Ο λύκος κι ο λαγός - Nu, pogodi! (1969)

kirkis

RetroN00b
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
4
Ο λύκος κι ο λαγός (Nu, pogodi!, Σοβιετικής (Ρώσικης) παραγωγής, 1969-86, 16 επεισόδια), ΕΡΤ?


Πρεμιέρα: ??


Λύκος και Κουνέλι (Ζάετσ Παγκατίιιιιιιι).

Απίστευτα πολωνέζικα κιν. σχέδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο λύκος κι ο λαγός (Nu, pogodi!)

TRELOLYKOS KAI PONIROLAGOS
 
Δεν μπορω να πω πως μου αρεζαν ιδιαιτερα αλλα οπως και να το κανουμε ειναι πλεον retro!!!!
 
Αν θυμάμαι καλά, ο λύκος έλεγε συνέχεια "ΚΑΖΝΙΑΚ" ! (με ρώσικη προφορά) ή κάτι τέτοιο τέλως πάντων !

Δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά είχε πλάκα !
 
kirkis είπε:
Επίσης Λύκος και Κουνέλι (Ζάετσ Παγκατίιιιιιιι). Και το κουνελάκι με τα αυτάκια ελικοπτεράκι. Απίστευτα πολωνέζικα κιν. σχέδια
memories........και καλα ειχαν πει οτι το cartoon αυτο ηταν προπαγανδα των ρωσων :p :p :p :p :p
 
Πραγματικα απιθανο καρτουν απο την αποψη οτι ηταν φτωχοτατο σε χρωμα/κινηση/background αλλα θυμαμαι οτι ειχε τοτε φανατικους τηλεθεατες. Η κραυγη του λυκου by the way ηταν κατι σε "Νου Ζαετς! Παγκατζι" η κατι τετοιο τελος παντων.

Ηταν κι αυτη μια παραγωγη απο το πρωην ανατολικο μπλοκ, γενικοτερα εκεινη την εποχη και με την αναληψη της κυβερνησης απο το Πασοκ το 1981 υπηρξε μια στροφη προς το ανατολικο μπλοκ σε διαφορα προγραμματα και ειδικα σε ταινιες οπου θυμαμαι "απολαυστικα" αφιερωματα απο την κινηματογραφικη λεσχη σε οποιον σκηνοθετη το ονομα του οποιου τελειωνε σε -εφσκι, ωφ και -ουκωφ...
 
Nu pogondi φώναζε ο λύκος (που είναι και ο τίτλος της σειράς) που σημαίνει 'θα σε πιάσω'.2 επεισοδιάκια στο blog μου και έπονται και τα υπόλοιπα.

Η σειρά είναι γυρισμένη μεταξύ 1969-1986(αν και έχουν γυριστεί και μερικά πρόσφατα).Περισσότερες πληροφορίες εδώ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο λύκος κι ο λαγός (Nu, pogodi!)

Το ξέρω ότι είμαι ακόμα τζούνιορ στο φόρουμ :baby2: και 'οτι δεν το έχω ψάξει ακόμα λεπτομερώς. Δεν βλέπω πάντως να έχει ασχοληθεί κανείς μέχρι τώρα με ένα από τα πιο σπαρταριστά καρτούν που έδειχνε η ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του '80 αλλά και του '90. Εννοώ αυτό που οι περισσότεροι τότε, αδυνατώντας να διαβάσουμε το κυριλλικό αλφάβητο των Ρώσων, ονομάζαμε "Ο λύκος κι ο λαγός". Δεν ήταν τίποτε άλλο από σύντομα επεισόδια, το καθένα σε διαφορετικό περιβάλλον, όπου ένας μάγκας και ανάρχας λύκος κυνηγούσε έναν γλυκούλη και πολυμήχανο λαγό χωρίς να μπορεί ποτέ να τον πιάσει. Το στυλ και η υπόθεση του καρτούν θύμιζε αρκετά τα αμερικάνικα ντουέτα Τομ και Τζέρι, Κογιότ και Μπιπ-Μπιπ, Σιλβέστρος και Τουίτυ αλλά, όπως έχει πει ο ίδιος ο δημιουργός του καρτούν, γνώριζε ελάχιστα πράγματα από αμερικάνικα καρτούνς (μην ξεχνάμε ότι τότε ζούσε στη Σοβιετική Ένωση και κάθε αμερικανόφερτο προϊόν ήταν ύποπτο). Το καρτούν συγγενεύει πιο πολύ με το Κογιότ και το Μπιπ-Μπιπ, κυρίως επειδή οι πρωταγωνιστές δεν μιλούν σχεδόν καθόλου.

