Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth)

Ειχε κυκλοφορησει soundtrack με τη μουσική της σειρας?
 
Το 1978 σε 2 μερη 2.5 ωρες εκαστο παιχτηκε και στον κινηματογραφο.

Προβολή συνημμένου 179782
Είχα πρωτοδεί την ταινία του Τζεφιρέλι στον κινηματογράφο σε δύο μέρη: το πρώτο τον Δεκέμβριο 1978 και το δεύτερο τον Απρίλιο 1979. Ήταν συντομευμένο κατά μία περίπου ώρα σε σχέση με την τηλεοπτική βερσιόν. Έτσι από την κινηματογραφική εκδοχή απουσίαζε λ.χ. η σκηνή με την Κλαούντια Καρντινάλε ως μοιχαλίδα.
 
Πηγαμε αναψαμε ενα κερακι και τωρα αντι για να λιωσω στο Bride of Pinbot...βλεπουμε για αλλη μια φορα...τον Ιησου απο την Ναζαρετ.

Ενα σηριαλ που σχεδον ολα ρεουν αψογα και δεν λεει να γερασει ως εμπειρια.

Καλο Πασχα σε ολους!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μας έχει καταστρέψει ο Τζεφιρέλι! Δεν μπορώ να δω άλλον Ιησού!

Αν διαβάσετε στην wiki για τα παρασκήνια της σειράς, θα δείτε ότι πρόκειται για μια απλή προσπάθεια...είναι έπος!

Προχθές έβλεπα μια ταινία, πολύ πιο πρόσφατη σχετική με την ζωή του Χριστού. Καμία σχέση με Τζεφιρέλι!

https://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_of_Nazareth_(miniseries)
 
Δηλαδή 5 ώρες είναι όλη! Βλέποντας λίγο λίγο νομίζεις ότι είναι περισσότερο. Ευτυχως εδώ δεν έχει "Previously, on Jesus of Nazareth"!!
Στην πραγματικότητα η ταινία του Τζεφιρέλι διαρκεί πάνω από 6 ώρες, συγκεκριμένα 382 λεπτά. https://www.imdb.com/title/tt0075520/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Αλλά η κινηματογραφική της εκδοχή ήταν συντομευμένη κατά μιάμιση περίπου ώρα.
 
Το ποσο παντως εχουμε συνδεσει τους "σπαγγετι" (με την καλη εννοια) χαρακτηρες του Τζεφιρελι με τα αντιστοιχα βιβλικα προσωπα, ειναι απιστευτο.

Φετος ο ΑΝΤ1, μετα απο αυτο εβαζε ενα αλλο Αμερικανικο θρησκευτικου περιεχομενου. Οταν εφτασε στην ιστορια του Χριστου, οσοι το παρακολουθουσαμε το βρηκαμε εντελως ακυρο και αστειο λογω των ηθοποιων που ενσαρκωναν τους ρολους.

Στο κρανιο μου, δεν μπορω να χωρεσω αλλον ηθοποιο να υποδυεται τον Χριστο ή την Παναγια περα απο τους Τζεφιρελικους...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι γεγονός οτι ο Πάουελ, σαν Ιησούς στην ταινία αυτή, είναι η εικόνα που θα θέλαμε να είχε ο Ιησούς στο μυαλό μας. Επίσης το οτι επικεντρώνεται στα πάθη της σταύρωσης την κάνει επίσης επιτυχή επιλογή για τη Μ. Βδομάδα. Τέλος, η ταινία παρότι είναι περίπου 40 ετών μοιάζει αξεπέραστη, καθώς λόγω της μη χρήσης ψηφιακών εφέ δείχνει πιο ανθρώπινη και προσιτή από τις σύγχρονες γρήγορες, εφετζίδικες ταινίες που κυκλοφορούν.

Είτε κανέις πιστεύει είτε όχι στον Θεό τη συγκεκριμένη ταινία/σειρά αξίζει κανείς να την παρακολουθήσει μια φορά στηνζωή του στη φουλ εκδοχή της.
 
Τί ειρωνεία, γκρινιάζαμε που τόσα χρόνια χάναμε μέρη από αυτήν την απίστευτη σειρά και ιδιαίτερα τα τελευταία επεισόδια που έπεφταν πάνω στις λειτουργίες και φέτος μ' αυτήν την κατάσταση πολλοί από εμάς καταφέραμε ξανά να τη δούμε ολόκληρη μετά από χρόνια... Εγώ πραγματικά είχα να τη δω χωρίς "απώλειες" από κάποια στιγμή τη δεκαετία του '90 που είχε παιχτεί απόγευμα όπως προανέφεραν και πολλοί φίλοι
 
Προσφατα η RAI μετεδωσε ενα ωριαιο ντοκυμαντερ με συνεντευξεις και πλανα απο τα γυρισματα, καθως και καποιες κομμενες σκηνες, οπως η υπέροχη σκηνη που ο Ιησους εμφανιζεται στους μαθητες Του και τους δειχνει τα σημαδια απο την σταυρωση Του. Μαθαινουμε επισης πως ο Τζεφιρελι ειχε γυρισει δυο διαφορετικες εκδοχες της Αναστασης, ομως τελικα δεν συμπεριελαβε καμμια στην ταινια, καθως ενιωσε οτι το "φιλμ" δεν μπορει να αποδωσει με κανεναν τροπο το υψιστο γεγονος.
 

Συνημμένα

  • vlcsnap-2020-04-23-23h14m38s418.png
    vlcsnap-2020-04-23-23h14m38s418.png
    430 KB · Προβολές: 2
Αν υπάρχει κάτι ακόμα που με στεναχωρεί είναι οτι δεν συμπεριέλαβαν στο καταπληκτικό soundtrack τη μουσική επένδυση απο τη σκηνή της αναστάσεως του Λαζάρου.
 
Η σειρα ειναι συγκλονιστικη μεχρι και την παραμικροτερη λεπτομερεια.
Κοιταζοντας τα προσωπα της Σκορδα και των συνεργατων της κατα τη διαρκεια του βιντεο, διαπιστωσα για αλλη μια φορα ποσο αρτια και αληθοφανη δουλεια εφερε εις περας ο Φρανκο Τζεφιρελι και ολοι οσοι τον πλαισιωσαν. Ακομα και δυο - τρια λεπτα να παρακολουθησει κανεις, επηρεαζεται αυτοματα η ψυχολογια του. Δεν εχω λογια για αυτο το αριστουργημα....
 
εγώ έπαθα τελευταία σοκ όταν διάβασα ότι στο σενάριο συμμετείχε και ο Anthony Burgess ο γνωστός ανατρεπτικός συγγραφεας στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι".
 
Ειχε κυκλοφορησει soundtrack με τη μουσική της σειρας?
Ναι Betty Boop, είχε κυκλοφορήσει το soundtrack..Εγώ το είχα αγοράσει από δισκάδικο στη Θεσσαλονίκη (ένα από τα τρία μεγάλα που είχε τότε στο κέντρο) το 1999 νομίζω.Ίσως και το 2000.. Μου είχε κάνει εντύπωση τότε ότι είχε τους "Μακαρισμούς" στο cd στα Ιταλικά και όχι όπως τους ακούμε στη σειρά στην αγγλική γλώσσα.

Να γράψω και εγώ ότι και για μένα είναι η καλύτερη ταινία (ή σειρά) που υπάρχει για τη ζωή του Θεανθρώπου στη γη!..Με μία μικρή ένσταση και εδώ:
Θα ήθελα τον δρόμο για τον Γολγοθά,τον δρόμο προς τη σταύρωση να υπάρχει το κουβάλημα του σταυρού!..Εκτός των άλλων,πρόκειται και για μια σκηνή μεγάλου συμβολισμού. Μετά τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς,το ασήκωτο βάρος του Σταυρού στους ώμους του Χριστού και η υπερπροσπάθεια Του να τον μεταφέρει θα ΄πρεπε να τη δείξει ο Τζεφιρέλι.Απλά,μια μικρή ένσταση μου είναι.
(μήπως απαντάται η ένσταση μου στο ντοκυμαντέρ που ανέφερε ο φίλος ChristosM?)
 
@GLX πολύ ωραίο εύρημα! Θα ήταν χρήσιμο/ενδιαφέρον αν μπορούσες να βρεις και το πρόγραμμα του 83. Στο μεταξύ, όπως έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ στο παρόν νήμα, η σειρά παίχτηκε 2-3 φορές στις αρχές του 90 από το MEGA (91,92,93 μάλλον), αργότερα από το star για κάνα 2 χρονιές πριν το 2000 και από το 2001 και μετά από τον αντ1 με ένα διάλλειμα το 2011. Αν θυμάμαι καλά, καποια στιγμή μετά το 95 παίχτηκε μια χρονιά αντ1 μετά για κάνα 2 χρονιές στο star. Μπορεί κανείς να επιβεβαίωσει?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα