Ξανασυναντώντας τον Τέρρυ

Arwyn-t είπε:
@ Juliet
ΟΚ.... τοτε η Μιζουκι μας εδωσε τις εξης αληθειες:

- Ο Τερρυ με τη Σουζανα.

- Ο Αλμπερτ θετος πατερας.

- Η Καντυ μονη της.

Και εφοσον ειναι αληθειες, ειναι αδιαφιλονικητες, ειναι ατοπο να φανταζομαστε οτιδηποτε περα απο αυτες, δεν πρεπει ουτε να εκφραζουμε εικασιες για το μελλον και προτιμησεις και γουστα. Δεν ξεπερναμε τα λεγομενα του μανγκα, τελος. Ουτε εγω να λεω για Αλμπερτ, ουτε εσυ για Τερρυ, δεν υπαρχει τιποτα αλλο, μονο οι αληθειες της Μιζουκι.

Αρα.... τι κανουμε εδω?
Είναι ρητορική ή ερώτηση;

Συγγνώμη αν δεν μπορώ να συμβαδίσω με τις αρχές και τις φαντασίες του φορουμ. Αν πιστεύετε οτι σας στερώ από τη φαντασιακή σας συνέχεια αποχωρώ προς χάρην της δημιουργικής γραφής, αλλά υπάρχει μία σαφής διαφορά ανάμεσα στην αρχική ιστορία της Κάντυ (που εδώ παραποιείται γιατί υποστήριζεται οτι η ιστορία αφορά τον πρίγκιπα του λόφου και της κάντυ, οτι η τελευταία συνάντηση μεταξύ Κάντυ και Τέρυ ήταν στα πλαίσια της αδιαφορίας, οτι η Κάντυ καταλήγει ζευγάρι με τον θείο της ) και στην φαντασία του καθενός μας μετά το τέλος. Τελικά που αρχίζει η ιστορία της Μιζούκι και που η δική σας φαντασία; Εσείς το έχετε αυτό διαφοροποιήσει; Ή είμαι πολύ hard on your fantasies?
 
juliet είπε:
ναι μάλλον δεν θα το φάω το παραμύθι, απλά η Μιζούκι αναζητούσε μία αφορμή για να πλησιάσει τους δύο ηρωές μαζί και προτίμησε να βγάλει την Κάντυ αόματη- παρά να παραδεχτεί πως εκείνη τη στιγμή έχασκε από σεναριακές ιδέες..
Έπρεπε να γεφυρώσει και ένα χάσμα 2 + χρόνων μέχρι οι αρχικοί ήρωες να είναι μαζί...

juliet είπε:
Ε όχι και ατυχής! ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει πιο συγκινητική αυτή την ιστορία; και τόσο ενδιαφέρουσα.
Ατυχής ως προς την έκβαση της μέρας και όχι της ιστορίας... Η Κάντυ μάλλον δεν έφυγε για το δωμάτιό της με τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον Τέρρυ...
 
juliet είπε:
Ή είμαι πολύ hard on your fantasies?
Λατρευω τη φαντασια, απλη και επιστημονικη. Εχω αχαλινωτη φαντασια. Δεν εχω κανενα προβλημα με κανεναν, σεβομαι τους παντες. Σεβομαι Καντυ+Τερρυ, Καντυ+Αλμπερτ, Καντυ+????, ο,τι θελετε. Αλλο σεβομαι, αλλο μου αρεσει κι εμενα ετσι ομως και δεχομαι να λενε την αποψη μου απαραδεκτη.

Δεν επανερχομαι αλλο στο θεμα. Παω να δω τον Eric στο κρεβατι με τη Sookie (True Blood, 2x09), φανταστειτε μια Καντυ που τα εχει με εναν Τερρυ στο κρεβατι με εναν Αλμπερτ που δεν τον χωνευει και για την ωρα. Γουαου! Ειμαι baaaaaad!!! :diablotin: :rofl:

:cool:
 
Γεια σας σε όλες και σε όλους! Έχω γράψει κατεβατά για το θέμα Terry-Candy-Albert και σίγουρα έχω δώσει τις μάχες μου με την Juanita ;)

