Νεο DRM στις ταινιες του PS3

Παίζει τελικά κανείς παιχνίδια με το PS3;

Έχω αρχίσει να αμφιβάλω τελικά, με όσα διαβάζω από εδώ και από αλλού.
 
Πουκυ please και τις τρεις φορες που εχεις ποσταρει πας να κανεις το θρεντ vs,αστο οπως κυλαει ,υπαρχει ανοιχτο θεμα για αυτα.
 
divined είπε:
Ήδη υπάρχουν νόμιμα streams ακόμα και με χρήση του bittorrent απο όσο ξέρω, πόσο μέσω του Applestore και άλλων υπηρεσιών. Σίγουρα είναι το μέλλον, ακόμα και για την αγορά ταινιών. Θα μπαίνουμε με τον κωδικό μας και θα βλέπουμε την ταινιοθήκη μας, όπως περίπου γίνεται στο battle.net.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Μιλάμε για video on demand, που περιλαμβάνει ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, αθλητικά γεγονότα ότι άλλο έχει σχέση με εικόνα, όπου ΔΕΝ πρόκειται για ΑΓΟΡΑ, αλλά για δικαίωμα ΧΡΗΣΗΣ περιεχομένου.

Τα βίντεο θα έχουμε δικαίωμα να τα πληρώσουμε για να τα δούμε μια φορά, σαν ενοικίαση δηλαδή. ΔΕΝ θα περιέρχονται τα αρχεία στην κατοχή μας. Για να τα ξαναδούμε, θα πρέπει να ξαναπληρώσουμε.

Περιπτώσεις υπάρχουν που αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται προσωρινά στο σκληρό του υπολογιστή ή της κονσόλας, για περιορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 24 ώρες), ή μέχρι να δούμε όλη την ταινία.

Αυτή είναι η τάση, ή αν θέλεις το επιχειρηματικό μοντέλο που επιθυμούν οι εταιρίες. ΔΕΝ θέλουν να είμαστε οι κάτοχοι αυτού του περιεχομένου, τα αποκλειστικά δικαιώματα κατοχής και διανομής, θα τα έχουν αυτοί που παρέχουν περιεχόμενο και μόνο αυτοί.

divined είπε:
Το θέμα εδώ όμως είναι ότι η Sony πουλάει ένα προϊόν με συγκεκριμένη λειτουργικότητα την οποία αρχίζει και περικόπτει σιγά σιγά. Εκτός και αν το έλεγε στα features ότι θα παίζει divx που δεν είναι copy-righted και μόνο. Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο όταν αγόρασα το ps3 μου.
Το BluRay δεν αποδίδει τα αναμενόμενα όμως και από τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρίες αρχίζουν να προσανατολίζονται και να βλέπουν ως "μέλλον" αυτά που σου έγραψα παραπάνω, η Sony θα αρχίσει να μας στρέφει ως καταναλωτές προς την online διάθεση περιεχομένου, ακόμα και με "άγαρμπους" τρόπους"*. Ειδικά στην Αμερική, έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

*Κάτι αντίστοιχο έκανε και με το PSPGo, αφού το UMD απέτυχε ως μέσο...
 
Aardvark είπε:
Πουκυ please και τις τρεις φορες που εχεις ποσταρει πας να κανεις το θρεντ vs,αστο οπως κυλαει ,υπαρχει ανοιχτο θεμα για αυτα.
Καλά........................ :p :p
 
pooky(1) είπε:
Η κονσόλα είναι κονσόλα. Δεν είναι video.
Και ναι, το Wii είναι κονσόλα και γι αυτό μαμεί και δέρνει. Τώρα η SONY δεν θέλει να το καταλάβει, καλώς. Προσωπικά σκορδοκαΐλα μου.

Μη παρεξηγηθώ και έχω PS3 και μου αρέσει σαν ΚΟΝΣΟΛΑ. Αλλά δεν το χρησιμοποιώ ούτε σαν BR player, άλλωστε και να θέλω δεν βρίσκω εύκολα ταινίες BR για ενοικίαση.

Βέβαια και να πάψει να υπάρχει από αύριο, ούτε θα σκάσω. Θα το κρατήσω στη συλλογή (στο κουτί του) και θα πάω παραπέρα.
Θα διαφωνήσω και με αυτό και το προηγούμενο που έγραψες.

Δεν είπαμε μια κονσόλα να ψήνει σουβλάκια. Αλλά ΝΑΙ πλέον πρέπει να είναι μέσα στις κύριες δυνατότητες της να παίζει ταινίες divx, dvd, br. Μάλιστα άμα το κάνει και καλά δεν βρίσκω λόγο για την ύπαρξη και άλλης συσκευής στο σαλόνι που κάνει την ίδια δουλειά άμα δεν θες κάποια extra χαρακτηριστικά που μπορεί να σου προσφέρει.

Από εκεί και πέρα, πάνω στο θέμα μας, θεωρώ χαζή την έλλειψη αναπαραγωγής εξωτερικών υποτίτλων (και αυτό πάει και στο xbox αλλά και στο ps3). Γι'αυτό το λόγο όποτε τρέχω divx το κάνω μέσω ps3 media server.

Aardvark το "κλείδωμα" εμφανίζεται και όταν τρέχεις ταινία μέσω ps3 media server;
 
Παιδιά η sony έχασε δείτε το γιατί http://x3jailbreak.com/index.html . Σύντομα αυτό θα είναι διαθέσιμο και οποιοσδήποτε θα μπορεί να αντιγράφει προγράμματα και παιχνίδια.

Γιαυτό τον λόγο προσπαθεί τώρα να κλείσει τα κενά ασφαλείας.Εγώ δεν πρόκειται να κάνω update. Το έχω αφήσει στο 3.15 για να μπορώ να έχω linux και να το έχω και σαν media center.

Τα latest games κτλ δεν με αφορούν.Το linux όμως μου αρέσει πολύ.

Μην κάνετε το update.Περιμένετε λίγο ακόμα.
 
Να δείτε που η sony θα κλείσει και τα usb... Πονάει χέρι, κόψει χέρι η τακτική της!
 
Eκανε την επανεμφανιση του σε 2η ταινια μετα απο καιρο ,το αυτο ισχυει και σε 360.

Προς το παρον δεν ειναι θεμα μιας και ειναι ελαχιστες οι ταινιες εκτος αν γινει συνηθης τακτικη...
 
Πίσω
Μπλουζα