Οι Ιερόσυλοι (1983 ΕΡΤ2)

Ναι φιλος υποθετω vhs rip ειναι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τη βρήκα και εγώ τη σειρά στο διαδίκτυο και έχω δει τα πρώτα επεισόδια. Παρόλο που ήμουν μικρός όταν προβαλλόταν (μαθητής δημοτικού) θυμάμαι πολλά πράγματα. Βέβαια έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα σε αυτό το post και είχε "φρεσκαριστεί" η μνήμη μου. Ξέρει μήπως κανείς, μιας και υπάρχουν εδώ φανατικοί οπαδοί της σειράς, από που "διέρρευσε"; Όπως είχα διαβάσει εδώ η σειρά είχε χαθεί από τα αρχεία της ΕΡΤ. Προήλθε από το παραγωγό, από κάποιο περιφερειακό κανάλι ή μήπως από κάποιον fan που τη διατηρούσε στα αρχεία του;
 
εχω την ετυπωση οτι ουτε ο παραγωγος της σειρας την εχει στην κατοχη του.
 
Φυσικά και έχει την σειρά στο αρχείο του ο παραγωγός Δημήτρης Ποντίκας και μάλιστα στο αρχικό της format.
 
Φιλε. tsalk αν ειναι ετσι ας την δωσει στην ΕΡΤ και ας πληρωθει για τα δικαιωμα τα του
 
Δεν νομίζω να είναι στις προθέσεις του κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί στην αποκλειστική συνέντευξη για το retromaniax που του είχα πάρει πριν λίγα χρόνια.
 
tsalk ελπιζω καποια στιγμη να αλαξει γνωμη.μπορει να γινει καν θαυμα.
 
Θα ηταν επικη στιγμη να ξαναδουμε νομιμα Ιεροσυλους σε καποιο καναλι...
 
[edit] Εκτός κανονισμών [edit].tsalk βλεπω και καποι αλλοι το ειχαν τελικα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειδα μολις το πρωτο επεισοδιο μετα απο δεκαετιες. Κολλησα! Πλοκη, σεναριο και σημασια στη λεπτομερεια (πχ το μπομπινοφωνο να γυρναει στην ανακριση κτλ). Το καστ οντως ειναι ταιριαστο με τους χαρακτηρες.

Ευχαριστη εκπληξη του πρωτου επεισοδιου, μεσα στα πολλα ρετρο τοπωνυμια, η Ωκεανιδα της Βουλιαγμενης.
 
[edit] Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν λίγες ημέρες είδα όλα τα επεισόδια της σειράς και μου έφεραν ευχάριστες αναμνήσεις. Ήμουν μαθητής δημοτικού όταν παιζόταν και δεν την είχα δει από τότε. Πιστεύω ότι το σενάριο του Λειβαδίτη ήταν ικανοποιητικό. Ευρηματικό concept αλλά πολλές φορές ιδιαίτερα αργό και κουραστικό. Υπήρχαν σκηνές απλά και μόνο για να γεμίσει το 50λεπτο του επεισοδίου. (Χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα από τα πρώτα επεισόδια όπου έδειχνε τα μέλη της σπείρας να οδηγούν για πολλά λεπτά τα αυτοκίνητά τους μέχρι να φτάσουν στη βίλα του Γερμανού. Επίσης οι σκηνές στο πλοίο έπιαναν μισό σχεδόν επεισόδιο χωρίς να έχουν κανένα νόημα). Οι ερμηνείες πολλών ηθοποιών μου φαίνονταν παιδαριώδεις που έφταναν στο όριο του cult (με αποκορύφωμα του Μπιμπίλα -"κομματιάσατε τον Χριστό"!!!. ). Πάντως για τα δεδομένα του 1983 ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια και δικαιολογημένα έφτασε τα τεράστια επίπεδα τηλεθέασης. Ξεκινάω τώρα τους Αξιόπιστους που δεν τους έχω δει ποτέ. Δώστε Άρη Μαρτέλη στο λαό!!!

ΥΓ: Όσοι έχετε δει τα επεισόδια θα ήθελε να μου λύσετε μια απορία: Ποιος έκλεψε το τεμάχιο της εικόνας του Καραπάλη (Ιωακειμίδης) από το σπίτι του αδελφού του (Τάκης Βουλαλάς) που του το είχε αφήσει να το φυλάει; Ο Μπιμπίλας δεν μπορούσε να το γνωρίζει. Πιστεύω ότι δε δόθηκε απάντηση και ήταν ένα κενό του Λειβαδίτη αυτό το σημείο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το βλεπω και εγω μετα απο τοσα χρονια,σε ταμπλετ λαπτοπ τηλεοραση οτι κατσει,ειναι σχετικα αργο με τα δεδομενα της εποχης μας αλλα με λιγο ανεβασμα ταχυτητας στον media player βλεπεται πολυ ευχαριστα.


