Ο θανατος του Parallel ATA

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
400
Και εκει που περναω απο την κλασσικη βολτα στο κεντρο, ρωταω για τι μεγεθη εχουνε διαθεσιμα απο σκληρους συνδεσμολογιας ATAPI. Με κοιτα λιγο περιεργα ο υπαλληλος, και μου απανταει πως εχει σταματησει η κανονικη παραγωγη εδω και δυο χρονια, και μονο η WD κανει περιορισμενες παραγωγες, καθε εξη μηνες περιπου.

Περναω και απο τα υπολοιπα καταστηματα, τα ιδια. Κανονικη συνωμοσια. Ειτε εχουν υπερκοστολογημενα καποια παλια κομματια, ειτε φερνουνε απο αποθηκες ξεχασμενα κομματια.

Για να ειμαι ειλικρινnς, μου αρεσει παρα πολυ η τεχνολογια sata. Ωστοσο, σκεφτοντας τις ωρες που μου εσπασαν τα νευρα να δω αν εκανα λαθος της στιγμης στο jumper, αν στραβωσε καποιο pin του σκληρου απο το βγαλε-βαλε, και αυτη η γκριζα πλατυ καλωδιοταινια μου λειπουνε καπως. Το αστειο ειναι πως καποτε αναρωτιουμουν ποτε θα το εγκαταλειψουμε..

Και ετσι εμεινα με την γλυκα οτι καποτε αυτος ο seagate 750gb ide θα γινει δικος μου..

Για τελος, δυσκολευομαι να κατανοησω, πως "ερωτικα παιγνια" ενιαιου σειριακου διαυλου, και sdram παραγοντε στις μερες μας σε κανονικους ρυθμους, ενω το αμοιρο το atapi, και ας εχει υποστηριξη σε ολες τις νεες motherboards, σταματησε εδω και δυο περιπου χρονια.

ΡΙΠ

IDEHD-2_LR.jpg
 
Ο μεγαλύτερος δίσκος ΑΤΑ που θα βρεις σήμερα είναι 500 giga.

Έχω εγκαταλείψει εδώ και χρόνια το πρότυπο αυτό μια και μου την έσπαγε πολύ το καλωδιομάνι και οι δυσκολίες σύνδεσης με τον υπολογιστή. Δεν μου λείπει, τουναντίον, έχω ήδη στο server μου εγκατεστημένο σκληρό από laptop, χωρίς μετατροπείς και κουραφέξαλα (όπως έπρεπε να κάνω παλιότερα) .

Ευτυχώς ο κόσμος σε κάποια πράγματα πάει μπροστά!
 
Στο καλό και να μας γράφει!Ποτέ ξανά δεν θα παίξουμε με jumperάκια!Άντε γεια!
 
εγώ έχω για καβάτζα 4 x WD 500GB εδώ και 1 χρόνο... γιατί; παίζουν σε ps2, xbox1 και σε παλιότερα μηχανάκια... άμα είναι να περιμένω τις "περιορισμένες παραγωγές ανά εξάμηνο" σώθηκα....
 
Για να ειμαι ειλικρινnς, μου αρεσει παρα πολυ η τεχνολογια sata. Ωστοσο, σκεφτοντας τις ωρες που μου εσπασαν τα νευρα να δω αν εκανα λαθος της στιγμης στο jumper, αν στραβωσε καποιο pin του σκληρου απο το βγαλε-βαλε, και αυτη η γκριζα πλατυ καλωδιοταινια μου λειπουνε καπως.
Να πάει στον αγύριστο! Πόσα κοψίματα από ακροδέκτες και λαμαρίνες, με κρύα χέρια μέσα σε κουτιά γεμάτα με καλώδια, ταινίες και μπίχλα... Ζογκλερικά για να βρείς το master/slave (μαύρες ενδείξεις πάνω σε μαύρο πλαστικό, πάνω σε σφηνωμένες συσκευές, μέσα σε βρωμερά κουτιά).

Ελπίζω να ξεφορτωθούμε και τα συναρμολογούμενα PC το συντομότερο δυνατόν! Ανήκουν στο 1975... με το καλό να αποκτήσουν κατηγορία στο retromaniax και εξαφανιστούν από τις κατηγορίες των eshops.
 
καλα! περιορισμενες παραγωγες υπαρχουν στην μονο στην Ελλαδα απλα δεν φερνουν ή περιμενουν λιγο καιρο για να τα ξαναβγαλουν στην αγορα με υψηλες τιμες οπως γινεται με τις μνημες οσο πιο παλιες τοσο πιο ακριβες.
 
Ειτε το θελουμε ειτε οχι, παρα πολλες απο τις ρετρο-συσκευες που εχουμε λειτουργουν κατα 99% αποκλειστικα με ide, οποτε για εμας ειναι μεγαλο προβλημα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα του keropi.. Ηδη ο σκληρος του xbox μου κανει νερα και ειλικρινα δεν ξερω τι θα κανω..

Παντως ισχυει οτι παραγοντε ακομα, απλα οχι σε κλασσικη γραμμη. Πχ η asus εβγαλε τωρα ενα νεο ide dvdrw και η WD εχει σχεδον ετοιμη μια νεα φουρνια απο ide σκληρους. Δυστηχως ομως αυτες οι δυο ειναι απο τις απειροελαχιστες εξαιρεσεις..

