[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Firmware δίσκων της Seagate

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας gtsamour
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Χμ, ο τεμπέλαρος, μόλις έλεγξα τους δύο Seagate του GPC μου και η Seagate αναφέρει ότι είναι και οι δύο προβληματικοί.

Τι κάνουμε; Αξίζει να τους φλασάρω και να τους κρατήσω ή να τους προωθήσω στο κάδο και να πάρω κάτι άλλο;

Πάντως έχω αλλάξει τακτική. Τέλος οι μεγάλοι δίσκοι για λειτουργικό. Μέχρι 160 giga και πολύ είναι. Defrag και λοιπές διαδικασίες διαρκούν έναν αιώνα και δεν αξίζει με τίποτε η όλη φάση. Δίσκοι μεγαλύτεροι των 250 giga τελικά είναι απλά για back-up και storage.......

Για την ιστορια, ο σκληρος που αναφερω παραπανω πεθανε αδοξα.. Μαζι με 400giga υλικο οπου με κοπο και υπομονη κατεβαζα απο το 2005....... Ηταν μια ασχημη στιγμη πραγματικα. Φυσικα τον αλλαξα και πηρα αλλον, ωστοσο μου εκατσε αρκετα ασχημα το σκηνικο. Περι WD, δεν θα ελεγα πως ειναι καλυτεροι (και ας πηρα εναν απο την σειρα ecco green) μιας και εχω δει πολλα ασχημα και απο αυτους. Η μονη λυση ειναι να κυκλοφορησουν σταθεροτεροι και φτηνοτεροι SDD δισκοι.

Παιδες ριξτε ενα φως. Τελικα πρεπει να το κανω το Upgrade του fw? Τα δεδομενα αν δεν κανω back up χαιρετανε? Το εχει κανει κανεις απο εδω? Η διαδικασια ειναι οπως λενε οι οδηγιες της Seagate (σε οτι αφορα περιηγησεις στο bios ειμαι στουρνος).

Εχω ενα δισκο 750 g ο οποιος ουδεποτε μου εχει κανει προβλημα εδω και ενα χρονο

Φίλε joe,απ' όσο έχω διαβάσει και σε άλλα forums,αν ο δίσκος δεν εμφανίσει πρόβλημα στους 5-6 πρώτους μήνες χρήσης του,μετά δεν υπάρχει κίνδυνος...

ΔΕΝ το επιβεβαιώνω αυτό όμως,μια κι (ευτυχώς) δεν είμαι κάτοχος κανενός δίσκου της σειράς 7200.11....

Μπηκα στο site της seagate. Εχει 3 βηματα για να δεις αν εχεις προβλημα. Το μοντελο ειναι μεσα στα προβληματικα με το υποπτο SD15 fw. Oταν κανω το τριτο βημα τοποθετωντας το sn του δισκου, μου λεει πως δεν ειναι μεσα στα προβληματικα και δεν χρειαζεται να κανω κατι. 1 5QK05N51 Drive is not affected. No action required.

Ισχυει αυτο? Να μεινω ησυχος? Τι λετε?

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμμμ,τώρα πώς να στο πει κάποιος με μια σχετική βεβαιότητα αυτό ;

Πόσο καιρό τον έχεις σε χρήση το δίσκο ;

Τελικά φλάσαρα τους δίσκους. Είναι και οι δύο ίδιο μοντέλο, με διαφορετικό αριθμό σειράς φυσικά. Δεν μου είχαν βγάλει κάποιο πρόβλημα, αλλά το μηχάνημα που τους φοράει δεν μένει πολλές ώρες αναμμένο συνεχώς, είναι αλήθεια.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπιζα πάντως είναι αργή φόρτωση των XP. Έμπαινε στο desktop και περίμενες περίπου δύο λεπτά για να αρχίζει να φορτώνει τα εικονίδια στην taskbar με το φωτάκι του δίσκου να είναι αναμμένο συνεχώς. Μετά το φλασάρισμα το φόρτωμα συνεχίζεται αμέσως, τελειώνει σε ρυθμό DT.

