Βέβαια θα έχεις και άλλα ψήγματα σοφοσς τι τσάμπα το δώσαμε το Όσκαρ ολόκληρο κατάδικο του , ατοφιο στον εχετλαιοΔεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο του βιβλίου. Έχω αναφερθεί αρκετές φορές άλλωστε στον συγγραφέα λόγω του βιβλίου του "Τερατα και σημεία των σκοτεινών δυνάμεων". Θα σχολιάσω όμως τη φόρμα του.
1. Εκτός των 52 τραπουλοδαιμόνων βλέπουμε και τον 53ο, τον δαίμονα του τυπογραφείου, ο οποίος θα είναι ο μπαλαντέρ μια που δρά συχνά σε έντυπα κάθε θεματολογίας. Στο συγκεκριμένο πόνημα έχει κάνει υπερωρίες. Με μια γρήγορη ματιά σταχυολογώ: ΣΥΝΕΧΙΧΖΟΥΝ, Ο παλαιός μας γνώριμο, άνσπρώξετε, ύνμο, [το τέλος... είναι..] ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ, η φράση "θα σκεφτή αυτός" ΜΕΣΑ στα εισαγωγικά των σκέψεων του... και ποιος ξέρει πόσα μου ξέφυγαν στις ελάχιστες σελίδες που παρατίθενται εδώ.
2. Σε ποια γλώσσα οι φιγούρες της τράπουλας είναι RIGAS, DAMA, VALES? Επειδή μιλάω μόνο 2.5 γλώσσες, καμία από τις οποίες καλά, ρώτησα το ChatGPT και ιδού τι μου απάντησε (βάζω την εκτενέστατη λίστα σε spoiler για να μη γίνει τεράστιο το ποστ μου)
Είναι προφανές από τις καταλήξεις ότι οι δαίμονες των τριών σπουδαιότερων τραπουλοχάρτων είναι έλληνες πράγμα που δεν με παραξενεύει (άλλωστε ακούμε τόσο συχνά να μιλάνε για το ελληνικό δαιμόνιο που αποκλείεται να είναι ένα μόνο, διότι τι να πρωτοπρολάβει?), αλλά, απ' όσο ξέρω, ακόμη και τώρα και στα πιο λαϊφστυλάδικα έντυπα και sites οι περισσότερες ελληνικές λέξεις γράφονται με το ελληνικό αλφάβητο.Romance Languages:
- French: Roi (King), Dame (Queen), Valet (Jack)
- Spanish: Rey (King), Reina (Queen), Sota (Jack)
- Portuguese: Rei (King), Dama (Queen), Valete (Jack)
- Italian: Re (King), Regina (Queen), Fante (Jack)
- Romanian: Rege (King), Regină (Queen), Valet (Jack)
Germanic Languages:
- German: König (King), Dame (Queen), Bube (Jack)
- Dutch: Koning (King), Vrouw (Queen), Boer (Jack)
- Swedish: Kung (King), Dam (Queen), Knekt (Jack)
- Danish: Konge (King), Dame (Queen), Knægt (Jack)
- Norwegian: Konge (King), Dame (Queen), Knekt (Jack)
- Icelandic: Kóngur (King), Drottning (Queen), Gosi (Jack)
- English: King, Queen, Jack
Slavic Languages:
- Russian: Король (Korolʹ - King), Дама (Dama - Queen), Валет (Valet - Jack)
- Polish: Król (King), Dama (Queen), Walet (Jack)
- Czech: Král (King), Dáma (Queen), Spodek (Jack)
- Slovak: Kráľ (King), Dáma (Queen), Dolník (Jack)
- Serbian/Croatian: Kralj (King), Dama (Queen), Dečko (Jack)
- Bulgarian: Цар (Car - King), Дама (Dama - Queen), Вале (Vale - Jack)
Other European Languages:
- Finnish: Kuningas (King), Kuningatar (Queen), Sotilas (Jack)
- Hungarian: Király (King), Dáma (Queen), Bubi (Jack)
- Greek: Ρήγας (Rígas - King), Ντάμα (Dáma - Queen), Βαλές (Valés - Jack)
- Basque: Erregea (King), Erregina (Queen), Txanka (Jack)
- Maltese: Re (King), Reġina (Queen), Żak (Jack)
3. Τι δουλειά έχουν στο εξώφυλλο βιβλίου για τη χαρτοπαιξία τα ζάρια (επάνω) και τα ντομινότουβλα (κάτω)? Ειδικά τα ζάρια αξίζανε δικό τους βιβλίο.
Αναμένω ασμένως κι άλλα ψήγματα σοφίας από το πονημάτιον.
Καλά που είδες ότι οι ονομασίες δαιμόνων έχουν ελληνικά ονόματα καμία σχέσηΔεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο του βιβλίου. Έχω αναφερθεί αρκετές φορές άλλωστε στον συγγραφέα λόγω του βιβλίου του "Τερατα και σημεία των σκοτεινών δυνάμεων". Θα σχολιάσω όμως τη φόρμα του.
1. Εκτός των 52 τραπουλοδαιμόνων βλέπουμε και τον 53ο, τον δαίμονα του τυπογραφείου, ο οποίος θα είναι ο μπαλαντέρ μια που δρά συχνά σε έντυπα κάθε θεματολογίας. Στο συγκεκριμένο πόνημα έχει κάνει υπερωρίες. Με μια γρήγορη ματιά σταχυολογώ: ΣΥΝΕΧΙΧΖΟΥΝ, Ο παλαιός μας γνώριμο, άνσπρώξετε, ύνμο, [το τέλος... είναι..] ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ, η φράση "θα σκεφτή αυτός" ΜΕΣΑ στα εισαγωγικά των σκέψεων του... και ποιος ξέρει πόσα μου ξέφυγαν στις ελάχιστες σελίδες που παρατίθενται εδώ.
2. Σε ποια γλώσσα οι φιγούρες της τράπουλας είναι RIGAS, DAMA, VALES? Επειδή μιλάω μόνο 2.5 γλώσσες, καμία από τις οποίες καλά, ρώτησα το ChatGPT και ιδού τι μου απάντησε (βάζω την εκτενέστατη λίστα σε spoiler για να μη γίνει τεράστιο το ποστ μου)
Είναι προφανές από τις καταλήξεις ότι οι δαίμονες των τριών σπουδαιότερων τραπουλοχάρτων είναι έλληνες πράγμα που δεν με παραξενεύει (άλλωστε ακούμε τόσο συχνά να μιλάνε για το ελληνικό δαιμόνιο που αποκλείεται να είναι ένα μόνο, διότι τι να πρωτοπρολάβει?), αλλά, απ' όσο ξέρω, ακόμη και τώρα και στα πιο λαϊφστυλάδικα έντυπα και sites οι περισσότερες ελληνικές λέξεις γράφονται με το ελληνικό αλφάβητο.Romance Languages:
- French: Roi (King), Dame (Queen), Valet (Jack)
- Spanish: Rey (King), Reina (Queen), Sota (Jack)
- Portuguese: Rei (King), Dama (Queen), Valete (Jack)
- Italian: Re (King), Regina (Queen), Fante (Jack)
- Romanian: Rege (King), Regină (Queen), Valet (Jack)
Germanic Languages:
- German: König (King), Dame (Queen), Bube (Jack)
- Dutch: Koning (King), Vrouw (Queen), Boer (Jack)
- Swedish: Kung (King), Dam (Queen), Knekt (Jack)
- Danish: Konge (King), Dame (Queen), Knægt (Jack)
- Norwegian: Konge (King), Dame (Queen), Knekt (Jack)
- Icelandic: Kóngur (King), Drottning (Queen), Gosi (Jack)
- English: King, Queen, Jack
Slavic Languages:
- Russian: Король (Korolʹ - King), Дама (Dama - Queen), Валет (Valet - Jack)
- Polish: Król (King), Dama (Queen), Walet (Jack)
- Czech: Král (King), Dáma (Queen), Spodek (Jack)
- Slovak: Kráľ (King), Dáma (Queen), Dolník (Jack)
- Serbian/Croatian: Kralj (King), Dama (Queen), Dečko (Jack)
- Bulgarian: Цар (Car - King), Дама (Dama - Queen), Вале (Vale - Jack)
Other European Languages:
- Finnish: Kuningas (King), Kuningatar (Queen), Sotilas (Jack)
- Hungarian: Király (King), Dáma (Queen), Bubi (Jack)
- Greek: Ρήγας (Rígas - King), Ντάμα (Dáma - Queen), Βαλές (Valés - Jack)
- Basque: Erregea (King), Erregina (Queen), Txanka (Jack)
- Maltese: Re (King), Reġina (Queen), Żak (Jack)
3. Τι δουλειά έχουν στο εξώφυλλο βιβλίου για τη χαρτοπαιξία τα ζάρια (επάνω) και τα ντομινότουβλα (κάτω)? Ειδικά τα ζάρια αξίζανε δικό τους βιβλίο.
Δεν ξέρουν αν υπάρχουν ψήγματα μαγείας ατα ζάρια, στον τζόγο , στο στοιχήματα, στα φρουτακια κτλ ξέρω μόνο ότι μπορεί να σου πάρουν την ψυχή και 24ωρες το 24 ωρο να σκέφτεσαι μόνον αυταΡουλέτα, πόκερ, Τέξας έχουν και τράπουλα και ζάρια και στη μαντεία γίνεται με ζάρια και τράπουλα. Τα ντόμινο τούβλα που γράφεις είναι αυτά και για περισσότερα δες και εδώ
The trigrams are related to the divination practice as described within the I Ching and practiced as part of the Shang and Zhou state religion, as well as with the concepts of taiji and the five elements within traditional Chinese metaphysics.[citation needed] The trigrams have correspondences in astronomy, divination, meditation, astrology, geography, geomancy (feng shui), anatomy, decorative arts, the family, martial arts (particularly tai chi and baguazhang), Chinese medicine and elsewhere.[2][3]
The bagua can appear singly or in combination, and is commonly encountered in two different arrangements: the Primordial (先天八卦), "Earlier Heaven",[4] or "Fuxi" bagua (伏羲八卦) and the Manifested (後天八卦), "Later Heaven",[4] or "King Wen" bagua.
In the I Ching, two trigrams are stacked together to create a six-line figure known as a hexagram. There are 64 possible permutations. The 64 hexagrams and their descriptions make up the book. The trigram symbolism can be used to interpret the hexagram figure and text. An example from Hexagram 19 commentary is "The earth above the lake: The image of Approach. Thus the superior man is inexhaustible in his will to teach, and without limits in his tolerance and protection of the people."[5] The trigrams have been used to organize Yijing charts as seen below.
Χαίρε φιλτατε. Το διάβασα πρόσφατα. Έχω σκοπό να γράψω κριτική την επόμενη εβδομάδα. Εάν το έχεις ήδη σχολιάσει, σε παρακαλώ ενημέρωσε, ώστε να μην εντρυφήσω και εγώ.Έχω αναφερθεί αρκετές φορές άλλωστε στον συγγραφέα λόγω του βιβλίου του "Τερατα και σημεία των σκοτεινών δυνάμεων".
Μου έκανε και εμένα εντύπωση η απολύτως ανύπαρκτη επιμέλεια κειμένου. Ακόμα και μια απλή ανάγνωση θα αποκάλυπτε πολλά εξοφθαλμα λάθη. Φαίνεται γράφτηκε εντελώς 'στο πόδι' .Εκτός των 52 τραπουλοδαιμόνων βλέπουμε και τον 53ο, τον δαίμονα του τυπογραφείου, ο οποίος θα είναι ο μπαλαντέρ μια που δρά συχνά σε έντυπα κάθε θεματολογίας. Στο συγκεκριμένο πόνημα έχει κάνει υπερωρίες. Με μια γρήγορη ματιά σταχυολογώ: ΣΥΝΕΧΙΧΖΟΥΝ, Ο παλαιός μας γνώριμο, άνσπρώξετε, ύνμο, [το τέλος... είναι..] ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ, η φράση "θα σκεφτή αυτός" ΜΕΣΑ στα εισαγωγικά των σκέψεων του... και ποιος ξέρει πόσα μου ξέφυγαν στις ελάχιστες σελίδες που παρατίθενται εδώ.
Την Cat Woman εννοεις? Χαχα!Προβολή συνημμένου 294921εξίσου στολίζει και την κύρια μπατμαν
Εμείς οι δύο μαζί θα ζούμε μην μου ζητάς να παντρευτουμεΤην Cat Woman εννοεις? Χαχα!
Ο Batman φταίει που την είχε αστεφάνωτη μια χαρά κοπέλα.
Τι αξια έχει ο γάμος στην αγάπη μας μπροστά, ειναι κι άλλοι παντρεμένοι κι όμως ζούμε χωριστά.Εμείς οι δύο μαζί θα ζούμε μην μου ζητάς να παντρευτουμε
Μου έκανε και εμένα εντύπωση η απολύτως ανύπαρκτη επιμέλεια κειμένου. Ακόμα και μια απλή ανάγνωση θα αποκάλυπτε πολλά εξοφθαλμα λάθη.
Το έχεις στη βιβλιοθήκη σου ;
Οχι στην Βatgirl αναφερεται το κείμενοΤην Cat Woman εννοεις? Χαχα!
Ο Batman φταίει που την είχε αστεφάνωτη μια χαρά κοπέλα.
Ήμουν φαν ναι τα είχα μου αρέσει και το μυστήριο και για τον συγγραφέα νιώθω νοσταλγιαΤο έχεις στη βιβλιοθήκη σου ;