Οι προτάσεις σας, η κριτική σας

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
230
Θα μπορούσαμε να ευλογήσουμε τα γένια μας. Να πούμε για το τι ωραία παρεα είμαστε κ.λ.π, γι' αυτό υπάρχουν άλλα threads και το κουμπάκι thanks.

Σε αυτό το thread θα δεχτούμε την κριτική σας.

Θέλουμε να μάθουμε τα παράπονα σας, θέλουμε να μάθουμε αν είσασταν εσείς admin τι θα αλλάζατε, τι θα βελτιώνατε, καταργούσατε.

Θέλουμε την άποψη σας σε όλους τους τομείς.

Θέλουμε να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε περαιτέρω την κοινότητα.
 
Προτείνω να υπάρχουν κρυφά rapidshare download links.

Δηλαδή ,να γράφει κάποιος "efxaristo" (μόνο τη συγκεκριμένη λέξη όμως, με αυτούσια την ορθογραφία)

και να κατεβαίνει στον υπολογιστή του παράνομα, copyrighted υλικό (ταινίες, άλμπουμ, κλπ). ::)
 
θα διαφωνήσω...αν το κάνετε θα δώσετε τροφή σε όσους δεν θέλουν το καλό του φόρουμ να μας κατηγορήσουν.
 
Προφανως ο Exetlaios κανει χιουμορ...
 
Αν και το φόρουμ είναι εξαιρετικό, μια επιλογή χρώματος δεν θα χάλαγε. Αυτό το κόκκινο πολλές φορές ενοχλεί στα μάτια, ειδικά αν είσαι κουρασμένος και έχεις κάτσει κάποιες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή. Καλή θα ήταν μια εναλλαγή.

Κατά τα άλλα όλα τείνουν στο τέλειο.
 
-αυτό που είπε ο pooky ή αν είναι δυνατό να μπορούμε να επιλέξουμε skin ανάμεσα σε μερικές επιλογές π.χ ένα που να μοιάζει με αυτό που υπήρχε εως το 2007 (?),αυτό που υπήρχε έως πρόσφατα ή το τωρινό.

-μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να επεξεργαστούμε το μήνυμά μας (μου έχει τύχει παλιότερα να έχω γράψει κάτι,να θέλω την επόμενη μέρα να προσθέσω/αλλάξω κάτι και να μη μπορώ γιατί έχουν περάσει λίγο παραπάνω από 24 ώρες)

-δεν ξέρω κατα πόσο είναι τεχνικά εφικτό,αλλά να άλλαζε το σύστημα αναζήτησης,ο περιορισμός του μήκους δημιουργεί προβλήματα,πχ με τον όρο αναζήτησης "msx" βγάζει το μήνυμα λάθους (λέξη πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη κτλ)

-πιο απλό τρόπο ανεβάσματος φωτογραφιών,σαν το σύστημα που υπήρχε μέχρι πρότινως

-προσπάθεια για πιο "επαγγελματικό" τόνο όταν μας κράζετε :D ,έχω δει να δημιουργούνται παρεξηγήσεις λόγω του τρόπου που γράφονται οι όποιες παρατηρήσεις μερικές φορές
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οσον αφορα το ζητημα των χρωματων, ειναι κατι που με βρισκει απολυτα συμφωνη. Σιγουρα δεν ειναι φλεγον, αλλα θα ηταν πολυ ωραιο, ευχαριστο και ξεκουραστο για ολους μας να μπορουμε να επιλεγουμε τα χρωματα της αρεσκειας μας. Η καλαισθησια, η μαλλον αυτο που καθε ενας απο μας εννοει καλαισθησια, ειναι σημαντικος πολος ελξης για τα υπαρχοντα αλλα και για τα μελλοντικα μελη του φορουμ.

Επισης θα ηθελα να εχουμε τη δυνατοτητα να μπορουμε να κανουμε edit οχι μονο σε καθε νεο θεμα που ανοιγουμε, αλλα και στον τιτλο του. Εχω δει οτι ως τωρα δε συμβαινει κατι τετοιο και αυτο ειναι αρκετα δυσαρεστο και αβολο.
 
Πέραν της πλάκς, συμφωνώ στα εξής :

Αλλαγή χρώματος (υποχρεωτικά, όχι μέσω επιλογής skin) από κόκκινο, στο "παλιό" μπλε.

Δυνατότητα διόρθωσης τίτλου, σε θρεντ που ανοίξαμε,

και το κυριότερο :

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΣΥΝΕΧΩΣ !

Αυτό το "περιμένετε ένα λεπτό για να ξανακάνετε αναζήτηση" είναι ότι χειρότερο έχει το φόρουμ !
 
Προτείνω να το κλείσουμε και να παμε για καφέ.....
 
Κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν και κάποια όχι.