Θυμάμαι ότι γελούσα απίστευτα βλέποντας αυτό το καρτούν, όχι μόνο με τις τρελές καταστάσεις που παρουσίαζε, :loco: αλλά και με τη μουσική που τις συνόδευε. Η δε μουσική των τίτλων ήταν άπαιχτη:exclaim:

Μου ήταν πολύ δύσκολο να το βρω στο δίκτυο, διότι δεν είχα κανένα στοιχείο για τον τίτλο. Ευτυχώς ένας φίλος μου πρόσφατα θυμήθηκε :icon_idea: ότι στο τέλος κάθε επεισοδίου, ο λύκος φώναζε στον λαγό: "Νου ζάϊατς, νου παγκατζί!" (Nu zajac, nu pogodi!). Ψάχνοντας το ρωσικό λεξικό μου βρήκα ότι αυτή η φράση σημαίνει: "Λοιπόν λαγέ, για περίμενε!" Με ένα απλό γκουγκλάρισμα ανακάλυψα ότι οι δύο τελευταίες λέξεις είναι και ο τίτλος της σειράς!!! "Nu, pogodi!" = Για περίμενε!

Είμαι σίγουρος ότι καρτούν το γνωρίζουν όλοι όσοι είναι από 25 και άνω. Θα ήθελα πολύ να παραπέμψω σε βιντεάκια του YouTube, αλλά επειδή δεν έχω γρήγορη σύνδεση, αρκούμαι να παραπέμψω στη Βικιπαίδεια. Εκεί θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και δύο εικόνες των ηρώων: . :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλώς ήρθες φίλε μας και καλή διαμονή.
 
Δίπλα στο youtube έχει και όλα τα υπόλοιπα επεισόδια ;)
 
Sofologiotatos

βρηκα μια βιντεοκασετα...πρεπει να εχει 2-3 ιστοριες.....θα κοιταξω να δω εαν θα ειναι ετοιμη αυριο να την παραλαβω
 
Σας παραπέμπω στο blog μου.(το οποίο έχω ψιλοπαρατήσει λόγω καλοκαιριού αλλά θα επανέλθω με πολύ υλικό...promise :) )
 
Sofologiotatos καλως ηρθες και καλα posts
 
Τρελό γέλιο !

Γάτος και λαγός = όλα τα λεφτά !
 
Εδώ βγήκε με τον Τίτλο Ο ΤΡΕΛΟΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΛΑΓΟΣ
 
Πράγματι υπάρχουν πολλά επεισόδια στο YouTube, μπορεί και όλα. Κρίμα όμως που δεν περιλαμβάνουν και τους τίτλους αρχής... Supersonic πολύ ενδιαφέρον το blog σου! Θα το τιμήσω δεόντως όταν θα αποκτήσω γρήγορο δίκτυο. Dominion σ' ευχαριστώ για τα φώτα σου (τα οποία έχεις δώσει πολλάκις απ' ό,τι βλέπω γενικά στο φόρουμ). Πρώτη φορά βλέπω πάντως αυτόν τον τίτλο που έγραψες!
 
Ο λαγός κι ο λύκος

ALLO ENA EPOIKO PAIDIKO EINAI AYTO ME TON LAGO KAI TON LYKO. ITAN ROSIKO KAI KAKOMETAGLOTISMENO...ITAN ENA LIKOS POU KOINISOUSE ENA LAGO KAI GINOTAN STO PAIDIKO TIS POPIS....XARAXTIRISTIKI ATAKA TOU LIKOU: 1)LAGE THA SE PIASO 2)KATARAMENE LAGE....TO THIMASTE???
 
Πίσω
Μπλουζα