Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987 ΕΡΤ2)

Ακριβώς έτσι είναι Χρήστο. Κάποιος όμως θα πρέπει να τους πει ότι η μεταμεσονύχτια ζώνη της RAI είναι γεμάτη από ασπρόμαυρες παραγωγές του '60 που έχουν το κοινό τους. Να είναι σίγουροι ότι εάν έφτιαχναν μια ζώνη αρχείου στο κανάλι, όχι σε prime-time, κανείς δεν επρόκειτο να διαμαρτυρηθεί, αντίθετα μόνο θετικά θα μπορούσαν να είναι τα σχόλια από αυτούς που θα ξαναγίνονταν παιδιά βλέποντας εκπομπές μιας άλλης εποχής.
Τους εχω μιλησει για καναλια ξενων χωρων, ομως στην ΕΡΤ εξακολουθουν να "σνομπαρουν" το αρχειακο υλικο. Ισως να εχει να κανει με συμφεροντα....τι να πω, διοτι τοση στενομυαλια δεν μπορω να την εξηγησω.... Παντως εχω πολλα παραδειγματα να θυμαμαι του "παραλογισμου" τους. Για παραδειγμα, καπου 6-7 χρονια πριν ενα απο τα σημαντικα ονοματα της ΕΡΤ με σημαντικη θεση, μου ελεγε οτι τωρα που εχουμε ολοι σπιτι μας τηλεορασεις 16/9 και HD πρεπει να σταματησουν να προβαλονται οι παλιες Ελληνικες ταινιες γιατι ο κοσμος επενδυσε χρηματα για να βλεπει προγραμματα σε εικονα υψηλης ευκρινειας!!!!!!

Μήπως μπορούμε να πάρουμε μία συνεντευξη εδώ στο retromaniax κάποιους απο το αρμόδιο τμήμα που έχει αυτές τις αντιρρήσεις; Ίσως να τους δώσουμε τα φώτα να καταλάβουν κάποια πράγματα.Αν μας ακουσουν τότε ίσως δούμε και τα λιονταρακια με την βοήθεια της Βασιας Παναγοπουλου,καθώς και τους Ιεροσυλους.Επι ευκαιρίας ήθελα να ρωτήσω τον Χρήστο αν η ΕΡΤ έχει μηχανήματα καθαρισμού εικόνας .το υλικό που τους έδωσες ήταν βιντεοκασετα;Δεν μπορούσαν να την κανουν ποιο καλη την εικόνα με τα μηχανήματα τους;
Παρα πολυ καλη ιδεα και αν την εγκρινουν τα παιδια που διαχειριζονται το φορουμ, εγω δηλωνω απο τωρα πως θα βοηθησω οπου και οσο μπορω. Μαλιστα οσο περισσοτεροι ειμαστε τοσο το καλυτερο. Μια ομαδα ανθρωπων εχει περισσοτερη δυναμη απο εναν-δυο ανθρωπους μονους.

Στην ερωτηση για τα μηχανηματα, ναι εχουν και μαλιστα για τις ιντσες εχουν ειδικους φουρνους που αποροφουν την υγρασια και βοηθουν παρα πολυ στο να ξαναπαιξει μια ταινια σε ιντσα που ηταν παρατημενη για παρα πολλα χρονια. Ομως στην αναλογικη εγγραφη σε VHS (δηλαδη κατι που γραφτηκε σε οικιακο βιντεο) ειναι περιορισμενη η οποια παρεμβαση για την βελτιωση της εικονας. Ισως μαλιστα να την "χειροτερευει" και λιγο, γιατι χθες παρατηρησα πως η εικονα και ο ηχος ηταν ενα κλικ χειροτερα απο το dvd που τους ειχα φτιαξει. Ισως να εχει να κανει με τα επαγγελματικα μηχανηματα που το μεταδιδουν? Δεν ξερω...
 
