Εκπληκτικό thread, μπράβο Rakeesh για την ιδέα!
Είχα ένα καθηγητή στην 1η Γυμνασίου (1982)που με έβλεπε καλό στα μαθηματικά και είπε σε όλους τους υπόλοιπους καθηγητές να κόβουν και να μου δίνουν ότι άρθρα βρίσκουν σε εφημερίδες για υπολογιστές.
Αυτό ήταν, κόλλησα! Είχα διαβάσει πάσης φύσεως πράγματα που μπορούν να κάνουν οι υπολογιστές και έτσι τον επόμενο χρόνο πήρα τον Spectrum.
Φυσικά απογοητεύτηκα λίγο όταν είδα ότι δεν μπορεί να σου απαντήσει όταν τον ρωτάς και ότι αργούν τόσο πολύ να φορτώσουν τα παιχνίδια, αλλά λίγο αργότερα άρχισα να μαθαίνω Basic και ενθουσιάστηκα ξανά.
Και τι δεν σκεφτόμουν ότι θα προγραμμάτιζα... προγράμματα που θα λύνουν όλες τις ασκήσεις στα μαθηματικά και τη φυσική του σχολείου, παιχνίδια (αγωνία, σκάκι, μονόπολυ), μια μικρογραφία της συνοικίας μου (Χαϊδάρι) στην οποία θα μπορώ να κινούμαι virtually (ναι, ο πρόγονος του GPS!), αυτόματη μετάφραση ... Και διάφοροι άλλοι ευσεβείς πόθοι.
Τελικά έδωσα στην πρώτη δέσμη για να πάω σε αυτή την περίφημη σχολή της Πάτρας. Δεν πέτυχε ο στόχος και κατέληξα κάπου εντελώς, μα εντελώς άσχετα!
Πάντα μου άρεσαν οι υπολογιστές, αλλά δεν το μετάνιωσα που δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά. Τώρα πλέον είναι ένα ωραίο χόμπι και έχω την ίδια αντιμετώπιση όπως και όταν ήμουν παιδί.
Αυτό που λείπει είναι ένα περιοδικό τύπου PIXEL, που τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον ήταν χομπίστικο και έδινε απίστευτες ιδέες και εμπνεύσεις για το μέλλον. Σήμερα δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει κάτι σε αυτό το στιλ... Ίσως το RAM στις καλές του και από τα ξένα σίγουρα το Wired.