Οι κακοί των Μίκυ Μάους!

Rinus Cesar είπε:
- Σε μια άλλη ιστορία ο Ντόναλντ σε μια χαβανέζικη γιορτή αγόρασε τους 99 από τους 100 λαχνούς για μια κλήρωση, η οποία θα είχε ως έπαθλο "μια βραδυά με τη μις Aloha"!!! Kι εκεί που ο Ντόναλντ σκέφτεται "δεν το πιστεύω, για πρώτη φορά στη ζωή μου θα κερδίσω σε λοταρία", το χέρι του Χαβανέζου έβγαλε από την κληρωτίδα τον λαχνό με το όνομα - ναι,καλά το καταλάβατε - Γκαστόνε !!!! Αυτός είχε αγοράσει τον 100ό λαχνό !!!
χαχα τη θυμαμαι αυτη την ιστορια!

επισης υπηρχε και μια αλλη που κερδισε κρουαζιερα και προτεινε στην Νταιζη να πανε μαζι αλλα εκεινη τον επιασε να χλευαζει τον Ντοναλντ και τοτε πηρε το μερος του ατυχου φιλου της. αυτο θυμαμαι με ειχε ικανοποιησει πολυ! :D

κακος ηταν και ο Ρομπαξ ο αντιπαλος του Σκρουτζ (αναφέρθηκε; αν ναι σορυ δεν τον είδα) που ηταν ανταγωνιστες-μεγιστανες.
 
sunset89 είπε:
χαχα τη θυμαμαι αυτη την ιστορια!
κακος ηταν και ο Ρομπαξ ο αντιπαλος του Σκρουτζ (αναφέρθηκε; αν ναι σορυ δεν τον είδα) που ηταν ανταγωνιστες-μεγιστανες.
Η "χαβανέζικη" ιστορία που θυμάσαι, sunset, περιέχεται στον "τόμο - κόμικ" με τίτλο "Η ζωδιακή πέτρα", το οποίο περιέχει αυτοτελείς ιστορίες, μία για κάθε ζώδιο, οι οποίες, όμως, "συναντιούνται" !!! Με χαρά διαπίστωσα ότι εδώ στο retromaniax η "Ζωδιακή πέτρα" έχει "τιμηθεί" με δικό της, "αυτόνομο" τόπικ που τής έχετε ανοίξει :D :D!!!!

Όσο για τον Ρομπάξ ... ναι, έχει αναφερθεί παραπάνω !!!! Αυτός για να "ανταγωνιστεί" τον Σκρουτζ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, ακόμη και "αθέμιτο" !!! Επίσης, δεν διστάζει να ζητήσει και τη βοήθεια των "Λύκων" [σε κάμποσες ιστορίες συνέβη αυτό] !!! Πάντως, στις ιστορίες που παίρνει μέρος ο Ρομπάξ ξέρουμε τι θα δείχνει, συνήθως, το τελευταίο καρεδάκι : Τον Ρομπάξ να τρώει το καπέλο του !!! [και στο "συννεφάκι" από πάνω του οι ... ήχοι του μασουλήματος" : μανχ, μανχ .... ] ....
 
Ο Γκαστόνε ειναι ανταγωνιστης με τον Ντοναλντ για την καρδιά της ωραίας Νταιζης αλλα ευτυχώς η Νταιζη κλείνει προς Ντοναλντ μεριά, δηλ. με άλλα λόγια όποιος χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη! ο ντοναλντ έχει και την αγάπη των ανηψακιων! σε μερικες ιστοριες ο Γκαστονε θελει να κερδίσει και την ευνοια του Σκρουτζ και να θεσει στο περιθωριο τον Ντοναλντινιο..

τουλάχιστον υπάρχει ο νεοφερμένος ξαδελφος ο Φερθυ, γέννημα -θρεμμα του 2000 που αγαπά τον Ντοναλντ!!!

μινι κουιζ: τι φοβαται περισσότερο στην ζωή της η Ματζικα και μολις το βλέπει τρεπεται σε φυγή!;
 
Η Μάτζικα φοβάται περισσότερο τα σκόρδα.

