Όχι, κι εγώ θεωρούσα βέβαιο ότι μιλάω με τον κύριο Καραπιπερίμ μέχρι πρόσφατα. Τόσο βέβαιο που αν και κάποιες εκφράσεις σου τις είχα βρει μάλλον ασυνήθιστες για ελληνάρα, σκέφτηκα ότι μπορεί απλώς (και ευτυχώς) οι νεότερες γενιές να έχουν ξεφορτωθεί τις δικές μας προκαταλήψεις (τις οποίες εγώ δεν έχω ξεφορτωθεί αλλά αναγνωρίζω ότι είναι προκαταλήψεις) και εκφράζονται πιο ελεύθερα. Πριν λίγες μέρες όμως έγραψες για κάποιον αρσενικό ότι είναι γλυκούλης ή κάτι τέτοιο, και αυτό με έκανε αμέσως να σκεφτώ "Βρε λες να είναι γυναίκα?" και αμέσως συνειδητοποίησα πρώτον ότι το karapiperim είναι gender neutral για να χρησιμοποιήσω έκφραση του συρμού εδώ (*)και δεύτερον δεν θυμάμαι να είχες γράψει κάτι που να δικαιολογεί την εντύπωση που είχα. Οπότε είπα "Γυναίκα είναι". Αλλά το ερώτημα παραμένει, γιατί και η οξυδερκής bambinella και ο μπουνταλάς εγώ είχαμε την ίδια εντύπωση?
Bambinella, δεν είναι το ίδιο. Μια γυναίκα μπορούσε πάντα να πει ότι βρίσκει άλλες γυναίκες όμορφες χωρίς να την "παρεξηγούν" αλλά οι άντρες παλιότερα δεν μπορούσαν να πουν το ίδιο για άντρες διότι θα τους κρεμάγανε κουδούνια Τώρα ίσως είναι πιο χαλαρά τα πράματα, αλλά και πάλι δεν έχω διαβάσει κανέναν να γράφει ότι ο τάδε ηθοποιός είναι "σέξυ" πράγμα που γυναίκες λένε για γυναίκες. Εγώ μερικές φορές που έχω σχολιάσει ευνοϊκά εμφάνιση αντρών έχω "αναγκάσει" τον εαυτό μου να γράψει έτσι, διότι ιδεολογικά και σκέτα λογικά δεν αναγνωρίζω διαφορές μεταξύ του τι είναι πρέπον ή επιτρεπτό για γυναίκες και για άντρες και δεν βλεπω γιατί μειώνει τον ανδρισμό μου να πω ότι π.χ. ο Σπύρος Φωκάς στα νιάτα του ήταν θεογκόμενος ή ο Κακκαβάς είχε ωραίο σώμα. Αλλά αυτό πάει κόντρα στους άγραφους κοινωνικούς κανόνες που μου είχαν εντυπωθεί όταν ήμουν μικρός και που ακόμη καθορίζουν το τι μου έρχεται αυθόρμητα να κάνω ας τους έχω απορρίψει.
(*) Για καιρό πίστευα ότι ο Aretara είναι κυρία, αλλά αυτό δικαιολογείται από την κατάληξη. Και να πεις δεν έχω πάθει κι εγώ το ίδιο? Την εποχή του Napster είχα ψευδώνυμο που έληγε σε -α και αυτό έφτανε για να μου κάνουν καμάκι κάτι θερμόαιμοι λατινοαμερικάνοι (μου αρέσει η σχετική μουσική κι έτσι με έβλεπαν να αρμέγω τραγούδια).