει ενα τεραστιο προβλημα. Ποτε θα εχουμε στα χερια μας την πληρη εκδοση με τις 50 πιστες; :thanks::clap:
 
Εξαιρετική κριτική, @freaktmp!
Ήμουν ενήμερος για το μικρό πρόβλημα "fire/space" και το διορθώσαμε ήδη.
Το πλήρες παιχνίδι είναι έτοιμο και θα κυκλοφορήσει για τους υποστηρικτές μας με το IJK-egoist interface πρώτα ;).
 
Ειχα περιέργεια να δω και την εκδοση για MSDOS. Στο ALS Pentium 75 τρεχει υπερβολικα γρηγορα, ετσι πρεπει να απενεργοποιήσουμε τις caches για να έρθει στα ισα του.

Το παιχνιδι εχει ψηφιοποιημένο ηχο απο το pc speaker και δεν εχει pause button για να βγαλω μερικες φωτογραφίες απο τις προχωρημένες πιστες. :banghead::bash: Δεν ειμαι σιγουρος αν κανω κατι λαθος, αλλα δεν νομίζω οτι υποστηρίζει joystick.

Κατα τ'αλλα παιζει ουσιαστικά το ιδιο με την Oric εκδοση.

Η αρχικη οθονη.



Οθονη high scores



Μια γνωστη πιστα



Και μια αγνωστη. Η δυσκολία ανεβαινει κατακόρυφα στις επόμενες πιστες απ' αυτες που ειδαμε στον Oric. :nervous:


 
Πίσω
Μπλουζα