Πιστεύω ότι η Candy τελικά θα παντρευότανε τον Αlbert, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όσο καιρό τον γνωρίζει, παρά την ομοιότητα του με τον Αntony, δεν τον έχει δει ποτέ ερωτικά, παρά μόνο σαν φίλο – αδερφό ΚΑΙ δεν την δεσμεύει καμία σχέση συγγένειας γιατί πολύ απλά δεν την γνωρίζει! Θα παντρευότανε τελικά μάλλον τον Αlbert, για πολλούς και ευνόητους λόγους (νέος ωραίος και επιτυχημένος ,φίλος αδερφός κλπ), απλά πιστεύω πως ο Αlbert δεν θα είχε καμιά ελπίδα, εάν τελικά δεν έπεφτε εκείνος ο ρημάδης ο προβολέας. Οι Αντονικές βέβαια θα πουν το ίδιο και για τον Αntony και θα έχουν δίκιο, με την εξης ομως διαφορα: δεν θα συναντούσε ποτέ τον Terry με τον οποίο ερωτευτήκανε με την πρώτη ματιά (υπάρχει αυτό! και είναι τέλειο- όπως και με τον Antony). Τον Αlbert χρόνια τον ήξερε αλλά…τίποτα!! (από ερωτικό) . Mια χαρα ειναι ο Αlbert αλλα η χημεια ειναι χημεια.

Όσον αφορά τους εφηβικούς έρωτες… θα συμφωνήσω ότι τις περισσότερες ίσως φορές δεν έχουνε μέλλον. Πόσο μάλλον όμως οι παιδικοί! Aν μια φορά δεν κλαις σε όλη σου την ζωή για έναν έρωτα που έχασες, πόσο μάλλον για μια γκάιντα που άκουσες…!!! O πριγκηπας ήτανε μια πολύ ωραία ανάμνηση και μια πολλή μεγάλη απορία. Λες και αν της το είχε αποκαλύψει ο Αntony τότε θα γύρναγε να κυνηγάει τον Αlbert… Όπως και αν ξεκίνησε η Mizuki …ούτε και εκείνη μάλλον ήξερε πώς να ξεπεράσει το δημιούργημα της Τerry Grandchester!

Νομίζω πως για την ζωή δεν μπορείς να είσαι ποτέ απόλυτος. Ο άνθρωπος έχει πολλούς μηχανισμούς αυτοπροστασίας και σίγουρα πρέπει να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να προχωράει στην ζωή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολλοί γάμοι από έρωτα πάνε κατά διαόλου … άλλοι όμως παραμένουν αγαπημένοι μια ζωή (ακόμα και χωρίς να έχουν αποκτήσει παιδιά). Όπως και πολλοί γάμοι από σεβασμό και ασφάλεια παραμένουν ήρεμοι, σιωπηλά ευτυχισμένοι μεν (έρχονται και παιδιά και άλλες χαρές), αλλά χωρίς σπίθα δε… καμιά φορά αναπολώντας άλλα πρόσωπα. Και οι άνθρωποι, ειδικά όταν πληγώνονται, εύκολα προτιμούν την ασφάλεια και την ηρεμία.

Ο έρωτας της Candy και του Τerry δεν παρουσιάστηκε σαν κάτι επιπόλαιο παρα το νεαρο της ηλικιας τους, εαν υπολογισεις οτι με τοσες δυσκολιες οι περισσοτεροι εφηβοι, και οχι μονο, θα ειχανε κανει πισω. Η Candy δεν ήτανε επιπόλαια και ο Terry άλλαξε εντελώς (και σίγουρα δεν είχε και έλλειψη προσφορών και πριν και μετά και γενικά!). Παρά το ότι ήτανε μακριά σκεφτόντουσαν μόνο ο ένας τον άλλον. Αυτά τα μάτια δεν λησμονήθηκαν… και σίγουρα η ζωή προχωράει … αλλά δεν πιστεύω πως όποτε αυτά τα μάτια και εάν ξανασυναντιόντουσαν δεν θα διαπερνούσανε τα μεν τα δε…
 
Νομιζω πως ποτε κανεις δεν σκεφτηκε τον ερωτα Τερρυ-Καντυ σαν επιπολαιο.

Και κανενας δεν ηθελε να χωρισουν (ποσο περισσοτερο εκεινοι!)

