Οι αντίκες μου! (αυτοκινητάκια 1971-1984)

Μερικά απο αυτά ειχα και εγώ και μου έφερες πολλές αναμνήσεις στην φορα

καθώς κοίταζα την συλλογή σου.

Μπράβο! Εξαιρετικά ρετρό εύρηματα!!!
 
Maddog είπε:
Και μερικά ακόμα. Χαίρομαι που κατάφερα να ξυπνήσω αναμνήσεις για αυτοκινητάκια που είχατε σε ορισμένους από εσάς.

:)

Νο. 221 GS Camargue. Majorette France. Κλίμακα 1:55

attachment.php





Και εδώ το μοναδικό μου Majorette. Μια Citroen GS Camargue (από κάτω δεν γράφει Citroen, όπως βλέπετε και στον τίτλο). Πιθανό έτος περί το 1975. Η πίσω πόρτα είναι ανοιγόμενη. Αν αναρωτιέστε γιατί πολλοί τα θεωρούν κατώτερα, συγκρίνετε την μπογιά σε αυτό με όλα μου τα Matchbox. Ο ίδιος άνθρωπος τα είχε... ;)

No 70 - Dodge Dragster. 1971 Matchbox Lesney England.

attachment.php


attachment.php





Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχω και ένα Matchbox σε υπερ-ταλαίπωρη κατάσταση. Αλλά είναι από τα αρχαιότερα της συλλογής και νομίζω ότι κάπου το είχα βρει πεταμένο σε αυτήν περίπου την κατάσταση. Δεν είχε πχ ποτέ του ούτε τον μηχανισμό για να κρατάει το αμάξωμα σε ανοιχτή θέση, ούτε μπροστινό παρμπριζ, εξαρτήματα των οποίων την ύπαρξη ανακάλυψα μόλις τώρα από το Internet. Εγώ αναλάμβάνω την ευθύνη μόνο εν μέρει για τα αυτοκόλλητα στα πλαινά, καθώς συχνά βύθιζα τα οχήματα μου σε νερά. Το αυτοκόλλητο είναι πλέον μη αναγνωρίσιμο -εκτός και αν είστε επαγγελματίας αρχαιολόγος- αλλά κάποτε έδειχνε ένα φίδι.

Το Citroen GS Camargue είναι ένα πρωτότυπο που σχεδίασε ο Bertone βασισμένο στο Citroen GS. :)

Βλέποντας το δεύτερο, κατευθείαν μου ήρθε στο μυαλό το αυτοκίνητο των Dukes.

Πράγματι είναι ένα Dodge Charger!!!

Η Matchbox το ονόμασε Dodge Dragster αλλά είναι βασισμένο στο θρυλικό αυτοκίνητο των Dukes!!

Λοιπόν το συγκεκριμένο είναι από την συλλογή της Matchbox πριν ακριβώς 40 χρόνια!!!!!!

Υπέροχα είναι όλα Maddog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πρέπει να ομολογήσω πως αρκετά από αυτά τα έχω και εγω ακόμα στην κατοχή μου.Θα ακολουθήσει σε νέο topic αναλυτικά και η δική μου συλλογή .

p4060676.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/708/p4060676.jpg/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
didie είπε:
Βλέποντας το δεύτερο, κατευθείαν μου ήρθε στο μυαλό το αυτοκίνητο των Dukes.Πράγματι είναι ένα Dodge Charger!!!

Η Matchbox το ονόμασε Dodge Dragster αλλά είναι βασισμένο στο θρυλικό αυτοκίνητο των Dukes!!

.......

Πρέπει να ομολογήσω πως αρκετά από αυτά τα έχω και εγω ακόμα στην κατοχή μου.Θα ακολουθήσει σε νέο topic αναλυτικά και η δική μου συλλογή .
Θα περιμένω εναγωνίως να "ανέβει" και η δική σου συλλογή αναλυτικά. Το γενικό "πλάνο" που ανέβασες ανοίγει την όρεξη για ΠΟΛΥ ζουμερό post!!!!

Όσο για το τι είχα εγώ για υποκατάστατο του αυτοκινήτου των Ντιούκς τότε, stay tuned για το επόμενο (και λογικά τελευταίο...) post με αυτοκινητάκια μου.
 
