Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

... το μπάνιο είναι πολύ ξενικό.
Κι όμως προέρχεται από την αρχαία ελληνική (αντιδάνειο). Το θυμάμαι από το τηλεπαιχνίδι "Ομιλείτε Ελληνικά" με τη Λιάνα Κανέλλη και τον Γιώργο Μπαμπινιώτη.

μπάνιο < (άμεσο δάνειο) ιταλική bagno < λατινική balneum < balineum < αρχαία ελληνική βαλανεῖον (αντιδάνειο)
πηγή https://el.wiktionary.org/wiki/μπάνιο
 
Ναι αλλά όλοι αυτοί οι ξενομανείς δεν το ξέρουν.
 
Κρασάκι είναι ή αναψυκτικό στο ποτήρι;
 
Πρόσεχε κορίτσι μου πώς κραδαίνεις το μαχαίρι μην έχουμε θύματα!

Ναι, τρώει λίγο. Γι' αυτό το πιάτο είναι σχεδόν άδειο.

Εκτός αν είναι της Γαλλικής σχολής, μια πιατέλα ένα στρέμμα σαν Σαχάρα με μια μικροσκοπική όαση φαγητού στη μέση. Πριν χρόοοονια είχαμε πάει στο Μοντρεάλ μια παρέα μεταπτυχιακοί μεταξύ των οποίων μια Γαλλίδα κι επειδή εκείνο τον καιρό την επισκεπτόταν ο αδερφός της από το Παρίσι είπαμε να πάμε σε ένα πανάκριβο (ειδικά για τα βαλάντιά μας) Γαλλικό εστιατόριο στο παλιό Μοντρεάλ. Το φαΐ ήταν εξαίρετο, από τα νοστιμότερα που έχω φάει, είχαμε κι έναν τύπο με μουστάκες να παίζει ακκορντεόν και να μας τραγουδάει, αλλά εγώ τουλάχιστον έφυγα με μισοάδειο στομάχι (και μισοάδειο πορτοφόλι) ας έγλειψα πρακτικά το τεράστιο πιάτο. Φα:ι ήταν αυτό ή ορεκτικό? Στο Ελληνικό εστιατόριο που συνήθως πηγαίναμε μπορεί οι γεύσεις να μην ήταν τόσο εκλεπτυσμένες αλλά δεν ξαναπεινούσαμε ως την επόμενη βδομάδα.
 
Η κυρία, άσχετα με το αν έτρωγε πολύ ή λίγο, πρέπει να ήταν εντελώς νταρντάνα.

Αρχικά, νόμισα ότι το χέρι με το πιρούνι ήταν αλλουνού.

Από την τραπεζαρία πάντως το μόνο που φαίνεται είναι μια σφαίρα στον τοίχο κι ένα απροσδιόριστο ριγέ πίσω από την νταρντ... την κυρία.
 
Αυγό τηγανητό ή ομελετα τρωει;

Η Ελπιδα η τραγουδιστρια ειναι;
 
Η γνωστη Ελπιδα ειναι, ναι. Αλλα νταρντανα δε θα την ελεγα ποτε. Γυρω στο 1,65 και αδυνατουλα.
Τον καιρο της φωτογραφισης τουλαχιστον.
 
Ρώτησαν κάποτε έναν αρχαίο Κινέζο σοφό γιατί δεν επιδιόρθωνε τη στέγη του που έσταζε. Κι εκείνος απάντησε "Διότι όταν βρέχει δεν μπορώ κι όταν δεν βρέχει δεν χρειάζεται". Η οικία Τουρνά ακολουθεί την Κινέζικη φιλοσοφία.
 
"...γιατί σε μερικά σημεία στάζει..."
Η πρώτη αυθόρμητη αντίδρασή μου ήταν "ΝΤΟΙΝΓΚ!!!" Σε αντίσκηνο μένει;
 
Τι είναι το Τζορντανέλι και ποιος είναι ο Λάκης και που την είδανε την Αγία Σοφία δίπλα του;
 
Νεαρέ, ο Λάκης Τζορντανέλλι ήταν "μοντέρνος" τραγουδιστής της εποχής μου. Δεν θυμάμαι αν χρησιμοποιούσε το "Λάκης" ή προτιμούσε σκέτα το "Τζορντανέλλι" διότι Λάκης δεν ηχεί πολύ Ιταλικό σε αντίθεση με τον γνήσιο Ιταλό Τόνυ Πινέλλι. Πάντως εγώ σκέτα "Τζορντανέλλι" το έλεγα. Αργότερα έγινε ξανά Τζορντανέλ(λ?)ης, νομίζω. Όπως ο Μάικ Ροζάκης όταν έγινε "σοβαρός" μουσικός το έκανε Μιχάλης Ροζάκης. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η φωνή του. Ήταν όμως αρκετά δημοφιλής.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία μου θυμίζει πολύ μια ξαδέλφη μου, κυρίως λόγω κόμμωσης.

Αν προσέξεις τη φωτό σε μεγέθυνση βλέπεις κάτι ψηλόλιγνα παλούκια και κάτι σαν τρούλλο. Μπορεί να είναι εκκλησάκι νεκροταφείου με κυπαρίσσια, μπορεί η Αγια Σοφιά με μιναρέδες.
 
Δεν θυμάμαι να ήταν και Τρόντζος ο Δεμίρης (για να θυμηθώ την έκφραση της εποχής). Ψηλός μεν, αλλά όχι τόσο. Ο πάγκος είναι χαμηλός ή αυτός ανεβασμένος σε σκαμνάκι.
 
Πίσω
Μπλουζα