Οι Ιερόσυλοι (1983 ΕΡΤ2)

499.jpg
Προβολή συνημμένου 129526499.jpg
 
Απο της σειρες που θα ηθελα να δω σαν τρελος γιατι το 1983 ημουνα μολις 2 χρονων και ποτε δεν την ειδα σε καποια επαναληψη αν και δεν ξερω αν παιχτηκε και ποτε σε επαναληψη.Δεν ξερω αν υπαρχει στα αρχεια της ερτ αν και χλωμο το κοβω αλλα πολυ θα ηθελα να την εβαζε καποιο περιοδικο σε DVD.
 
H σειρά δυστυχώς δεν υπάρχει στο αρχείο της Δημόσιας Τηλεόρασης μιας που την έσβησαν ''κατά λάθος'' το 1987 αν δεν απατώμαι.

Έχει μείνει όμως το πρώτο επισόδιο (πως γλύτωσε αυτό δεν ξέρω).

Το σήριαλ υπάρχει όμως σε ιδιωτικά αρχεία (το μεγαλύτερό κομμάτι του),όπως επίσης υπάρχει στο αρχείο του παραγωγού. Διάφορα βίντεο υπάρχουν στο διαδίκτυο, όχι όμως κάτι ολοκληρωμένο.

Τρήλερ - παρουσιάση της σειράς.

 
Μπορει να το εχουμε γραψει εκατονταδες φορες αλλα πολυ κριμα που σβηστηκαν ολα αυτα με της βλακειες που εκαναν στην ερτ.
 
Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί, αλλά όλες οι σειρές του Λειβαδίτη είχαν σύμβαση με την TOYOTA (αναγραφόταν διαφημιστικά στον Τύπο), και οδηγούσε πάντα Celica, συνήθως κόκκινη.
 
Κόκκινη Celica οδηγούσε στους Αξιόπιστους ( ΥΕΝΕΔ 1982), ενώ λευκή στους Ιερόσυλους (ΕΡΤ2 1983), και στην Βεντέτα (ΕΡΤ2 1986)
 
Σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της επετειακής σειράς εκπομπών για τα ''50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΤ'' θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ''ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ'' στις 6 το απόγευμα από την ΕΡΤ-2.
Θα ανεβει και στο Ψηφιακο Αρχειο?
 
To παρακολουθησα. Περασαν καμια 30αρια χρονια απο την τελευταια φορα.

Μου εκανε εντυπωση η αθωοτητα της εποχης και ευχαριστηθηκα την χαριτωμενη (μετα απο τοσα χρονια) ξυλινη γλωσσα και τα κλισε.

Ωραιες και ταιριαστες οι μουσικες επιλογες.

Ενα ταξιδι σε μια πιο αγνη εποχη οπου αδικηματα που σημερα δεν μπαινουν ουτε στην τοπικη εφημεριδα τοτε φανταζαν εφιαλτης.
 
tsalk ο παραγωγος αφου τηνε χει την σειρα γιατι δεν την δινει στην ΕΡΤ για προβολη;
 
Ίσως γιατί δεν θέλει (προσοπικοί και οικονομικοί λόγοι), και επιπλέον όπως μου είχε αναφέρει στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε δεν έχει το δικαίωμα να την εκμεταλευτεί ο ίδιος (δικαιώματα) στην σχετική ερώτηση που του είχα κάνει.
 
Ίσως γιατί δεν θέλει (προσωπικοί και οικονομικοί λόγοι), και επιπλέον όπως μου είχε αναφέρει στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε δεν έχει το δικαίωμα να την εκμεταλευτεί ο ίδιος (δικαιώματα) στην σχετική ερώτηση που του είχα κάνει.
 
Σχεδον 20 μηνες μετα το τελευταιο μου post σε σαυτο το θεμα τελικα καταφερα επιτελους και ειδα αυτη την θρυλικη σειρα αφου για καλη μου τυχη μπορεσα να την βρω.Φοβερη αστυνομικη σειρα και ολοι οι ηθοποιοι πραγματικα κολανε τελεια στον ρολο που εχει ο καθενας.Επισης με εκαναν τρομερη εντυπωση τα γυρισματα που η πλειψηφια τους ειναι σε φυσικους χωρους και ολα τα τοπια που βλεπουμε στην σειρα γενικοτερα.Πραγματικα φοβερη σειρα που δυσκολα βγαινουν τετοιες σημερα και μαρεσε τοσο πολυ που μπορει χθες να την τελειωσα αλλα πολυ ευχαριστως την ξαναβλεπω στα καπακια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Δημήτρης Ιωακειμίδης (στο ρόλο του Κοσμά Καραπάλη) και ο Σωτήρης Τσόγκας (ατο ρόλο του ζωγράφου Γεράσιμου Βέργου) μεταφέρουν την πρωτότυπη εικόνα της Σταύρωσης του Σωτήρα (πρώτη κλοπή) στην σειρά ''ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ'' που προβλήθηκε το 1983 από την ΕΡΤ2 σε σκηνοθεσία του Κώστα Λυχναρά και σενάριο του Θάνου Λειβαδίτη!
 
Σπυρος Μαβιδης (στο ρολο του Λευτερη Μακρακη) και Δημητρης Μυρατ (στο ρολο του γερμανου αρχαιολογου Hans Goerige) στην κλοπη της εικονας ''Βασιλισσα των προφητων'' απο την Αγια Τριαδα της Ιου.

eeeeee.jpg
 
Αυτή η σειρά δεν ήταν, που είχε διακοπεί ένας κύκλος της με κάποιο έγκλημα, κατά το "ποιος πυροβόλησε το Τζέι Αρ;", στο τότε "Ντάλας", και όταν ξανάρχισε αποκαλύφθηκε ότι δολοφόνος ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, γιος ενός κλειδαρά που τον έκανε ο Γιώργος Κυριακίδης;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι αυτη ειναι.Ο δολοφονος που ηθελε να παρει εκδικηση για τον φονο του πατερα του που του ειχε γυρισει η βιδα μετα τον θανατο του ηταν ο σπυρος μπιμπιλας απλα ο κλειδαρας πατερας του ηταν ο Αθηνοδωρος Προυσαλης και οχι ο γιωργος κυριακιδης.
 
Α, ευχαριστώ. Θυμάμαι όμως και το Γιώργο Κυριακίδη σε κάτι ύποπτο, ίσως σε συναφή σειρά...
 
metalcandyman είπε:
Σχεδον 20 μηνες μετα το τελευταιο μου post σε σαυτο το θεμα τελικα καταφερα επιτελους και ειδα αυτη την θρυλικη σειρα αφου για καλη μου τυχη μπορεσα να την βρω.
Υπάρχει κάποια άκρη, μπορεί να βρεθεί ή ανέβηκε τελικά κάπου ονλάιν;
 
φιλε metalcandyman να υποθεσω οτι την ειδες σε vhsrip.


ελπιζω οπως ανεβηκε η οργη των θεων στο youtube ας ανεβει και αυτο.
 
Πίσω
Μπλουζα