Ξέρατε ότι....;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Έλα, και ο Jean Paul Gaultier τέτοια έκανε.
francoise-hardy-and-salvador-dali-in-paco-rabanne-in-france-news-photo-1718189041.jpg

francoise-hardy-and-salvador-dali-in-paco-rabanne-in-france-news-photo-1718189041.jpg
Όντας καθημερινός θαμώνας της περιοχής της Πλάκας, στη δεκαετία από τα μέσα 80ς μέχρι τα μέσα 90ς, θυμάμαι τέτοιες δημιουργίες στο κατάστημα Remember στην Πλάκα, επί της οδού Ανδριανού.....

...Ο βέγγος ήταν τόσο πολύ αγαπητός στην Ιαπωνία ώστε τον έκαναν και anime. Μάλιστα του ζήτησαν να γυρίσει και κανονική ταινία εκεί, αλλά υπήρχε πρόβλημα με την γλώσσα !

487512084_10161978001406523_6624093818188502173_n.jpg

...Ο βέγγος ήταν τόσο πολύ αγαπητός στην Ιαπωνία ώστε τον έκαναν και anime. Μάλιστα του ζήτησαν να γυρίσει και κανονική ταινία εκεί, αλλά υπήρχε πρόβλημα με την γλώσσα !

Προβολή συνημμένου 296215
Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο είναι από την ταινία "Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης" με τους Θανάση Βέγγο, Βασίλη Καΐλα, Νικήτα Πλατύ και Κατερίνα Γιουλάκη.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο είναι από την ταινία "Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης" με τους Θανάση Βέγγο, Βασίλη Καΐλα, Νικήτα Πλατύ και Κατερίνα Γιουλάκη.
Σωστά. και καλή πρωταπριλιά επί ευκαιρίας. ;)

Σωστά. και καλή πρωταπριλιά επί ευκαιρίας. ;)
Μπορεί να μην γνώριζαν τον Θανάση Βέγγο στην Ιαπωνία, αλλά η Άννα Φόνσου σε συνέντευξή της πριν λίγο καιρό στο Mega δήλωσε ότι ο Φελίνι ήθελε να κάνει μια ταινία με τον Βέγγο, αλλά ο Βέγγος δεν ήθελε.

Μπορεί να μην γνώριζαν τον Θανάση Βέγγο στην Ιαπωνία, αλλά η Άννα Φόνσου σε συνέντευξή της πριν λίγο καιρό στο Mega δήλωσε ότι ο Φελίνι ήθελε να κάνει μια ταινία με τον Βέγγο, αλλά ο Βέγγος δεν ήθελε.
Μου ακούγεται απίστευτο αλλά πάλι γιατί όχι ο Βέγγος ήταν ταλεντο

Ξέρατε ότι το τραγούδι "Ας ερχόσουν για λίγο" γράφτηκε από τον Μίμη Τραϊφόρο για την Σοφία Βέμπο. Τότε ο αδερφός της Βέμπο, που δεν ενέκρινε την σχέση της με τον νεότερο Τραϊφόρο την είχε πάρει στην Αμερική, με την πρόθεση να την παντρέψει με ένα πλούσιο Ελληνοαμερικανό. Ο Τραϊφόρος της έγραψε αυτό το τραγούδι και της το έστειλε στην Αμερική. Τελικά η Βέμπο δεν παντρεύτηκε τον Ελληνοαμερικανό, γύρισε στην Ελλάδα και παντρεύτηκε τον Τραϊφόρο.

Γραμμένο και αφιερωμένο σ'αυτήν (Βέμπο) που μου δίνει έμπνευση και που της ανήκουν όλοι μου οι στίχοι..... (Μίμης Τραϊφόρος).

Το τραγούδι τραγουδήθηκε πρώτα από την Δανάη, αλλά σας παραθέτω την εκτέλεση της Τσανακλίδου, που είναι η αγαπημένη μου.

Μία μικρή διόρθωση. Μια που μιλάμε για πανοπλίες και φουτουριστικά σχέδια στη δεκαετία του 60, το εν λόγω φόρεμα της Françoise Hardy δεν είναι του Gaultier αλλά του Paco Rabanne ο οποίος εικονίζεται στα αριστερά της φωτογραφίας. Οι δυο τους είχαν μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική σχέση και επίσης ήταν η μούσα του. Περισσότερα για το φόρεμα στο θρεντ Μόνο για γυναίκες.

Πίσω
Μπλουζα