Παρολαυτα σπολιεριαστικα κατα λαθος 2 επεισοδια πριν το τελος για το ποιος ειναι ο δολοφονος.



Εντυπωση μου εκανε η προσπαθεια του αρχαιοκαπηλου πρωταγωνιστη να μοιασει νεωτερος,λιγο βαψιμο στο μαλλι το συγχωραω αλλα να δηλωνει στο δικαστηριο ετος γεννησεως 1929 με πραγματικο το 1908 παραπαει λιγο.
:p
 
Από οτι έχω διαπιστώσει όλες οι δουλείες του Λειβαδίτη είναι καλογυρισμένες και μπροστά για την εποχή τους. Αφήστε δε που μας ρίχνει στα greek 80ς με τη μια. Επιπλέον, έχει αξία να παρτηρήσει κανείς και τις αλλαγές που συνέβησαν την περίοδο εκείνη στην Ελλάδα συγκρίνοντας τις πρώτες με τις τελευταίες του δουλειές.
 
Την ειδα και εγω μου αρεσε ηθελα να ρωτησω λιγο τους moderetor η οποιος αλλος θελει γιατι στα ξενα κρατη οπως πχ στην Τουρκια ανεβαζουν στο youtube ολες τις σειρες χωρις αυτοι να εχουν θεματα για πνευματικα δικαιωματα και εδω οι δικοι μας στην Ελλαδα εχουν τετοια θεματα;πειτε λιγο αν θελετε την αποψη σας.
 
Την ειδα και εγω μου αρεσε ηθελα να ρωτησω λιγο τους moderetor η οποιος αλλος θελει γιατι στα ξενα κρατη οπως πχ στην Τουρκια ανεβαζουν στο youtube ολες τις σειρες χωρις αυτοι να εχουν θεματα για πνευματικα δικαιωματα και εδω οι δικοι μας στην Ελλαδα εχουν τετοια θεματα;πειτε λιγο αν θελετε την αποψη σας.
Αν και είμαστε εκτός θέματος, κάθε χώρα κυνηγάει πρώτα τα πνευματικά δικαιώματα των δικών της σειρών. Δηλαδή σειρές τούρκικες π.χ. τις κυνηγάνε αγρίως εντός Τουρκίας και μπορεί να είναι εντελώς free να τις δεις οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Το κακό είναι ότι δε γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από έναν φορέα, να διασωθούν αυτές οι σειρές και να διατείθενται στο Ελληνικό κοινό που τις έχει ακριβοπληρώσει.

Ξαναλέω ότι είμαστε εκτός θέματος, οπότε παρακαλώ συνεχίζουμε με κουβέντα πάνω στη σειρά!
 
η ΕΡΤ ασχετως που δεν την εχει και ξέρω ότι υπάρχει αλλου μπορεί να την μεταδωσει αν ασχοληθούν λιγάκι με το θέμα;αν μπορούσαμε να πιεσουμε καταστάσεις  μπορεί να την μεταδωσουν πιστευω.

Επίσης ήθελα να ρωτησω εφόσον την έχει στην κατοχή του ο παραγωγός της σειράς η ΕΡΤ για να την μεταδώσει πρέπει εκ νέου να ξαναπληρωσει δικαιώματα στον ίδιο για να την μεταδωσει;Κύριοι συντονιστες διαχειριστες τι λετε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σίγουρα η υπόθεση ενέπνευσε τον Λειβαδίτη....

 
Mόλις κυκλοφόρησε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα για τη σειρά από το Newsbeast. Έπειτα από τόσα χρόνια ομολογώ το μόνο που θυμόμουν για αυτήν ήταν ότι την έβλεπα μανιωδώς κι ότι είχε να κάνει με την κλοπή εικόνων από εκκλησίες και μοναστήρια. Συνέβαλε σημαντικά βέβαια σε αυτό το γεγονός ότι η ΕΡΤ έκανε πάλι το θαύμα της με την καταστροφή των επεισοδίων, με αποτέλεσμα να μην ξαναπαιχτεί ποτέ σε πανελλαδική επανάληψη. Ωραίες εποχές πάντως. Σε αντίθεση με Netflix κλπ, έπρεπε να περιμένεις μια ολόκληρη εβδομάδα να δεις το επόμενο επεισόδιο και το suspense που χτιζόταν ήταν τεράστιο.

 
Πίσω
Μπλουζα