2eb00e68-10e3-6a44.jpg


---

I am here: http://maps.google.com/maps?ll=38.082804,23.982610'>http://maps.google.com/maps?ll=38.082804,23.982610

2eb00e68-1148-cbd5.jpg


---

I am here: http://maps.google.com/maps?ll=38.082804,23.982610

ImageUploadedByTapatalk1315508505.368663.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλα τι μου θύμησες με το hovercraft!!!!

Τα είχα ξεχάσει τελείως!!!
 
Ένα μεγάλο μπράβο που τα βρήκες και ένα μεγάλο μπράβο για τις καταπληκτικές φωτογραφίες !!!
 
Αν σας πώ ότι παίζει να είχα (εχω ;) στην κατοχή μου, το 90% από τα αυτοκινητάκια που έχουν παρουσιαστεί εδώ! Σίγουρα είχα και ήταν από τα αγαπημένα, την πρώτη Lamborghini,το Hovercraft,το αμφίβιο...και πολλά άλλα...
 
Και με τα σημερινά φτάνουμε στο τέλος...

Είμαι σίγουρος ότι τότε είχα και κάποια ακόμη (πχ το Hovercraft το θυμάμαι καθαρά), αν ποτέ εντοπιστούν θα μπουν και αυτά εδώ. Αν και φοβάμαι ότι τα υπόλοιπα χάθηκαν για πάντα. :xm:

Ελπίζω πάντως να χαρήκατε με όσα κατάφερα να φωτογραφίσω. Kudos και πάλι, μάνα... :flower:

Kenworth Bandag Bandit. 1983 Matchbox.

attachment.php





Ένα "αγωνιστικό" φορτηγό. Σίγουρα κερδίζει το βραβείο της πιό θηριώδους αεροτομής ever. Εγώ πάντως την χρησιμοποιούσα για να κάνει σούζες, καθώς όπως βλέπετε βγαίνει πίσω από τον οπίσθιο άξονα. Πατάς προς τα κάτω, σούζα το όχημα! :cool:

Νο 40 - Horse-Box. 1977 Matchbox Lesney England.

attachment.php





Εκτός από την μεγάλη νταλίκα μεταφοράς αλόγων που σας έδειξα σε προηγούμενο post, είχα και αυτό. Πρέπει να είχα μεγάλη ψύχωση με τα άλογα τότε...

Πάλι σετάκι με τα άλογα του και με πλαινή πόρτα που ανοιγοκλείνει. Βασισμένο σε φορτηγό Bedford.

Mod Rod No 1. 1971 Matchbox Lesney England.


attachment.php





Ένα από τα πιό παλιά της συλλογής, δεν βασίζεται σε πραγματικό μοντέλο. Εντυπωσιακό ότι διατηρεί μετά από 40 χρόνια σε αξιοπρεπή κατάσταση το αυτοκόλλητο του. Όπως είπα και νωρίτερα, συχνά τα βούταγα σε νερό. Δεν ξέρω πως μου την γλύτωσε αυτό, μάλλον μου άρεσε πολύ η λεοπάρδαλη της εικόνας για να την καταστρέψω!

No 66 - Cosmobile. 1975 Matchbox Lesney England.

attachment.php





Και ένα "διαστημικό" μοντέλο. Περιττό να πω ότι τα απροσδιόριστα μαραφέτια στην οροφή του εγώ τα έβλεπα σαν κανόνια λέιζερ, με αποτέλεσμα να έχει λάβει μέρος σε ατελείωτες μάχες με τα στρατιωτάκια μου, τα οποία και θέριζε αλύπητα με τον "βαρύ" οπλισμό του. Δεν θυμάμαι αν τους έλιωνα και κάτω από τις ρόδες του μετά. :D

Maxi Taxi. 1973 Matchbox Macau.

attachment.php





Επιστροφή στα εντελώς γήινα και συνήθως βαρετά ταξί, αλλά αυτό εδώ πρέπει να είναι το πιό "ούφο" ταξί που έχετε δει ποτέ. Με θηριώδη μηχανή dragster, που μάλιστα έχει μηχανισμό με τον οποίο "χοροπηδάει" καθώς κυλάει το αυτοκινητάκι.

