Aardvark
Retromaniax Co-Founder
- Αντιδράσεις
- 4.597
miko63 είπε:σας ευχαριστώ όλους και όλες για τα καλά σας λόγια. Ας προσπαθήσω να σας δώσω μια εικόνα για το βιβλίο. Όταν το έγραφα δεν είχα στο μυαλό μου να φτιάξω τον απόλυτο οδηγό με όλα τα μηχανήματα, ούτε το βιβλίο να αποτελέσει τεχνική αναφορά για τα μηχανήματα του τότε. Γράφτηκε και για παιδιά που δεν έζησαν εκείνες τις εποχές και εστιάστηκε κυρίως και στην κοινωνική πλευρά/αντίκτυπο των υπολογιστών σε μια ολόκληρη γενιά. Το βιβλίο περιέχει ιστορική αναφορά των σημαντικότερων μηχανημάτων από το 1980 ως το 1989 (με μια εκ προθέσεως παράλειψης των msx μηχανημάτων), αναφορά στην "κλωνοποιήση" δημοφιλών συστημάτων, στα ζητήματα ηθικής φύσης που προέκυψαν και φυσικά μια αναφορά του τι έγινε στην ελλάδα εκείνη την εποχή και πώς χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία τεχνολογικής αναμόρφωσης. Στο βιβλίο εκφέρω κατα βάση την προσωπική μου γνώμη για ορισμένα θέματα αν και προσπαθώ να διατηρηθώ στα πλαίσια της αντικειμενικότητας. Συνολικά προκειται για ενα βιβλίο 170 σελίδων και η προοπτική μου ειναι να βγεί σύντομα και δεύτερος τόμος.
Μαλιστα 170 σελιδες ,δηλαδη 100 για το μεγαλειο της Αmstrad ,απο 30 για amiga και αταρι και μενουν και 10 σελιδες για τον spectrum.
Μια χαρα.
Φυσικα αστειευομαι και παλι μπραβο.