πάλι δεν μ αρέσει να απαντάω στον εαυτό μου, αλλά να δυο φωτογραφίες από την πίτα του ορειβατικού στα χιόνια κοντά στο χωριό Ζώμινθος, μετά απ τα Ανώγεια. Φιλμ σκαναρισμένο απ το φωτογραφείο σε CD.η μηχανή μου παίρνει 2 μπαταρίες λιθίου CR 123 οι οποίες είναι 3 βολτ η καθεμιά και κυριολεκτικά, ξεχνάς πότε τις έβαλες. σε σχέση με τις ψηφιακές που άντε, να σου κρατήσουν μια δυο μέρες ενώ ακόμη και με φλας οι δικές μου κρατάνε για ντουζίνες φιλμ. επίσης μόλις μπορέσω οικονομικά θα πάρω κιτ εμφάνισης Α/Μ φιλμ για να τραβήξω πραγματικό Α/Μ (όχι χρωμογενικό) καθώς και 3200 υπέρυθρο κλπ. γύρω στα 50 € χωρίς σάκο αλλαγής και θερμόμετρο. κιτ για εκτύπωση με μεγεθυντήρα, μαρζέρ, και φακό γύρω στα 300 € (Κάμπια ακούει
προς το παρόν έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου. επίσης η Canon Eos 30 έχει εκτός από το eye control που περιέγραψα σε προηγούμενο ποστ, έχει γύρω στα 12 custom modes, από το να αφήνει την "ουρά" του φιλμ έξω από την κασέτα, μέχρι αθόρυβο γύρισμα στο τέλος του φιλμ, και ένα σωρό άλλα . αλλά δεν μπορείς να τραβήξεις υπέρυθρο φιλμ, γιατί έχει υπέρυθρο αισθητήρα για το φιλμ.
(edit) επίσης ήθελα να προσθέσω ότι όχι μόνο το φιλμ είναι full frame δηλ 24Χ36 χιλιοστά, που έχουν μόνο οι πανάκριβες full frame digital, αλλά είναι τα στρώματα τα ευαίσθητα σε κάθε χρώμα το ένα κάτω απ το άλλο, το οποίο είχε η σχεδίαση αισθητήρα foveon, από την Sigma, (από fovea=ωχρά κηλίδα) ενώ στους αισθητήρες bayer που έχουν πρακτικά όλες οι ψηφιακές μηχανές, είναι δίπλα-δίπλα οι αισθητήρες χρώματος, με το πράσινο να υπάρχει 2 φορές, λόγω της μεγαλύτερης ευαισθησίας του ματιού στο πράσινο. για σύγκριση τα κινητά έχουν αισθητήρα μεγέθους καρφίτσας, έναν σταθερό ευρυγώνιο φακό πολύ μικρού εστιακού μήκος, οι κόμπακτ μεγέθους νυχιού, οι dSLR APS (18X24) και, όπως ειπώθηκε, μόνο οι πανάκριβες full frame 24X36. μην μιλήσουμε για μεσαίο ή μεγάλο φορμά.που εγκατέλειψαν όλοι για χάρη των ψηφιακών.