attachment.php


90 σεντς "σημαία" και 10 σέντς το μίλι. Πολύ οικονομικό για Dragster. Αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν πριν την πετρελαική κρίση του 1974, lol... ;)

Mazda RX7. 1982 Matchbox Macau. Κλίμακα 1:56.

attachment.php





Αγαπημένο για πολλούς αυτοκίνητο, από τα πρώτα Ιαπωνικά αυτοκίνητα που πραγματικά άξιζαν τον κόπο. Οι πόρτες ανοιγοκλείνουν.

attachment.php



Το ίδιο ακριβώς (η βάση αναγράφει ακριβώς τα ίδια πράγματα), αλλά με "ρούχα" αγωνιστικού. Κάπου στην πορεία, συγκολλήθηκαν και οι πόρτες. Προτιμώ πάντως την έκδοση με τις πιό "σεμνές" αεροτομές.

BMW M1. 1981 Matchbox Macau. Κλιμακα 1:57.

attachment.php





Πολύ εξωτικό και τότε αλλά και σήμερα αυτοκίνητο, που το είχα χρησιμοποιήσει αρκετά. Φαίνεται άλλωστε ότι είναι κάπως πιό ταλαιπωρημένο από τον μέσο όρο. Κοιτώντας πάντως φωτογραφίες του αληθινού σήμερα, έχω την αίσθηση ότι δεν το έχουν πετύχει τόσο καλά όσο άλλα. Σαν να είναι πιό τετραγωνισμένο από ότι θα έπρεπε; Τι λέτε εσείς;

Lamborghini Countach LP500S. 1985 Matchbox Macau. Κλίμακα 1:56

attachment.php





Η δεύτερη Λαμποργκίνι της συλλογής. Ενώ η άλλη είναι από τα παλιότερα, αυτό εδώ είναι το νεότερο αφού το βαραίνουν "μόλις" 26 χρονάκια, με φυσικό αποτέλεσμα να είναι σε πρακτικά άψογη κατάσταση. Πολύ όμορφο μοντέλο πάντως...δικαιολογεί πλήρως το όνομα του που στην διάλεκτο του Πεδεμοντίου δηλώνει έκπληξη, κάτι σαν "Γουάου!".

Dodge Challenger. 1975 Matchbox Lesney England.

attachment.php





Και ιδού το υποκατάστατο των "Ντιούκς" που είχα υποσχεθεί να σας δείξω. Αν και τότε το αγνοούσα, ήταν αρκετά "κοντά" με το αληθινό. Dodge Charger το αληθινό, Dodge Challenger αυτό. Τέσπα, λεπτομέρειες...

Φυσικά είχε κάνει του κόσμου τα άλματα, προσπαθώντας να μιμηθεί τον τηλεοπτικό του μέντορα. Καλά βαστιέται για την ταλαιπωρία που το είχα υποβάλλει!

Dodge Challenger. 1975 Matchbox Macau.

attachment.php





Πρακτικά είναι ολόιδιο, με βασικές διαφορές την χώρα προέλευσης, το βάψιμο και την αντικατάσταση του χυτού μεταλλικού προέχοντα κινητήρα με πλαστικό κομμάτι. Φυσικά αυτό το κιτρινάκι έχανε πόντους σε σχέση με την "Ντιούκς" αμφίεση του άλλου, κάτι όμως που το διατήρησε σε καλύτερη συνολικά κατάσταση. Λιγότερες ώρες παιξίματος βλέπετε... :)
 
Ωραία συλλογή,μπράβο για τις φώτο...τι μου θύμισες!!!!
 
Είναι λοιπόν χαρά μου να μοιραστώ τις φωτογραφίες μαζί σας, ειδικά αν βρω και κάποιους που να είχαν τα ίδια.
Υπέροχη συλλογή Maddog και όμορφα φωτογραφημένη!!Μ'έκανες να ψάξω να βρω τα δικά μου,μιας και είδα ότι έχουμε κάποια κοινά μοντέλα.

6520243921_78be7bf8ac.jpg
6520244363_cc93680972.jpg
6520244943_6cac99de57.jpg


και κάποια με άλλα χρώματα

6520245939_d797cff472.jpg
6520246447_030c0f1d8d.jpg
6520247037_787affd1f2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα