divined είπε:
Ήδη υπάρχουν νόμιμα streams ακόμα και με χρήση του bittorrent απο όσο ξέρω, πόσο μέσω του Applestore και άλλων υπηρεσιών. Σίγουρα είναι το μέλλον, ακόμα και για την αγορά ταινιών. Θα μπαίνουμε με τον κωδικό μας και θα βλέπουμε την ταινιοθήκη μας, όπως περίπου γίνεται στο battle.net.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Μιλάμε για
video on demand, που περιλαμβάνει ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, αθλητικά γεγονότα ότι άλλο έχει σχέση με εικόνα, όπου
ΔΕΝ πρόκειται για
ΑΓΟΡΑ, αλλά για δικαίωμα
ΧΡΗΣΗΣ περιεχομένου.
Τα βίντεο θα έχουμε δικαίωμα να τα πληρώσουμε για να τα δούμε μια φορά, σαν ενοικίαση δηλαδή.
ΔΕΝ θα περιέρχονται τα αρχεία στην κατοχή μας. Για να τα ξαναδούμε, θα πρέπει να ξαναπληρώσουμε.
Περιπτώσεις υπάρχουν που αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται προσωρινά στο σκληρό του υπολογιστή ή της κονσόλας, για περιορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 24 ώρες), ή μέχρι να δούμε όλη την ταινία.
Αυτή είναι η τάση, ή αν θέλεις το επιχειρηματικό μοντέλο που επιθυμούν οι εταιρίες.
ΔΕΝ θέλουν να είμαστε οι κάτοχοι αυτού του περιεχομένου, τα αποκλειστικά δικαιώματα κατοχής και διανομής, θα τα έχουν αυτοί που παρέχουν περιεχόμενο και μόνο αυτοί.
divined είπε:
Το θέμα εδώ όμως είναι ότι η Sony πουλάει ένα προϊόν με συγκεκριμένη λειτουργικότητα την οποία αρχίζει και περικόπτει σιγά σιγά. Εκτός και αν το έλεγε στα features ότι θα παίζει divx που δεν είναι copy-righted και μόνο. Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο όταν αγόρασα το ps3 μου.
Το
BluRay δεν αποδίδει τα αναμενόμενα όμως και από τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρίες αρχίζουν να προσανατολίζονται και να βλέπουν ως "μέλλον" αυτά που σου έγραψα παραπάνω, η
Sony θα αρχίσει να μας στρέφει ως καταναλωτές προς την online διάθεση περιεχομένου, ακόμα και με "άγαρμπους" τρόπους"*. Ειδικά στην Αμερική, έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.
*Κάτι αντίστοιχο έκανε και με το
PSPGo, αφού το
UMD απέτυχε ως μέσο...