Για τη χημεια (ως χημικος που ειμαι) εχω να πω ενα. Πολλοι ανθρωποι γνωριζονται χρονια και ουδεποτε ενδιαφερθηκαν ο ενας για τον αλλο και ξαφνικα κατι γινεται και αλλαζουν οι συνθηκες και βρισκονται τρελλα ερωτευμενοι εκει που δεν το περιμεναν.

Η αλλαγη μπορει να ειναι κατι τελειως αντι-ρομαντικο, πχ μπορει να τους εφερε η δουλεια τους πιο κοντα και αρχισαν να βλεπονται συχνοτερα η ανακαλυψαν πως εχουν κοινα γουστα σε καποιον τομεα κλπ. Εμενα αυτο μου εχει τυχει τοσες φορες που το θεωρω σιγουρο πως τυχαινει και σε αλλους.

Δεν υπαρχει σχεση αιτιατου-αιτιας μεταξυ ερωτα πρωτης ματιας και μελλοντικης ευτυχιας επισης. Δηλαδη δεν ειναι σιγουρο πως ΟΛΑ τα ζευγαρια που ερωτευονται κεραυνοβολα θα εχουν πετυχημενη σχεση. Οι κοινες εμπειριες μαλλον δενουν τους ανθρωπους περισσοτερο απο την εξαρση ενος παθιασμενου ερωτα, αλλα και αυτο προυποθετει σχεση με διαρκεια.

Νομιζω πως η θεση της Χουανιτας (και της δικης μου για να ειμαι ειλικρινης) ειναι πως ηταν τρομερη ατυχια εκεινος ο προβολεας και σκετη καταρα οι αποφασεις που παρθηκαν μετα το πεσιμο του. Αλλα απο κει και περα δεν μπορουμε να ξερουμε τι και αν δημιουργηθηκαν ευνοικοτερες συνθηκες (με το περασμα του χρονου) ωστε να βρεθει και η χημεια που λες με τον Αλμπερτ (η καποιον αλλο).

Η Καντυ (οπως μαλλον και ο περισσοτερος φυσιολογικος κοσμος) ερωτευεται ενα ατομο τη φορα - οι γυναικες εχουν αυτη την ταση για βιολογικους λογους περισσοτερο απο τους αντρες. Οποτε ναι, οσο ηταν με τον Αντονυ ακομα και να γνωριζε τον Τερρυ μπορει να μην του εδινε σημασια. Και βεβαια οσο ηταν ερωτοχτυπημενη με τον Τερρυ σιγα μην ασχολιοταν ερωτικα με τον Αλμπερτ!

Αυτο νομιζω λειπει απο την ιστορια. Ειδαμε την Καντυ ως τα 17 της. Ποιος ξερει πως εξελλιχθηκαν τα πραγματα μετα...
 
Καλημέρα σας!


Έκατσα και διάβασα όλα όσα έχουν γραφτεί στις τελευταίες σελίδες!



Το 95% βέβαια είναι εντελώς οφ τόπικ, αφού το θέμα του θρεντ είναι «ξανασυναντώντας τον Τέρυ,
» όμως ήταν πολύ πολύ ενδιαφέροντα!!!

 


Ξεκίνησα να κάνω multi quote, αλλά κάπου το έχασα και εκτός αυτού θα έγραφα και ένα ποστ τεραστίων διαστάσεων…



΄



Έχω λοιπόν να πω τα εξής:


 




  • Κατʼαρχήν οφ τόπικ, αλλά θα ήθελα σας παρακαλώ να μου δώσετε λεπτομέρειες σχετικά με τις ιστορίες ( ή την ιστορία) που πιστεύετε ότι διάβασε η Μιζούκι και επηρεάστηκε. Και αν μπορείτε και κανένα λινκ! Δεν είχα ιδέα περί τούτου και θα ήθελα να ρίξω μια ματιά!
  • Όσο αναφορά το θέμα του θρεντ τώρα, την συνάντηση με τον Τέρυ. Όταν το είχα πρωτοδιαβάσει (στο δημοτικό ήμουν τότε) τραβούσα τα μαλλιά μου. Έλεγα γιατί η Κάντυ δεν μίλησε στον Τέρρυ? Γιατί έφυγε? Θα μπορούσαν να ξαναείναι μαζί!!! Τώρα πιο μεγάλη που το ξανασκέφτομαι, η Κάντυ πιστεύω ότι δεν έμεινε να μιλήσει με τον Τέρυ γιατί πολύ απλά δεν θα κατάφερνε κάτι άλλο πέρα από το να πονέσουν και οι δύο ακόμη περισσότερο. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να ευτυχίσουν όσο είναι εν ζωή η Σουζάννα. Ακόμη κι αν η Σουζάννα δεν κράτησε τον Τέρρυ μόνο του ευχήθηκε να είναι ευτυχισμένος. Η Κάντυ δεν το γνωρίζει φυσικά αυτό. Γνωρίζει ότι η Σουζάννα προσπάθησε να αυτοκτονήσει, ότι αγαπάει τον Τέρυ και έχει στηρίξει πάνω του όλες της τις ελπίδες. Δεν θα μπορούσαν να είναι ευτυχισμένοι μαζί. Το μόνο που θα κατάφερνε λοιπόν η Κάντυ με το να ξαναβρεθεί εκείνη τη μέρα στην αγκαλιά του Τέρυ, γιατί αν έμενε σίγουρα έτσι θα κατέληγαν, θα ήταν κι άλλος πόνος… Αυτός είναι ο λόγος που δεν μένει και φεύγει, αφού έχει βεβαιωθεί πρώτα όμως ότι ο Τέρυ συνήλθε και θα σταθεί στα πόδια του. Δεν έχει να κάνει με τον Αλμπερτ το ότι η Κάντυ έφυγε.



Προσωπικά, επανέρχομαι στο οφ τόπικ, ουδέποτε ξεκάθαρα μου έδειξε η Κάντυ ότι είναι ερωτευμένη με τον Άλμπερτ. Βλέπω μια μεγάλη αγάπη, τον νιώθει σαν αδελφό της και φίλο της, αλλά δεν έχει χτυπήσει η καρδούλα της. Όχι στο μάνγκα, όχι στο άνιμε.



Το μόνο που μου δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί αυτή η σχέση σε έρωτα, είναι τα γράμματα στις νουβέλες της Μιζούκι.



Και τώρα που είπα νουβέλες, τελειώνω το καφεδάκι μου και πάω αμέσως να βγάλω φωτοτυπίες να τις στείλω στην Χουανίτα, μπας και βρούμε κάποια άκρη!!!



Στη Χίο δυστυχώς άκρη δεν βρήκα!.
 
Οφ τόπικ ξανά μεν... #) (αλλά με καλό σκοπό δε! :D )

akaliakoukou είπε:
Κατʼαρχήν οφ τόπικ, αλλά θα ήθελα σας παρακαλώ να μου δώσετε λεπτομέρειες σχετικά με τις ιστορίες ( ή την ιστορία) που πιστεύετε ότι διάβασε η Μιζούκι και επηρεάστηκε. Και αν μπορείτε και κανένα λινκ! Δεν είχα ιδέα περί τούτου και θα ήθελα να ρίξω μια ματιά!.
Ακαλια, υπάρχει thread, στο οποίο αναφέρονται αυτά που ρωτάς. Και είναι το εξής:
Η έμπνευση της Μιζούκι: Πώς γεννήθηκε η Κάντυ

Εκεί θα βρεις περιλήψεις των βιβλίων που (φέρεται να) έχει δηλώσει η Μιζούκι ότι την έχουν επηρεάσει στη σύλληψη της ιστορίας της Κάντυ.

Επίσης και links για τα ίδια τα βιβλία (στα αγγλικά) στην περίπτωση που θες να τα διαβάσεις.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι στηρίχτηκε πάααααααααααρα πολύ στα βιβλία "The eight cousins" και "Rose in Bloom" της Luisa May Alcott. Οι ομοιότητες είναι πάρα μα πάρα πολλές. Αλλά αυτό -αν είναι- το συζητάμε στο αντίστοιχο thread. :)
 
Αχ, ευχαριστώ πολύ!

Πάω να ρίξω μια ματιά!!
 
Πίσω
Μπλουζα