Οι σειρές που χάθηκαν...

Ο ιατροδικαστής έλεγε ψέματα, καθώς πληρωνόταν από την Import - Export και από τη Bromhit για τις έρευνές του.

Ο Τηλέμαχος απήχθη από τον ντετέκτιβ, που τον υποδυόταν ο Ανέστης Βλάχος.

Βρισκόμαστε στο σημείο που η Άιρις θα ερωτευτεί τον Αραβαντινό και θα τον προστατέψει από τον Ακόλουθο. Ο Αραβαντινός αρχίζει να αλλάζει "στρατόπεδο" και για εκφοβισμό η Λεβαντίνα σχεδιάζει την απόπειρα δολοφονίας του. Δεν θα πετύχει όμως, όπως είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο.
 
Και επιτέλους μπαίνει στη σειρά και ο Συγγραφέας, τον οποίο υποδύθηκε εκπληκτικά ο Δημήτρης Κουκής και ο Τάκης Βουλαλάς στον "Φόνο Χωρίς Ταυτότητα"!
 
Τον καθηγητή ατομικό επιστήμονα συνάντησε, άντρα της αδερφής της κατηγορούμενης φοιτήτριας.
 
Τον έστειλε η Λεβαντίνα γιατί ο συγγραφέας, εξαιτίας της απαγωγής και επικείμενης δολοφονίας του φίλου του Αραβαντινού, αρχίζει να αλλάζει στρατόπεδο. Όσο για τα "κρύσταλλα", είναι στην πραγματικότητα Πλουτώνιο-240, η πρώτη ύλη για ατομικά όπλα.
 
Ο γιατρός είναι βαλμένος από τη Λεβαντίνα προκειμένου να τρελάνει την Άιρις για να σταματήσει τις έρευνες για την ανεύρεση του Αραβαντινού.

Με κίνδυνο της ζωής του, ο Καθηγητής δεν θα δεχθεί τον συμβιβασμό που του προτείνει ο Ακόλουθος.
 
Η πληροφορία έγινε γνωστή στον ντετέκτιβ διότι παγίδεψε με κοριό το τηλέφωνο της Άιρις, την οποία και θα εκβιάσει.

Εν τω μεταξύ, μία τεράστια σεναριακή διαφορά μεταξύ των "Σκοτεινών Δυνάμεων" και του "Φόνου Χωρίς Ταυτότητα" είναι ότι στον δεύτερο η Αγγελίδου μετά τη φυλάκιση της Νατάσας σε ψυχιατρική κλινική πηγαίνει επαγγελματικό ταξίδι στο Μαρόκο και στο Παρίσι πριν την απολογία της. Φαίνεται ότι με τα μέσα του 1976 αυτό δεν θα ήταν και ιδιαίτερα εύκολο, εν συγκρίσει με το 1990 που το σενάριο "τέντωσε".

Όπως και να 'χει, βέβαια, και οι δύο σειρές είναι εξαιρετικές!
 
Πίσω
Μπλουζα