ChristosM
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 989
Τους εχω μιλησει για καναλια ξενων χωρων, ομως στην ΕΡΤ εξακολουθουν να "σνομπαρουν" το αρχειακο υλικο. Ισως να εχει να κανει με συμφεροντα....τι να πω, διοτι τοση στενομυαλια δεν μπορω να την εξηγησω.... Παντως εχω πολλα παραδειγματα να θυμαμαι του "παραλογισμου" τους. Για παραδειγμα, καπου 6-7 χρονια πριν ενα απο τα σημαντικα ονοματα της ΕΡΤ με σημαντικη θεση, μου ελεγε οτι τωρα που εχουμε ολοι σπιτι μας τηλεορασεις 16/9 και HD πρεπει να σταματησουν να προβαλονται οι παλιες Ελληνικες ταινιες γιατι ο κοσμος επενδυσε χρηματα για να βλεπει προγραμματα σε εικονα υψηλης ευκρινειας!!!!!!Ακριβώς έτσι είναι Χρήστο. Κάποιος όμως θα πρέπει να τους πει ότι η μεταμεσονύχτια ζώνη της RAI είναι γεμάτη από ασπρόμαυρες παραγωγές του '60 που έχουν το κοινό τους. Να είναι σίγουροι ότι εάν έφτιαχναν μια ζώνη αρχείου στο κανάλι, όχι σε prime-time, κανείς δεν επρόκειτο να διαμαρτυρηθεί, αντίθετα μόνο θετικά θα μπορούσαν να είναι τα σχόλια από αυτούς που θα ξαναγίνονταν παιδιά βλέποντας εκπομπές μιας άλλης εποχής.
Παρα πολυ καλη ιδεα και αν την εγκρινουν τα παιδια που διαχειριζονται το φορουμ, εγω δηλωνω απο τωρα πως θα βοηθησω οπου και οσο μπορω. Μαλιστα οσο περισσοτεροι ειμαστε τοσο το καλυτερο. Μια ομαδα ανθρωπων εχει περισσοτερη δυναμη απο εναν-δυο ανθρωπους μονους.Μήπως μπορούμε να πάρουμε μία συνεντευξη εδώ στο retromaniax κάποιους απο το αρμόδιο τμήμα που έχει αυτές τις αντιρρήσεις; Ίσως να τους δώσουμε τα φώτα να καταλάβουν κάποια πράγματα.Αν μας ακουσουν τότε ίσως δούμε και τα λιονταρακια με την βοήθεια της Βασιας Παναγοπουλου,καθώς και τους Ιεροσυλους.Επι ευκαιρίας ήθελα να ρωτήσω τον Χρήστο αν η ΕΡΤ έχει μηχανήματα καθαρισμού εικόνας .το υλικό που τους έδωσες ήταν βιντεοκασετα;Δεν μπορούσαν να την κανουν ποιο καλη την εικόνα με τα μηχανήματα τους;
Στην ερωτηση για τα μηχανηματα, ναι εχουν και μαλιστα για τις ιντσες εχουν ειδικους φουρνους που αποροφουν την υγρασια και βοηθουν παρα πολυ στο να ξαναπαιξει μια ταινια σε ιντσα που ηταν παρατημενη για παρα πολλα χρονια. Ομως στην αναλογικη εγγραφη σε VHS (δηλαδη κατι που γραφτηκε σε οικιακο βιντεο) ειναι περιορισμενη η οποια παρεμβαση για την βελτιωση της εικονας. Ισως μαλιστα να την "χειροτερευει" και λιγο, γιατι χθες παρατηρησα πως η εικονα και ο ηχος ηταν ενα κλικ χειροτερα απο το dvd που τους ειχα φτιαξει. Ισως να εχει να κανει με τα επαγγελματικα μηχανηματα που το μεταδιδουν? Δεν ξερω...