Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987 ΕΡΤ2)

Απόψε το 14 επεισόδιο!!! Πιτσααα σπέσιαλ για μία ακόμη φορα
 
Τσεκαρα αυτο που ανεφερε ο Σπυρος. Το σημειο αυτο ειχε λιγα drops στην εικονα. Εικαζω πως με τα χρονια θα χειροτερεψε, γι αυτο εβαλαν σφηνα αυτο το πλανο απο παρακατω σκηνη. Ατσα και σκηνοθετες/μοντερ οι τωρινοι υπευθυνοι της ερτ!!!
Κρίμα, γιατί και τα drops έχουν τη γοητεία τους. Άλλωστε ελάχιστα drops είχε και στην αρχή του επεισοδίου.

Η αρχή του 14ου επεισοδίου είναι από τις πιο ζεστές ανθρώπινες στιγμές της σειράς.
 
Ανοίξτε σαμπάνιες κερνάω όλο το μαγαζί όπως θα έλεγε και ο Αποστόλου!
Και πρεπει να ειμαστε οχι μονο πολυ χαρουμενοι, αλλα και περηφανοι. Χαρη σε δικα μας παιδια, μελη του Ρετρομανιαξ, εγινε αυτο το θαυμα!
 
ευχαριστουμε πολυ οσους συνεβαλαν στο να πεισουν την ΕΡΤ να προβαλλει επιτελους το περιφημο 14ο επεισοδιο!!
Σε χρονο dt ανεβηκε και στο σαιτ της ΕΡΤ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πραγματα συμβαινουν αποψε!! https://webtv.ert.gr/promo/18sep2018-o-thanatos-toy-timotheoy-konsta/

Επισης στο σαιτ φαινεται και το παλιο λογοτυπο της ΕΡΤ2 και μου αρεσε πολυ, ενω στην προβολη του 14ου επεισοδιου στο web live tv και φανταζομαι το ιδιο θα εδειχνε και η τηλεοραση, ειναι σχεδον καλυμμενο το παλιο λογοτυπο.

ti14.JPGti14-.JPG
 
Οντως, στην προβολη μετεφεραν το σημα της ΕΡΤ2 πιο δεξια και πιο χαμηλα ωστε να καλυφθει το παλιο. Ελπιζω να το χαρηκε πολυς κοσμος, εγω απ την μερια μου να ευχαριστησω την ΕΡΤ (αν μας διαβαζει καποιος) για την θετικη αποφαση της προβολης του επεισοδιου, παρολο που η εικονα ηταν μετρια.
 
Η εικόνα και ο ήχος ήταν μια χαρά και φαντάζομαι το καταευχαριστηθήκαμε όλοι! 

Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου όσους συνέβαλαν στο να βρεθεί το επεισόδιο.

Μια άσχετη υποσημείωση: Οι σημαντικότεροι μουσικοί σταθμοί του ραδιοφώνου έγιναν μεγάλοι όταν στελεχώθηκαν με άτομα που ασχολήθηκαν με τη μουσική και τη δισκογραφία από τους μαθητικούς χρόνους και αργότερα με τους πειρατικούς ραδιοσταθμούς (βλ. Πολυχρονίου, Τσαουσόπουλος κτλ.). Φανταστείτε πώς θα ήταν η ΕΡΤ σήμερα αν είχε κάποιους από εδώ μέσα να εργάζονται στο Ραδιομέγαρο με το πάθος του ερασιτέχνη για την Ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης!
 
 Φανταστείτε πώς θα ήταν η ΕΡΤ σήμερα αν είχε κάποιους από εδώ μέσα να εργάζονται στο Ραδιομέγαρο με το πάθος του ερασιτέχνη για την Ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης!
Eτυμολογικα η λεξη Ερασιτεχνης αποτελειται απο δυο συνθετικα: Εραστης + Τεχνη. Για να ειναι κανεις εραστης, προϋποτιθεται πανω απο ολα παθος και αυτο ειναι το βασικο στοιχειο που λειπει απο την ΕΡΤ, αλλα και απο πολλους αλλους. :)
 
Εγώ θα εκφράσω ένα μεγάλω ευχαριστώ και στην ΕΡΤ, αλλά περισσότερο στον Χρήστο μας που όλα αυτά τα χρόνια ξόδεψε πολύτιμο χρόνο και κόπο, υπομονή και επιμονή, με τις παρεμβάσεις του, για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα. Εύχομαι από καρδιάς να δούμε στις οθόνες κάποια στιγμή και άλλα αριστουργήματα που έχουνε διασωθεί και για κάποιο λόγο δεν έχουνε προβληθεί ή έχουνε πάρα πολλά χρόνια να ξαναπροβληθούν. Ο αγώνας συνεχίζεται...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χρηστο, ηταν τιμη που σε γνωρισα απο κοντα. Μακαρι να υπηρχαν ανθρωποι σαν εσενα εκει στην ΕΡΤ που να αγαπουσαν πραγματικα το αντικειμενο και να σεβονταν την τηλεοπτικη μας ιστορια και τους τηλεθεατες.
 