Για τους Μουργόλυκους. Το Μικυ Μαους είχε κάνει δημοσκόπηση για την μετονομασία των Λύκων σε Μουργους. Επειδή υπήρξε ισοψηφία (50% να παραμείνουν Λύκοι ,50% να μετονομαστουν σε Μούργοι) τους βάφτισαν Μουργόλυκους. Ο Ντον Ροσα έχει ονομάσει τον παππόυ Μουργόλυκο Μόργκαν (δείτε τελευταίο επεισόδιο του Βίου και της πολιτείας του Σκρουτζ Μακ Ντακ). Σε κάποιες Ιταλικές ιστορίες ο παππόυς Μουργόλυκος έχει στην μπλούζα του μια πινακίδα που γράφει "χάρη"
 
αριαδνη είπε:
Ο Γκαστόνε ειναι ανταγωνιστης με τον Ντοναλντ για την καρδιά της ωραίας Νταιζης αλλα ευτυχώς η Νταιζη κλείνει προς Ντοναλντ μεριά, δηλ. με άλλα λόγια όποιος χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη!
τουλάχιστον υπάρχει ο νεοφερμένος ξαδελφος ο Φερθυ, γέννημα -θρεμμα του 2000 που αγαπά τον Ντοναλντ!!!
Σίγουρα, η Νταίζη προτιμά τον Ντόναλντ αλλά ... ουκ ολίγες φορές έχει κάνει τα "γλυκά μάτια" στον Γκαστόνε για να "πικάρει" τον Ντόναλντ !!! Ουκ ολίγες φορές βγαίνει ραντεβουδάκια με τον τυχεράκια Γκαστόνε και ... κάνει τον Ντόναλντ να σκυλιάζει απ' το κακό του !!!

Τέλος, τον Φέθρυ - το χαζούλικο αφελές παπί με το κόκκινο σκουφί και την κόκκινη μπλουζίτσα - τον θυμάμαι από τα 80ς !!! Μάλιστα, κάποιες ιστορίες στα παλιά εκείνα μίκυ μάους [όχι, πάντως, στις μεγάλες ιστορίες που ήταν το "κυρίως πιάτο"] ανέφεραν πάνω από τον τίτλο της ιστορίας ως όνομα πρωταγωνιστή το "ΦΕΘΡΥ" !!! Σε αρκετές ιστορίες βλέπουμε τον Φέθρυ και τον Ντόναλντ να εργάζονται ως δημοσιογράφοι στην εφημερίδα όπου εκδότης [και ... αυστηρό αφεντικό με ... τσιγκούνικο μισθό] είναι ο Σκρουτζ Μακ Ντακ !!!
 
Rinus Cesar είπε:
Τέλος, τον Φέθρυ - το χαζούλικο αφελές παπί με το κόκκινο σκουφί και την κόκκινη μπλουζίτσα - τον θυμάμαι από τα 80ς !!! Μάλιστα, κάποιες ιστορίες στα παλιά εκείνα μίκυ μάους [όχι, πάντως, στις μεγάλες ιστορίες που ήταν το "κυρίως πιάτο"] ανέφεραν πάνω από τον τίτλο της ιστορίας ως όνομα πρωταγωνιστή το "ΦΕΘΡΥ" !!! Σε αρκετές ιστορίες βλέπουμε τον Φέθρυ και τον Ντόναλντ να εργάζονται ως δημοσιογράφοι στην εφημερίδα όπου εκδότης [και ... αυστηρό αφεντικό με ... τσιγκούνικο μισθό] είναι ο Σκρουτζ Μακ Ντακ !!!
Rinus, αυτό είναι είδηση, τι μαθαινει κανείς ΄!!! νόμιζα οτι τωρα δημιουργήθηκε ο Φερθυ!!δημοσιογραφική συνεργασία Ντοναλντ-Φερθυ, με Σκρουτζ εργοδοτη, θα ηθελα πολυ να το δω! θα ηταν πολυ ωραιες αυτές οι ιστοριες, απολαυστικότατες!

να σου πω Ρινους, ποτε δεν συμπάθησα πολύ την Νταιζη γι' αυτο το λόγο , στον μαυρο τον Ντοναλντ έκανε νερά και ναι της αρεσαν τα ακριβά αυτοκινητα , εστιατορια κτλ, πραγματα που δεν μπορούσε να της προσφέρει φυσικά ο μπατιρης Ντοναλντ! έχω την εντυπωση οτι η μιννυ ήταν πιο ευκολος ανθρωπος! πήγαινε και για πικ νικ χωρις μεγάλες πολυτελειες! ήταν πιο σταθερή και συμπαθητική

