Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Aυτοπροσωπογραφία, σημαίνει αυτό που σημαίνει; ότι την έχει ζωγραφίσει ο ίδιος; Δεν ξέρω, έχει κι αυτό το ταλέντο; (γιατί είναι καλή)

Είναι καλή, και τελικά είναι το καλύτερο από ένα συνονθύλευμα τραγικών πραγμάτων που βρίσκονται πάνω από το πιάνο, όπως αυτό το απροσδιόριστο, δεξιά, που μοιάζει με κράνος πανοπλίας...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Νίκος Ρίζος

710.jpg
710.jpg

...όλοι έχουμε ένα παιδί μέσα μας!!!

αναφέρομαι στη Μαριάννα Τόλη

για το Νίκο Ρίζο τι να πω...και ηθοποιός και ζωγράφος;

Βασίλης Τσιβιλίκας

775.jpg
775.jpg

Σκετη αηδια αυτα τα ρολλα που ανεβοκατεβαιναν με τον ιμαντα. Αλλα αισθητικη και δεκαετια του '70 δεν πανε μαζι!

Μια χαρά αθάνατα ήταν (και είναι) τα ρολά. Η αλήθεια είναι ότι τα ξύλινα σφήνωναν, κι έκαναν και θόρυβο. Αυτά του Τσιβιλίκα πρέπει να είναι πλαστικά, αν κρίνω από το ανοιχτό χρώμα.

Γι αυτά τα πλαστικα, που ήταν πιο ελαφριά κι ήθελαν λιγότερη δύναμη, υπήρχε και "προχώ" μηχανισμός, χωρίς ιμάντα, που ήταν απλά μια μανιβέλα στον τοίχο, σε στυλ "λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο". Το έχω δει ακόμα και σε εμπορικές πολυκατοικίες.

Πάντως, λόγω χώρου, τα ρολλά εφαρμόζονται ευρέως ακόμα και σήμερα. Κι επειδή δεν έχει κανείς απαιτήσεις ασφαλείας, είναι πια λεπτοκαμωμένα και πανάλαφρα. Μόνο μειονέκτημα, ότι οι θήκες τους ("ταμπακιέρες") δεν είναι πια χωνευτές, και φαίνονται αντιαισθητικά, συνήθως προς τα έξω...

ΦΖΠ1 είπε:
Μια χαρά αθάνατα ήταν (και είναι) τα ρολά. Η αλήθεια είναι ότι τα ξύλινα σφήνωναν, κι έκαναν και θόρυβο. Αυτά του Τσιβιλίκα πρέπει να είναι πλαστικά, αν κρίνω από το ανοιχτό χρώμα.Γι αυτά τα πλαστικα, που ήταν πιο ελαφριά κι ήθελαν λιγότερη δύναμη, υπήρχε και "προχώ" μηχανισμός, χωρίς ιμάντα, που ήταν απλά μια μανιβέλα στον τοίχο, σε στυλ "λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο". Το έχω δει ακόμα και σε εμπορικές πολυκατοικίες.

Πάντως, λόγω χώρου, τα ρολλά εφαρμόζονται ευρέως ακόμα και σήμερα. Κι επειδή δεν έχει κανείς απαιτήσεις ασφαλείας, είναι πια λεπτοκαμωμένα και πανάλαφρα. Μόνο μειονέκτημα, ότι οι θήκες τους ("ταμπακιέρες") δεν είναι πια χωνευτές, και φαίνονται αντιαισθητικά, συνήθως προς τα έξω...

Θα συμφωνησω...στο σπιτι μου τα εχω ακομη σε ενα παραθυρο (στα αλλα 2 τα εχω αλλαξει με τα καινουργια ρολλα που ειναι πιο ελαφρα σε βαρος).Το μυστικο στην λειτουργια τους κρυβεται στο σημειο μεσα στον τοιχο που τυλιγεται ο ιμαντας.Εκει υπαρχει ενα ισχυρο ελατηριο που εαν χαλασει δεν λειτουργει το ρολο (εννοειται οτι το εχω ανοιξει και το εχω φτιαξει).Το ρολο που μου εχει μεινει απο τα 70s ειναι στο σαλονι,και βασικα βαριεμαι την διαδικασια να φυγει το κουτι που στεγαζει το ρολο,να μπει γυψοσανιδα,να βαφτει,κλπ...Το σημερινο κουτι που εχει το ρολλο το προτιμω λογο μικροτερου μεγεθους

775.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
'Αλλη βλάβη ξεκινούσε όταν, λόγω των δύο (ή τριών) διατρήσεων, κάποια από τις σανίδες κοβόταν και "πέταγε" ένα τρίγωνο κομμάτι (ακόμα πιο σπάνια, αν έσπαγε κάποια από τις δύο ή τρεις λάμες, που συγκρατούν τις σανίδες). Τότε, στράβωνε όλο το σύστημα, και σφήνωνε τόσο άσχημα που ήθελε λοστό και ΑΝ ξεφράκαρε...

Επίσης, σε απότομο τράβηγμα προς τα πάνω, μπορούσαν να σπάσουν τα δύο "τερματικά" γωνιακά, κι έτσι η άκρη να μπει μέσα στο κουτί, όπου φυσικά εγκλωβιζόταν δια παντός, και το ρολό μετατρεπόταν σε κύλινδρο...

Τα παλιά, ξύλινα ρολά, τρίβονται, λουστράρονται, βάφονται, και γενικώς...αξίζουν !

Αααα, εδώ μπήκε χρώμα και σοβάρεψαν τα πράγματα. Επιβλητική και πανέμορφη η Μάρω, όμορφος και περιποιημένος ο χώρος, καμία σχέση με την προηγούμενη ασπρόμαυρη φωτογράφησή της και την εντύπωση που μας δημιούργησε.

Το καλυμμα της καρεκλας κανει ωραιο σετακι με το φορεμα.

Respect στο παλιό σκαλιστό μαύρο πιάνο, και στο μπομπινόφωνο ! Ανιθέτως, τα έπιπλα του σαλονιού, απογοητευτικά, με κορυφαίο το γνωστό τρίποδο τραπεζάκι...

Η Νόρα, αέρινο πλάσμα, αλλά εκείνο το τσιγάρο στο χέρι, ως συνήθως, μου τη σπάει...Και μου κάνει εντύπωση σε ανθρώπους που "ήταν", δε χρειάζονταν να "δείξουν"...

Ο Βάσος Αδριανός στο μπάνιο του...

919.jpg
919.jpg

Σιγά ρε παιδιά, 1.60x1.80 πιάνει ένα (νορμάλ) πιάνο με ουρά.

Πίσω
Μπλουζα