Φανταστειτε τωρα να δεχοταν/επεξεργαζοταν/προεβαλε η ΕΡΤ τα επεισοδια απο την Κραυγη των Λυκων που υπαρχουν στην κατοχη ιδιωτων...
 
Θερμά συγχαρητήρια στον Χρήστο για το κέφι και το μεράκι του και στους ανθρώπους της ΕΡΤ που μας ξαναδείχνουν -έστω με αυτές τις ασυνέπειες στον προγραμματισμό- αυτήν την εξαιρετική σειρά.
 
Πρωτα απ' ολα να σας ευχαριστησω ολους για τα ομορφα λογια. Χαιρομαι που δεν πηγε χαμενη τοση προσπαθεια. Δυστυχως ειναι πολυ στενοκεφαλοι εκει στην Αγια Παρασκευη και δεν καταλαβαινουν οτι το τηλεοπτικο κοινο εκτιμα αυτες τις κινησεις. Αυτοι τα βλεπουν ολα καθαρα τεχνολογικα. Δεν νιωθουν την αναγκη μας να ξαναδουμε καποιο υλικο που εξ αιτιας τους χαθηκε και ο μονος τροπος να ξαναπαιχτει ειναι απο ιδιωτικες εγγραφες απο την μεταδοση τους τοτε. Πιστεψτε με ειναι τοσο πολυ αρνητικοι, που ακομα και το τμημα του αρχειου πεφτει σε τοιχο οταν τους κανει προτασεις. Ευτυχως που το μισο 14ο επεισοδιο υπηρχε στην ιντσα, ετσι με αυτο το μονταζ δεχτηκαν τελικα να παιχτει. Η αντιληψη που εχουν οι υπευθυνοι προγραμματισμου και τεχνικου ελεγχου της ΕΡΤ (οχι το αρχειο) ειναι πως οι τηλεθεατες θα ενοχληθουν και θα κανουν παραπονα αν η εικονα δεν ειναι σε broadcast quality. Ειναι γεγονος οτι θα βοηθουσε και θα ηταν πιο αποδεκτο απο το καναλι, αν υπηρχε ξεχωριστη ζωνη αρχειου στην ΕΡΤ2, οπου εκει θα προβαλονταν και εικονες απο ιδιωτικα αρχεια με την καταλληλη σημανση. Ομως, οπως ξερουμε, σε αυτη την χωρα λιγοι δινουν την πρεπουσα σημασια στο παρελθον μας, σε ολους τους τομεις. Μακαρι να αλλαξει αυτη η νοοτροπια, ισως οι συνεχης πιεσεις και τα μηνυματα μας βοηθησουν σε αυτο. Ετσι ισως καποτε ξαναδουμε να προβαλονται σειρες οπως οι Ιεροσυλοι, η Κραυγη των Λυκων, τα Λιονταρακια και αρκετες ακομα που εχουν διασωθει ολοκληρες ή σε μεγαλο μερος απο ιδιωτες. 
 
Ακριβώς έτσι είναι Χρήστο. Κάποιος όμως θα πρέπει να τους πει ότι η μεταμεσονύχτια ζώνη της RAI είναι γεμάτη από ασπρόμαυρες παραγωγές του '60 που έχουν το κοινό τους. Να είναι σίγουροι ότι εάν έφτιαχναν μια ζώνη αρχείου στο κανάλι, όχι σε prime-time, κανείς δεν επρόκειτο να διαμαρτυρηθεί, αντίθετα μόνο θετικά θα μπορούσαν να είναι τα σχόλια από αυτούς που θα ξαναγίνονταν παιδιά βλέποντας εκπομπές μιας άλλης εποχής.
 
Μήπως μπορούμε να πάρουμε μία συνεντευξη εδώ στο retromaniax κάποιους απο το αρμόδιο τμήμα που έχει αυτές τις αντιρρήσεις; Ίσως να τους δώσουμε τα φώτα να καταλάβουν κάποια πράγματα.Αν μας ακουσουν τότε ίσως δούμε και τα λιονταρακια με την βοήθεια της Βασιας Παναγοπουλου,καθώς και τους Ιεροσυλους.Επι ευκαιρίας ήθελα να ρωτήσω τον Χρήστο αν η ΕΡΤ έχει μηχανήματα καθαρισμού εικόνας .το υλικό που τους έδωσες ήταν βιντεοκασετα;Δεν μπορούσαν να την κανουν ποιο καλη την εικόνα με τα μηχανήματα τους;
 
Πίσω
Μπλουζα