:) tzias57, ναι την μυρωδια του σκόρδου, φοβαται η Ματζικα γιατι τοτε εξαφανίζονται τα μαγικά της!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν, θυμήθηκα άλλους 2 "κακούληδες" ,που προσπάθησαν να κάνουν δύσκολη την ζωή του θείου Σκρούτζ... μόνο που δεν τους έχω δει σε περιοδικό, αλλά την ταινία "Ducktales,The movie"... o ένας είναι ο Μάγος Μέρλοκ και ο άλλος είναι ο βοηθός του ο Ντιζόν (όπως η μουστάρδα... θα έπαιζε πολύ με Spectrum φαίνεται ;) )

images.jpg

images (1).jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar είπε:
Ξεχάσατε άλλον έναν κακό, που ήταν αντίπαλος του Μίκυ : Ζουμπάς Κοντοπίθαρος !!! Κι επειδή ήταν πολύ - πολύ κοντός, μεταμφιεζόταν σε ... μωρό [ :eek: o_O] !!! Ο δε συνεργάτης του [αυτουνού δεν θυμάμαι το όνομά του, ήταν ένας ψηλός χοντρός] μεταμφιεζόταν σε ... στρουμπουλή μαμά του μωρού !!! ...
Μού ήρθε η "φλασιά" : Ο συνεργάτης του Ζουμπά Κοντοπίθαρου είναι ο Νταν ο Τρομερός !!!

Επίσης, σε δύο άλλες ιστορίες θυμάμαι να έχει εμφανισθεί μία όμορφη, λεπτή ξανθιά, η οποία λεγόταν "Κοκό" !!! Αυτή, όμως, παρόλο που ήταν κούκλα ... ήταν αρχηγός συμμορίας που ήθελε να ληστέψει τα λεφτά του Σκρουτζ !!! Δεν θυμάμαι, όμως, τα ονόματα των συνεργατών της !!! Στις 2 ιστορίες που τη θυμάμαι ήρθε, μαζί με τη συμμορία της, αντιμέτωπη με τον Φάντομ Ντακ !!! Επίσης, είχε κάνει τα "γλυκά μάτια" στον Ντόναλντ, προκειμένου να τον παγιδέψει και να τον αναγκάσει να βοηθήσει τη συμμορία να μπει στο θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Ρομάνο Σκάρπα είχε φτιάξει μερικούς κακούς! Ο Γατάρας που εσείς αποκαλείτε Τίγρη, και η Τρούντυ είναι από αυτούς! Κατά καιρούς εμφανίζονται κάποιοι κακοί, η Ρομπέρτα είναι μάγισσα φίλη της Μάτζικα (υπάρχει στο Σπέσιαλ Μάτζικα Ντε Σπελ)! Επίσης ο Σπέκτρουμ είναι αρκετά ισάξιος του Φάντομ Ντακ και εμφανίζεται στη Ζωδιακή Πέτρα!

Σε παλιά καρτούν εμφανίζεται ένας ψηλός αρουραίος εχθρός του Μίκυ, ο Μόρτιμερ! Εμφανίζεται με δίδυμο αδερφό του στην πρώτη ιστορία του Καρλ Μπαρκς (Κόμιξ #25), και σαν συνεργάτης του Μαύρου Πητ στο αριστούργημα του Ντε Βίτα: Κλοπές Αυτοκινήτων! (νομίζω ήταν στο Μίκυ Μάους 808)...

Ο Φέθρυ είναι αρχαιότατος! Υπάρχει σε κάποιες από τις ιστορίες των '70ς νομίζω, όπως στο επεισόδιο που ανακαλύπτει το πιο σπάνιο γραμματόσημο του κόσμου, από την σειρά 10 επεισοδίων: Το Αίνιγμα του Τοτέμ! Πρόκειται για ομαδική δουλειά, και το συγκεκριμένο επεισόδιο σχεδίασε ο Τζώρτζιο Καβατσάνο! Είχε εκδοθεί γύρω στο Μίκυ Μάους #900!..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Hrysaor είπε:
, από την σειρά 10 επεισοδίων: Το Αίνιγμα του Τοτέμ! Πρόκειται για ομαδική δουλειά, και το συγκεκριμένο επεισόδιο σχεδίασε ο Τζώρτζιο Καβατσάνο! Είχε εκδοθεί γύρω στο Μίκυ Μάους #900!..
Πω πωωω ... τι μού θύμησες πάλι !!! "Το αίνιγμα του αποκεφαλισμένου τότεμ", το οποίο ολοκληρώθηκε σε αρκετές αυτοτελείς ιστορίες, που περιέχονταν σε συνεχόμενα κόμικς !!! Μαζί με το "Τρίγωνο των Βερμούδων" [με Μίκυ, Γκούφη και Ήτα Βήτα}, υπήρξε η ιστορία που ... συζητήθηκε περισσότερο απ' όλες στις παιδοπαρέες μας !!! Για κάμποσες βδομάδες το θέμα συζήτησής μας, στα σχολικά διαλείμματα του Γυμνασίου, ήταν : "ρε παιδιά, τι κρυβόταν στο τοτέμ, το ανακαλύψατε" ??? και ... έπεφταν "στο τραπέζι" οι εκδοχές του καθενός μας !!!!

Η πρώτη ιστορία της εν λόγω σειράς είχε ως εξής : Ο Σκρουτζ έθεσε ένα αίνιγμα [αντί ... γενναίας αμοιβής :p :p] σε ... όλους τους ήρωες του Ντίσνεϋ : Να βρουν τι κρυβόταν μέσα στο αποκεφαλισμένο τοτέμ, το οποίο βρισκόταν σε μια σπηλιά, όπου πριν πολλάααα χρόνια οι Ινδιάνοι είχαν κρατήσει αιχμάλωτο τον Σκρουτζ !!! Και σε κάθε αυτοτελή ιστορία πρωταγωνιστούσε κι ένας διαφορετικός ήρωας, που έκανε έρευνες για βρει το "μυστικό του αποκεφαλισμένου τοτέμ" με βάση τα ... λιγοστά και αρκούντως αινιγματικά στοιχεία που του είχε παρασχέσει ο γερο τσιγκούνης [σε καθέναν από τους ήρωες είχε παρασχέσει διαφορετικά στοιχεία, αναλόγως με την προσωπικότητά του, την εξυπνάδα του κλπ !!! ] !!! Σε αυτήν, δε, την άπαιχτη, υπέροχη, ιδιοφυή κλπ σειρά κόμικς πήρε μέρος ... όλο το συνάφι των ιστοριών του Ντίσνεϋ, και καλοί και κακοί : Λύκοι [χωρίς το "μουργο" έμπροσθεν], Ρομπάξ, Μίκυ, Γκούφη, Κλάραμπελ, Κύρος, Γιαγιά Ντακ, Φάντομ Ντακ ... όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως !!! Ενδεικτικά, τα ονόματα μερικών από τις ιστορίες : "Η Γιαγιά Ντακ και η αποκαλυπτική τούρτα", "Ο Κύρος και το αινιγματικό ρομπότ" κλπ κλπ !!!

Και για να είμαστε on topic ... Σε κάποια από αυτές τις ιστορίες, με πρωταγωνιστή τον Μίκυ και τον Γκούφη, πρωταγωνιστούν και δύο κακοί : Το Ντούο Αρπάχτρα !!! Επρόκειτο για δύο κλεφτρόνια που είχαν εγκατασταθεί σε μια παλιά εγκατελειμμένη πόλη του Φαρ Ουέστ, την οποία χρησιμοποιούσαν ως ... ορμητήριό τους για τις κλεψιές τους !!! Όμως, πέρασαν από εκεί ο Μίκυ και ο Γκούφη, ψάχνοντας να βρουν στοιχεία για το "αποκεφαλισμένο τοτέμ" και ... ξεσκέπασαν τους δύο απατεωνίσκους !!! Η ιστορία τελειώνει ως εξής : Ο Γκούφη κάθεται στην άκρη ενός πηγαδιού και ... χοροπηδάει χαρούμενος που κατάφεραν και συνέλαβαν το "Ντούο Αρπάχτρα" !!! Κι απ' τη χαρά του, πέφτει μέσα στο πηγάδι !!! Όταν, όμως, τον ανέβασε απ' το πηγάδι ο Μίκυ, διαπίστωσε το εξής : Το γράμμα, που τους είχε στείλει ο γέρο Σκρουτζ με τα "στοιχεία" για να λύσουν το αίνιγμα, είχε βραχεί !!! Το γραμματόσημό του, που απεικόνιζε ένα ιδνιάνικο τοτέμ, ξεκόλλησε και ... κάτω απ' αυτό αποκαλύφθηκε μια μικρή φωτογραφία του γερο Σκρουτζ !!! Και τότε ο Μίκυ άρχισε να πανηγυρίζει : "ναιιιι, το βρήκαααα, το βρήκα το μυστικό του αποκεφαλισμένου τοτέμ, βρήκα τι είχε κρυμμένο εντός του" !!! Είμαι σίγουρος, φίλοι μου, ότι ... το βρήκατε και εσείς :flower: :flower: :flower: !!!!