Το χρώμα για παράδειγμα να γυρίσει στο παλιό μπλε σαν default δεν υπάρχει περίπτωση ακόμα και όταν η κόλαση παγώσει.

Αυτό ήταν το default skin του vbulletin out of the box, δηλαδή κάποιος ξεκινάει να εγκαταστήσει vb και το αφήνει έτσι όπως είναι!

Το να υπάρχει άλλο ένα skin είναι μια σκέψη και ξεκινάει το ψάξιμο και η αναζήτηση σωστού και ξεκούραστου. Ακόμα και το default σαν επιλογή είναι μια σκέψη.

Η Ελεύθερη αναζήτηση εδώ και καιρό έχει μηδενικό χρόνο αναμονής

Ο ελάχιστος αριθμός γραμμάτων στην αναζήτηση είναι 4 οπότε το MSX δεν το πιάνει. Από τώρα έγινε 3.

Για το Edit σε threads που δεν έχουμε ανοίξει δε με βρίσκετε σύμφωνο. Οι παλιότεροι θα θυμάστε ότι είχαμε φτιάξει ένα "αδερφό" forum το οποίο θα είχε τις offtopic συζητήσεις μας. Ήταν ίσως το πιο "ελεύθερο" πράγμα που είχε γίνει και φυσικά υπήρχε η δυνατότητα κάποιος να κάνει edit όλα τα posts του παντού ώσπου μια μέρα κάποιος το εκμεταλλεύτηκε και διέλυσε το site στην κυριολεξία.

Άρχισε να σβήνει τα posts του (το edit είναι το ίδιο) με αποτέλεσμα να μην βγαίνει νόημα στο τέλος. Δυστυχώς - ευτυχώς για να υπάρχει μια συνέχεια, μια ακολουθία δεν πρέπει να γίνονται edits.

Πάντως βλέπω ότι οι προτάσεις σας επικεντρώνονται στη λειτουργία του forum.
 
Να κανω μια μικρη παρεμβαση για το θεμα της αναζητησης.

Δυο τροποι υπαρχουν ωστε να καμθουν οι περιορισμοι (πχ τα 2 γραμματα) στην αναζητηση:

1)Να κατσουμε με τον Αντωνη να στησουμε Sphinx

2)Google. Αν στην μπαρα του Google βαλει καποιος που ψαχνει για QL το παρακατω

site:http://www.retromaniax.gr QL
θα παρει μια χαρα αποτελεσματα.

Μαλιστα σκεφτομουν μηπως προσθεταμε και μια google αναζητηση διπλα στην κανονικη αναζητηση ωστε να το κανει αυτοματα...

Παρολα αυτα επειδη πιστευω οτι τεχνικα ειμαστε αρτιοι (σε σχεση με αντιστοιχου βεληνεκους sites) προσωπικα θα με ενδιεφερε να ακουσω και αλλες προτασεις και παρατηρησεις που να αφορουν περισσοτερο περιεχομενο, κανονες, πρωτοβουλιες, δρασεις κτλ
 
Παιδιά αυτά τα μονοπάτια είναι επικίνδυνα. Πόσο ειλικρινείς θέλετε αληθινά να είμαστε; Ο κίνδυνος να χαλάσουμε τις καρδιές μας είναι υπολογίσιμος.

Τονίζω πως κατά 95% θεωρώ το GRM τέλειο από κάθε άποψη, όμως αυτό το 5% μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις αν το αναλύσω.
 
Περιμένω PM από όποιον θέλει να προτείνει κάτι αλλά δεν θέλει αν το κάνει δημόσια.
 
Να ξεκαθαρίσω προσωπικά, για αν μην υπάρξει παρεξήγηση, ότι το κόκκινο χρώμα που διαθέτει το forum τώρα είναι πολύ όμορφο. Ζωντανό, εύθυμο, καμία σχέση με τη μουντάδα του μπλε που είχε πριν.

Τώρα που είναι πρωί και είμαστε φρέσκοι, είναι πανέμορφο, απλά μετά από πολύωρη παραμονή στον υπολογιστή (γενικά όχι μόνο εδώ) κάπου σε "τσιτώνει"!!! Όπως στο προφίλ ο κάθε ένας μπορεί να βάλει ότι θέλει, καλό θα ήταν η δυνατότητα αλλαγής χρώματος (και μόνο) που θα τόνωνε λίγο τις δύσκολες ώρες!!!!

Κατά τα άλλα η λειτουργία είναι άψογη, μακάρι να έπαιρναν μαθήματα άλλα fora της χώρας μας από το retromaniax και να του έμοιαζαν στο 1/3.
 
Εγώ θέλω να πω οτι δε φαίνεται τόσο καλά το site σε iphone...

πάω να μπω με safari και δείχνει χάλια, ουτε οι πάνω πληροφορίες (καλωσήρθατε, ειδοποιήσεις κτλ) φαίνονται, στο forum δε βρίσκω από που να μπω....

