Οι Ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision

Panagiotis είπε:
και το "Νόμιζα" του 2000
Επιτέλους! "Νόμιζα" ότι δεν το θυμόταν κανένας αυτό! Μου άρεσε πολύ θυμάμαι αν και τότε δεν ήξερα τι ήταν η Γιουροβίζιον ακριβώς, σκεφτόμουν ότι ήταν ένας μουσικός διαγωνισμός από διάφορες χώρες. Το τραγούδι ήταν τέλειο. Ένας άνδρας και μια γυναίκα το ερμήνευαν (ο Άλεξ Παναγή αν δεν κάνω λάθος) και είχε προκαλέσει αίσθηση. Άξιζε κάτι παραπάνω!

Από ελληνικές συμμετοχές ίσως ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα. Άλλοτε στέλνουμε καλά τραγούδια κι άλλοτε αίσχη. Η Γαρμπή ήταν καλή για εκείνες τις εποχές, το "Όλου του κόσμου η ελπίδα" και των Αντίκ μου άρεσε αρκετά. :)
 
Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν τη θεωρώ τη Eurovision και κάτι το σπουδαίο και σίγουρα είναι απίστευτα over-hyped γεγονός κατά τη γνώμη μου.

Από 'κει και πέρα,φυσικά αγαπημένη συμμετοχή για μένα είναι αυτή του μέγιστου Μιχάλη Ρακιντζή με το υπέροχο "S.A.G.A.P.O" !

Πολύ καλό κομμάτι και πρωτότυπη σκηνική παρουσία !

Τ' ότι ήρθε 17ο δε μου λέει φυσικά απολύτως τίποτε,εδώ τολμήσανε να MHN κερδίσει το εκπληκτικό κομμάτι Σερβίας-Mαυροβουνίου το 2004

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
manos426f είπε:
(αν και ακούστηκε μετά ότι ήταν "κλεμμένο"-ελεεινή αντιγραφή υπάρχοντος μουσικού κομματιού....)
Μιας και αναφέρθηκε το θέμα αντιγραφής: Το φετινό τραγούδι της Εσθονίας κάτι μου θυμίζει...Cocteau Twins; This Mortal Coil; Δεν μπορώ να το εντοπίσω ακριβώς. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

[edit] no video [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εγώ δηλώνω φανατικός Μιχάλη Ρακιτζή και S.A.G.A.P.O. !

Τότε τον κατηγόρησαν για "ακραία σκηνική παρουσία", η οποία τελικώς απεδείχθη "προφητική" ,

καθώς τις επόμενες χρονιές κέρδιζαν όλο συγκροτήματα με ακραίες παρουσίες (βλέπε Lordi, Ruslana).
 
Μια (δυστυχώς) κακή συμμετοχή ήταν της Τάνιας Τσανακλίδου, που μάλλον και η ίδια θα θέλει να ξεχάσει. Βέβαια με τα εκτρώματα που είδαμε αργότερα, μάλλον ποιοτικότατο θα το χαρακτήριζες σήμερα.
 
Χειρότερες παρουσίες, ψηφίζω ΤΟ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ και τον ΚΛΟΟΥΝ. Όλεθρος !!!
 
εχει φαγακι εδω...

..και θα επανελθω..απλα να πω οτι ο σακης ΔΕΝ θα κερδισει σημερα(η ωρα ειναι 11.13)για μενα μεγαλο φαβορι ειναι η Μ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ για πολλους λογους.ειναι ωραιο τραγουδι,.... ειναι γλυκυτατη κ φωναρα,βγαινει προς το τελος,και πρεπει επιτελους να κερδισει μια σοβαρη χωρα με μουσικη παραδοση και απο τους στυλοβατες του διαγωνισμου..α, και Αντριου Λουντ Βεμπερ μην ξεχναμε..εριξα 50 ευρω για το καλο.επανερχομαι μετα το τελος για σχολια ως επι το πλειστον κακεντρεχη..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Leon είπε:
Ακούστε διασκευή του My Number One της Παπαρίζου. :D

Τι λες τώρα;;; Αυτό το έχω για ringtone στο κινητό! :)

Από τις Κυπριακές συμμετοχές είχα ξεχωρίσει το "Στη Φωτιά" του Άλεξ Παναγή. Και του Χριστοφόρου το τραγούδι το 2005 μου ψιλοάρεσε...
 
don dokken είπε:
..και θα επανελθω..απλα να πω οτι ο σακης ΔΕΝ θα κερδισει σημερα(η ωρα ειναι 11.13)για μενα μεγαλο φαβορι ειναι η Μ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ για πολλους λογους.ειναι ωραιο τραγουδι,η αραπογλου ειναι γλυκυτατη κ φωναρα,βγαινει προς το τελος,και πρεπει επιτελους να κερδισει μια σοβαρη χωρα με μουσικη παραδοση και απο τους στυλοβατες του διαγωνισμου..α, και Αντριου Λουντ Βεμπερ μην ξεχναμε..εριξα 50 ευρω για το καλο.επανερχομαι μετα το τελος για σχολια ως επι το πλειστον κακεντρεχη..
Στον κουβά....Δεν λέω, μέγας ο Βέμπερ αλλά το τραγούδι ήταν πατάτα και οι γαϊδουροφωνάρες της τραγουδίστριας μου διέλυσαν τα τύμπανα. Αν ψήφιζα, θα το έριχνα Εσθονία αν δεν είχα αυτή την αίσθηση ότι από κάπου είναι κλεμμένο.

