Yποπτευομαι πως αν συναντιομασταν όλοι μαζί να δούμε ρετρό ξενη ταινία θα πέρναγαμε πολύ ωραια
Να δουμε μονο τι ταινια θα βλεπαμε!
Εγω τωρα πια εχω κατασταλαξει στις προτιμησεις μου και σχεδον μονο με παλιο Χολυγουντ ευχαριστιεμαι: Μπαρμπαρα Στανγουικ, Τζοαν Κρωφορντ, Ροκ Χαντσον, Ντορις Ντεϊ, Γκλεν Φορντ, Καρυ Γκραντ....Βασικα τρελαινομαι για ταινιες που γυριστηκαν εν λειτουργια του κωδικα Hays. Aυτο ομως δε σημαινει οτι δεν απολαμβανω και καποιες του ευρωπαϊκου κινηματογραφου, αρκει να μην ειναι ακαταλαβιστικες. Ακομα κι αν προερχονται απο σκηνοθετες κουλτουριαρηδες. Αυτοι οι σκηνοθετες ειχαν και μια ωραια για τα γουστα μου εποχη, στην αρχη της καριερας τους συνηθως, που με κανει να απολαμβανω τις ταινιες τους.
Ενδεικτικα αναφερω πως μου αρεσει πολυ το Καλοκαιρι με τη Μονικα και Η πηγη των παρθενων, του Μπεργκμαν, το Μαχαιρι στο νερο, του Πολανσκι, το Νυχτερινο τραινο, του Καβαλεροβιτς, η Σουζανα και το Ανεβασμα στον ουρανο, του Μπουνιουελ. Και πολλες αλλες ακομα, αυτου του τυπου.
Οταν ημουν στην εφηβεια ξεκινησα να βλεπω πολυ κινηματογραφο. Γρηγορα καταλαβα πως τιποτε δε με γοητευε τοσο οσο οι παλιες ταινιες και αυτο δεν αλλαξε ποτε απο τοτε.
Ειδα ταινιες σχεδον ολων των ειδων, εκτος απο τρομου για τις οποιες τρεφω φοβερη απεχθεια, και αμετρητες κουλτουριαρικες.
Ειδα ταινιες που δεν μου αρεσαν και τις ειδα μεχρι τελους γιατι ημουν μικρη, ψαχνομουν και ηθελα να καταληξω στο τι μου ταιριαζει. Τρελαινομουν να ανακαλυπτω νεους σκηνοθετες, νεες τεχνικες και να ακουω αναλυσεις ταινιων απο τον Μπακογιαννοπουλο. Νομιζω πως αυτος και η Κινηματογραφικη Λεσχη του ηταν το μεσον για να αγαπησω την Εβδομη Τεχνη τοσο πολυ.
Τωρα πια, οπως ελεγα πιο πανω, εχω καταληξει και βλεπω μονο ο,τι μ' αρεσει. Παρ' ολα αυτα, θυμαμαι συχνα με αγαπη και νοσταλγια το κινηματογραφικο ταξιδι που εκανα στα πρωτα χρονια της νιοτης μου γιατι χαρη σ' εκεινο μπορεσα να αποκτησω γνωση αρα και αποψη.