δεν ξέρω αν φταίει το site (που δε νομίζω ) ή o safari το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος;
 
Ναι εγώ, το πρόβλημα είναι του VB και ψάχνω λύση
 
αυτά που θα πω δεν είναι και τόσο σημαντικά αλλά τα αναφέρω όπως και να 'χει

-επέκταση του international retromaniax με μερικές γενικές κατηγορίες

-αλλαγή του ονόματος της κατηγορίας "η ζωή στα 80ς" μιας και ένα ποσοστό από αυτά που γράφονται πλέον δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το χρονικό πλαίσιο

-στην υποενότητα της μουσικής ίσως θα χρειαζόταν μια επέκταση στα είδη (π.χ blues,reggae κτλ)

-στους "8bit home computers" να αναπτυχθεί η υποενότητα,όπως και στα άλλα συστήματα, του καημένου του atari που μαραζώνει στο τέλος της λίστας :( και ίσως να προστεθούν 1-2 συστήματα ακόμα

-στις παιχνιδομηχανές επίσης,έχει π.χ ως βασικές ενότητες το vectrex και το cd32 και δεν έχει intellivision και colecovision; (καταλαβαίνω ότι οι υποενότητες δημιουργούνται ανάλογα με το ενδιαφέρον που υπάρχει για κάθε σύστημα αλλά εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται "κάπως" να μην έχει δική του υποενότητα ένα σύστημα των 3 εκατομμυρίων και να έχει ένα με μόλις 100.000 πωλήσεις)

-το ίδιο και στα "handhelds" (δεν λέω να δημιουργηθεί κατηγορία π.χ για το microvision αλλά για το ng pocket color και το lynx γιατί όχι; )

-τα "ηλεκτρονικά μαστορέματα" να αλλάξουν τίτλο σε "μαστορέματα" ή σε κάτι αντίστοιχα γενικό αφού πλέον περιλαμβάνονται μέχρι και οδηγοί για άσπρισμα πλαστικών.επίσης θα μπορούσαν να προστεθούν δύο ακόμα υποενότητες,"οπτικοακουστικά μέσα",στην οποία να μπουν τα θέματα για επισκευές πικαπ,ραδιοφώνων,laserdisc players,md players,τηλεοράσεων κτλ.η άλλη θα μπορούσε να λέγεται howto's,οδηγοί ή κάπως έτσι,ώστε εκεί να μπαίνουν οι διάφοροι οδηγοί όπως αυτός για το άσπρισμα πλαστικών που ανέφερα παραπάνω
 
έχεις δοκιμάσει να μπεις και με άλλους browsers; δεν έχω δοκιμάσει διότι δεν είναι σπασμένο....
 
Το πρόβλημα είναι καθαρά στο mobile-skin του VB, γνωστό πρόβλημα.
 
Παιδιά εγώ δεν έχω παράπονα και διασκεδάζω τρελλά και έχω ανασυρει και ένα σωρο αγαπημένες μνημες, δὐο ομως πράγματα έχω να προτείνω τα οποια νομιζω πως τα έχω ξαναγράψει και αλλού αλλά δεν πειράζει!

1. Να γινει μια ενότητα με δραστηριοτητες που δεν έχουν χρηματικο αντιτιμο π.χ. ανταλλαγές / ψάχνω να φωτογραφίσω... κ.τ.λ.

Ας πουμε κάνω συλλογη απο γραμμένες και σταλμένες ρετρο κάρτες (κατα προτιμηση για να εχω και το γραμματοσημο -δεκτες και άγραφες!) και έχω προτεινει στα σχετικά θρεντ να μου στειλουν και να στειλω αλλά αυτά τα θρεντ για καιρό δεν τα έχει δει κανεις. Δεν εχει νοημα να το γραψω στις αγγελιες γιατί δεν θέλω να πουλησω ή να αγοράσω και θα προσελκύσω διάφορους καλοθελητές. Επισης θέλω να ανταλλάξω / χαρισω / ζητω να μου χαρισουν διάφορα αντικειμενα και ρουχα και παιχνιδια χωρις χρήματα ομως.

2. Να μπορουμε να γράψουμε στα αγγλικά στην περιπτωση που κάποιος ξενος φιλος θέλει να διαβάσει για τα ρετρο πράγματα στη Ελλάδα. Στο retro memories εμαθα πως δεν μπορουμε να γραφουμε και ανέβασα κατα λάθος ένα ποστ για ελληνικές ταινίες. Γιατί ομως να μην μπορουμε να γράψουμε και εμεις; Μπορειτε να βάλετε κάποιους κανονες για το πως θα μπορουσε να γινει αυτο π.χ. τα ποστ να ειναι μονο ενημερωτικά και οχι σχολιασμού.
 
Πίσω
Μπλουζα