Το "Είμαι Αθώος " είναι μια εξαιρετική ταινία του Κατσουριδη- που προσωπικά τον εκτιμω πολύ ως σκηνοθέτη. Πρόκειται για την ιστορική υπόθεση Ντρειφους που συγκλόνισε τη Γαλλία. Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές και η υπόθεση αν και κινηματογραφικη μεταφορά, μένει πίστη στα γεγονότα, δοσμενα βέβαια δραματικά.
Νομίζω δεν υπάρχει παρόμοια ταινία στον ελληνικό κινηματογράφο.
Μιας που είμαστε στο συγκεκριμένο θέμα ταιριάζει να πω πως έπαιζε πολύ πρόσφατα στην τηλεόραση αυτό το τηλεπαιχνίδι με το Σεφερλη και ρωτούσε Έλληνες γοητες του κινηματογραφου. Τα παιδιά που παίζανε ήτανε νεαροί και νεαρές. Είχε νομίζω 7 απαντήσεις κι άρχισα κι έλεγα ονόματα, μέχρι Νικολινακο έφτασα. Οι απαντήσεις των παικτών ήταν απογοήτευση. Με χίλια ζόρια βρήκαν τον Κούρκουλο και το Μπαρκουλη, δύο τρεις ανέφεραν το Βέγγο (!!!!), και μια κοπέλα τον " Κώστα ΒουΡτσα "!!!. Σοκ βέβαια και με τις απαντήσεις, αφού υπήρχαν κάποιοι από τους 100 που ρωτάνε που είπαν τον... Κωνσταντάρα! Καλά, για Νικολινακο που σκέφτηκα εγώ ούτε καν, ούτε Κώστας Κακαβας δεν υπήρχε στις απαντήσεις!
Μάλλον είμαστε η τελευταία γενιά που γνωρίζει λίγα πράγματα για το ελληνικό σινεμά, και όπως εύστοχα αναδεικνύει το θέμα, φρόντισαν τα κανάλια γι αυτό.