Οι διακοπές των ρετρομανιακών.

Orpheas είπε:
Με φαντάζομαι γενικότερα στην Ελλάδα από Αθήνα μέχρι Ρόδο...και βάλε!!! Είπαμε όμως δυστυχώς για φέτος θα την αράξω στην Στοκχόλμη και δεν παίζεται εδώ πάνω!!!
Η ροδος ειναι ρετρο μερος για σενα;θα εγραφα κατι εγω αλλα εχεις λιγα μηνυματα για να ξερω τον χαρακτηρα σου και τα ενδιαφεροντα σου. Για τα αλλα τα παιδια εγραψα καποια πραγματα . Χουανιτα και Ακαλια στην νεα ορλεανη και μετα λιμνη λεικγουντ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
δομνικι φλωρεντια βλεποντας μουσεια
χεχεχε, έχω πάει στην Φλωρεντία, αλλά ήταν αρχές Ιουνίου. Υπέροχη πόλη :) Φέτος προτίμησα ελληνικό νησί και θάλασσα :)
 
domniki είπε:
χεχεχε, έχω πάει στην Φλωρεντία, αλλά ήταν αρχές Ιουνίου. Υπέροχη πόλη :) Φέτος προτίμησα ελληνικό νησί και θάλασσα :)
Εχει ρετρο θεματα η πολη για σενα; εκει ειναι το θεμα

Ρετροφρογκ που χαθηκες βρε παιδι;; μαντεψε εσενα γιατι λατρεψες προβα νυφικου θα σε στειλω μυτηλινη
 
βρε συ τζονι φαινονται οι φατσουλες κανονικα και από το λαπτοπ,α την καθυ μας( που χει κανει τις απουσιες της, απουσιολογα εγω τις μετρω :p ) θα την στειλω στα ανεμοδαρμένα υψη εκει που η μικρη μπροντε ζωντανεψε έναν ερωτα larger than life

και για να πειστητε δειτε σε ποια πόλη θα επρεπε να ζειτε

http://www.brainfall.com/quizzes/what-city-should-you-live-in/ για μενα παρισι σωστος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακομα και σε ξενο ταμπλετ κοιταξα και κει φατσουλες κανονικες \ για κανε το κουιζ να δουμε θα σου βγει καμια αιγυπτος/μεσοποταμια
 
Το κουίζ μου έβγαλε...

Rome.jpg
 
Εμένα Νέα Υόρκη, άμα μου έλεγες πάντως να διαλέξω θα ήθελα να πάω Καλιφόρνια.
 
Kαι εμενα Νεα Υορκη αλλα θα προτιμουσα Τοκυο..
 
Εγώ στο χωριό με τα πολυαγαπημένα μου ανιψάκια και την αδερφή μου, δυο φορές την μέρα για μπάνιο!Και ωραία φαγητά, κόκορας με πατατούλες κλπ. Αριάδνη εγώ είχα πρόβλημα με το να γράφω γιαπωνέζικα στο φόρουμ και εβραϊκά, την πρώτη φορά δεν τα έπαιρνε, την δεύτερη φορά αν έκανα έντιτ, ναι, και καμιά φορά μόνο αμα χρησιμοποιούσα τον text editor. 私は東京に行きたいです!אני דימיטריס
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα μου βγήκε Ρώμη..

Έχω πάει 2 φορές μέχρι τώρα βέβαια, μια χαρά ήταν αλλά δε τρελαίνομαι κι όλας.

Για Αμερική είμαι....αλλα ποιος ακούει...
 
Δεν θα αμφισβητήσετε τα αποτελέσματα του κουίζ εμενα με είδε πως κάνω για παριζιανα αμεσως
 
Πρώτον, κι εγώ ρόμβους με ερωτηματικό είδα. Και ναι μεν έχω συχνά προβλήματα με μη αγγλικά encoding, αλλά απ' ό,τι κατάλαβα εδώ μιλάμε για σύμβολα.