Επαναλαμβανω, το οτι βρισκω τραγικα γελοιο να υπαρχουνε τερατουργηματα και αποτυχημενα περιφερειακα, και να μην υποστηριζεται περισσοτερο μια τεχνολογια οπου ειναι ακομα χρησιμη.
 
Θα συμφωνησω με keropi,Getta

Πολλα μηχανακια παιζουν ακομα με IDE και θεωρω απαραδεκτο που τα νεα mobo δεν εχουν IDE (ή στη καλυτερη εχουν ενα).

Δεν μπορω να χρησιμοποιησω το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Pioneer 109 IDE DVDR και αναγκαστηκα να χρησιμοποιω το ΧΡΕΠΙ Pionner 216 SATA και να εχω καμποσα DL Verbs ως σουβερ.
 
Υπάρχει και η λύση του "κρατώ το παλιό μου μηχάνημα για σκλάβο" Πάνο!!!!!

πάντως με μια γρήγορη ψακτική βρήκα ετοιμοπαράδοτους σκληρούς IDE ακόμα και για το πρώτο μου laptop. Μην ακούτε και πολύ το hype του κάθε πανασχετίδη πωληταρά στα "μαγαζά" οι τυπάδες είναι τόσο ντουβάρια που στη καλύτερη δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Τώρα, για τις τιμές, ε ρε παδιά όσο και να είναι η τεχνολογία είναι για το χρονοντούλαπο. Όποιος τη χρειάζεται θα πληρώσει κάτι παραπάνω.
 
Frank213 είπε:
Ελπίζω να ξεφορτωθούμε και τα συναρμολογούμενα PC το συντομότερο δυνατόν! Ανήκουν στο 1975... με το καλό να αποκτήσουν κατηγορία στο retromaniax και εξαφανιστούν από τις κατηγορίες των eshops.
γιατί; σε χαλάει να επιλέγεις ακριβώς τι θέλεις να έχει μέσα και να αναβαθμίζεις ότι δε σου κάνει;
 
ναι πολύ άκυρο αυτό... ΛΟΛ
 
Αφου υπάρχουν adapters δεν βρίσκω τόσο μεγάλο το πρόβλημα...
 
Frank213 είπε:
Ελπίζω να ξεφορτωθούμε και τα συναρμολογούμενα PC το συντομότερο δυνατόν! Ανήκουν στο 1975... με το καλό να αποκτήσουν κατηγορία στο retromaniax και εξαφανιστούν από τις κατηγορίες των eshops.
....... και να πάμε σε λύσεις all in one που δεν θα μπορούμε να βάλουμε χέρι, να γίνουμε και στα desktops έρμαια του κάθε λαμόγιου.

Μέγα-άκυρο το σχόλιό σου φίλε Frank.........
 
καλά ναι, σε pc το 90% των μετατροπέων είναι ΟΚ, αλλά άμα θες για κανα ΧΒΟΧ/PS2 ή τιποτα άλλο περίεργο, τότε το 98% των μετατροπέων δεν κάνουν ....
 
Διαβασα και εγω το thread, και με επιασε πανικος! Βρε παιδια ημαρτον, μην βγαζετε τετοιες βρωμες. Μια ματια εριξα στο e-shop, και αλλη μια στην cosmodata (για οποιον αρεσκετε στο να κανει τσαρκες ποδαρατες), και ειναι γεματοι απο ide δισκους.

Τι παραφυλολογιες ειναι αυτες, οτι τελειωσαν και εγω δεν ξερω τι αλλο? :D
 
ATA λεγονται η IDE;; πωπω νιωθω εντελως ξανθια

ειναι γεματοι απο ide δισκους.
Παντως τον προηγουμενο μηνα που εψαχνα για IDE DVD-ROM δεν υπηρχε σχεδον πουθενα
 
@Rakeesh

To ιδιο πραγμα ειναι και τα 2, και συγκεκριμενα το ATA ειναι η μετεξελιξη του IDE. Περισσοτερα στη Wikipedia!

Αν και νομιζω οτι στο thread μιλατε για δισκους, η παρακατω συνδεση εχει 2 προιοντα απο αυτα που ψαχνεις, αν τα ψαχνεις ακομα.

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=DVD
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όντως μειώθηκαν,αλλά υπάρχουν ακόμη ATA συσκευές.

Ρε Πάνο,βγάλε το DVD-R χρέπι,βάλε το ATA,άλλαξε έναν δίσκο μ' έναν SATA, κι είσαι κύριος!
 
@ Μανος

:D :D:D

Τετοια γραφεις Μανο, και θα αρχισουν κανα πολεμο οι θερμοαιμοι!! :p

Προς ενημερωση, εγω οτι εχω ειναι sata2 με αντιστοιχο controller κιολας, γιατι ειμαι υπερ της νεας τεχνολογιας κλπ κλπ κλπ. :p

Απο εκει και περα οτι γραφεται.... γραφεται πιστευω για τα συλλεκτικα μασηνακια. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιατί βρε santosp,τι έγραψα; :)
 
Πίσω
Μπλουζα