Τώρα συνολικά για τον διαγωνισμό τι να πούμε; Ποτέ δεν ήταν "ποιοτικός" και τελευταία ξέπεσε. Πάντα για τα πανηγύρια ήταν.
 
Ακομα σκεφτομαι καμια φορα την "αδικια" του 1987 - το "Stop" αξιζε καλυτερη τυχη - ακομα και το "Ασπρο Μαυρο" θα μπορουσε να παει ψηλοτερα. Φυσικα o Johnnys με το "Hold me now" δεν χτυπιοταν απο κανεναν.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο το πήρε η Νορβηγία (καλό τραγουδάκι indeed).

Το ελληνικό (που δε μου άρεσε από την αρχή που επιλέχτηκε) βγήκε έβδομο- πάλι καλά να λέμε...
 
Η εμφάνιση του Σάκη Ρουβά ήταν (κατά τη γνώμη μου) πάρα πολύ καλή απόψε, όσον αφορά το τραγουδιστικό αλλά και το χορευτικό σκέλος, αλλά ο ανταγωνισμός ήταν φέτος αρκετά σκληρός - το δε τραγούδι της Νορβηγίας ήταν πάρα πολύ ιδιαίτερο για να περάσει απαρατήρητο (έκανε και νέο ρεκόρ υψηλότερης βαθμολογίας στην ιστορία του διαγωνισμού με 389 βαθμούς!).

Επομένως, η 7η θέση της Ελλάδας δεν είναι καθόλου κακή - απλά θα ήταν πολύ ευχάριστο για εμάς να ήταν κάποιες θέσεις υψηλότερα (πχ μέσα στις 3 πρώτες θέσεις). Και η Μεγάλη Βρετανία να δώσει στην Ελλάδα μόνο 5 βαθμούς φέτος? (μετά από όλα τα τηλεφωνήματα που κάναμε... πολύ στεναχωρήθηκα...) :(
 
...βρε και ο Τζηζας Κραιστ να κατεβει δε σωνονται αυτοι..παει στον κουβα το στοιχημα.τοσα χρονια το τελεβοτινγκ τους πειραζε.για τον Σακη εχω να πω(εκτος οτι στεναχωρεθηκε η κορη μου)οτι το τραγουδι ηταν στην ιδια κατηγορια με ουκρανια-τουρκια-αζερμπαιτζαν..κλαμπατο με εντυπωσιακο χορευτικο.Ενα λαθος που κανουμε συχνα ειναι να αντιγραφουμε τον νικητη της περασμενης χρονιας.Ο ρωσσος που κερδισε περσυ ειναι κατι σαν .. SAKIS στην πρων ΕΣΣΔ.ελπιζω του χρονου να μη στειλουμε κανα βιολιτζη.
 
Εγώ το βλέπω του χρόνου να ξαναστέλνουμε Παπαρίζου. Οσο αφορά το τραγούδι του Σάκη, έχω να πώ πως ήταν πολύ μέτριο, εμένα τουλάχιστων δεν μου άρεσε. Ουτε το γιγάντιο μανταλάκι που χόρευε πάνω του και έβγαζε τη Ελληνική σημαία στη μέση του μου άρεσε :p Μέτρια κατ'εμε η εμφάνιση μας φέτος, καλή η 7η θέση που εισπράξαμε, άντε και του χρόνου τώρα :D
 
..ο ρακιτζης ποτε παιρνει σειρα για να ξαναπαει?τη βισση καναμε 25 χρονια..SAGAPO ηταν ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ χωρις πλακα,αν και λοιδωρηθηκε τοσο πικροχολα..
 
Ανήκω κι εγώ σε αυτούς που τους άρεσε το τραγούδι S.A.G.A.P.O. του Μ. Ρακιντζή.

Τον "φάγανε" τον άνθρωπο τότε - ντροπή! :(
 
Αντέχετε άλλο ένα thread "Ποιός καλλιτέχνης θα θέλατε να μας εκπροσωπήσει στην επόμενη Eurovision, και με τι είδος τραγουδιού - εμφάνισης;"... :D
 
don dokken είπε:
για μενα μεγαλο φαβορι ειναι η Μ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ για πολλους λογους.ειναι ωραιο τραγουδι,η αραπογλου ειναι γλυκυτατη κ φωναρα
Δεν είμαι mod αλλά θα σε παρακαλούσα να προσέχεις τις εκφράσεις σου εδώ μέσα.
 
exetlaios είπε:
Και εγώ δηλώνω φανατικός Μιχάλη Ρακιτζή και S.A.G.A.P.O. !
Κι εγώ αδερφέ!! Κι εγώ! Είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα ...κλαμπάτα.
 
Πίσω
Μπλουζα