Οι διακοπές των ρετρομανιακών.


Kambia είπε:
1@Eagle 1[/USER] κάνε έναν κόπο σε παρακαλώ και ανέβασε πάλι τις εικόνες γιατί τις έχει κρατήσει ως temp αρχεία και δεν τις εμφανίζει ούτε στο προφιλ σου!
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση Kambia, δεν ξέρω τι συμβαίνει, στους δικούς μου υπολογιστές φαίνονται κανονικά. Ο δαίμονας της τεχνολογίας.....

Τις αναρτώ εκ νέου.

Στο πάντα επίκαιρο τέτοια εποχή θέμα που άνοιξε ο αγαπητός johnny19818 ας προσθέσω τη δική μου εμπειρία από διακοπές φέτος, μια και ήταν εξ' ολοκλήρου ρετρό. Και αυτό διότι φιλοξενηθήκαμε για 10 ημέρες στο αρχοντικό στενού συγγενή στη βαθειά Γαλλία, χτισμένο το 1803 με σχεδόν αποκλειστικά ρετρό αντικείμενα κάθε είδους. Αν και έχω ξαναπάει πολλές φορές, αυτή τη φορά το είδα με τα μάτια (και τη φωτογραφική μηχανή) του ρετρομανιακού, ιδίως όταν μου αποκάλυψαν και το πατάρι.

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από κάποια αντικείμενα με τις εξηγήσεις σε κάθε φωτογραφία. Μερικά (όπως τη μουσειακή μηχανή προβολής από το 1890(?) σκέπτομαι να τα παρουσιάσω εκτενέστερα με περισσότερες φωτογραφίες στα ανάλογα θέματα.

Παρεμπιπτόντως, το τεστ με έβγαλε να πηγαίνω Ρώμη! Δεν έχω πάει, οπότε το αποδέχομαι χωρίς αντιρρήσεις.....

---------------------

Μηχανή προβολής χειροκίνητη, δούλευε μάλλον με λάμπα καρβιδίου, με μπουρί για τον.... καπνό! Γύρισα τη μανιβέλα με το χέρι και λειτούργησαν τα κινούμενα μέρη. Αν κάπου στο υπέροχο αυτό πατάρι υπάρχουν και φίλμ...... Γαλλικής κατασκευής, έτος υποθέτω κάπου στα 1890(?)



Μηχανή αλέσματος καφέ της... Peugeot. Ναι, σωστά αυτής που κάνει σήμερα αυτοκίνητα!!! Μόνο η Πίτσος δηλαδή έκανε στο παρελθόν λάμπες ελαίου? Πρέπει να είναι πριν από το 1850, διότι δεν έχει το σήμα του λέοντα.



Ατμομηχανή παιχνίδι. Είναι λειτουργική.



Πικάπ με επιλογέα 16 (!!!), 33, 45 και 78 (δίσκοι γραμμοφώνου) στροφών.



Τηλεόραση Philips ασπρόμαυρη, μάλλον από 10ετία ΄70



Video AKAI



Τηλέφωνο/πιάνο



Ρομπότ κουρδιστά





Φορητό ραδιοκασσετόφωνο Sanyo



Και ο πανταχού παρών.... Macintosh. Λειτουργικός.



Πολυόργανο, με βαρόμετρο υποθέτω



Ραπτομηχανή - παιχνίδι, που χάρη σε αυτή εντόπισα τη μηχανή προβολής στο βάθος.



Σόμπα-φούρνος, λειτουργικός



Βάζο κινέζικο μεγάλο και.... πολύ παλιό



Μία από τις αμέτρητες γκραβούρες



Κατά τη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου το αρχοντικό είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο. Από την εποχή αυτή ξέμειναν οι πατερίτσες.



Παλάσκες?



Υποθέτω κρεμάστρες εποχής



Και φυσικά επιτραπέζια....



Πολλά.....



Και παλιά.....





