Οι φίλοι μας...τα ζώα!

ναι αλλά ξέρεις ελέφαντα πως προέρχεται η προκατάληψη για τις μαύρες γάτες; οι συγκεκριμένες γάτες μαζεύουν πολύ στατικό ηλεκτρισμό, και να δεις μια τέτοια γάτα κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρικής καταιγίδας αναμαλλιασμένη και τσιρίζοντας, ε, δεν θέλαν και πολύ οι άνθρωποι του μεσαίωνα να την θεωρήσουν ενσάρκωση του οξ από δω. κάτι και οι σκιστές κόρες των ματιών της, κάτι και οι ιδιοτροπίες της....
 
Και είναι πανέμορφες οι μαύρες γατούλες. Ταϊζω εδώ και ένα χρόνο ένα μαύρο αδεσποτούλι, αχ τι γλυκός που είναι! Και τι χαδιάρης!
Έχω ξαναπεί ότι είμαι λάτρης των σκύλων αλλά αν δω μαύρο γατάκι δε γίνεται να μην το συμπαθήσω και να μην το πλησιάσω (όσο μου το επιτρέψει). Τα θεωρώ πανέμορφα πλάσματα κι εντελώς παρεξηγημένα (όπως και όλα τα μαύρα ζωάκια που δεν είναι το μοναδικό χρώμα του είδους τους το μαύρο, δηλ. σκυλιά, κουνέλια, πρόβατα (τα αγαπημένα μου), άλογα). Αλλά δεν είμαστε μόνο οι άνθρωποι που τα διαχωρίζουμε. Δε θα ξεχάσω πριν χρόνια σε εμπορικό κέντρο που είχαν στήσει ένα μικρό πάρκο με κουνελάκια λόγω Πάσχα και ανάμεσα στα λευκά και τα μπεζ υπήρχε κι ένα μοναδικό μαύρο. Τα κοίταζα που όλα έπαιζαν μεταξύ τους κι αυτό καθόταν στη γωνιά μόνο του παίζοντας ήσυχα με ένα μπαλάκι. Σπάραξε η καρδιά μου!

Και μια που είπα για σκύλους, τι απίστευτο κουκλί είναι αυτό που έχει αράξει δίπλα στην Τάνια Καψάλη! Ματάρες!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σκεφτομαι τον αποχωρισμο του Γρηγορη με τις σκυλιτσες του και μου ερχονται δακρυα. Τραγικες περιπτωσεις και οι δυο κι ας μην υπηρξε θανατος στην πρωτη.
Δεν μπορω να καταλαβω παντως γιατι κατεστη τελειως αδυνατο για τη Τζακι να ακολουθησει την οικογενεια. Και οπως και να' χει, ελπιζω η μικρουλα να μην πεταχτηκε στο δρομο σαν σκουπιδι.
 
τι ωραίο ψιψινούλι έχει ο Σποκ! (είχαμε μια φορά στο γυμνάσιο έναν συμμαθητή που είχε λίγο μυτερά αυτιά και ο καλύτερος μου φίλος τότε τον βάφτισε Σποκ! τον κακομοίρη!)
 
Πίσω
Μπλουζα