Ειναι αρκετα χρονια που επαψα να παρακολουθω τον διαγωνισμο και συγκεκριμενα απο τοτε που αρχισαμε να στελνουμε τραγουδια με αγγλικο στιχο. Εχω πια πολυ κακη γνωμη για την ολη διοργανωση, χωρις αυτο να σημαινει οτι ηταν και ποτε κατι το πολυ σπουδαιο. Πιστευω απλως οτι παλαιοτερα ηταν πιο ποιοτικη απο ο,τι σημερα.
Δεν μου αρεσαν:
1991 Aνοιξη - Οι τσιριδες της Βοσσου και τιποτα γενικα απο αυτο το τραγουδι.
Ισως ομως να μην ειμαι αντικειμενικη γιατι τρεφω μια καποια αντιπαθεια προς τον Μικρουτσικο.
1983 Μου λες - Ανοστοοοο!!!!
2006 Εverything - Συνηθισμενο σε μουσικη και στιχο σε βαθμο κακουργηματος. Ανουσιο ως εκει που δεν παιρνει αλλο.
1988 Κλοουν - Ο,τι χειροτερο στειλαμε ποτε! Το απολυτο αισχος.
Ειναι κι αλλα πολλα που δεν μου αρεσαν, απλως αυτα ειναι τα χειροτερα κατα τη γνωμη μου.
Μου αρεσαν:
2002 S.A.G.A.P.O. Φοβερο κομματι που το στηριζω απολυτα και δεν καταλαβα ποτε γιατι μισηθηκε τοσο. Αν και με αγγλικο στιχο, καταφερε στο ρεφραιν του να περασει το ωραιοτερο ελληνικο ρημα. Κακη η παρουσια του γκρουπ τη βραδια του διαγωνισμου, αλλα το τραγουδι απο μονο του απο τα καλυτερα που περασαν ποτε απο εκει.
1977 Μαθημα Σολφεζ - Απιθανη μουσικη, αλλα και πανεξυπνος στιχος και χορογραφια που πατησαν στις αληθινες νοτες του τραγουδιου και τη μουσικη του κλιμακα. Ξεκαθαρη πρωτια!
1992 Ολου του κοσμου η ελπιδα - Θαυμασια μελωδια, ενα πολυ δυσκολο κομματι που απαιτουσε μεγαλες φωνητικες δυνατοτητες και που εβγαλε αξια εις περας η Κλεοπατρα με την καταπληκτικη της ερμηνεια. Οσο για τον στιχο, ο καλυτερος ελληνικος που γραφτηκε ποτε για τη Eurovision.
1993 Eλλαδα χωρα του φωτος - Ωραια, χαρουμενη μουσικη, αψογη ερμηνεια απο την Καιτη κι ενας στιχος που απο τη μια εξυμνει τη χωρα μας, κι απο την αλλη λεει πολλες αληθειες.
Ειδικη μνεια σε ενα τραγουδι που δυστυχως δεν το εστειλε η Ελλαδα, αλλα με μαγεψε και δεν γινεται να μην το αναφερω.
2004 Lane Moje, μια συμμετοχη της Σερβιας - Μαυροβουνιου.
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι αν τα περισσοτερα τραγουδια του διαγωνισμου ηταν σαν αυτο, τοτε αυτος ο διαγωνισμος θα παρηγε πολιτισμο και δε θα ηταν απλως και μονο πανηγυρακι, οπως σωστα χαρακτηριζεται.