Σετ με σφυρίχτρες που μιμούνται κελάηδημα πουλιών



Κινέζικα μεταλλικά διακοσμητικά



Και άλλα διακοσμητικά



Περίτεχνο κλουβί πουλιών



Και μετά τα καλά, να και τα κακά περασμένων εποχών: Πόδι ελέφαντα τροποποιημένο σαν σκαμπώ....



....και δέρμα τίγρης. Με έπιασε σύγκρυο όταν την είδα, και οικολογικό, αλλά και φόβου.... Είναι μεγάλη!!! Πολύ μεγάλη!!!!!!



1.jpg

2.jpg

3.JPG

5.jpg

4.jpg

7.jpg

8.jpg

10.jpg

14.jpg

9.jpg

15.jpg

12.jpg

6.jpg

11.jpg

20.jpg

18.jpg

19.jpg

13.jpg

16.jpg

17.jpg

24.jpg

21.jpg

23.jpg

26.jpg

22.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

25.jpg

 
:eek:............. !!!!!!!

Τα αντικείμενα αυτά είναι μουσειακά και κατά την γνώμη μου πρέπει να έχουν μεγάλη συλλεκτική αξια!!!

Ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας :bow:
 
Απ'ότι βλέπω δεν έκανες ταξίδι στη Γαλλία ή... στη Ρώμη! Ταξίδι πίσω στο χρόνο έκανες!!! :D

Και μόνο η αίσθηση του να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο σπίτι που έχει "ζήσει" 2 παγκόσμιους πολέμους και να ανακαλύπτεις όλα αυτά τα αντικείμενα, πρέπει να ήταν μοναδική εμπειρία!!!
 
NIOBH είπε:
Απ'ότι βλέπω δεν έκανες ταξίδι στη Γαλλία ή... στη Ρώμη! Ταξίδι πίσω στο χρόνο έκανες!!! :D
Και μόνο η αίσθηση του να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο σπίτι που έχει "ζήσει" 2 παγκόσμιους πολέμους και να ανακαλύπτεις όλα αυτά τα αντικείμενα, πρέπει να ήταν μοναδική εμπειρία!!!
Θα συμφωνήσω 101% με τα λεγόμενα σου NIOBH! :)

Όπως το είπες... ταξίδι στο χρόνο έκανε!!!
 
circleag είπε:
:Τα αντικείμενα αυτά είναι μουσειακά και κατά την γνώμη μου πρέπει να έχουν μεγάλη συλλεκτική αξια!!!
Ευχαριστώ πολύ circleag, χαρά μου να μοιράζομαι ρετροβιώματα με ομοιδεάτες. Πράγματι η αξία τους είναι μεγάλη, τόσο αυτών που είναι σκονισμένα στο πατάρι, όσο και -κυρίως θα έλεγα- των χρηστικών αντικειμένων στο σπίτι (επίπλωση, πίνακες, καθρέφτες κλπ.) από τα οποία δεν ανάρτησα φωτογραφίες, είναι τόσο πολλά.. Το μπρούτζινο κρεβάτι που κοιμήθηκα είναι από τις αρχές του 1900 (ευτυχώς τα σεντόνια ήταν νεώτερα...). Έτριζε βέβαια πολύ και δεν ήταν ότι καλύτερο για τη μέση, αλλά η αίσθηση του παρελθόντος ήταν ιδιαίτερα έντονη....

NIOBH είπε:
Απ'ότι βλέπω δεν έκανες ταξίδι στη Γαλλία ή... στη Ρώμη! Ταξίδι πίσω στο χρόνο έκανες!!! :D Και μόνο η αίσθηση του να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο σπίτι που έχει "ζήσει" 2 παγκόσμιους πολέμους και να ανακαλύπτεις όλα αυτά τα αντικείμενα, πρέπει να ήταν μοναδική εμπειρία!!!
Το περιέγραψες πολύ σωστά ΝΙΟΒΗ, ακριβώς έτσι ήταν, χρονοταξίδι. Τα πάντα από το παρελθόν, το οποίο σε κατακλύζει και για άλλο ένα λόγο: είναι απομονωμένο, με το πλησιέστερο χωριό να είναι στα 6 χλμ., οπότε η ρετροεικόνα δεν χαλάει όπου και αν κοιτάξεις. Μπαίνεις από την κύρια είσοδο και βρίσκεσαι στο παρελθόν. Να προσθέσω ότι στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, το είχαν επιτάξει οι Γερμανοί και έμεναν αξιωματικοί. Μου έδειξαν ένα κουδουνάκι με γρανάζια, που το ξέχασαν όταν αποχώρησαν, με το οποίο ειδοποιούσαν την ορντινάτσα τους για το φαγητό. Ξέχασα να το φωτογραφήσω, την επόμενη φορά!
 
Απίστευτα πράγματα!!! :eek:

Πάντως, μέσα σ'όλα αυτά, ειλικρινά, Macintosh δεν περίμενα να δω!!!! :burn:

Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες Eagle 1! :)
 
Ο ορισμος του Ρετρο Eagle1 και οι φωτος σου και οι διακοπες σου ,μπραβο!
 
Πολυ ωραιες οι φωτο,σου Eagle. Βεβαια το θεμα το ανοιξα για χιουμοριστικους λογους αλλα παρολαυτα ταιριαζει ανετα το ποστ σου κι εδω.
 
johnny19818 είπε:
Πολυ ωραιες οι φωτο,σου Eagle. Βεβαια το θεμα το ανοιξα για χιουμοριστικους λογους αλλα παρολαυτα ταιριαζει ανετα το ποστ σου κι εδω.
Ασφαλώς, ήταν σαφές αφού έδινες εσύ τους ορισμούς -αστειευόμενος- του κάθε ενός ρετροφίλου! Απλά ταίριαζε ο τίτλος και κόλλησα. .....
 
Εκπληκτικές οι φωτογραφίες όπως και η διαδικασία να ανακαλύψεις τα αντικείμενα.

Σε ευχαριστούμε πολύ που τα μοιράστηκες μαζί μας.



ship.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ζερ γκουτ, μαινερ φροιντ! πραγματικά καταπληκτικές φωτογραφίες! να συμπληρώσω ότι η Πεζώ φτιάχνει και σήμερα μύλους και εμείς έχουμε ένα μύλο πιπεριού! Τα ευρήματα καταπληκτικά, τρε μπιεν α τουτ α λ εουρ!
 
tsalk είπε:
Εκπληκτικές οι φωτογραφίες όπως και η διαδικασία να ανακαλύψεις τα αντικείμενα.Σε ευχαριστούμε πολύ που τα μοιράστηκες μαζί μας.

[/ATTACH]
Ευχαριστώ πολύ. Θαύμασα το ιστιοφόρο σου!!!!!!

Uskoke είπε:
ζερ γκουτ, μαινερ φροιντ! πραγματικά καταπληκτικές φωτογραφίες! να συμπληρώσω ότι η Πεζώ φτιάχνει και σήμερα μύλους και εμείς έχουμε ένα μύλο πιπεριού! Τα ευρήματα καταπληκτικά, τρε μπιεν α τουτ α λ εουρ!
Πράγματι αγαπητέ Uskoke, κατασκευάζει και σήμερα τέτοια χρηστικά αντικείμενα, ξεκίνησε με αυτά και έχει καθιερωθεί στην αγορά. Από το 1858 καθιέρωσε σαν σήμα το λιοντάρι για τα πριόνια που κατασκεύαζε. Για τα αντικείμενα τριβής (καφέ, μπαχαρικών κλπ.) πατά στα 4 πόδια, για τα ποδήλατα κάθεται και για τα αυτοκίνητα στέκεται στα 2 με σηκωμένα τα μπροστινά πόδια. Σημειολογία των logo....
 
Πίσω
Μπλουζα