Δεύτερον, το κουίζ με έβγαλε να πρέπει να μένω Νέα Υόρκη :) Θα μου πείτε, εκεί μένεις. Αλλά η μεσαίου μεγέθους πόλη της ΝΥ που μένω δεν έχει κανένα κοινό με την πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία δεν μου αρέσει διαίτερα, αν και έχει βελτιωθεί αρκετά. Προτιμώ Βοστώνη και Σαν Φρανσίσκο, από τις πόλεις που έχω πάει. Αλλά το κουίζ είναι για γυναίκες έτσι κι αλλιώς (δείτε ερώτηση 7) οπότε η ΝΥC θα μου ταίριαζε αν ήμουν ελεφαντίνα.
 
Ποσες νεες υορκες υπαρχουν;;; εγω μια ξερω
 
Υπάρχει η πολιτεία Νέα Υόρκη και η πόλη Νέα Υόρκη. Η πρώτη σε συντομογραφία είναι ΝΥ, η δεύτερη NYC. Η πολιτεία κυριαρχείται βέβαια από την πόλη, λόγω του τεράστιου πληθυσμού της, με αποτέλεσμα σχεδόν ολόκληρη η πολιτεία εκτός από την περιοχή της πόλης, ελάχιστα πιο βόρεια, και το Long Island, να αποκαλείται "upstate New York" (κυρίως από τους κατοίκους της NYC). Πράγμα που πάντα μου φαινόταν ηλίθιο, αφού λίγα χιλιόμετρα νότια από εδώ που μένω είναι η Πεννσυλβάνια, οπότε τι σόι "upstate" είναι αυτό? Αλλά στην απογραφή του 2010 η πολιτεία είχε 19,378,102 κατοίκους από τους οποίους 8,175,133 έμεναν NYC... αν προστεθούν και πάμπολλες πόλεις και χωριά βόρεια που είναι πρακτικά κολλητά, πως να μη θεωρούν εμάς ως την υπόλοιπη Νέα Υόρκη, κάτι σαν τσόντα?

Άσχετο: Το ανθυποχωριό στο οποίο μένω (που ανήκει σε μια πολίχνη 10,000 που μαζί με άλλες κολλητές κάνουν καμιά 150αριά χιλιάδες) είχε 2,883 κατοίκους από τους οποίους λέει μόνο 45 (με περιθώριο σφάλματος ±43!!) είναι γεννημένοι εκτός ΗΠων, αλλά και οι 45 είναι αμερικανοί πολίτες. Τά μυαλά τους και μια λίρα! Εγώ ήμουν εδώ το 2010, και με μέτρησαν, και είμαι ιδιοκτήτης σπιτιού, και δεν είμαι ΗΠΑνός πολίτης. Να χαρώ εγώ ακρίβεια στοιχείων! Πάντως υπάρχουν 63 που είναι ελληνικής καταγωγής. Οι μεγαλύτερη ομάδα είναι ιρλανδέζοι, 28%, μετά γερμανοί, 22%, και τρίτοι οι εγγλέζοι, 17.5%
 
Ελεφας τωρα βγαινει πληρες νοημα ευχαριστω πολυ που τα εξηγησες. Το κομματι άπο την αμερικη που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι η λιμνη μισιγκαν λογω καντυς
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο τεστ μου βγήκε η Ρώμη. Δεν λέω, ωραία πόλη για ταξίδι, αλλά για να ζήσω θα επέλεγα Ελλάδα και μόνο Ελλάδα :)
 
johnny19818 είπε:
Μέσα στη παραζάλη της κάψας του καλοκαιριού είπα να ανοίξω κι εγώ ένα εύθυμο πλην όμως άκρως καλοκαιρινό θέμα. Που λοιπόν θα μπορούσαν να πάνε διακοπές τα μέλη του φόρουμ και τι σκέψεις να έκαναν;
Στο πάντα επίκαιρο τέτοια εποχή θέμα που άνοιξε ο αγαπητός johnny19818 ας προσθέσω τη δική μου εμπειρία από διακοπές φέτος, μια και ήταν εξ' ολοκλήρου ρετρό. Και αυτό διότι φιλοξενηθήκαμε για 10 ημέρες στο αρχοντικό στενού συγγενή στη βαθειά Γαλλία, χτισμένο το 1803 με σχεδόν αποκλειστικά ρετρό αντικείμενα κάθε είδους. Αν και έχω ξαναπάει πολλές φορές, αυτή τη φορά το είδα με τα μάτια (και τη φωτογραφική μηχανή) του ρετρομανιακού, ιδίως όταν μου αποκάλυψαν και το πατάρι.

