Οθόνη 16:9 ή 4:3

kingtiger077 είπε:
Παιδιά να κάνω κι εγώ μια σχετική ερώτηση για να μην ανοίγω άλλο θέμα: Έχω βρει μια καμπίνα η οποία είχε σπασμένη οθόνη και έλειπαν όλα από μέσα. Αντικατέστησα την οθόνη με μια SONY Trinitron 29 ιντσών όσο ήταν και η παλιά της καμπίνας δηλαδή. Γνωρίζει κανείς πως θα την συνδέσω με την πλακέτα του παιχνιδιού για να δίνει εικόνα; Έχω το Ghosts n' Goblins για σύνδεση. Δεν φτιάχνω καμπίνα MAME!!!
Επίσης, μπορείς να συνδέσεις την jamma πλακέτα με την θύρα scart της τηλεόρασης μέσω ενός supergun. Για να πάρεις ένα παράδειγμα για αυτό που αναφέρω δες εδώ.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?30074-%D0%E1%F1%EF%F5%F3%DF%E1%F3%E7-Supergun-Deluxe-small-cab
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Telonio η πλακέτα του Ghosts n Goblins είναι παλαιότερη της jamma. Μάλλον θα χρειαστώ αντάπτορα ε;
 
Ναι γιατί τα ρεύματα και οι υπόλοιπες λειτουργίες όπως sync, coin κλπ θα είναι σε διαφορετικές διαδρομές. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσεις με προσοχή την λύση που δίνει ο γείτονάς μου angel_grig.
 
kingtiger077 είπε:
Λογικά μπορώ να την συνδέσω και μέσω του βύσματος RCA για το βίντεο μόνο σωστά;
Λαθος!! :( Η εξοδος ειναι RGB δηλ θα δουλεψει μονο με scart...To g&g εχει διαφορετικη διαταξη απο αυτη μιας jamma πλακετας,που την βλεπεις εδω.Επομενως πρεπει να φτιαξεις εσυ ενα καλωδιο που να πηγαινει στο scart.
 
Παιδιά έκανα τις κολλήσεις σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που φαίνεται στην εικόνα αλλά για την non jamma πλακέτα μου. Ευελπιστώ να δουλέψει. Τώρα μένει να κολλήσω στον 28pin αντάπτορα τα καλώδια για τα κουμπιά και το μοχλό.

Η απορία μου είναι η εξής όμως: Έχω βρει δυο σχεδιαγράμματα ένα με αντιστάσεις ανάμεσα στα καλώδια και ένα χωρίς. Εγώ έκανα τις κολλήσεις χωρίς αντιστάσεις το οποίο σχεδιάγραμμα έχει διαδρομή και για το Speaker- το αρνητικό του ηχείου δηλαδή, ενώ σε αυτό με τις αντιστάσεις έχει κολλήσεις για το ηχείο + μόνο αλλά σε δυο σημεία του scart.

Γνωρίζει κανείς τι παίζει με τις αντιστάσεις;

2015-07-28_184135.jpg

Υ.Γ. Μόλις διάβασα στο net ότι το σήμα της πλακέτας είναι πολύ δυνατό για να το αντέξει η τηλεόραση εξ ου και οι αντιστάσεις...άντε να βρεις άκρη!

Jamma to scart.jpg

2015-07-28_184304.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα σχεδιαγράμματα παραπάνω είναι δικά μου....ages, ago όταν ακόμα ήμουν νέος δράκουλας !!!...χα!χα!χα! που τα ξέθαψες ?? :D

Αυτό που διάβασες είναι αλήθεια κυρίως για τον ήχο (Βάζεις την αντίσταση και είσαι σχεδόν καλυμένος ότι δεν θα σου κάψει τίποτα μέσα στην τηλεόραση). Για τα χρώματα μπορείς και να μην βάλεις τίποτα .

fetch.php?media=arcade:aj_s_jamma_layout3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα σχεδιαγράμματα παραπάνω είναι δικά μου....ages, ago όταν ακόμα ήμουν νέος δράκουλας !!!...χα!χα!χα! που τα ξέθαψες ?? :D

Αυτό που διάβασες είναι αλήθεια κυρίως για τον ήχο (Βάζεις την αντίσταση και είσαι σχεδόν καλυμένος ότι δεν θα σου κάψει τίποτα μέσα στην τηλεόραση). Για τα χρώματα μπορείς και να μην βάλεις τίποτα (ή μια μεταβλητή αντίσταση - trimmer)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα σχεδιαγράμματα παραπάνω είναι δικά μου, τα έκανα αιώνες πριν...όταν ακόμα ήμουν νέος δράκουλας και πειραματιζόμουν ! Χα!Χα!Χα!

Υ.Γ. Μόλις διάβασα στο net ότι το σήμα της πλακέτας είναι πολύ δυνατό για να το αντέξει η τηλεόραση εξ ου και οι αντιστάσεις...άντε να βρεις άκρη!
Σωστά τα διάβασες και ισχύουν για την περίπτωση που βάλεις ήχο μέσα στο scart. Το σήμα όντως είναι πολύ δυνατό (αν ξεχαστείς και έχεις το ποτενσιόμετρο ήχου της πλακέτας στο τέρμα - πράγμα πολύ εύκολο - πίστεψε με ;) ) και μπορεί όντως να πάθει ζημιά η τηλεόραση. Εκεί βάζεις μια αντίσταση που λειτουργεί ως φίλτρο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;)

Στα χρώματα / sync μπορεί και να μην βάλεις καμία αντίσταση.

Αν σου αρέσει η λεπτομέρεια και θέλεις να έχει τον απόλυτο έλεγχο μπορείς να βάλεις μια μεταβλητή αντίσταση (trimmer) για να κάνεις τις ρυθμίσεις σου (εγώ τέτοιες συνηθίζω να βάζω στις κατασκευές μου για superguns....)

Ορίστε ένα καλύτερο σχέδιο...

SuperGun.jpg
SuperGun.jpg

Για τις τιμές των αντιστάσεων, μπορείς να συμβουλευτείς αυτό το σχέδιο για NEOGEO MVS που πάνω- κάτω είναι σαν τις JAMMA με ελάχιστες διαφορές (π.χ test switch, stereo sound....)

fetch.php
fetch.php?media=arcade:aj_s_jamma_layout3.jpg

Μην μπερδεύεσαι, τα πράγματα είναι απλά ;)

Καλή διασκέδαση ! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά ε, με έστειλες τώρα!!! Άπαιχτο!!!

Οπότε δηλαδή με μια αντίσταση στο καλώδιο των ηχείων και έχω το κεφάλι μου ήσυχο έ; Και πόσα Ωμ αντίσταση να βάλω και σε ποιο; στο + ή στο - ;

Υπενθυμίζω πως η πλακέτα που έχω είναι η Ghosts n Goblins και ΔΕΝ είναι jamma. Αλλά πιστεύω η καλωδίωση πάνω κάτω ίδια είναι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις πριν και μετά :)
 
Λοιπόν...λοιπόν...

Μια φορά κι ένα καιρό σαν ήμουν νέος έκανα την .... και ποστάρησα το πρώτο σχεδιάγραμμα (χωρίς αντιστάσεις) στη σελίδα μου και συγκεκριμένα εδώ.Μετά από λίγο καιρό έλαβα ένα email από Ιταλία, από κάποιον (μάλλον εξαγριωμένο, αλλά πολύ ευγενικό νέο :D ) που του είχα κάψει τα συστήματα #) με τις σαχλαμάρες που είχα ποστάρει !

Τι έλεγε το email ????

Hello from Italy!

I built scart adapter to play jamma on tvset.It works fine.But

it has a BIG problem.If you connect a jamma board that use TDA1510 audio amplifer

(like most Jaelco games), this chip blow istantly!

I experience problem (and solution) after blowing 3 chips.

So, to avoid

chip-killing to other user, here is solution:Connect to pin 10 (or L) of jamma a


resistor 5Κ6 ohm/2watt and connect original cable to other end of resistor.


Because impedence of original audio input circuit is about 0 ohm and TDA1510 in

this conditions blow.Hoping this can save from premature end other TDA1510,

Best

regards,Enzo.
Προσωπικά βάζω 10Κ 0.25W και άνω !

Νομίζω ότι σου απάντησα ;)

Το Ghosts 'N Goblins που δεν είναι JAMMA :D , το έχω κι εγώ....το επισκεύασα και το φχαριστιέμαι δεόντως αφού του έκανα τον adapter που μαστορεύεις τώρα εσύ ;)

Γι αυτό σου ευχήθηκα ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ! μη στεναχωριέσαι και αγχώνεσαι....το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει με ατέλειωτες ώρες γαλήνης και χαράς ;) :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αντίθετα αν πας σε λύση LED το αποτέλεσμα στα παλιά παιχνίδια είναι άθλιο, κυριολεκτικά δεν βλέπονται. Ότι φίλτρα και να βάλεις που κάνουν simulation scanlines και 'γω δεν ξέρω τι, πάλι χάλια δείχνουν και θα ξενερώσεις.
Αρκετα τα θεματα στο φορουμ για την εικονα στα παλια παιχνιδια.

Ετσι ακριβως ειχαν τα πραγματα το 2015 με τα crt φιλτρα..ξενερωμα...Και για μενα ακομα ξενερωμα ειναι τα τελευταια crt φιλτρα που ειδα σε retroarch - glsl mame στις hd οθονες.Ειχα δει ομως τοτε πως ειναι τα παιχνιδια σε μια καλη crt τηλεοραση 21" και σταματησα να παιζω στην hd τηλεοραση.

Εψαχνα και εγω τοτε τις καλυτερες ρυθμισεις αφου διαβαζα τις πολυ θετικες εντυπωσεις που εγραφαν σε καποια sites τοτε για τα crt hlsl φιλτρα το 2013-14 οπως, λες και παιζεις σε πραγματικη crt,η ειναι ιδιο με την crt οθονη του arcade,ειναι πολυ κοντα σε καλη crt τηλεοραση και αλλα τετοια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αντίθετα αν πας σε λύση LED το αποτέλεσμα στα παλιά παιχνίδια είναι άθλιο, κυριολεκτικά δεν βλέπονται.
Θες πχ να παιξεις mame χωρις φιλτρα σε lcd οθονη.Διαλεγεις το final fight και επιλεγεις τον haggar.Τι ειναι αυτο το πραγμα??

haggar.jpg
 
Πότε βγήκε το Lego Final Fight και δεν το πήρα χαμπάρι?
 
Σε 1080p τα φίλτρα του RetroArch δείχνουν πάρα πολύ καλά πάντως. O crt-geom με καλύπτει εμένα τουλάχιστον. Σε μεγάλη τηλεόραση 40ρα όμως που δοκίμασα 1080p δεν δειχνει τόσο καλά. Το καλύτερο είναι μια 22ρα τελικά.
 
Καλύτερα να μην ποστάρω φωτογραφία που τράβηξα από το mame σε 75 ίντσες 4κ τηλεόραση, θα κλαίνε και οι ρέγγες.
 
Eε αμα δεν του βαλεις καθολου σαλτσα βλεπε φιλτρα.. σε 43 4Κ με scanlines ειναι υποφερτο το ΜΑΜΕ.

Actually looks pretty good.
 
Πίσω
Μπλουζα