Οι Πανθέοι (1977 ΕΡΤ)

Εκπληκτικο!! Δεν το γνωριζαμε αυτο....Οταν μπορεις δωσε μας περισσοτερες λεπτομερειες...
 
Δεν ξέρω και πολλά. Δεν ξέρω σε πόσες συνέχειες ολοκληρώθηκε. Ξέρω μόνο πως η 4η και η 5η συνέχεια είναι στα τεύχη 2377 και 2378 αντίστοιχα , δηλαδή 25 Οκτωβρίου 1988 και 1 Νοεμβρίου 1988
 
[edit] Dead pathfinder images [edit] 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ελένη Δήμου - Το Μινόρε Των Πανθέων (1985)


" Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου | Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης | Γραμμένο για την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ ''Οι Πανθέοι'' (1977-1979), με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από το ξεκίνημα της κρατικής τηλεόρασης (1966)".
 
περιλήψεις 27 επεισοδίων από τα συνολικά 100 της σειράς

Επ. 1, 15.04.1977
Σε ένα αρχοντικό σπίτι της Κηφισιάς αργοπεθαίνει κάποιο απόβραδο, ακριβώς τη μέρα που κηρύσσεται ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, ο στρατηγός Βλάσης Πανθέος, γενάρχης της οικογένειας των Πανθέων. Πιστοί στις παραδόσεις τους έρχονται να παρασταθούν στις τελευταίες στιγμές του όλοι σχεδόν οι απόγονοί του, τα παιδιά και τα εγγόνια του: Ο Ισίδωρος Πανθέος με το γιό του Θωμά, ο Φάνης Πανθέος με τη γυναίκα του Βέτα και την κόρη του Λιάνα, η γεροντοκόρη Χρυσοστόμη Πανθέου, ο Ανδρέας Πανθέος με τη γυναίκα του, ο εγγονός Κίτσος. Όμως πίσω από τα φυλλώματα του κήπο κάποιος τους παρακολουθεί.
 
Επ. 2, 22.04.1977
Ο γέρο-Στρατηγός πεθαίνει, αφού πρώτα δει και θαυμάσει την ομορφιά της Μάρμως, της συζύγου του γιού του Ανδρέα Πανθέου. Ο γάμος του Ανδρέα στάθηκε ένα είδος ανταρσίας για την οικογένεια, γιατί έγινε χωρίς να ερωτηθεί κανείς τους και γιατί το αντρόγυνο το χώριζε διαφορά ηλικίας, ενώ ήταν και διαφορετικής κοινωνικής προελεύσεως. Τα στοιχεία αυτά μαζί με τη φήμη για την ομορφιά της Μάρμως είχαν δημιουργήσει μεγάλη αντιπάθεια εναντίον της, κυρίως μεταξύ των γυναικών της οικογένειας. Αντίθετα, οι άνδρες της δείχνουν μεγάλη συμπάθεια, όταν πηγαίνουν όλοι μαζί στα εννιάμερα του στρατηγού στο Γραμματικό, όπου αυτός που παρακολουθούσε την οικογένεια, ο μεταλλειολόγος Μαρμάρης, παρουσιάζεται και πείθει τον Ισίδωρο Πανθέο να αρχίσει την εκμετάλλευση των μεταλλείων ιδιοκτησίας του.
 
Επ. 4, 06.05.1977
Η Μάρμω αποφασίζει να πάει τελικά στο ατελιέ του Κίτσου. Καθώς συναντιούνται, νιώθουν μια έλξη ο ένας για τον άλλο. Καταλαβαίνουν πως αν ακολουθήσουν τις παρορμήσεις της καρδιάς, θα αντιμετωπίσουν πλήθος προβλημάτων και ίσως σταθούν αίτιοι καταστροφής της ζωής αγαπημένων προσώπων. Ο Ανδρέας ανησυχεί, γιατί η γυναίκα του λείπει από το σπίτι, χωρίς να ξέρει πού βρίσκεται. Γίνονται τα εγκαίνια της κλινικής του με μεγάλη επισημότητα. Στη δεξίωση που ακολουθεί, ο καθηγητής βλέπει τη φροντίδα και την αφοσίωση της Μάρμως προς τον Κίτσο και κατέχεται από άσχημα προαισθήματα.
 
