Ξέρετε κάποιο καλό παιχνίδι με αεροπλάνα του 2ου &

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

iliekater

RetroMasteR
Αντιδράσεις
224
Μπορείτε να μου συνιστήσετε κάποιο καλό παιχνίδι με αεροπλάνα του 2ου Παγκοσμίου πολέμου ; Πρόσφατα είδα το Battlestations - Midway και ήταν ότι ΑΚΡΙΒΩΣ χρειαζόμουνα , αλλά δυστηχώς το παιχνίδι είχε λίγες πίστες με αεροπλάνα (ελέγχεις και άλλα όπως Θωρηκτά , υποβρύχια κτλ , αλλά εγώ αυτό που θέλω είναι αεροπλάνα) .

Ναι όντως όλη αυτή η σειρά ήταν καταπληκτική , αλλά εγώ αναφερόμουνα σε κάποιο σύγχρονο παιχνίδι !

Ναι , έχεις δίκιο ! Πώς το ξέχασα το Sturmovik ; ! ! !

Arielis , μπορείς να μου πεις πού μπορώ να βρω τα Pe-2 add-on και Manchuria add-on ; Είναι και τα δύο για το Sturmovik .

Προς αποφυγή παερηξηγήσεων : όχι πού μπορώ να τα βρω σπασμένα , αλλά από πού να τα αγοράσω . Δεν τα βρίσκω πουθενά :confused: .

Δυστυχώς δεν είναι φαν των flight simulators (δεν έχω ασχοληθεί βασικά) και δεν ξέρω περαιτέρω πληροφορίες. Πάντως είχα δεί το παιχνίδι στου Παπασωτηρίου (Ηράκλειο)

Arielis , μπορείς να μου πεις πού μπορώ να βρω τα Pe-2 add-on και Manchuria add-on ; Είναι και τα δύο για το Sturmovik .
Αν πάρεις το IL-2: 1946, τότε μάλλον θα έχεις όλα τα σενάρια σε ένα DVD. Δες και ένα review: http://www.simhq.com/_air8/air_280a.html

Για οτιδήποτε sim, δες εδώ:

http://www.simhq.com/forum/ubbthreads.php

Έγινε . Λοιπόν, θα σας ενημερώσω όταν θα το έχω στα χέρια μου .

Λοιπόν , το έχω εδώ και δύο ημέρες και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον , χάρη στις πολλές πίστες , αποστολές , οχήματα κτλ που έχει . Να σημειώσω εδώ πως προς το παρών έχω μόνο την Ultimate edition (περιλαμβάνει τα Forgoten battles , Aces και Pacific , ίσως να έχει και το P-2 addon διότι βρήκα ως επιλέξιμα τα P-2 και P-3) .

Πάντως έχω κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς .

α) Για παράδειγμα πώς στην ευχή μπορώ να κερδίσω ύψος ; Άπαξ και κατέβω στις λίγες εκατοντάδες μέτρα , δεμ μπορώ να ξαναανέβω στα 3000 ... Κάπως πρέπει να γίνεται διότι βλέπω τα άλλα αεροπλανάκια να κάνουν αερομαίες εκεί πάνω , αλλά εγώ δεν μπορώ να ανέβω . Είναι τίποτα σχετικά με τα flaps ; Τα έθεσα και στις τρεις διαθέσιμες θεσεις , αλλά τίποτα ...

β) Καλή η εξομοίωση - δε λέω - αλλά όχι και να το παρακάνουμε . Συμφωνώ , οι σκοτοδίνες , το χάσιμο του ελέγχου όταν το παρακάνεις κτλ ναι ,, αλλά κάτι άλλα με βγάζουν από τα ρούχα μου . Για παράδειγμα , είχα και εγώ ακούσει πως τα Mercesmith 262 είχαν προβλήματα με τις τουρμπίνες τους , αλλά όχι να γίνεται αυτό και στο παιχνίδι ! Για παράδειγμα , μια φορά αφού γύρναγα θριαμβευτής στη βάση μου και ενώ όλα κυλούσαν μέλι - γάλα , ξαφνικά ακούω ένα ΜΠΑΜ και το αεροπλάνο μου αρχίζει να δυσκολεύεται να διατηρήσει την πορεία του ! Τι γίνεται ; λέω . Κοιτάω τον χάρτη , δεν βλέπω κάποιο εχθρικό αεροπλάνο . Κάνω μία έτσι και αλλάζω στην εξωτερική προοπτική , και τι βλέπω ; Η αριστερή τουρμίνα είχε σκάσει ! ! ! Ε αυτό παραπάει .

Ένα πάλι ήταν όταν μου έδωσαν να πιλοτάρω κάτι φιλανδικά δίπλανα ! Έπρεπε να καταρίψω κάτι σοβιετικά τα οποία τα καταραμένα πεταγανε στα 2500 μ και εγώ μόλις ξεπέρναγα τα 2000 (πάντα με τη βία φυσικά) , όλο μου έσβηνε ο πάλιοκινητήρας ! και δώσ'του πάλι από την αρχή , μπρου - μπρου - μπρου , μπρου - μπρου - μπρου , και πάει λέγωντας ! ...

Δεν έχω παίξει τη σειρά IL-2, αλλά εάν παίξεις με τις ρυθμίσεις για τον ρεαλισμό ίσως βγάλεις αποτέλεσμα. Για το Me 262, δεν είχε πρόβλημα τόσο με τις τουρμπίνες, όσο με την ισχύ του σε χαμηλά ύψη, οπότε στην απογείωση χρειαζόταν κάλυψη από άλλα αεροσκάφη. Το ότι έσκασε η τουρμπίναμ μάλλον είναι μίγμα καυσίμων ή αστοχία υλικού. (Αυτά τα settings τα απενεργοποιώ, γιατί παρα έιναι λεπτομέρια για μένα).

Τα παλιά αεροπλάνα είχαν μεγάλο πρόβλημα με το stall. Γιαυτό πρόσεχε την ταχύτητα σου. Για να ανέβεις ξανά κάνε πρώτα μια βουτιά για να αποκτήσεις ταχύτητα και μετά κάνε πρωσπάθεια να ανέβεις.

Καθώς και τα flaps να τα βάλεις σε οριζόντια θέση για να μην σου κόβουν ταχύτητα.

Πολυ καλο ειναι και της Microsoft, το Combat Flight Simulator 3, Battle for Europe

maxcomgr είπε:
Τα παλιά αεροπλάνα είχαν μεγάλο πρόβλημα με το stall. Γιαυτό πρόσεχε την ταχύτητα σου.
Βοήθησέ με λιγάκι (είμαι κάτι τις αρχάριο σε αυτά) : τι είναι το stall ;

Πάντως ομολογώ πως παρότι το παιχνίδι δεν το "κατέχω" με ενθουσιάζει να το παίζω . Έχω φτάσει μάλιστα στο συμπέρασμα πως μου ταιριάζει πιο πολύ το (καταπληκτικό) Zero . Επίσης τρελένομαι να ακούω τα ιαπωνέζικα στον ασύρματο ! : Αριμπάκι , χά , όρα όρα , ααααααα ! .

Συμπαθητικό (αν και σίγουρα όχι κάποιο κλασικό αριστούργημα) ήταν και το Heroes of the Pacific (2005)...

Και αυτό πραγματεύεται κυρίως τις αερομαχίες σε Pearl Harbor κ.λπ. και ειδικά αν ενδιαφέρεσαι (όπως κατάλαβα) για κάτι λιγότερο εξεζητημένο που να μην χρειάζεται να... κατέχεις δίπλωμα πιλότου για να τα καταφέρεις, είναι ό,τι πρέπει...

Απλό, αλλά αρκούντως διασκεδαστικό...

iliekater είπε:
Βοήθησέ με λιγάκι (είμαι κάτι τις αρχάριο σε αυτά) : τι είναι το stall ;
Πάντως ομολογώ πως παρότι το παιχνίδι δεν το "κατέχω" με ενθουσιάζει να το παίζω . Έχω φτάσει μάλιστα στο συμπέρασμα πως μου ταιριάζει πιο πολύ το (καταπληκτικό) Zero . Επίσης τρελένομαι να ακούω τα ιαπωνέζικα στον ασύρματο ! : Αριμπάκι , χά , όρα όρα , ααααααα ! .
To stall είναι (εκ πείρας :D ) σταμάτημα κινητήρα ή/και και απώλεια στήριξης που συμβαίνει όταν, πχ, περάσεις το υψόμετρο που αντέχει ο κινητήρας (και σβήνει λόγω υποτροφοδοσίας οξυγόνου), όταν πηγαίνεις 'πλάγια' (με τα φτερά στον κάθετο άξονα) με χαμηλή ταχύτητα κ.τ.λ.

Σε ποιο παίζεις με γιαπωνεζάκια;

Πίσω
Μπλουζα