Τους εχω μιλησει για καναλια ξενων χωρων, ομως στην ΕΡΤ εξακολουθουν να "σνομπαρουν" το αρχειακο υλικο.
E, ναι γιατι το αρχειακο υλικο ειναι υλικο αλλων κυβερνησεων και αλλων διοικησεων. Δεν ειναι των δικων τους και αρα ειναι για πεταμα.

Με αυτα τα μυαλα εγιναν τα εγκληματα που εγιναν και οπως βλεπω τα ιδια μυαλα υπαρχουν ακομα.
 
Χρηστο ευχαριστούμε για το 14 επεισόδιο, να σαι καλά!! Μπράβο για την προσπάθεια σου.
 
ουτε γαμπρος να ντυνοταν ο αγαπητος Μπεκας στο χτεσινο (15ο) επεισοδιο ( εμ βεβαια αφου ειχε ραντεβου με τη Μαγδα...  :x )

bek1.JPGbek2.JPGbek3.JPG

μολις τον "επιασε στα πρασα" ο Σπυρος , εφυγαν τα γυαλια ηλιου απ τη θεση τους :rofl:

bek4.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δείτε αυτό το λινκ λίγο. Αν κατάλαβα καλά ο [edit] ψαριανος τον ενοχλεί που μεταδίδεται ο Τιμόθεος κωνστας για πολοστη φορά οπως λεει;Τι ενοχλεί κάποιους που η ΕΡΤ μεταδίδει επαναλήψεις;http://www.iefimerida.gr/news/445199/erotisi-psarianoy-sti-voyli-gia-tin-ert-1-ekatommyrio-eyro-gia-epanalipsi-toy-mikro
O  Ψαριανός [EDITED]! Και ποιός είπε ότι οι επανάληψεις πετυχημένων ιστορικών σειρών είναι αποτυχία για την ΕΡΤ; Στην ΕΡΤ δεν κοστίζει ο Τιμόθεος και ο κάθε Τιμόθεος, αλλά οι καρεκλοκένταυροι δημοσιόγραφοι της σαν τον [EDITED]! Το Μέγκα παρ όλα που αργοπεθαίνει και βάλλεται από παντού έδειξε το δρόμο , δηλαδή εκμεταλλεύτηκε τη σημαντική ταινιοθήκη του και το αρχείο του, το πρόβάλλε, οι τηλεθεατές το αναγνώρισαν και έφεραν το Μέγκα πολύ ψηλά χωρίς να έχει ειδησεογραφικό και ενημερωτικό πρόγραμμα! Αυτό είναι άθλος και δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά! Αυτό ας το αναλογιστεί η ΕΡΤ και μαζί με τις ακριβές παραγωγές να προβάλλει, τουλάχιστον σε ώρα όχι υψηλής θέασης και να αξιοποιήσει το αρχείο, γιατί η ΕΡΤ δεν είναι ιδιωτικό κανάλι, αλλά δημόσιο και οφείλει να διαπαιδαγωγεί τον πολίτη με το ιστορικό και πλούσιο αρχείο της! Αυτό ο κύριος Ψαριανός το προσπερνά! [EDITED]

Πολύ φοβάμαι ότι με την επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή, η νέα κυβέρνηση θα συρρικνώσει την ΕΡΤ, δεν γνωρίζω σε ποιά κλίμακα, αλλά πιστεύω θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Ένα δεύτερο κλείσιμο της ΕΡΤ όπως έγινε επί Σαμαρά νομίζω είναι παρακινδυνευμένο και νομίζω ότι δεν θα επαναληφθεί. (Επί ΝΕΡΙΤ θυμάμαι τον πρώτο καιρό πιο πολύ για εμπλουτισμό προγράμματος είχανε παιχτεί κάποιες παλιές καλές σειρές όπως : Ακυβέρνητες Πολιτείες, Η Φανέλα με το 9 και έμεινα έκπληκτός όταν ένα βράδυ Κυριακής είδα παλιό επεισόδιο από τις Υποψίες με τον Κατράκη, αλλά ως εκεί, δεν χαμπαριάζανε ούτε από μηνύματα ούτε από παρεμβάσεις). Όσον αφορά όμως την αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου της και την προβολή παλιών σειρών της που μας ενδιαφέρει άμεσα, νομίζω θα πάμε αρκετά πίσω χειρότερα από σήμερα! Δεν είμαι αισιόδοξος! Χρήστο προσπάθησε μέχρι τις εκλογές να τους πιέσεις για προβολή κι άλλων παλιών σειρών και εμείς με την δική μας πίεση και μηνύματα. Πιστεύω η τωρινή διοίκηση για να παραμείνει αρεστή στον κόσμο ενόψει εκλογών θα ικανοποιήσει αρκετά αιτήματα και εδώ θα παίξει ρόλο η μαζικότητα του αιτήματος!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χρήστο και επίσημα από αυτό βήμα εύγε για την επιμονή σου διότι κατάφερες να διασωθεί το 14 επ. και να προβληθει από την ΕΡΤ. Αναφορικά με αυτά που ειπώθηκαν για ενδεχόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ μετά από ενδεχόμενη Κυβερνητική αλλαγή, ή κάποιες μεμονομένες φωνές σαν του εν λόγω, σας λέω τούτο.Μην μασάτε!!!!!Η προπαγάνδα καλά κρατεί και θα κρατεί μέχρι τις εκλογές.Δεν προκειται να χαθεί το αρχείο και θα συνεχισουν να προβαλλονται και οι παλαιές σειρες. Πλέον δεν υπάρχει η νοοτροπία να γράφουν πάνω σε παλαιλες σειρές  η ταινίες. Παραδειγμα το MEGA.Όταν το πάρει καινούριος ιδιοκτήτης θα πάρει και το αρχειο. "Είναι πολλά τα λεφτα Άρη....."
Αυτο ακριβώς! Η επιτυχία της διαχείρισης του αρχείου Μέγκα είναι προπομπός για το ακόμα πιο πλούσιο και ανεκτίμητο αρχείο της ΕΡΤ!
 
Χρήστο και επίσημα από αυτό βήμα εύγε για την επιμονή σου διότι κατάφερες να διασωθεί το 14 επ. και να προβληθει από την ΕΡΤ. Αναφορικά με αυτά που ειπώθηκαν για ενδεχόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ μετά από ενδεχόμενη Κυβερνητική αλλαγή, ή κάποιες μεμονομένες φωνές σαν του εν λόγω, σας λέω τούτο.Μην μασάτε!!!!!Η προπαγάνδα καλά κρατεί και θα κρατεί μέχρι τις εκλογές.Δεν προκειται να χαθεί το αρχείο και θα συνεχισουν να προβαλλονται και οι παλαιές σειρες. Πλέον δεν υπάρχει η νοοτροπία να γράφουν πάνω σε παλαιλες σειρές  η ταινίες. Παραδειγμα το MEGA.Όταν το πάρει καινούριος ιδιοκτήτης θα πάρει και το αρχειο. "Είναι πολλά τα λεφτα Άρη....."

.....συμφωνα με το πρόγραμμα, ο Τιμόθεος ολοκληρώνεται την Τρίτη 2/10, εάν όλα προχωρήσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάτι έκτακτο.Είμαι αδιανόητο.Η σειρά προβαλλεται από 30/7 και ολοκληρώνεται 2/10.Περίπου 2 μήνες!!!!!!!!

Ναι έχεις δίκαιο.Η σειρά ολοκληρώνεται την Τε 3/10 και όχι Τρ 2/10, καθόσον τη Δε 24/9 δεν έχει επ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χρήστο εκεί στην ΕΡΤ πες τους να μην ακουνε τον κάθε ανισσοροπο.Να λαμβάνουν υπόψη εμάς τους τηλεθεατές. Αν χρειαστεί να φιλοξενησουμε στην στήλη μας και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΡΤ.Γιατί οχι;τίποτα δεν είναι ακατορθωτο
 
.....συμφωνα με το πρόγραμμα, ο Τιμόθεος ολοκληρώνεται την Τρίτη 2/10, εάν όλα προχωρήσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάτι έκτακτο.Είμαι αδιανόητο.Η σειρά προβαλλεται από 30/7 και ολοκληρώνεται 2/10.Περίπου 2 μήνες!!!!!!!!
Ε, και τι σε χαλάει; Στην πρώτη προβολή έκανε 5 μήνες! ??

Όσο θυμάμαι παιδιά εκείνα τα καλοκαίρια στο χωριό που έτρεχα από σπίτι σε σπίτι να βρω τηλεόραση...
 
-Edited-

Ζητώ συγνώμη και δικαίως οφείλω να απολογηθώ

   για τον  όποιο  -αν και αρκετά έμμεσο μεν - πολιτικό παραλληλισμό  όμως δε

  μέσω της   αντιστοίχισης  με χαρακτήρες  από  το "Κωνσταντίνου και Ελένης"  .

Αλλά προσωπική επίθεση /χαρακτηρισμός ?  (δεν υπήχε η παραμικρή τέτοια πρόθεση ) Σε ποιον?

(με p.m. παρακαλώ ) 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά, πολιτικές συζητήσεις και προσωπικές επιθέσεις - χαρακτηρισμοί δεν επιτρέπονται στο φόρουμ. Οπότε παρακαλώ προσέχετε λίγο τις διατυπώσεις των post σας.  
 
Εξαιρετικο το χθεσινο επεισoδιο.

Νομιζω οτι τα γκαζια στην ΕΡΤ πετυχαν αφου ειδαμε 4 επεισοδοα σε μια βδομαδα ;)
 
Βρε παιδια, ενταξει μπορει να λεω και χαζομαρα, αλλα μηπως το 14ο επεισοδιο δεν προβληθηκε λογω καποιας σκηνης γυναικειου στριπ - τιζ;

Υπηρχε σιγουρα μια τετοια σκηνη στη σειρα, αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρη πως ανηκε στο συγκεκριμενο επεοσοδιο. Αν ομως θεωρησουμε οτι οντως την βλεπαμε εκει και δεδομενου οτι η σειρα στις επαναληψεις προβαλλοταν μερα μεσημερι, μηπως αυτος ηταν ο λογος που δεν βλεπαμε το 14ο επεισοδιο;
Tελικα ισως οντως να εγινε κατι τετοιο σαν αυτο που ελεγα. Το στριπ - τιζ ηταν ακρως τολμηρο και ισως αυτος να ηταν ο λογος που χαντακωσανε το επεισοδιο. Κι αμα χαντακωθει κατι μια φορα στην ΕΡΤ, αντε μετα να το ξεθαψεις. Ποιος ειναι αλλωστε επιτελους ο λογος της εξαφανισης του; Μαθαμε τι πραγματικα ειχε γινει;

Βρηκα κι ενα λαθος στο περιβοητο 14ο επεισοδιο: Στη σκηνη που η παρεα ειναι μαζεμενη στο καμπαρε η Μαγδα καπνιζει το τσιγαρο της και τα νυχια της ειναι βαμμενα ροζ. Οταν υστερα απο λιγο την βλεπουμε στο δωματιο του Νικοδημου να κοιταζει το τσαλακωμενο σκιτσο της τα νυχια της ειναι αχρωμα και αυτο σεναριακα δεν δικαιολογειται αφου πηγε απο το ενα μερος κατευθειαν στο αλλο.

Εκτος αν περασε πρωτα απο το σπιτι της, ξεβαψε τα νυχια της με ασετον και υστερα ετρεξε αμεσως στον καλο της. :D
 
Η ιντσα με το 14ο επεισόδιο, παρουσιασε προβλημα, με αποτελεσμα να χαθει το μισο επεισοδιο. Τιποτα περισσοτερο ή λιγοτερο. Επισης η ιντσα με το τελευταιο επεισοδιο παρουσιαζε σε καποια σημεια drops. Δεν ξερω αν και πως αποκατασταθηκαν. Παντως θα το δουμε κανονικα (αλιμονο!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν την δεκαετία 90 παίχτηκε σε επανάληψη το 14ο επεισόδιο είχε παίχτηκε κανονικα η οχι;Επίσης όταν κυκλοφόρησε κάποια στιγμή στο περιοδικό ραδιοτηλεόραση τα dvd ήταν χωρίς το 14ο;υπάρχει καμιά φωτό για το πως είναι μία ιντσα ;δεν έχω δει ποτέ μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν την δεκαετία 90 παίχτηκε σε επανάληψη το 14ο επεισόδιο είχε παίχτηκε κανονικα η οχι;Επίσης όταν κυκλοφόρησε κάποια στιγμή στο περιοδικό ραδιοτηλεόραση τα dvd ήταν χωρίς το 14ο;υπάρχει καμιά φωτό για το πως είναι μία ιντσα ;δεν έχω δει ποτέ μου.
Η σειρά δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο περιοδικό Ραδιοτηλεόραση
 
Η ιντσα με το 14ο επεισόδιο, παρουσιασε προβλημα, με αποτελεσμα να χαθει το μισο επεισοδιο. Τιποτα περισσοτερο ή λιγοτερο. Επισης η ιντσα με το τελευταιο επεισοδιο παρουσιαζε σε καποια σημεια drops. Δεν ξερω αν και πως αποκατασταθηκαν. Παντως θα το δουμε κανονικα (αλιμονο!)
To τελευταίο επεισόδιο είχε παρουσιάσει πρόβλημα ήδη στην 1η προβολή του το Σεπτέμβριο του '87. Στην αρχική σκηνή του επεισοδίου που ο Μπέκας ανακρίνει την Αργύρη μετά το σκηνικό ανάμεσα στον Βολφ και τον Άλεξ (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες) η προβολή διακόπηκε με το περιβόητο "μας συγχωρείτε, διακοπή".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρηκα κι ενα λαθος στο περιβοητο 14ο επεισοδιο: Στη σκηνη που η παρεα ειναι μαζεμενη στο καμπαρε η Μαγδα καπνιζει το τσιγαρο της και τα νυχια της ειναι βαμμενα ροζ. Οταν υστερα απο λιγο την βλεπουμε στο δωματιο του Νικοδημου να κοιταζει το τσαλακωμενο σκιτσο της τα νυχια της ειναι αχρωμα και αυτο σεναριακα δεν δικαιολογειται αφου πηγε απο το ενα μερος κατευθειαν στο αλλο.
Και δεν ήταν το μόνο: ο Ξάνθος επισκέπτεται τον Βολφ στο ξενοδοχείο φορώντας μαύρο σακάκι και στην επόμενη σκηνή που βρίσκονται όλοι μαζί στο καμπαρέ, φοράει γκρίζο!

Όταν την δεκαετία 90 παίχτηκε σε επανάληψη το 14ο επεισόδιο είχε παίχτηκε κανονικα η οχι;
Στην τελευταία προβολή του από την ΕΡΤ δεν είχε παιχτεί. Σε όλες τις προηγούμενες (δεν ήταν και πολλές) είχε παιχτεί.

1 ίντσα!
 
ενα παντως ειναι σιγουρο οτι στην ΕΡΤ δεν προκεται να ξαναδουμε ποτε παλια καρτουν.

λογω δικαιωματων οπως ισχυριζονται.παντως τους εχω ικανους η Βασια παναγοπουλου να τους παραδωσει

τα λιονταρακια και αυτοι να μη τα παιξουν λογω αναλυσης εικονας ,δηλαδη λογω τεχνολογιας εφοσον το βλεπουν τεχνολογικα το θεμα.
 
Πίσω
Μπλουζα