Επ. 5, 13.05.1977
Ο ζωγράφος Κίτσος Γαλάτης, γιος της Δέσποινας Πανθέου, έρχεται σε προστριβή μ' ένα μοντέλο του. Σχεδόν τη διώχνει από το σπίτι του, γιατί περιμένει κάποιον... Η Πέλλα Γκανά, το μοντέλο, υποψιάζεται ότι είναι ερωτευμένος με κάποια άλλη. Στο μεταξύ, η Θάλεια, μετά τον Πειραιά, πηγαίνει στο κλειστό διαμέρισμα του αρραβωνιαστικού της, όπου από μια αφιέρωση σε κάποιο βιβλίο μαθαίνει ότι ο Δημήτρης της συνδέεται και με κάποια άλλη γυναίκα. Τρελή απ' το σοκ, τρέχει να μιλήσει σε κάποιον για να παρηγορηθεί. Αποφασίζει να πάει στου Κίτσου. Αλλά τη στιγμή που πάει να μπει στην πολυκατοικία, βλέπει να βγαίνει η Μάρμω.
 
Επ. 6, 20.05.1977


Ο Στάθης υποβάλλει παραίτηση από τη δουλειά του απειλώντας συγχρόνως τα αφεντικά του ότι θα τους καταγγείλει για τη φοροκλοπή. Στην αδελφή του Θάλεια λέει ότι εγκατέλειψε τη δουλειά, χωρίς όμως να της αποκαλύψει τίποτα για τον εκβιασμό που ετοιμάζει. Εκείνη τον κακίζει. Ύστερα από λίγες μέρες γίνονται τα εγκαίνια της κλινικής του Ανδρέα Πανθέου, όπου είναι καλεσμένοι όχι μόνο οι συγγενείς του καθηγητή, αλλά και όλη η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας. Η Μάρμω χορεύει με ιδιαίτερη συγκίνηση με τον Κίτσο. Η Θάλεια τους παρακολουθεί εκνευρισμένη. Το ίδιο κι ο άνδρας της Μάρμως, ο Ανδρέας Πανθέος, που πολεμά ωστόσο να κρύψει την ταραχή του.
 
Επ. 7, 27.05.1977
Στο σπίτι του Στάθη Μονογιού επικρατεί εκνευρισμός, γιατί το σχέδιο εκβιασμού των αφεντικών του δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Ο Μαρμάρης, ο μυστηριώδης μεταλλειολόγος που έχει κολλήσει στην οικογένεια των Πανθέων σαν στρείδι, προτείνει ξαφνικά στον άνεργο Στάθη συνεργασία, χωρίς να προσδιορίζει όμως και τον τομέα δράσης τους. Τον αφήνει να το σκεφτεί, υποσχόμενος ότι θα έχει μεγάλα οφέλη απ' αυτήν τη συνεργασία. Δεν προλαβαίνει όμως, γιατί έρχεται μήνυμα απ' τ' αφεντικό του πως τον περιμένουν σπίτι τους να συζητήσουν.


12.08.1977
Ο Στάθης και η Αλέκα συσφίγγουν τις σχέσεις τους, ενώ ο θείος Ισίδωρος πετά αλλοπρόσαλλες φλυαρίες, που θίγουν την καταγωγή του Ανδρέα. Βέβαια το πράγμα γυρίζει στο αστείο και κανείς στο τραπέζι του Φάνη, που γιορτάζει τους αρραβώνες της Λιάνας, δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα λόγια του. Μόνο ο Ανδρέας μελαγχολεί. Στο μεταξύ, γυρίζει από την Κόρινθο ο Κίτσος. Προφανώς ένα αόριστο πλέγμα ενοχής τον κάνει να πάρει το πορτραίτο της Μάρμως και να το πάει στο θείο Ανδρέα, ο οποίος με πολύ αξιοπρέπεια του δημιουργεί ένα ηθικό αδιέξοδο. Ο Κίτσος εξουθενωμένος αναζητά να πάει κάπου να ξεδώσει. Καταφεύγει στη δεξίωση που δίνει η Αυγουστάκη. Εκεί όμως, καθώς είναι εξαντλημένος και προφανώς άρρωστος, λιποθυμά...