[trivia : σε αυτές τις ιστορίες με το μυστικό του τοτέμ μάς αποκαλύφθηκε ένα στοιχείο για το γενεαλογικό δένδρο των Ντακ : Η Γιαγιά Ντακ είναι αδελφή του Σκρουτζ :eek: o_O:cool:] !!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όλα τα παιδιά νομίζω είχαν τρέλα με το "Τοτέμ", ήταν το γεγονός της δεκαετίας για τα Μίκυ Μάους, μάλιστα εγώ δεν ήξερα να διαβάζω όταν βγήκε και μετά τα τεύχη ήταν δυσεύρετα! Τρίγωνο Βερμούδων δεν μπορώ να θυμηθώ... Τες πα... Το Τοτέμ είχε δημιουργηθεί από τους Ιταλούς σχεδιαστές για να μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη σε μέγεθος ιστορία Ντίσνεϋ όλων των εποχών! Κάθε επεισόδιο μετά το πρώτο είχε μία παραβολή για να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν ότι το πολύτιμο περιεχόμενο είμαστε εμείς οι ίδιοι! Συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές Ντίσνεϋ, καλύτερες μάλιστα ιστορίες είναι αυτές που σχεδίασε ο Καβατσάνο! Το γουέστερν με τον Μίκυ ήταν το 8ο επεισόδιο νομίζω, σε σκίτσα Μάσσιμο Ντε Βίτα, μετά στο #902 πρέπει να ήταν ο Φέθρυ με τα σπάνια γραμματόσημα, και μετά το 10ο επεισόδιο όπου σχεδόν όλοι βρίσκουν τη σωστή απάντηση! Νομίζω ο Πλούτο πρωταγωνιστούσε σ' αυτό!

Με την ίδια λογική έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης ιστορίας κάπου 20 χρόνια αργότερα, με τη Ζωδιακή Πέτρα! Εδώ τα περισσότερα επεισόδια είναι του Μάσσιμο ντε Βίτα, αν όχι όλα! Έπρεπε να βρουν κάτι σε 12, για να ξεπεράσουν τα 10 του Τοτέμ, και τί πιο λογικό από τα 12 ζώδια! Πάντως κάτι απ' την μαγεία είχε χαθει! Κάποια επεισόδια του Τοτέμ απομονωμένα είναι πολύ ανώτερα!

Τέλος, ανέφερα και σ' άλλο τμήμα του Φόρουμ την ιστορία Ο Έμπορος της Φλωρεντίας! Ένα σπάνιο αριστούργημα 7 επεισοδίων, όπου Σκρουτζ και Ντόναλντ περιπλανιούνται στην Αναγεννησιακή Φλωρεντία και μας διδάσκουν Ιταλική Ιστορία! Δεν γνωρίζω το όνομα του σχεδιαστή, κάποιος μέτριος σχεδιαστικά, μεγάλο το αριστούργημα που έβγαλε όμως! Στα πρώτα επεισόδια πρωταγωνιστεί ο Σενιόρ Σκρουτζ, μετά γίνεται ένα άλμα στο χρόνο και βγαίνει ως Σιορ Σκρουτζ!..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ιστορία "Το μυστικό του τοτέμ" έχει ήδη μνημονευτεί εν διαβάσει εδώ (post#3) :

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?16184-Επικες-ιστοριες-του-quot-Μικυ-Μάους-quot-σε-συνεχειες

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στην δεύτερη συνέχεια πρωταγωνιστούσε ο Φάντομ Ντακ που

πήγε στο ινδιάνικο μουσείο και παγίδεψε εκεί τον Σκρουτζ τηλεφωνώντας στην αστυνομία :

"Εμπρός..αστυνομία ; κλοπή στο Ιδιάνικό μουσείο..." κλπ.

Ο Μίκυ βρήκε την λύση του αινίγματος αλλά όχι μόνον αυτός.

Ο Σκρουτζ στο τέλος είπε "Το μαντέψατε πολλοί" και μετά έκανε κάτι (δεν θυμάμαι τι) για

να γίνει η μοιρασιά της αμοιβής.

Επιπλέον, μιαν ακόμη φράση του Σκρουτζ που θυμάμαι σε κάποια συνέχεια ήταν

"Ξέρω να υπερασπιστώ τα φτερά μου...Είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχω".

Αυτή η τελευταία πρόταση υποδήλωνε και την λύση του αινίγματος...

-
 
Τρίγωνο Βερμούδων δεν μπορώ να θυμηθώ

 


...Διότι το 1980 ή 1981, που έκανε την εμφάνισή της αυτή η ιστορία [μέρος Α και μέρος Β σε δύο συνεχόμενα τεύχη φυσικά] εσύ ήσουν αγέννητος / αγέννητη :p :p;)

Κάθε επεισόδιο μετά το πρώτο είχε μία παραβολή για να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν ότι το πολύτιμο περιεχόμενο είμαστε εμείς οι ίδιοι!

