Καταπληκτικό το δημοσίευμα!
Παρακολούθησα όλα τα επεισόδια της νέας σειρά των Πανθέων, γιατί την παλιά του 1977 δεν την είχα δει, λόγω ηλικίας. Ευτυχώς ο ΣΚΑΙ έχει ανεβάσει όλα τα επεισόδια το webtv του και είναι ελεύθερα προσβάσιμα από όλους. Ήταν μια αξιοπρεπέστατη σειρά, που σε μετέφερε στο κλίμα της εποχής. Αυτός που έκανε τα κοστούμια και τα χτενίσματα, ανδρικά και γυναικεία, έχει κάνει μια υπέροχη δουλειά. Επίσης τα αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν ήταν εποχής, και πανέμορφα. Επίσης υπέροχη ήταν η μουσική της σειράς! Την λάτρεψα! Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, οπότε δεν γνωρίζω πόσο κοντά σ'αυτό ήταν η σειρά. Μόνη "παραφωνία", για μένα, ήταν η επιλογή του πρωταγωνιστικού δίδυμου των ερωτευμένων, Κίτσου και Μάρμως. Ε, δεν ήταν καν ωραίοι, δεν ταίριαζαν μεταξύ τους, δεν μου έδιναν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να εμπνεύσουν έναν μεγάλο έρωτα. Δεν με έπεισαν. Οι άλλες ιστορίες ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσες, οι ηθοποιοί πειστικοί στους ρόλους τους... και ομορφότεροι. Θα μου πείτε ότι η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό... ε, και η κριτική το ίδιο.
Σχετικά με την παλιά σειρά, θυμάμαι τον Άγγελο Αντωνόπουλο σε μια συνέντευξή του να λέει ότι η Κάτια Δανδουλάκη δεν μπορούσε να περπατήσει στο δρόμο τότε, χωρίς να την βρίζουν και να την κατηγορούν γιατί στην σειρά έπαιζε την Μάρμω που απατάει τον σύζυγό της με τον ανηψιό του, και ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος εναντίον της!
Αυτό θυμήθηκα όταν άκουσα μια συνέντευξη της Μαρίνας Ψάλτη, που έπαιζε την Ελβίρα, την γραμματέα της Βίρνας Δράκου (Δανδουλάκη) στην "Λάμψη" του Νίκου Φώσκολου. Η Μαρίνα Ψάλτη έλεγε ότι στον δρόμο την φώναζαν Ελβίρα, της χάριζαν ρούχα στα μαγαζιά, οι ταξιτζήδες δεν την άφηναν να πληρώσει, λέγοντάς της "Μα εσείς κυρία Ελβίρα μου" και άλλα τέτοια.