26.08.1977
Όλη η οικογένεια των Πανθέων παρακολουθεί την εξέλιξη της αρρώστιας του Κίτσου και συμπαραστέκεται στη μητέρα του, Δέσποινα. Γίνεται έξω φρενών όμως με τα παραμιλητά του και τις επικλήσεις του προς τη Μάρω, που επιβεβαιώνουν ότι κάποια άνομη σχέση υπάρχει ανάμεσά τους. Στο μεταξύ, η Λιάνα κλείνει μια συνάντηση της παρέας με την Αλέκα Βαλλίδη για χάρη του Στάθη, ο οποίος όμως εξακολουθεί να είναι αναστατωμένος με τη σύλληψη της Ματούλας. Στην προσπάθειά του να τη γλυτώσει, φτάνει με την Αυγουστάκη ως το διοικητή της ασφάλειας. Του επιτρέπουν να τη δει, μήπως την καταφέρει να υπογράψει δήλωση.

07.10.1977
Ο Στάθης προσπαθεί να καταφέρει την Αλέκα, η οποία όμως, παρόλο ότι νιώθει την καρδιά της να σκιρτά για χάρη του, είναι ακόμα επιφυλακτική απέναντί του. Ο Κίτσος, ύστερα από απόφαση του θείου του κι αφού πια έχει περάσει κάθε κίνδυνος, πηγαίνει στην Κηφισιά για ανάρρωση. Η Μάρμω ζητά από τον άνδρα της την άδεια να τον επισκεφθεί. Ο Ανδρέας πασχίζει με τρόπο να την αποτρέψει. Η Μάρμω επιμένει κι εκείνος ενδίδει με βαριά καρδιά. Στο μεταξύ, η Λιάνα με τον αρραβωνιαστικό της βγαίνουν βόλτα. Όταν επιστρέφουν, μαθαίνουν ότι τον Φάνη χτύπησε αυτοκίνητο. Τρέχουν στην κλινική, όπου αρχίζουν επισκέψεις συγγενών και φίλων.

Επ. 39, (ημερομηνία ;;)
Η Μπέλλα επιχειρεί για μια ακόμη φορά να πλησιάσει τον Ανδρέα. Κι αυτή η προσπάθειά της όμως πέφτει στο κενό. Ο Ισίδωρος ζητάει από τον Ανδρέα τα γράμματα που του έδωσε η θεία Καλή πριν πεθάνει. Η Μάρμω εξακολουθεί να μένει σταθερή στην απόφασή της να χωρίσει από τον Κίτσο. Η στάση της αυτή έχει φέρει τον ζωγράφο σε απελπισία.

23.06.1978
Η Δέσποινα, η μητέρα του Κίτσου, βλέποντας το γιό της ανθυπολοχαγό παθαίνει έντονη κρίση, που τελικά αποβαίνει μοιραία. Ο Κίτσος δεν προλαβαίνει καν να παραστεί στην κηδεία της. Φεύγει για το μέτωπο. Εδώ και μέρες, ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ηρωική κινητοποίηση για ν' αντιμετωπίσει τους εισβολείς.

30.06.1978
Ενώ ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στον οργασμό του πολέμου, ο Στάθης, που έχει καταφέρει να μην πάει στον πόλεμο, ασχολείται με τις επιχειρήσεις του. Η Μάρμω μετά την αναχώρηση του Κίτσου νιώθει έντονα την ανάγκη να δραστηριοποιηθεί, για να προσφέρει ό,τι μπορεί σ' αυτούς που αγωνίζονται. Ο Κίτσος φτάνει στα Γιάννενα, όπου έχει μια αναπάντεχη ευχάριστη συνάντηση. Σ' ένα καταφύγιο βρίσκει το Λουκά Αυγουστάκη, που κι αυτός έχει επιστρατευθεί.

14.07.1978
Στην περιοχή των Ιωαννίνων, η Μεραρχία του Φλωρά κατορθώνει μετά από σκληρές μάχες να αναχαιτίσει την προέλαση των Ιταλών. Ο σκληροτράχηλος στρατηγός αψηφώντας τους ενδοιασμούς των ανωτέρων του, επιβάλει τα δικά του σχέδια, που αποδεικνύονται σωτήρια. Στη μάχη της Γράμπελας παίρνει το βάπτισμα του πυρός ο Κίτσος.

28.07.1978
Η Μάρμω αποφασίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον αγώνα. Αναλαμβάνει προϊσταμένη στην κλινική του Ανδρέα. Στο σπίτι του Γραμματικού έρχεται το πρώτο γράμμα του Θωμά από το μέτωπο. Την ευχάριστη ατμόσφαιρα έρχεται να σπάσει η είδηση του θανάτου ενός στρατιώτη από το Γραμματικό. Η Θάλεια ανησυχεί για το Στέφανο.

