Οι Μεν και Οι Δεν (1993 ANT1)

video80

RetroMasteR
Joined
2 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.125
Αντιδράσεις
194
Οι Μεν και Οι Δεν (1993)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F%CE%B9_%CE%BC%CE%B5%CE%BD_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%BF%CE%B9_%CE%B4%CE%B5%CE%BD




Μια που έπαθα τελευτέα μεγάλο ''κάψιμο'' με τη σειρα, είπα να ανοιξω νέο thread για αυτήν.

Θα ειθελα να γράψετε οποιος θέλει σχολια για τη σειρα, αν την βλέπατε ,ποια τα αγαπημένα σας επισόδεια κτλ κτλ.[edit]

Για μένα 1ος και καλλήτερος ρόλος για το Χ.Ρώμα ο δικηγόρος Δυονίσης Δάγγας ,ενοο οι μετεπειτα ρόλοι του οχι και τόσο πετιχημένοι(Κωνσταντίνος Κατακουζηνός , Περιανδρος Πόποτας),βλέποντας 1 προς 1 τα επισόδεια καταλαβένεις οτι δεν ειναι διαχρονική σειρα γιατί αναφερετε συνεχώς στα τεκτενόμενα των 1990ς και μαλλον αυτος ειναι και ο λογος που σταματησαν οι επαναλήψεις της απο το καναλι.Σε κλίμα νοσταλγίας και θύμυσης ειναι οτι πρέπει.

Για μενα 3 ειναι μακραν τα καλλύτερα επισοδεια , αυτό με τη φυλακή(guest o Πουλικάκος) ,αυτό που κανανε μια ομαδα Μπασκετ κατι παρταλια : υπερίλικες ,χοντροι ,κοντοι κτλ κτλ (πολύ γελιο) και τέλος το επισόδεια με το ξενοδοχείο και τη γιαγιά που είθελε να τους σκοτώσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ το έχω πει κι' άλλοτε εδώ στο retromaniax και δυσαρέστησα κόσμο :

είναι γεμάτη επιτηδευμένες υπερβολές, φτηνό χιούμορ, και γενικά χαμηλής τηλεοπτικής στάθμης.

Μια σειρά που υποτιμά την τηλεοπτική αισθητική των θεατών και σε χορταίνει βλακεία.

(Απ' όσο θυμάμαι από τα ένα-δυο επεισόδια που είδα - δεν άντεξα περισσότερο.)

Ευτυχώς που δεν την παίζουν, γλυτώνουν και οι νεώτεροι....

(Τα παραπάνω είναι η προσωπική μου άποψη και την λέω ευθαρσώς...)

-
 
V.I.Smirnov είπε:
είναι γεμάτη επιτηδευμένες υπερβολές, φτηνό χιούμορ, και γενικά χαμηλής τηλεοπτικής στάθμης.

Μια σειρά που υποτιμά την τηλεοπτική αισθητική των θεατών και σε χορταίνει βλακεία.

-
Συμφωνώ σε ολα!Ομως όλα τα παραπάνω βγάζουν πολύ γέλιο! προσωπικά εγώ ανέκαθεν παρακολουθώ ''χαμηλής σταθμης'' προγράμματα με φθηνό χιούμορ (οπως πχ ελληνικές βιντεοταινίες του 80),ποσο μάλλον τώρα οπου εχω κολλήσει και για λόγους νοσταλγίας.
 
Εντάξει ρε παιδιά,εγώ διαφωνώ πάντως!Σουρεαλιστικές καταστάσεις και Δάγγας=Ρώμας άψογος ρόλος.Σειρά cult.
 
Εκκεντρικότατοι χαρακτήρες στη σειρά τα δύο ζευγάρια Δάγγα και Σταμάτη...Μου άρεσαν οι τίτλοι αρχής και ένα επεισόδιο με τη μικρή Κορίνα Δαμουλιάνου που είχε κάνει πατίνι τη ζωή των Δάγγα...
 
Τα πιο ωραία επεισόδια κατα την γνώμη μου είναι ¨

α) πεθερές εξ αγχιστείας με μια εκπληκτική Σπεράτζα Βρανά ως μάνα του Δάγγα

β) Η jazz και ο ροκ με τον Γιάννη Κούτρα στον ρόλο του πατέρα της Νανάς Σταμάτη

γ) Βίκτωρ Βικτώρια με τον Γίωργο Κοτανίδη στον ρόλο του πατέρα του Δάγκα

δ)Η θεία από το Σικάγο με την Βίλμα Κύρου

ε) Ψυχώ. Το επεισόδιο με το ξενοδοχείο και τον μικρό που σκοτώνει τουρίστες γιατί η γιαγιά του (η Ταυγέτη στην τελευταία νομίζω τηλεοπτική της εμφάνιση) έφυγε με έναν τουρίστα

στ) Το επεισόδιο με τον πουλικάκο στην φυλακή

Και δύο ατάκες από του σταμάτηδες

ΝΑΝΑ ε πότε

ΤΙΜΟΣ Σε ποιον τα κάνεις αυτά μωρή. Στον άντρα τον Αντιπαριώτη

και μια του Δάγγα προς την Νανά

Φτου σου κοκκινόμαλο τέρας και εδώ με κυνηγάς

Τις θυμάστε
 
πολυ ωραια σειρα,προσφατα την εβαζαν επαναληψη ξημερωματα

η καλυτερη σειρα του Ρωμα νομιζω
 
Αντικειμενικα δεν εχει αδικο ο Smirnov, αλλα εκεινη την εποχη για καποιον της ηλικιας μου/μας, το σκηνικο της σειρας ηταν πολυ πρωτοτυπο. Παρομοιο του δεν υπηρχε εκεινη την εποχη
 
Θα συμφωνήσω με τον Rakeesh , ήταν πρωτότυπο και διαφορετικό για την εποχή του το σίριαλ "Οι Μεν και οι Δεν". Το είχα προλάβει να το δω, 4 χρονών ήμουνα όταν έπαιζε ο 3ος κύκλος. Έπαιζε Παρασκευές αρχικά νομίζω ή Δευτέρες. Anyway, έχω δει όλα τα επεισόδια λίγα χρόνια μετά μέσω των επαναλήψεων (την εποχή που έπαιζε η σειρά σε normal ώρες κι όχι στις 5 π.μ.). Τέλειες ερμηνείες, εύστοχες ατάκες και αρκετοί guests.
 
Για μένα από τα πιο ξεκαρδιστικά επειδόδια είναι : "Η απαγωγή της Βάνας".
 
Χθές είδα ένα επισόδειο με το οδοντίατρο ,αλλά δεν ξέρω original τίτλο ,πολύ ωρέο.Το είδα 2 φορές!

Ενάς νέος και ωρέος οδοντογιατρός ανοιγει το ιατρειο του στην Πολυκατηκία των 2 ζυγαριών και το την πέφτουν και οι 2 συζυγοι, παράλληλα στην επισκεψη του Δάγγα στο ιατρειο ανακαλυπτει οτι έχει 2 χαλασμένα δοντια και κανει σαν μορo παιδί για να αποφύγει τον γιατρο!

Καλά οι 2 γυνέκες μιλάμε για πολλύ λυσάρες! (αν ειμουν στι θέση τους και εβλεπα το επισοδειο πραγματικά θα ντρεπομουν)
 
Πολύ πετυχημένη σειρά κατά την γνώμη μου! Μου άρεσε ο καναπές με τις τσιπούρες,στο σπίτι της Νανάς!!...(αν θυμάμαι καλά...)
 
