@αριάδνη Ήταν τόση η χαρά μου που θα βλέπαμε ταινία μαζί που ούτε που με ένοιαξε το γεγονός ότι έπαιζε ο Πέρκινς στην ταινία καθώς δεν είναι από τους αγαπημένους μου. Κρίμα που δεν την είδες μέχρι τέλους αλλά αφού έχεις διαβάσει το βιβλίο νομίζω ότι το κενό καλύπτεται εν μέρει. Το καρτούν στην αρχή έχει σχέση με το τέλος της ταινίας, μια που εμφανίζεται ξανά και δικαιολογεί την ύπαρξή του.
Η ταινία είναι δύσκολη αλλά το ότι είναι βασισμένη στο βιβλίο του Κάφκα ίσως να προϊδεάζει το θεατή για το περιεχόμενο. Προσωπικά το βρίσκω ως ένα θαυμάσιο δείγμα εξπρεσιονισμού από τη μεριά του σκηνοθέτη, αν και ο ίδιος ο Κάφκα είχε ένα διαφορετικό είδος γραφής (ξεκίνησα να το διαβάζω σήμερα το πρωί).
Η Αριάδνη χαρακτήρισε το σκηνικό της ταινίας δυστοπικό και θα έλεγα ότι έχει δίκιο. Στα δικά μου τα μάτια πάντως φάνταζε σαν ένας εφιάλτης του πρωταγωνιστή όπου δεν μπορεί να διακρίνει αν πρόκειται για την πραγματική ζωή ή τον ύπνο του. Σ' αυτό βοηθούν πολύ και τα σκηνικά και ο φωτισμός των πλάνων. Όσο για τον Πέρκινς, ομολογώ ότι σε αυτή την ταινία είναι εξαιρετικός και ο ρόλος του ταιριάζει απόλυτα κι ας μην τον συμπαθώ ιδιαίτερα.
ΥΓ. το άτομο με τις γνώσεις είμαι εγώ;
. Μπροστά σε σένα και την Bambi που γνωρίζετε όλο το κινηματογραφικό στερέωμα από την γέννησή του, δεν πιάνω μία.