Η Ντενιση ηταν καρακουκλαρα τοτε! Πολλες φορες επιασα τον εαυτο μου να την κοιταει με ανοιχτο το στομα. Εκεινα τα ματια της ηταν απιστευτα!
Εχεις δικιο, Wally. Θα ηταν σοφη κινηση αν στρεφοταν θεατρικα στον Μαρη. Μακαρι και τηλεοπτικα. Η γυναικα ειναι γεννημενη για αστυνομικα και ρολους φαμ φαταλ.
Το φιναλε ειχε οντως καποια κενα, οπως ας πουμε οτι ποτε δεν μαθαμε ποιος εκανε την αποπειρα με το αμαξι εναντιον του Ντινου. Και η λυση του μυστηριου ηταν φτωχη καθως ακολουθηθηκε ο ευκολος δρομος, δηλαδη να στηθει παγιδα στον ενοχο και εκεινος να πιαστει στα πρασα. Αυτος ο τροπος ειναι ο πιο αδυναμος, ο πιο απλοϊκος και τον χρησιμοποιουν οσοι δεν εχουν τα κοτσια για κατι παραπανω. Αλλα ουτε ο Γιαννης Μαρης, ουτε και ο Βασιλης Μανουσακης που εκανε την (εντελως) ελευθερη διασκευη της σειρας ηταν Αγκαθα Κριστι η οποια παντα εξηγει στο τελος το σκεπτικο με το οποιο αποκαλυπτεται ο ενοχος. Αυτο ειναι και το πιο δυσκολο σημειο. Να δοθουν ατρανταχτα στοιχεια που να μη σηκωνουν ενστασεις. Ειναι πιο δυσκολο και απο τον τροπο που περιγραφεται ο ιδιος ο φονος.
Ακομα και το γεγονος οτι ο Μπεκας ειχε τον προσωπικο του σπιουνο μεσα στην παρανομη ομαδα ειναι ενα στοιχειο εντελως αρνητικο και δεν τον τιμα ως αστυνομο. Κι εγω αν ειχα ενα καρφι που θα μου τα ελεγε ολα χαρτι και καλαμαρι, θα σου εβρισκα το δολοφονο στο αψε - σβησε.
Παρα τις οποιες ατελειες της ομως, η σειρα ειχε πολλα και δυνατα σημεια οπως ας πουμε τη σκηνοθεσια της και τη διανομη τψν ρολων που για αυτο το τελευταιο ειδικα, εγω θα εδινα βραβειο σε οποιον την εκανε!
Και βεβαια, για πρωτη φορα μετα απο χρονια, ειδαμε επιτελους και το 14ο επεισοδιο για το οποιο τοσος λογος εγινε. Κι ετσι ολοι εχουμε μια αισθηση ολοκληρωσης.
Και το καναλι, ναι μεν, μας εσπασε τα νευρα με τις διαρκεις αναβολες των επεισοδιων, αλλα ευτυχως ειχε την σοφη εμπνευση να παρουσιασει τη σειρα στις 10:00 το βραδυ και να θυμισει σε ολους εμας που την ειχαμε παρακολουθησει στην πρωτη προβολη της, εκεινα τα ζεστα βραδια του '87 που μαζευομασταν οικογενειακως και περιμεναμε τις εξελιξεις του Τιμοθεου με κομμενη την ανασα και που οταν τελειωνε το καθε επεισοδιο τρωγαμε αλλη μια ωρα προσπαθωντας να βρουμε το δολοφονο.
Και ετσι την τιμησε!