29.09.1978
Η Μάρμω ξεκινά για τη Θεσσαλονίκη, μέλος μιας αποστολής αδελφών νοσοκόμων, που πηγαίνουν να περιθάλψουν τους στρατιώτες που υποφέρουν από κρυοπαγήματα. Για πρώτη φορά έρχεται σ' επαφή με την πολεμική πραγματικότητα. Καταφέρνει να φτάσει στα Γιάννενα, όπου στο γραφείο του δεσπότη Ιωαννίνων μαθαίνει ότι ο Κίτσος έχει τραυματιστεί.

20.10.1978
Στο σπίτι του Στάθη συγκεντρώνεται ολόκληρη η οικογένεια Πανθέου, για να γιορτάσει τον καινούριο χρόνο. Λείπει μόνο ο Θωμάς, που την ίδια ώρα εξαιτίας του καβγά με τον Άγγλο στρατιώτη βρίσκεται στο φρουραρχείο. Την όμορφη βραδιά έρχεται να χαλάσει η είδηση του θανάτου του θείου της Αλέκας, Συμεών. Στο μεταξύ, στο Αργυρόκαστρο η Μάρμω και ο Κίτσος απομονωμένοι στο μικρό τους καταφύγιο χαίρονται τον έρωτά τους μακριά από την οδύνη του πολέμου και τις θλίψεις της καθημερινής ζωής.

27.10.1978
Ο Θωμάς έχει ανακαλύψει στη βιβλιοθήκη της Κηφισιάς το ημερολόγιο του παππού του, που αναφέρεται στη δραστηριότητά του το 1905. Διαβάζοντας τα κείμενα ζωντανεύουν σκηνές θαυμάσιες από τη δράση του παππού του κοντά στον Παπαναστασίου, τον Ζορμπά, το Δεμερτζή και κυρίως τη γνωριμία του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

17.11.1978
Ο Ανδρέας φθάνει στο Αργυρόκαστρο, όπου μαθαίνει ότι εκεί βρίσκεται η Μάρμω. Εκείνη στο μεταξύ πληροφορείται την άφιξή του και καταλαβαίνει ότι οι ευτυχισμένες μέρες με τον Κίτσο τελειώνουν, παρόλο που είχε καταφέρει να παραταθεί η άδειά του. Ο Ανδρέας μαθαίνει  από την καμαριέρα του ξενοδοχείου πού μένει η Μάρμω.

22.12.1978
Η Μάρμω έχει μια έντονη συζήτηση με τον Ανδρέα. Θεωρεί ότι πνίγεται και καταπιέζεται από την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους. Δείχνει αποφασισμένη να δώσει κάποια οριστική λύση στην ταραγμένη σχέση τους. Ο Στάθης στο μεταξύ, νιώθοντας πολιορκημένος από τους συνεχείς εκβιασμούς του Μαρμάρη, αναζητά ένα τρόπο ν' απαλλαγεί από τον κλοιό, που έχει μπλεχτεί γύρω του.
 

29.12.1978
Ο Φάνης προσπαθεί να μάθει νέα της Πέλλας από την κοπέλα που τους έστειλε για δασκάλα των αγγλικών. Ο Κίτσος αγωνίζεται πάνω στα αλβανικά βουνά. Τον ίδιο καιρό η Μάρμω θέλοντας να έχει μια επικοινωνία μαζί του, πηγαίνει σ' ένα μέντιουμ. Όταν φεύγει από κει, πηγαίνει μετά από πολύ καιρό στο ατελιέ του Κίτσου. Μέσα στο χώρο που πέρασε τόσες ωραίες στιγμές μαζί του, αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά του.

05.01.1979
Ο Ανδρέας φεύγει για περιοδεία στο μέτωπο. Σ' αυτήν την περιοδεία του τον ακολουθεί η Μάρμω ελπίζοντας ότι κάπου θα συναντήσει τον Κίτσο. Τον ίδιο καιρό ο Κίτσος τραυματίζεται σε μια μάχη και στη συνέχεια παρασημοφορείται από το διοικητή της Μεραρχίας. Παίρνει το μήνυμα της Μάρμως και ελπίζει να συναντηθούν στο Αργυρόκαστρο. Η Μάρμω όμως σ' ένα νοσοκομείο της Φλώρινας συναντά βαριά άρρωστο το γιό του Δημάρχου της Κορίνθου και τον συνοδεύει στην Αθήνα.

12.01.1979
Ο Στάθης μαθαίνει ότι στη Λάρισα, όπου είχαν φθάσει τα εμπορεύματα από τη Φινλανδία, έγιναν μεγάλες καταστροφές από βομβαρδισμό. Πηγαίνει αμέσως εκεί και διαπιστώνει ότι όλα του τα εμπορεύματα κάηκαν. Στη Λάρισα συναντιέται με τη Μάρμω, που συνοδεύει τον Πανόπουλο, το γιο του δημάρχου της Κορίνθου, ο οποίος κινδυνεύει εξαιτίας κρυοπαγήματος. Η Μάρμω του ζητάει να δώσει αίμα για να βοηθηθεί ο νεαρός ανθυπολοχαγός. Ο Στάθης δέχεται. Παρ'όλες όμως τις προσπάθειες, την άλλη μέρα στην κλινική του Ανδρέα, όπου νοσηλεύεται ο νεαρός Πανόπουλος.

09.02.1979
Γίνεται μεγάλη δεξίωση στο σπίτι της Αυγουστάκη, όπου η Μάρω, συνοδευόμενη από το Φάνη, λάμπει όπως πάντα. Το ίδιο βράδυ η Αλέκα, μετά από ένα δύσκολο τοκετό, φέρνει στον κόσμο ένα χαριτωμένο αγοράκι. Το γεγονός αποκτά για το Στάθη μια πολύ μεγαλύτερη σημασία. Έτσι, μετά τη συγκέντρωση στο σπίτι για τον εορτασμό, αποφασίζει να καταταγεί στρατιώτης.

16.02.1979
Ο Στάθης αποχαιρετά όλους στην Αθήνα και φεύγει για το μέτωπο. Στα Γιάννενα θα συναντηθεί με τη Μάρμω, που, έχοντας μάθει ότι ο Κίτσος πέρασε μια βαριά αρρώστια, βρίσκεται εκεί να παρασταθεί στην ανάρρωσή του. Φυσικά θα επισκεφτεί τον αγαπημένο του ξάδελφο στο νοσοκομείο. Στην Αθήνα εν τω μεταξύ η Λιάνα, που έχει ήδη γράψει στο δόκτορα Γκίλε, προετοιμάζεται ψυχικά για μια καινούρια ζωή.
 
02.03.1979
Η Μάρμω, χάρη στη μεσολάβηση του Δεσπότη των Ιωαννίνων, κατάφερε να μεταφερθεί ο Κίτσος για ανάρρωση σ' ένα πλωτό νοσοκομείο. Ο Ανδρέας στο μεταξύ, που ανησυχεί για τη γυναίκα του, αλλά και παράλληλα για ό,τι έγινε στην απουσία της, προσπαθεί να έρθει σε επαφή μαζί της και να την πείσει να γυρίσει. Η προσπάθεια αυτή βοηθείται από τη Νίνα Αυγουστάκη, άκαρπα όμως. Ήδη η Μάρμω έχει φύγει από τα Ιωάννινα και συνοδεύει τον Κίτσο και τους άλλους τραυματίες στην Ηγουμενίτσα.

16.03.1979
Ενώ το πλοίο "Νηρεύς" συνεχίζει το ταξίδι του για τον Πειραιά με τον Κίτσο και τη Μάρμω, βομβαρδίζεται. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Μάρμως και των συνεπιβατών, ο Κίτσος εξαφανίζεται μέσα στη θάλασσα. Η Μάρμω, βλέποντας τον αγαπημένο της να χάνεται μέσα από τα χέρια της, παθαίνει νευρικό κλονισμό.

Επ. 99, 25.05.1979
Ο Θωμάς είναι ερωτευμένος με την Αμαλία, αλλά κι εκείνη δείχνει να ανταποκρίνεται. Η Μάρμω, εξαιτίας του ότι ο Ανδρέας δεν την έχει επισκεφτεί από τότε που βγήκε από τη φυλακή, φέρεται παράξενα. Κλείνεται στο δωμάτιό της και δεν θέλει να δει κανένα. Το γεγονός ανησυχεί τη Νίνα, που απευθύνεται στο Φάνη και τον Ισίδωρο. Όταν όλοι μαζί πηγαίνουν στο σπίτι της Νίνας να μιλήσουν με τη Μάρμω, ανακαλύπτουν ότι έχει εξαφανιστεί.

Επ. 100, 01.06.1979 (τελευταίο)
Η Μάρμω γυρίζει στον Αντρέα. Εκείνος τη δέχεται με κατανόηση και αγάπη και αποφασίζουν να φύγουν για το εξωτερικό. Η Ματούλα φεύγει από την ζωή του Στάθη. Στον ετήσιο απολογισμό της Φιν Παν αναγγέλλονται οι αρραβώνες της Λιάνας. Έτσι λύνονται κατά κάποιον τρόπο οι εκκρεμότητες των Πανθέων. Μια καινούρια περίοδος έχει αρχίσει για την Ελλάδα, η κατοχή. Ποιες άραγε θα είναι οι επιπτώσεις της στην οικογένεια των Πανθέων; Όμως εδώ σταματούν οι περιπέτειές του, γιατί αρχίζουν άλλες, μεγαλύτερες, όλων των Ελλήνων.
πηγη
 
Ενα απλο συναδελφικο φιλακι ειναι.
Αμεσως εσεις....:D
 
Τιγκα στην απιστια Οι Πανθεοι. Δεν ηταν μονο η Δανδουλακη η ζωηρη της ιστοριας. Ηταν και ο Γεωργιτσης! :)
 
Καλα, σοβαρα τωρα; Υπηρχαν τηλεθεατες που εστελναν γραμματα στη Μαρμω και στον Κιτσο και τους συμβουλευαν να διακοψουν τον δεσμο τους; Τοσο πισω ημασταν ακομα που ο,τι βλεπαμε στην τηλεοραση το νομιζαμε αληθινο;
Οσο για τον δημοσιογραφο που εγραψε το κειμενο, τι να πω; Ντροπη. Αποκαλυψε το τελος της ιστοριας νομιζοντας σιγουρα πως εκανε κανενα κατορθωμα.
 
Σιγά το σπόιλερ. Οι Πανθέοι βασίζονταν σε δημοσιευμένο μυθιστόρημα, δεν ήταν ο Παράξενος Ταξιδιώτης ή το Στο παρά 5 που δεν ξέραμε πώς θα τελειώσουν.

Όσο για τα γράμματα στη Μάρμω, το πιστεύω. Διότι παρακολουθώ τη σελίδα του Αρκά στο Instagram και τα σχόλια είναι τίγκα από παροτρύνσεις ή κριτικές στον Θανασάκη και την κυρία Μαίρη (πάντα γραμμένα πθευδά) (*) ή ξελιγωμένα επιφωνήματα (από κυρίες κυρίως) "Αχ γλυκούλι μου παιδάκι". Και το χειρότερο είναι ότι συχνά δεν καταλαβαίνουν καν τι έχει συμβεί. Αν λοιπόν αντιδρούν τώρα έτσι σε ένα καρτουνάκι, είναι να απορείς που αντιδρούσαν σε σήριαλ με πραγματικούς ανθρώπους?

(*) Πρόσφατο: "Πρόθεχε ρε μπρό!!!Θα βρείθ τον μπελά θου καμιά ώρα!!!Μην κάνειθ βλακείεθ και ενοχλείθ τουθ ανθρώπουθ!!!"
 
Οχι, βρε Ελεφαντα. Διαφωνω. Ας ηταν απο μυθιστορημα. Ποσοι ομως το ειχαν διαβασει και ποιοι; Οι κυρουλες και οι τυποι που γραφανε γραμματα στη Μαρμω να μην ξαναδει αλλη φορα τον Κιτσο;
Και η Αναδυομενη απο βιβλιο του Ξενοπουλου ηταν, αλλα εγινε χαμος τοτε με την αυτοκτονια του Παυλου και κανεις δεν την περιμενε πλην εκεινων που ειχαν διαβασει το μυθιστορημα.
Νομιζω πως ο καθε δημοσιογραφος πρεπει να σεβεται τους τηλεθεατες και να μη δινει το τελος ενος εργου απο τη στιγμη που η συντριπτικη πλειονοτητα το αγνοει.
 
Πίσω
Μπλουζα