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από κάποια αντικείμενα με τις εξηγήσεις σε κάθε φωτογραφία. Μερικά (όπως τη μουσειακή μηχανή προβολής από το 1890(?) σκέπτομαι να τα παρουσιάσω εκτενέστερα με περισσότερες φωτογραφίες στα ανάλογα θέματα.

Παρεμπιπτόντως, το τεστ με έβγαλε να πηγαίνω Ρώμη! Δεν έχω πάει, οπότε το αποδέχομαι χωρίς αντιρρήσεις.....

Μηχανή προβολής χειροκίνητη, δούλευε μάλλον με λάμπα καρβιδίου, με μπουρί για τον.... καπνό! Γύρισα τη μανιβέλα με το χέρι και λειτούργησαν τα κινούμενα μέρη. Αν κάπου στο υπέροχο αυτό πατάρι υπάρχουν και φίλμ...... Γαλλικής κατασκευής, έτος υποθέτω κάπου στα 1890(?)



Μηχανή αλέσματος καφέ της... Peugeot. Ναι, σωστά αυτής που κάνει σήμερα αυτοκίνητα!!! Μόνο η Πίτσος δηλαδή έκανε στο παρελθόν λάμπες ελαίου? Πρέπει να είναι πριν από το 1850, διότι δεν έχει το σήμα του λέοντα.



Ατμομηχανή παιχνίδι. Είναι λειτουργική.



Πικάπ με επιλογέα 16 (!!!), 33, 45 και 78 (δίσκοι γραμμοφώνου) στροφών.



Τηλεόραση Philips ασπρόμαυρη, μάλλον από 10ετία ΄70



Video AKAI



Τηλέφωνο/πιάνο



Ρομπότ κουρδιστά





Φορητό ραδιοκασσετόφωνο Sanyo



Και ο πανταχού παρών.... Macintosh. Λειτουργικός.



Πολυόργανο, με βαρόμετρο υποθέτω



Ραπτομηχανή - παιχνίδι, που χάρη σε αυτή εντόπισα τη μηχανή προβολής στο βάθος.



Σόμπα-φούρνος, λειτουργικός



Βάζο κινέζικο μεγάλο και.... πολύ παλιό



Μία από τις αμέτρητες γκραβούρες



Κατά τη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου το αρχοντικό είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο. Από την εποχή αυτή ξέμειναν οι πατερίτσες.



Παλάσκες?



Υποθέτω κρεμάστρες εποχής



Και φυσικά επιτραπέζια....



Πολλά.....



Και παλιά.....





Σετ με σφυρίχτρες που μιμούνται κελάηδημα πουλιών



Κινέζικα μεταλλικά διακοσμητικά



Και άλλα διακοσμητικά



Περίτεχνο κλουβί πουλιών



Και μετά τα καλά, να και τα κακά περασμένων εποχών: Πόδι ελέφαντα τροποποιημένο σαν σκαμπώ....



....και δέρμα τίγρης. Με έπιασε σύγκρυο όταν την είδα, και οικολογικό, αλλά και φόβου.... Είναι μεγάλη!!! Πολύ μεγάλη!!!!!!

 

1@Eagle 1[/USER] κάνε έναν κόπο σε παρακαλώ και ανέβασε πάλι τις εικόνες γιατί τις έχει κρατήσει ως temp αρχεία και δεν τις εμφανίζει ούτε στο προφιλ σου!
 
Πίσω
Μπλουζα