 

 


Αχ, βιάστηκες να δώσεις την απάντηση ;) ;) !!! ίσως κάποιος συμφορουμίτης, που δεν έχει διαβάσει τις ιστορίες του "αποκεφαλισμένου τοτέμ" να ήθελε να .... δοκιμάσει τη λογική του και να δώσει την απάντηση στο "τι κρυβόταν στο αποκεφαλισμένο τότεμ που βρισκόταν στη σπηλιά όπου οι Ινδιάνοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον Σκρουτζ" !!! Δεν πειράζε όμως ... Όπως, λοιπόν, καταλάβατε φίλοι μου, στο αποκεφαλισμένο τότεμ, το οποίο ήταν κούφιο από μέσα .... κρύφτηκε ο ίδιος ο Σκρουτζ για να δραπετεύσει από τους Ινδιάνους !!! Δηλαδή, το πιο πολύτιμο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο δεν είναι ούτε το χρυσάφι, ούτε τα διαμάντια, ούτε η πλατίνα κλπ κλπ που ... υποθέσαμε ότι ήταν κρυμμένα στο τοτέμ !!! Είναι η ίδια μας η ζωή !!!

 




Η ιστορία "Το μυστικό του τοτέμ" έχει ήδη μνημονευτεί εν διαβάσει εδώ (post#3) :
http://www.retromaniax.gr/vb/showthr...t-σε-συνεχειες

 


Ωωω, κάνεις πολύ καλά και μάς επαναφέρεις στο ... σωστό δρόμο Smirnof !!! Όντως ... ξεφύγαμε πολύ από το θέμα του τόπικ [ίσως, όμως, και να άξιζε τον κόπο ... ] ...


Επιπλέον, μιαν ακόμη φράση του Σκρουτζ που θυμάμαι σε κάποια συνέχεια ήταν
"Ξέρω να υπερασπιστώ τα φτερά μου...Είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχω".



Αυτή η τελευταία πρόταση υποδήλωνε και την λύση του αινίγματος...


 


Ω, αυτή τη φράση ο Σκρουτζ την είχε πει στη Γιαγιά Ντακ [αδελφή του !!!] το βράδυ που πήγαινε στη γη των Ινδιάνων για να ψάξει για χρυσάφι !!! Η Γιαγιά Ντακ, μετά από πολλάααα χρόνια, τη θυμόταν αυτή τη φράση, κατάλαβε ότι αποτελούσε τη "λύση του αινίγματος" και την έγραψε σε ένα χαρτί !!! Στη συνέχεια, αυτό το χαρτί το έκρυψε μέσα σε μια τούρτα, την οποία έδωσε στους Χιούη, Λιούη & Ντιούη, που πολύ αγαπούσε !!! Όμως .... η συνέχεια επί του κόμικ :flower: :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγγνώμη που έδωσα την απάντηση, αλλά ήταν πολύ προφανής! Φωτογραφήθηκε πριν έτσι κι αλλιώς! Το βραβείο το μαντεύει ο Μίκυ, γιατί δωρίζει 10 δολλάρια να μπουν στο βραβείο, και ο Σκρουτζ λέει: "τώρα ο νικητής θα είναι διπλά ευτυχής!"

-Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι τα αγαπημένα μου κόμιξ θα μου χαρίζανε μεγαλύτερη χαρά τώρα , που τα συζητάω μαζί σας! Σας ευχαριστώ!

-Και κάτι επίκαιρο! Θυμάται κανείς τον Φορομπηχτούλη, από την υπέροχη ιστορία σε ένα Μεγάλο Μίκυ, που λεγοταν Η Ατέλεια του Βεντσεσλάο! Ο Σκρουτζ για να κρατήσει το προνόμιο της ατέλειας πρέπει να πάει φαντάρος! Απίστευτο γέλιο, και δυστυχώς οι φόροι που μας βάζουνε τώρα είναι πολύ πιο εξοργιστικοί από αυτήν την παρωδία φορομπήχτηδων!.. :zip:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την θυμάμαι εγώ. Όντως, ήταν σε μεγάλο μίκυ.

Τελικά πήγε στο στρατό και αποδείχθηκε πολύ 'σκληρό καρύδι'.

Μια φράση έλεγε "Πέρασαν έξι μήνες κι η 'γέρικη βελανιδιά' αντέχει....".

Στο τέλος δεν θυμάμαι τι έγινε...

Δοθείσης της ευκαιρίας, θυμάμαι κι άλλη μια ωραία ιστορία σε δυο συνέχειες, "Το δέντρο με τα χρυσά φύλλα".

Πρωταγωνιστούσε ο Φάντομ Ντακ και ο Σκρουτζ. Έπαιζε και ο Κύρος Γρανάζης που είχε εφεύρει μια σκόνη για

το κρύο, το "παγουδίν", και ένα ρολόι που διάβαζε τη σκέψη των άλλων..

Πρέπει να ήταν σε ένα τεύχος κοντά στο 850...

-
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Δέντρο με τα Χρυσά Φύλλα το έχω απωθημένο! Δεν κατάφερα ποτέ να το αποκτήσω ή να το διαβάσω ολοκληρωμένο! Η αγαπημένη μου ιστορία με τον Φάντομ Ντακ ήταν Η Σχολή του Κρίμεν! Είχα μόνο το Β μέρος και το πρώτο το απέκτησα τελικά με το Αλμανάκο! μεγάλη συγκίνηση! Από το '83 το έψαχνα, το '95 το βρήκα! Λίγο μετά το πέταξε η μάνα μου!.. Είχαν στα χέρια τους ένα μήνυμα, το "μυοσρυοσ αντροκ", που τελικά μαθαίνουν ότι διαβάζεται απ' την ανάποδη! Δηλαδή λέει "σουρσούμ κόρντα", "ψάξε για τις καρδιές"!

-Άλλη υπέροχη ιστορία είναι Ο Χρυσός Σκαραβαίος! Αυτή όλως τυχαίως γλίτωσε στο Αλμανάκο, έτσι έχω ένα αντίτυπο! :D
 
Την θυμάμαι θολά και αυτήν την ιστορία.

Tο τεύχος έγραφε ότι το μήνυμα σήμαινε στα λατινικά "Ψηλά οι καρδιές", όχι "ψάξε για τις καρδιές".

Τελικά οι 'καρδιές' ήταν δύο κρίκοι, (νομίζω σε ένα γυμναστήριο) που τις τράβηξαν και κατέβηκε κάτι...

Το "δέντρο με τα χρυσά φύλλα" ήταν πολύ καλή ιστορία. Θυμάμαι ακόμη, 30 χρόνια μετά, αρκετές λεπτομέρειες.

Να μερικά κομμάτια που ανασύρω από τα υφάδια της μνήμης μου.

Ο Σκρουτζ ψάχνοντας σε μια σοφίτα με παλιά πράγματα αναπολεί την πρώτη του εξόρμηση ως χρυσοθήρας στο Κλόνταικ, πολλά χρόνια πριν.

Τότε θυμήθηκε ότι πριν φύγει είχε κρύψει στο πάτωμα του τότε σπιτιού του ένα κουτί με χρυσές λίρες. Στο σπίτι αυτό τώρα μένει ο Ντόναλντ.

Αρχίζει να σκέπτεται πώς να απομακρύνει τον Ντόναλντ από το σπίτι για να πάρει πίσω τον παλιό του θησαυρό.

Τελικά του κανονίζει να πάει λίγες μέρες διακοπές παίρνοντας μαζί του και τα τρία ανίψια του.

Ο Ντόναλντ πριν φύγει όμως επισκέπτεται τον Κύρο Γρανάζη που του δίνει μια σκόνη, 'το παγουδίν', η οποία προξενεί κρύο.

Ο Κύρος του την παρουσιάζει λέγοντας : "Το παγουδίν ή αλλιώς το κρύο σε σκόνη". Επίσης του δίνει ένα ρολόι που διαβάζει την σκέψη των άλλων.

Τα ανίψια του Ντόναλντ δεν θέλουν να φύγουν και αντιδρούν έντονα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής καταριούνται σιωπηλά θεούς και δαίμονες.

"Το φίδι", "το τσακάλι", "ο κροταλίας" σκέπτονται για τον θείο τους. Ο Ντόναλντ διαβάζει την σκέψη τους με το ρολόι του Κύρου και συλλογίζεται

θυμωμένος : "Κι άλλες προσβολές ε; ...θα τους τιμωρήσω συμπληρωματικά."

Προσποιείται ότι ότι αυτοκίνητο μένει από βενζίνη και βάζει τα παιδιά να το σπρώξουν.

Θυμάμαι ότι τελικά, όταν τα έχει κανονίσει όλα (δηλ. την υπόθεση με τις λίρες) θέλει να γυρίσει πίσω αλλά τα ανίψια αντιδρούν σθεναρά.

Δεν θέλουν να αφήσουν τις διακοπές. Τότε ο Ντόναλντ ρίχνει όλο 'παγουδίν' στο νερό της λίμνης όπου κολυμπούν τα παιδιά.

- "Είναι καλό το νερό Λιούη ; "

- "Όνειρο ! "

...μετά απο λίγο όμως...

- "Δεν είναι λίγο κρύο το νερό ; "

- "Εγώ θα έλεγα πολύ κρύο."

- "Εγώ θα έλεγα παγωμένο."

Όλη η γύρω περιοχή μετρέπεται σε πολική ήπειρο και τα ανίψια πείθονται να γυρίσουν.

Στην επιστροφή βλέπουν ότι δέντρο που υπάρχει στον κήπο του σπιτιού τους έχει λίρες στα φύλλα του.

"Το δέντρο με τα χρυσά φύλλα ! " αναφωνούν. Τις τοποθέτησε ο Ντόναλντ ο οποίος κατά την διάρκεια της νύχτας

γύρισε πίσω ως Φάντομ Ντακ και έπιασε τον Σκρουτζ που μόλις έχει βγάλει το κουτί με τις λίρες από το πάτωμα του σπιτιού...

Η παραπάνω περιγραφή έχει κενά στον ειρμό διότι μετά από τόσα χρόνια η μνήμη σκοντάφτει.

Και πάλι πολλά θυμάμαι....

Νομίζω ότι το τεύχος που δημοσιεύτηκε ήταν το 853.

-
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά λες! Τώρα θυμίθηκα κι εγώ αυτά τα πράγματα! Τα ανηψάκια να σπρώχνουν το αμάξι και το νερό που παγώνει! Τα υπόλοιπα, όχι! Όσο για το σουρσούμ κόρντα σημαίνει αυτό που είπα, αλλά όντως το είχανε πει λάθος! Εκεί ο Φάντομ Ντακ είχε χρησιμοποιήσει ένα μολύβι με δυο μύτες, που με την μια έκοβε τα μέταλλα και με την άλλη τα κολλούσε! Έτσι έφυγε απ' την φυλακή του και ξαναγύρισε χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι! #)
 
Δεν το είχα δει αυτό το θέμα, καλά που κάποιος το ανέφερε αλλού.

Ώστε οι Λύκοι έγιναν Μουργόλυκοι επειδή μισοί αναγνώστες θεωρούσαν το Μούργοι καλύτερο από το Λύκοι... κι έτσι οι εκδότες επέλεξαν ένα όνομα που θα δυσαρεστούσε και τις δύο ομάδες!

Εγώ φυσικά Λύκους τους έμαθα και Λύκους τους ήξερα για χρόνια. Μόλις πρόσφατα έτυχε να διαβάσω κάποια τεύχη της Μουργολυκικής εποχής. Φυσικά θα προτιμούσα να είχαν παραμείνει Λύκοι, αφού έτσι τους έμαθα. Ωστόσο το "Μούργοι" θα ήταν σωστότερο, αφού όπως δείχνει το όνομά τους στα Αγγλικά (Beagle Boys) πρόκειται για σκυλιά (Canis lupus familiaris) και όχι λύκους (σκέτα Canis lupus).
 
Ειναι το τευχος 1347 που ξεκιναει το δημοψηφισμα

για την αλλαγη ονοματος των Λυκων....

attachment.php


....αλλα 28 τευχη μετα και συγκεκριμενα στο τευχος 1375

θα οδηγηθουμε εκ νεου σε δευτερο γυρο για την αλλαγη ονοματος!!! :eek:

attachment.php


Στο τευχος 1396 που κυκλοφορησε στις 16-4-1993...

attachment.php


...και στην ιστορια "Η Σεληνη κινδινευει" με τον Θειο Σκρουτζ...

attachment.php


...βλεπουμε την συμμορια να αναφερεται με το ονομα "Λυκοι" για τελευταια φορα.

attachment.php


3 τευχη μετα και συγκεκριμενα στο οπισθοφυλλο του τευχους 1399

ανακοινωνεται η νεα τους ονομασια...Μουργολυκοι!!!

attachment.php


Εκτοτε,ως Μουργολυκοι πλεον, πρωταγωνιστουν σε αρκετες ιστοριες αλλα

γινονται και εξωφυλλα σε αρκετα τευχη! :)

Τευχος 1504 και 1431

attachment.php


Τευχος 1479 και 1496

attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα