Οι Πανθέοι (1977 ΕΡΤ)

kostantakis

RetroWannaBe
Joined
3 Δεκ 2007
Μηνύματα
40
Αντιδράσεις
6
Οι Πανθέοι (1977-79), ΕΡΤ

Πρεμιέρα: Παρασκευή 15/4/1977

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Οι_Πανθέοι

Τη μέρα που ξεσπά ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, στο αρχοντικό των Πανθέων οι συγγενείς συγκεντρώνονται γύρω από τον στρατηγό Βλάσση Πανθέο, που αργοπεθαίνει. Ανάμεσά τους ο γιος του, Ανδρέας και η γυναίκα του Μάρμω, αλλά και ο καλλιτέχνης του σπιτιού, Κίτσος.

σας λέει κάτι ?? :rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H σειρα λεγοταν "Οι Πανθεοι" - ξεκινησε το 1977 και επαιζε οντως η Κατια Δανδουλακη σου διορθωσα και τον τιτλο :)
 
Eυχαριστω !! Περιμενω και αλλες πληροφοριες αν υπαρχουν :)
 
ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ

ΦΟΒΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ, ΕΙΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΤΕ

ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΟ 1977 ΑΠΟ ΤΗΝ EΡΤ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΣΒΙΝΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ VIDEO ΤΩΝ 2 ΙΝΤΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΘΕΟΥΣ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
tsalk είπε:
ΦΟΒΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ, ΕΙΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΤΕ

ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΟ 1977 ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΕΝΕΔ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΣΒΙΝΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ VIDEO ΤΩΝ 2 ΙΝΤΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΘΕΟΥΣ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΟ INTERNET.
perimeno me agonia file mou !!

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΟ INTERNET (perimeno p.m) !!!
 
Απλα να σας θυμησω οτι εδω δεν δινουμε links με υλικο το οποιο ειναι copyrighted (ουτε για επεισοδια ουτε για μουσικη τιτλων) ουτε αναφερουμε οτι εχουμε υλικο τετοιου ειδους προσφεροντας το σε οποιον ενδιαφερεται.

Εδω απλα θυμομαστε και μιλαμε για ολες αυτες τις παραγωγες που ειδαμε καποτε στην Ελληνικη τηλεοραση και μεχρι εκει.

Ριξτε σας παρακαλω μια ματια στους Κανονισμους Λειτουργιας του forum.
 
την ώρα που παίζονταν οι πανθέοι (3 αυγούστου 1977) - μου είχαν πει πολύ μετά- πέθανε ο αρχιεπίσκοπος μακάριος.

ααα και ξέρω ότι υπάρχει περίπτωση να κάηκαν οι ταινίες της σειράς στην πυρκαγιά της ταινιοθήκης της Ελλάδος κάπου αρχές της δεκαετίας του 90. δεν είμαι σίγουρος αλλά αν θυμάστε έβαζε εκείνα τα χρόνια αρκετές επαναλήψεις με ό,τι προφανώς είχε μείνει από την πυρκαγιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
tvseriesfan548 είπε:
ααα και ξέρω ότι υπάρχει περίπτωση να κάηκαν οι ταινίες της σειράς στην πυρκαγιά της ταινιοθήκης της Ελλάδος κάπου αρχές της δεκαετίας του 90. δεν είμαι σίγουρος αλλά αν θυμάστε έβαζε εκείνα τα χρόνια αρκετές επαναλήψεις με ό,τι προφανώς είχε μείνει από την πυρκαγιά.
Η ταινιοθηκη ειχε (εχει) και σηριαλ? Γνωριζεις σχετικα?

Οπως και να χει οι Πανθεοι σβηστηκαν πολυ νωριτερα απο την ΕΡΤ γιατι εγραφαν πανω τους τα ποδοσφαιρα της Κυριακες!!! Απιστευτο?
 
οι πανθέοι βασίζονταν σε τριλογία του τάσου αθανασιάδη και πάλι - με το δεύτερο μέρος που λεγόταν μάρμω πανθέου (κάτια δανδουλάκη) να έχει κάνει την υψηλότερη τηλεθέαση 73% - πολύ κοντά στο 76% του Αγνώστου Πολέμου μερικά χρόνια πρίν. είχα δει πολύ λίγες σκηνές ως νήπιο αλλά ελπίζω η δανδουλάκη να έπαιζε λιγότερο υποτονικά και άψυχα από τον χριστό ξανασταυρώνεται όπου έκανε την μαριορή την κόρη του κακού τουρκόφιλου παπά (λυκούργος καλλέργης) που είχε χτυκιό (φυματίωση) ή από τον χατζημανουήλ το 1984 όπου κοιμόταν όρθια ως γυναίκα του γκανγκστερ της εποχής χατζημανουήλ λολ.
 
Οι Πανθέοι έκαναν πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 15 Απριλίου 1977 και φινάλε στις 16 Ιουνίου 1979. Η σκηνοθεσία ήταν του Βασίλη Γεωργιάδη και έπαιζανοι ηθοποιοί: Κώστας Μπαλαδήμας, Κάτια Δανδουλάκη, Άγγελος Αντωνόπουλος, Λυκούργος Καλλέργης, Γιάννης Αργύρης, Λουίζα Ποδηματά, Στέλιος Καλογερόπουλος, Αλέκα Παϊζη, Ντόρα Βολανάκη, Νίκος, Απέργης, Φάιδων Γεωργίτσης κ.α.
 
ΤΙΤΛΟΙ ΑΡΧΗΣ

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάρα πολύ ωραία η παρουσίαση της "νεας τότε" σειράς της ΕΡΤ Οι Πανθέοι. Ανάλογες παρουσιάσεις έκανε για τα υπόλοιπα σήριαλ που πρόβαλε τότε η ΕΡΤ.

Σε ευχαριστούμε πολύ mhmerotategiatipino
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
tsalk είπε:
Πάρα πολύ ωραία η παρουσίαση της "νεας τότε" σειράς της ΕΡΤ Οι Πανθαίοι. Ανάλογες παρουσιάσεις έκανε για τα υπόλοιπα σήριαλ που πρόβαλε τότε η ΕΡΤ.Σε ευχαριστούμε πολύ mhmerotategiatipino
Το συγκεκριμενο δεν ειναι παρουσιαση/αφιερωμα στο σηριαλ. Καθε εβδομαδα εβαζε ολοκληρο το επεισοδιο της προηγουμενης εβδομαδας υπο μορφη "ρομαντζου", με φωτογραφιες και επιλεγμενους διαλογους. Το ιδιο ειχε γινει για αρκετα ασπρομαυρα σηριαλ απο αλλα περιοδικα, οπως για τον Αγνωστο Πολεμο, τον Παραξενο Ταξιδιωτη...
 
Ευτυχώς που έχουμε κι αυτά για να έχουμε μια εικόνα της μορφής των επεισοδίων και των σεναρίων.
 
picture.php
 
Μια ακόμα φωτογραφία από την θρυλική σειρά.

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστούμε για αυτή την όμορφη φωτογραφία stakovie
 
Όντως, πολύ όμορφη φωτογραφία, σε ευχαριστούμε πολύ!
 
συγγνώμη βρε παιδιά αλλά το όνομα έστω ενός από τους εγκληματίες που έδωσε εντολή να γράφουν ποδόσφαιρο πάνω στις ίδιες ταινίες δεν το έχει βρει κανείς? και μή μας πουν ότι το έκαναν για οικονομία!!!
 
Πίσω
Μπλουζα