Ξέρατε ότι....;

Ξέρατε ότι....;

Η Ελενα Ναθαναηλ εκανε την πρωτη της θεατρικη εμφανιση σε περιοδεια με το εργο "Αντρα θελω" και συμπρωταγωνιστη της το Γιωργο Κωνσταντινου;


Την εποχη εκεινη οι δυο ηθοποιοι ηταν ζευγαρι και πολλοι πιστευαν οτι η σχεση τους θα κατεληγε σε γαμο.



Ολα ξεκινησαν το 1968 στα γυρισματα της ταινιας "Ξυπνα Βασιλη". Εκει ο Γιωργος και η Ελενα υποδυθηκαν τα αδελφια. Στην πραγματικοτητα ομως ηταν τρελα ερωτευμενοι μεταξυ τους.
 
bambinella 100 είπε:
Η Ελενα Ναθαναηλ εκανε την πρωτη της θεατρικη εμφανιση σε περιοδεια με το εργο "Αντρα θελω" και συμπρωταγωνιστη της το Γιωργο Κωνσταντινου;
Την εποχη εκεινη οι δυο ηθοποιοι ηταν ζευγαρι και πολλοι πιστευαν οτι η σχεση τους θα κατεληγε σε γαμο.



Ολα ξεκινησαν το 1968 στα γυρισματα της ταινιας "Ξυπνα Βασιλη". Εκει ο Γιωργος και η Ελενα υποδυθηκαν τα αδελφια. Στην πραγματικοτητα ομως ηταν τρελα ερωτευμενοι μεταξυ τους.

Πραγματικά απίστευτη αυτή η πληροφορία bambinella. Ούτε που το είχα ακούσει ποτέ ότι ήταν ζευγάρι. Πάντως εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονταν και ο,τι πιο ταιριαστό
 
thanos75 είπε:
Πάντως εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονταν και ο,τι πιο ταιριαστό
Στο μποϊ ταιριαζαν παντως, καθοτι ντερεκια κι οι δυο.... :D
 
Από συνέντευξη του Φαίδωνα Γεωργίτση στο περιοδικό People...

 


"Με την Μπέττυ (Αρβανίτη) γίναμε ζευγάρι στη σχολή κι αργότερα παντρευτήκαμε. Δεν ταιριάζαμε όμως σαν χαρακτήρες...Το βαθύτερο ρήγμα στη σχέση μας όμως ήταν όταν αποφάσισε , χωρίς να με ρωτήσει , να ρίξει το παιδί μας..."



"Με την Αλίκη είχαμε ένα σύντομο φλερτ το καλοκαίρι του '63 , όταν είχα χωρίσει για λίγο από την Μπέττυ. Τη Μάρθα Καραγιάννη την έβλεπα πάντα ως φίλη. Η Ζωή Λάσκαρη μου άρεσε , αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε μια συζήτηση οι δυο μας"!!!



 
tonytony είπε:
Η Ζωή Λάσκαρη μου άρεσε , αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε μια συζήτηση οι δυο μας"!!!
Τι θελει να πει εδω ο ποιητης; :cool:

Οτι δεν ειχαν κοινα σημεια για να ανοιξουν συζητηση μαζι;

Οτι με το που ανοιγαν συζητηση ξεκιναγε καβγας;

Ή....

Οτι η Ζωιτσα δεν ηταν ικανη να κανει συζητηση;
 
bambinella 100 είπε:
Τι θελει να πει εδω ο ποιητης; :cool: Οτι δεν ειχαν κοινα σημεια για να ανοιξουν συζητηση μαζι;

Οτι με το που ανοιγαν συζητηση ξεκιναγε καβγας;

Ή....

Οτι η Ζωιτσα δεν ηταν ικανη να κανει συζητηση;
Δεν ξέρω bambinella αυτό μόνο ο ίδιος ο Φαίδωνας Γεωργίτσης θα μπορούσε να μας το διευκρινίσει...
 
...όταν η Αλίκη έπαιζε την θρυλική ''Εβίτα'' το Καλοκαίρι του '82 στο κηποθέατρο ''Αλίκη'', ο Δημήτρης σε κοντινό Θερινό στην Αλεξάνδρας έπαιζε σε επιθεώρηση. Είχε τύχει, στην έναρξη της δεύτερης πράξης, όταν η Αλίκη-Εβίτα έβγαινε να ερμηνεύσει στο μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου το ''Μην Κλαις Για Εμένα Αρτζεντίνα'' να είναι και η ώρα του Δημήτρη για ένα από τα νούμερα του. Έβγαινε λοιπόν και έλεγε στον κόσμο να σιγοτραγουδήσουν το ''υπέροχο αυτό τραγούδι'' μαζί με την Αλίκη και όταν εκείνη τελείωνε άρχιζε το νούμερο του...
 
Μετά την εμφάνισή της στην αμερικανική ταινία ''Συνέβη στην Αθήνα'' / ''It Happened in Athens'' το 1961, με το ψευδώνυμο Maria Xenia, η Ξένια Καλογεροπούλου σκέφτηκε για λίγο το ενδεχόμενο μιας διεθνούς καριέρας, αλλά προτίμησε τελικά να μείνει στην Ελλάδα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος, μετά από τεράστια αποχή από το σινεμά -41 χρόνια- η Καλογεροπούλου έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην ωραία αμερικανική ταινία ''Πριν τα μεσάνυχτα''/ ''Before Midnight''.
 
Ξέρατε ότι....;

Η Αλικη Βουγιουκλακη, το ειδωλο εκατομμυριων Ελληνων, ειχε κι αυτη το ειδωλο της;


Το ειδωλο αυτο δεν ηταν αλλη απο τη Γαλλιδα σταρ Μπριζιτ Μπαρντο για την οποια η Αλικη ετρεφε μεγαλο θαυμασμο και προσπαθουσε να της μοιασει με διαφορους τροπους.



Ενας απο αυτους ηταν η τουαλετα που φοραγε στη Μουσιτσα, στη σκηνη της δεξιωσης. Το φορεμα αυτο ηταν καθαρη αντιγραφη του κοκκινου φορεματος της Μπριζιτ στην ταινια Η Παριζιανα. Οταν η Αλικη ειδε την ταινια, εντυπωσιαστηκε απ' αυτο και με την πρωτη ευκαιρια....το φορεσε!



Οσο για το σε ποια ταιριαζε καλυτερα, αφηνω τη συγκριση σε εσας. Εγω δε νομιζω πως χρειαζεται να πω τιποτα....
;)

 


http://www.youtube.com/watch?v=ZJyMVtgaB6o

 


http://www.youtube.com/watch?v=gKqJK2n6vhc
 
Και στις δυο πάει το φόρεμα. Βέβαια η Bardot είναι υπεράνω πάσης κριτικής, αλλά η Βουγιουκλάκη "χάνει" και στο γεγονός ότι το ασπρόμαυρο δεν αναδεικνύει το φόρεμα όσο θα έπρεπε. Πολύ ζηλιάρα βρε παιδί μου όμως αυτή η Αλίκη! :animlaugh:
 
Η ταινια "Ενας μαγκας στα σαλονια" αρχικα ηταν να γινει με πρωταγωνιστη τον Δημητρη Παπαμιχαηλ το ειχε πει η ιδια η Μεμα Σταθοπουλου σε εντυπο της εποχης οταν ηταν να ξεκινησουν τα γυρισματα.

Τελικα ομως το ρολο πηρε ο Γιαννης Βογλης, αν και εγω θα ηθελα να το δω και με πρωταγωνιστη τον Παπαμιχαηλ πιστευω οτι θα του πηγαινε και θα ταιριαζανε πολυ ως κινηματογραφικο ζευγαρι με τη Μεμα.
 
Ξέρατε ότι....;

Η Μαρθα Βουρτση εφερε εις περας το ρολο της σε ταινια του 1964 φορωντας συνεχως το ιδιο φορεμα;


Μιλαμε για το εργο του Αποστολου Τεγοπουλου, Αποκληροι της κοινωνιας, οπου η Μαρθα κραταγε τον πρωταγωνιστικο ρολο της Κατινας. Ως Κατινα λοιπον, δεν αλλαξε φορεμα ουτε για ενα πλανο δειχνοντας ετσι ποσο της αρεσε και ποσο ολιγαρκης ηταν!


 


Η Μαρθα Βουρτση σε μια σκηνη του εργου με το εν λογω φορεμα, φυσικα!

http://www.youtube.com/watch?v=W1yPIJ9G5IM&list=PLrWyFPh45pZeDtSUVZ7mGhny tINefKEFw&index=5
 
Ξέρατε ότι....;

Στο τελευταιο πλανο της ταινιας Το κοροϊδακι της δεσποινιδος, οι ηθοποιοι νομιζαν οτι εκαναν προβα;

Ο σκηνοθετης, Γιαννης Δαλιανιδης, για να εχει ενα απολυτως "ελευθερο" και φυσικο αποτελεσμα, ειπε στη Τζενη Καρεζη και στο Ντινο Ηλιοπουλο οτι η σκηνη του φιλιου μετα τον τσακωμο τους θα ηταν προβα. Στην πραγματικοτητα ομως, η σκηνη γυριστηκε κανονικα και ειναι αυτη με την οποια κλεινει η ταινια. Γι' αυτο το λογο βλεπουμε το Ντινο Ηλιοπουλο να χαμογελα τοσο αυθορμητα και να δινει υστερα ενα φιλι στο μαγουλο της Καρεζη.

Ετσι ο Δαλιανιδης πετυχε ακριβως αυτο που ηθελε!

http://www.youtube.com/watch?v=AYoUnsYGa70
 
elephadas είπε:
Αλλά στο δίσκο με το soundtrack της ταινίας, λόγω προβλημάτων με την εταιρεία της Κανελλίδου, το τραγούδι το ερμήνευε η Νέλλη Μάνου χωρίς να εξηγείται πουθενά η αλλαγή. Το αστείο είναι ότι η φωνή της Κανελλίδου στο Crazy Girl δεν μοιάζει καθόλου με τη βραχνή αισθησιακή φωνή που έχουμε συνηθίσει, μοιάζει μάλιστα πολύ με της Μάνου (ίσως γι' αυτό διάλεξαν τη Μάνου για το δίσκο). Οπότε στα τωρινά χρόνια, που η Μάνου είναι ξεχασμένη, διάβασα μέχρι ότι ήταν ανύπαρκτη και το όνομα αυτό ήταν ψευδώνυμο της Κανελλίδου!
Καλά εννοείται δεν παίζει αυτό. Η Νέλλη Μάνου ήταν φυσικά υπαρκτή και γυναίκα του Άλκη Στέα.

Να τη...

0001051___300.jpeg
 
Στα τέλη της δεκαετίας του '50 ο Φιλοποίμην Φίνος έκανε πρόταση συνεργασίας στη σημαντική πρωταγωνίστρια του Θεάτρου Τέχνης Βέρα Ζαβιτσιάνου, υπό τον όρο ότι θα έκανε πλαστική επέμβαση στη μύτη της. Η Ζαβιτσιάνου αρνήθηκε και δεν έπαιξε ποτέ σε κινηματογραφική ταινία.
 
tonytony είπε:
Στην ταινία "Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν" το ρόλο της Άννας Καλουτά ήταν αρχικά να παίξει η Ειρήνη Παππά.
Στην ταινία "Το ποντικάκι" το ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν αρχικά να παίξει η Έλλη Λαμπέτη αλλά εκείνη αρνήθηκε επειδή γύριζε το "Κυριακάτικο Ξύπνημα".



Το φινάλε της ταινίας "Ο Μιμίκος και η Μαίρη" έχει μια μικρή διαφορά από την πραγματική ιστορία. Μετά την αυτοκτονία της Μαίρης , ο Μιχαήλ Μιμίκος αυτοκτόνησε και εκείνος αλλά την επόμενη μέρα. Και ενώ οι τάφοι τους αρχικά ήταν ξεχωριστοί , κάποιοι φίλοι του Μιμίκου τον ξέθαψαν και τον έβαλαν δίπλα με τη Μαίρη και κάτω από την ίδια ταφόπλακα!



Στην ταινία "Μια Ζωή Την Έχουμε" ήταν αρχικοί πρωταγωνιστές η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Βασίλης Λογοθετίδης. Εξαιτίας όμως της ασθένειας του Λογοθετίδη τα σχέδια ματαιώθηκαν και έτσι την είδαμε με τον Δημήτρη Χορν και την Υβόν Σανσόν.



Η αμοιβή της Αλίκης στην "Αστέρω" ήταν 80.000 δραχμές συν ποσοστά , τότε που οι ηθοποιοί έπαιρναν μόλις 10.000 δραχμές!...



Η ταινία "Aliki My Love" στοίχισε 6.000.000 δραχμές , την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες ταινίες δεν ξεπερνούσαν τις 1.500.000 δραχμές!



Στην ταινία "Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο" είχε γίνει πρόταση στον Γιώργο Φούντα να παίξει το ρόλο του Γιάννη Βόγλη και εκείνος αρνήθηκε...



Στην ταινία "Ο Παπατρέχας" ο Θανάσης Βέγγος περνάει μέσα από μια τζαμαρία χωρίς κανένα τρυκ και μετά τη λήψη της σκηνής ο "καλός μας άνθρωπος" φυσικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο...



Στην ταινία "Νύχτα Γάμου" ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μπέττυ Αρβανίτη ήταν νιόπαντροι...


 


Σχετικά με την αναφορά στη σκηνή από την ταινία "ο Παπατρέχας" που ο καλός μας Άνθρωπος πρέπει να περάσει μέσα από τη τζαμαρία και να τη σπάσει, έχω βρει κάποιες ακόμα πληροφορίες. Ο Βέγγος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το πέρασμα μέσα από τη τζαμαρία και έλεγε στο σκηνοθέτη της ταινίας, το μακαρίτη Ερρίκο Θαλασσινό "Ερρίκο θα περάσω" κι εκείνος επειδή ψιλοφοβόταν του έλεγε να μην περάσει, αλλά ο Βέγγος πέρασε και βγήκε αυτή η ωραία σκηνή χωρίς να πάθει την παραμικρή γρατζουνιά. Βέβαια, ο Βέγγος είχε πει χαρακτηριστικά στον Ερρίκο Θαλασσινό ότι αν πάθαινε κάτι στη συγκεκριμένη σκηνή, να έλεγε ο Θαλασσινός στη γυναίκα του τη Μίνα, πόσο την αγαπούσε. Αφού έγινε αυτή η σκηνή, ο Βέγγος πήγε στο νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν ένα κομμάτι γυαλί από το μάτι.
 
Στη ταινία "Νόμος 4000" υπάρχει η σκηνή της διαπόμπευσης του "τέντυ μπόυ" Παπαδόπουλου, του οποίου είχαν ξυρίσει και το κεφάλι.

Σε αυτή τη σκηνή ο Δαλιανίδης για να πετύχει τον ρεαλισμό που ήθελε, το έκανε να φανεί σαν αληθινή διαπόμπευση. Το κόλπο ήταν ότι κατά το γύρισμα είχε κρύψει την κάμερα ώστε οι αντιδράσεις του κόσμου που είχε μαζευτεί να είναι φυσιολογικές.
 
Υστερα απο το δικο σου και το δικο μου τελευταιο σχολιο, prisma, αυτο που συμπεραινω ειναι οτι ο Δαλιανιδης ηθελε τις ταινιες του απολυτα ρεαλιστικες.

Κατα πασαν πιθανοτητα, θα εκανε κι αλλα παρομοια κολπακια στη σκηνοθετικη καριερα του.
 
Πίσω
Μπλουζα