Οπως πολλες αλλες οικογενειες, φανταζομαι, κατεβαιναμε για ειδικες δουλειες ή ψωνια (πχ πριν το Πασχα, για αγορα κρεατος απο τη Βαρβακειο)
Μου φαινοταν οτι ηταν μια δικη της κουλτουρα, παρακμιακη, με ατομα απο μια αλλη εποχη, οπως λουστροι, σαλεπιτζηδες, παπατζηδες, ναρκομανεις κλπ. Θυμαμαι μια φορα που ειχε ψοφοκρυο (μαλλον χριστουγεννιατικα ψωνια) και ημουν ψιλοκρυωμενος, η μητερα μου πηρε καφτο σαλεπι απο ενα γραφικο σαλεπιτζη.
Εχω σχετικα σκοτεινες εικονες. απο την Ομονοια, γενικοτερα απο την περιοχη Βικτωρια-Ομονοια-Μοναστηρακι. Παντα πετυχαινα διαφορες αφισες, φυλλαδια, γκραφιτι απο παραθρησκευτικες οργανωσεις τυπου "Μετανοειτε, Ερχεται ο Αντιχριστος" και κατι τετοια, καθως και οταν περνουσαμε απο τιποτα βιβλιοπωλεια με τρομαζαν τα εξωφυλλα αποκρυφιστικων βιβλιων ή για το Νοστραδαμο ή για το τελος του κοσμου κλπ. Επισης οι ζητιανοι, οι αναπηροι ή ναρκομανεις που ζητουσαν λεφτα, τυποι που μοιραζαν φυλλαδια παραθρησκευτικων οργανωσεων ή περιπτερα τιγκα σε πορνοπεριοδικα (ναι, πριν την εφηβεια μου φαινοαν κατι απολυτα παρακμιακο και αποκρουστικο

) Παντα μετα απο τσαρκα στην Ομονοια γυρνουσα με μια παραξενη σκοτεινη αισθηση.
Περα απο αυτο, το θετικο σε εξορμησεις στην Ομονοια ηταν οτι παντα περνουσαμε απο Στουρναρη