[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Firmware δίσκων της Seagate

Συμφωνώ με το Μάνο, SSD όχι ακόμα. Είχε πέσει στα χέρια μου SSD πελάτη και δεν είδα τίποτε το φανταστικό. Προσέξτε μιλάω για μοντέλο των 90 ευρώ τότε, αν θυμάμαι καλά, και όχι κανένα εξωτικό ΟCZ ή Intel που κοστίζουν 500 άρια το καθένα.

Έχει ακόμη πολύ νερό να τρέξει στο αυλάκι.

Για Raptorες το σκέφτηκα παλαιότερα, αλλά είχα καταλήξει να μην πάω σε μια τέτοια λύση. Βέβαια όλα είναι θέμα του πως θα συμπεριφερθούν οι δίσκοι από εδώ και πέρα.......
 
Τελικα, αξιζει να αγορασεις εναν μικρο SSD να ριξεις το λειτουργικο επανω;
 
Ναι αξίζει. Αλλά όχι δίσκο που να κοστίζει λίγα. Αν μπορείς και σου περισσεύουν, πάρε 2 Intel SSD που κοστίζουν τσουχτερά και κάντους RAID 0. Η ταχύτητα είναι ασύγκριτη.

Αλλά αν είναι να διαθέσεις 800+ ευρώ για μια συστοιχία που θα έχει 128 giga χωρητικότητα, ε, μάλλον είσαι από άλλο πλανήτη.

Περιμένουμε. Σε ένα με δύο χρόνια θα έχουμε προσιτότατους SSD που θα είναι και καλύτερης τεχνολογίας από τους σημερινούς.

Η λύση SSD έπαιζε στο μυαλό μου για κανά φεγγάρι σαν απόλυτη λύση στο netbook. Λιγότερος θόρυβος, ταχύτητα, λιγότερη θερμοκρασία, αλλά......... ένας καθώς πρέπει SSD έκανε μιάμιση φορά την τιμή όλου του μικρού, οπότε...... άστο για το επόμενο με το καλό.
 
Xμ, κοιταζω για παραδειγμα αυτο, 155ΜΒ/δευ. εναντιον αυτου, 3Gbits/sec. Οι επιλογες λιγο τυχαιες, αλλα κατι λενε...
 
Μακριά από το πρώτο δισκάκι. Απλά δεν λένε με τίποτε. Ο controller των ολοκληρωμένων μνήμης είναι για τα μπάζα.

Είναι νωρίς ακόμα για SSD μετάβαση.
 
Καλα, με επεισες :D
 
...Αν θέλεις κάνε κι αλλιώς με τον Pooky! :armed: :biglaugh:
 
Pooky είπε:
Μακριά από το πρώτο δισκάκι. Απλά δεν λένε με τίποτε. Ο controller των ολοκληρωμένων μνήμης είναι για τα μπάζα.
Είναι νωρίς ακόμα για SSD μετάβαση.
Έχει δίκιο ο Pooky, μακριά, έχει πάρα πολλά προβλήματα (διαβάστε μόνο τι γράφουν στο forum της ΟCZ).

Για μετάβαση σε SSD γίνεται και τώρα αλλά το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Aν σκέφτεστε ιδίως για RAID πρέπει να αγοράσετε και ένα πραγματικό controller (που έχουν υψηλό κόστος) και όχι τους αστείους που υπάρχουν στις mobos. Και φυσικά τα σημερινά Windows δεν είναι φτιαγμένα για SSD, οπότε θα χρειαστεί και εκεί ολίγον tweaking (κάτι prefetch, superfetch, indexing, paging file και τέτοια πρέπει να φύγουν).
 
Συμφωνώ. Η καλή φάση θα γίνει με την έλευση των "7" και φυσικά όταν οι SSD θα έχουν αποβάλει τα παιδικά νοσήματα, ενώ θα έχουν πέσει και οι τιμές τους.

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531

και

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=923

Δύο καλά αρθράκια για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με το αν αξίζουν ή όχι τα SSDs σήμερα.

Ο OCZ που αναφέρεται στο δεύτερο άρθρο κοστίζει 250 ευρώ ο 60άρης. Καμία σχέση με τους απλούς δίσκους των 70 ευρώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mα,τι σας έπιασε όλους με τους SSD,retroπαιδα πράμα ;;; :D :D
 
Εμένα τίποτε. Αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει!!!!!!!!!!
 
Ασφαλώς,απλά είχα την αίσθηση ότι σχεδόν κανείς εδώ μέσα δεν θα ήταν διατεθειμένος να πάρει μέρος σε "παιχνίδια" που έχουμε ξαναδεί πολλάκις στο παρελθόν,σχετικά με το νεόφερτο PC hardware...

Anyway,όπως είπες έκαστος κάνει ότι του προστάζει η κεφαλή του !!
 
Δυστυχώς οι SSD μετά από λίγες μέρες χρήσης χάνουν ταχύτητα λόγω φθοράς των memory chips. Τα ολοκληρωμένα όσο γράφουν - σβήνουν πέφτει η απόδοσή τους.

HDD και ξερό ψωμί φίλε. (Είδες πόση εγγύηση έχουν οι SSD;;;; )
 
manos426f είπε:
Mα,τι σας έπιασε όλους με τους SSD,retroπαιδα πράμα ;;; :D :D
Να πω για Ram Disk; Να πω για cartridges; Νομίζω ότι την είχαμε "σακουλευτεί" ότι έτσι πάει γρηγορότερα και κάποια στιγμή θα πούμε αντίο σε μαγνητικά και οπτικά μέσα! Πριν από δέκα χρόνια και κάτι είχα πρωτοδεί να τρέχει λειτουργικό και εφαρμογές από RAM SSD και είχα πάθει πλάκα! Από τότε περίμενα την τεχνολογία να έρθει στο dekstop.
 
Ε,περίμενε 1 χρονάκο ακόμη τότε,μη τα χρυσοπληρώσεις ! :p
 
Σωστός. Σε ένα χρονάκι θα δούμε πραγματικές χαμηλές τιμές. Περίμενα πότε η WD θα μπει στο χορό. Από τη στιγμή που μπήκε, δεν υπάρχει πισωγύρισμα.

Τα SSD θα είναι εκπληκτική λύση για φορητά και όχι μόνο από πλευράς ταχύτητας. Το γεγονός ότι καταναλώνουν λιγότερο, δεν ζεσταίνονται τόσο πολύ (και οι δύο αυτές παράμετροι θα βελτιώνονται όσο προχωράει η τεχνολογία) και δεν έχουν κινούμενα μέρη που σε περίπτωση πτώσης του μηχανήματος να πάει στράφι ο δίσκος, νομίζω τα λέει όλα.

Αν έχει επιζήσει κάποιο netbook από αυτά που έχω τώρα (που δεν το βλέπω ούτε με σφαίρες βέβαια) θα μεταβεί σε SSD. Αλλά σε ένα χρόνο θα παίρνουμε ζάμφθηνα μηχανάκια.

Μια και ανέφερα τα SSD, τα netbooks που σώνει και καλά έχουν SSD σήμερα είναι απελπιστικά αργά στο φόρτωμα. Κάνουν πολύ περισσότερο χρόνο να φορτώσουν λειτουργικό από ότι οι κλασσικοί σκληροί δίσκοι. (Σε μια συνάντηση είχε φέρει ο Shock ένα EEE ASUS και νόμιζα ότι είχε κολλήσει....... ) Οπότε μη τσιμπάτε με μαρκετίστικα κολπάκια.
 
Πίσω
Μπλουζα