απ τα καλυτερα επεισοδια για μενα ειναι αυτο με των τσακωνα στον ρολο του μπακακα που κατηγορει την βανα και την νανα για σεξουαλικη παρενοχληση http://www.youtube.com/watch?v=sgC9G9kyjfo επισης ενα αλλο επεισοδιο βασισμενο στην ταινια ανηθικη προταση με τον κωνσταντινο τζουμα που δινει ενα εκατομμυριο στον τιμο και τον διονυση για μια νυχτα με της γυναικες τους για να ανακαλυψουν μετα οτι της ηθελε να παιξουν monopoly
 
θανος είπε:
απ τα καλυτερα επεισοδια για μενα ειναι αυτο με των τσακωνα στον ρολο του μπακακα που κατηγορει την βανα και την νανα για σεξουαλικη παρενοχληση http://www.youtube.com/watch?v=sgC9G9kyjfo επισης ενα αλλο επεισοδιο βασισμενο στην ταινια ανηθικη προταση με τον κωνσταντινο τζουμα που δινει ενα εκατομμυριο στον τιμο και τον διονυση για μια νυχτα με της γυναικες τους για να ανακαλυψουν μετα οτι της ηθελε να παιξουν monopoly
Συμφωνώ με το φίλο ,Αν και το επισοδειο που λές με τον Τζουμα δεν το θυμάμε.

Καλά αυτο με τον Τσάκωνα πολύ τραβηγμένο(λές και ειναι ο Brad pitt)χαχαχχαχα.

Θάνο μηπος ξερεις που μπορώ να βρω οσο το δυνατο περισσότερα επισόδεια απο τη σειρά?(εαν έχεις τιποτα γραψε μου prive μυνυμα), έχω μαζέψει 55 ,αλλά θέλω και άλλα ,μερα με τη μέρα παθενω εξάρτηση.

Τρείς είταν οι σεζόν ,βάλε καμια 30αρια επισόδεια η καθε μια ,ειναι περιπου 90!!
 
Στο Web TV του ANT1 άρχισαν να ανεβάζουν κι άλλα επεισόδια. Μέχρι στιγμής έχουν ανέβει 20. Ας ελπίσουμε ότι θα τα βάλουν όλα, και το εορταστικό με τις δεκαετίες.

θανος είπε:
επισης ενα αλλο επεισοδιο βασισμενο στην ταινια ανηθικη προταση με τον κωνσταντινο τζουμα που δινει ενα εκατομμυριο στον τιμο και τον διονυση για μια νυχτα με της γυναικες τους για να ανακαλυψουν μετα οτι της ηθελε να παιξουν monopoly
Στο επεισόδιο που αναφέρεις έπαιζε ο Κώστας Δίγκας και όχι ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Ο Τζούμας έπαιζε ένα ξάδελφο του Τίμου στο επεισόδιο "Ο υποκόμης του Σάσεξ".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
γενικα θυμαμαι οτι στο μεν και δεν βασιζαν πολλα επεισοδια σε ταινιες ενδεικτικα θυμαμαι τα:οι νυχτες της τσαινα μπλου(που ντυθηκε η βανα),το ακρωτηρι του φοβου(που ειχε δει την ταινια ο διονυσης και νομιζε οτι θα τον κυνηγησει καποιος πελατης του να τον σκωτοσει),το τζουνιορ(με τον τιμο που θα γινοταν ο πρωτος αντρας εγκυος),το ωραια μου κυρια(που προσπαθουσε ο διονυσης να κανει την νανα αριστοκρατισα)
 
Γενικως η σειρα 'επαιζε' με την επικαιροτητα και την ποπ-κουλτουρα.
 
Καλούτσικη σειρά, σε σύγκριση με τα σημερινά! Είχε πολύ λογοπαίγνιο...
 
Ο ΑΝΤ1 ξεκίνησε το συστηματικό uploading επεισοδίων κι έτσι, λογικά μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η σειρά. Όσοι ενδιαφέρεστε να έχετε το νου σας.
 
προσφατα την εβαζε ο ΑΝΤ1 ξημερωματα

θα την ξαναβαλουν?
 
Πίσω
Μπλουζα