Ν64 Classic edition προ των πυλων???


Να μην ανοιγω ολοκληρο θρεντ το ποσταρω εδω. Το ποιος θα προλαβει να το παρει ειναι αλλο θεμα. Εκτος αν πας σε σκαλπερς. Θελω πολυ το gameboy αλλα πολλα τα λεφτα. και να το παρεις απο την εταιρεια πολυ δυσκολο. Απο τι ειδα σε 1 λεπτο εξαντληθηκαν ολα τα αποθεματα σε προπαραγγελιες για το "διαφανο". Το ιδιο θα γινει και εδω πιστευω.
 
Ακομα ουτε προπαραγγελιες δεν υπαρχουν. Αν κρινουμε απο παλιοτερες κονσολες της εταιριας, καλο 2025+...

Συν οτι κατω απο 400€ χλωμο το κοβω.
 
Καταρχάς είμαι περίεργος με το τι εννοούν με το "100% συμβατότητα" που γράφουν. Θα τρέχουν απλώς όλα τα games ή θα τρέχουν όλα και ΣΩΣΤΑ?

Οι emulators πλέον τρέχουν όλα τα games μέχρι τερματισμού αλλά δεν τα τρέχουν όλα σωστά. Δεν υπάρχει 100% accurate emulator. Ισως μόνο τα γραφικά να είναι όλα pixel perfect (χάρη στο Parallel RDP) αλλά τα timings, game speed και frame rates είναι ακόμα αχταρμάς. Μονο ο Ares έχει κάνει κάποια άλματα να τα διορθώσει όλα αυτά και είναι σε πολύ καλό δρόμο. Αλλά δεν περιμένω να τελειοποιηθεί σε λιγότερο από 2 χρόνια.

Επίσης υπάρχει και το MisterFPGA N64 core το οποίο έχει κάνει θραύση όσον αφορά την ταχύτητα που εξελίσσεται. Αλλά και πάλι, δεν το λες complete. Eίναι ακόμα πίσω, δεν φτάνει ούτε τον Ares σε accuracy ακόμα. Βεβαια με τον ρυθμό που ανανεώνεται ίσως και να τον ξεπεράσει αλλά δεν νομίζω. Θα κολλήσει στα timings, όπως όλοι.

Οπότε τι ακριβώς θα κάνει το Analogue? Αμα είναι 100% accurate τότε θα τα αξίζει τα λεφτά του. Αλλά πολύ ουτοπικό μου φαίνεται.

Επίσης εχω βαρεθεί την εμμονή να αλλάζουν το σχήμα του gamepad. Ναι ΟΚ δεν αρέσει σε πολύ κόσμο το original design όμως μόνο με αυτό το design μπορείς να παίξεις FPS όπως τα σύγχρονα, κρατόντας το από την αριστερή πλευρά. Ετσι όπως φαίνεται να το έχουν αλλάξει δεν θα μπορείς να το κάνεις αυτό πια και όλα τα FPS θα είναι unplayable, εκτός αν αλλάξεις το wiring του εγκεφάλλου σου. Ευτηχώς από ότι λένε θα μπορεις να συνδέσεις και τα original οπότε μικρό το κακό.
 
Καταρχάς είμαι περίεργος με το τι εννοούν με το "100% συμβατότητα" που γράφουν
Δεν νομιζω οτι υπηρξαν ποτε σοβαρες ενστασεις με την ποιοτητα του emulation της Analogue. Και οτι προβληματα μπορει να ειχαν προκυψει διορθώνονταν με firmware updates.

Τωρα, τιποτα δεν ειναι 100% στην ζωη. Ακομα και στο αυθεντικο hardware απο κονσολα σε κονσολα, εκδοση σε εκδοση και revision σε revision υπαρχουν διαφοροποιησεις και μικροπροβληματακια. Αμα κολλας στο 100% δεν θα μπορεσεις να ευχαριστηθεις το 99%.

θα τα αξίζει τα λεφτά του
Ποια λεφτα; Κανεις δεν ξερει ποσο θα κοστισει. Αν κοστιζει οσο ενα Mister FPGA setup, τοτε θα τα αξιζει τα λεφτα του;

Επίσης εχω βαρεθεί την εμμονή να αλλάζουν το σχήμα του gamepad.
H Analogue ποτε δεν συμπεριλαμβανει χειριστηρια με τις κονσολες της.

Απλα επειδη εχει ειδικη σχεση με την 8bitdo, συνηθως κυκλοφορουν καποιες ειδικες εκδοσεις που ταιριαζουν εμφανισιακα με τις κονσολες.

Αυτο εδω θα εχει και τις αυθεντικες θυρες, οποτε μπορεις να βαλεις το κλασσικο χειριστηριο της Nintendo και οποιαδηποτε συμβατα. Εχω παρουσιασει διαφορα πραγματα σχετικα με συγχρονες λυσεις στο προβλημα n64 controller.
 
Τωρα, τιποτα δεν ειναι 100% στην ζωη. Ακομα και στο αυθεντικο hardware απο κονσολα σε κονσολα, εκδοση σε εκδοση και revision σε revision υπαρχουν διαφοροποιησεις και μικροπροβληματακια. Αμα κολλας στο 100% δεν θα μπορεσεις να ευχαριστηθεις το 99%.
Το 100% το διάβασα στο άρθρο γι αυτό το ανέφερα. Ξέρω ότι εννοούν 99%. Κι εγώ όταν λέω 100% εννοώ 99%. Ομως στην περίπτωση του Ν64 ακόμα απέχουμε αρκετά από το 99% accuracy. Υπολογίζω ότι ένα 50% των παιχνιδιών τρέχουν με λάθος ταχύτητα/frame rate/timings. Τουλάχιστον ένα τέτοιο ποσοστό βλέπω εγώ από τα δικά μου test.

Μακάρι να έχουν κάποιο τζιμάνι εκει που να έλυσε τα προβλήματα αυτά πριν από όλους. Θα δείξει.
 
Ενα ενδιαφερον video απο τον MVG που αναλυει την κατασταση στην οποια βρισκεται σημερα το FPGA emulation του N64 και τις προκλησεις που θα πρεπει να αντιμετωπισει η Analogue για την επερχομενη κονσολα της.

 
Πίσω
Μπλουζα