αν θυμάμαι πουλάγανε παλιά - ή και ακόμα- ένα adaptor κάτι σαν digital-film που το έβαζες σε αναλογικές μηχανές, δεν ασχολούμαι με φωτογραφία, αλλά τώρα μου ήρθε στο μυαλό
mandela effect??? το έχουμε ξανασυζητήσει, θέλαν να βγάλουν κάτι τέτοιο, αλλά είναι πολύ δύσκολο και ακριβό, σαν το μαγνητόφωνο reel to reel ένα πράγμα. το πρόβλημα είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βγάλουν μια τέτοια πλάτη που να κάνει στις περισσότερες μηχανές μιας και υπάρχει πρόβλημα πάχους, να χωράει εκεί που έμπαινε το φιλμ, καθώς και να συγχρονίζεται με τη μηχανή. πολύ πιο εύκολο είναι να πάρει κανείς μια αμιγώς ψηφιακή μηχανή. ψηφιακές πλάτες υπάρχουν πάντως για μηχανές μεσαίου και μεγάλου φορμά (hasselblad, sinar κλπ) αλλά εκεί μιλάμε για τελείως διαφορετικό πράγμα. αυτό που έχει πολύ μεγάλη επιτυχία είναι οι διάφοροι αντάπτορες για να βάζουν διάφορους παλιούς φακούς, ακόμη και Μ 42, σε σύγχρονες ψηφιακές μηχανές. να και κάποιες από την τελευταία σοδειά:
όλες από τον ορειβατικό, ο Άλεξ, από την....Αλεξάνδρια.
Η Ειρήνη
Ο Μανώλης καθηγητής γεωπονίας στα ΤΕΙ
Και ο Νίκος συνιδιοκτήτης πασίγνωστης αλυσίδας οικιακών συσκευών.
να και το τελευταίο μου απόκτημα, ένας αντιγραφέας για slides, και μάλιστα ζουμ, κανονικά είναι για Μ42 κούμπωμα, οπότε θα κάνει στην Ζενίθ που σκοπεύω να αγοράσω, το ανταπτοράκι δίπλα είναι για μοντούρα PentaxK,αν δεν κάνω λάθος. Η χρήση του είναι πολύ απλή, βάζεις το slide στην μια μεριά, το στρέφεις στο φως του ήλιου (αφού το κουμπώσεις στην μηχανή εννοείται) φωτομετρείς κανονικά και τραβάς. Νομίζω ότι ήθελε ειδικό φιλμ internegative για να το κάνεις αυτό (δηλ. να κάνεις αρνητικό από slide) θα το δω.