Την πρώτη φορά που μπήκα στα λειτουργικά έπειτα από τη διαδικασία, μου ανέφερε "new hardware found", ενδεικτικό ότι οι συσκευές είχαν νέο bios. Από το πρωί όλα καλά, έχω κάνει άπειρες επανεκιννήσεις τόσο σε XP όσο και σε Vista και έχω σβήσει και ανάψει το μηχάνημα πάνω από 20 φορές. Πιστεύω ότι αν είχε παέι κάτι στραβά, ή αν οι δίσκοι ήταν προβληματικοί, κάποια έστω μικρή ένδειξη θα την είχα.

Αν αντιμετωπίσω το παραμικρό πάντως οι δίσκοι άγουν για ανακύκλωση. Ευτυχώς δεν έχω sensitive critical data (εκτός από τα saves του Neverwinter II ) που να κλάψω αν τυχόν χτυπήσει καταστροφή.

manos426f είπε:
Χμμμμ,τώρα πώς να στο πει κάποιος με μια σχετική βεβαιότητα αυτό ;Πόσο καιρό τον έχεις σε χρήση το δίσκο ;
Eνα χρονο. Τον εχω μονο για αποθηκευση και ποτε δεν μου εδωσε δειγματα προβληματος. Ακομα και χθες που περασα σε αλλους αρκετα γιγα για καλο και για κακο. Ισα ισα που ηταν και γρηγορος.

Eπισης καπου διαβασα πως αν φλασαρεις δισκο που δεν εχει θεμα μπορει να αποκτησει. Μπερδεμα. Μια χαρα ημουν στην αγνοια μου... καλα λενε ''μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι''

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε Joe μη σκας και πολύ. Οι δίσκοι είναι αναλώσιμοι τελικά. Πάντως, για καλό και για κακό πάρε back-up ότι χρειάζεσαι άμεσα.

Όσο για το οι "καλοί" δίσκοι αποκτούν πρόβλημα με το flashing, ε, μη πιστεύεις και ότι διαβάζεις στο net. FUD θα βρεις με τη σέσουλα. Για παράδειγμα: Στο MSI Wind forum έχουμε πολλούς που έχουν τρέξει το μηχανάκι με 3 giga ram, πρόσφατα μάλιστα κάποιος έβαλε και screenshot για να το αποδείξει. Ναι, το photoshop κάνει θαύματα......

Getta Robo είπε:
Για την ιστορια, ο σκληρος που αναφερω παραπανω πεθανε αδοξα.. Μαζι με 400giga υλικο οπου με κοπο και υπομονη κατεβαζα απο το 2005....... Ηταν μια ασχημη στιγμη πραγματικα. Φυσικα τον αλλαξα και πηρα αλλον, ωστοσο μου εκατσε αρκετα ασχημα το σκηνικο. Περι WD, δεν θα ελεγα πως ειναι καλυτεροι (και ας πηρα εναν απο την σειρα ecco green) μιας και εχω δει πολλα ασχημα και απο αυτους. Η μονη λυση ειναι να κυκλοφορησουν σταθεροτεροι και φτηνοτεροι SDD δισκοι.
Redundancy is your friend. Εχε τα data σου (ολα ή τα πιο σημαντικα) παντα σε 2 διαφορετικους δισκους ή/και σε μερικα DVD (τα πιο σημαντικα τουλαχιστον)

Αμα την παθεις (οπως εγω) μαθαινεις ...

joe είπε:
Παιδες ριξτε ενα φως. Τελικα πρεπει να το κανω το Upgrade του fw? Τα δεδομενα αν δεν κανω back up χαιρετανε? Το εχει κανει κανεις απο εδω? Η διαδικασια ειναι οπως λενε οι οδηγιες της Seagate (σε οτι αφορα περιηγησεις στο bios ειμαι στουρνος).Εχω ενα δισκο 750 g ο οποιος ουδεποτε μου εχει κανει προβλημα εδω και ενα χρονο
Κι εγω αυτον εχω. Φλασαρε τον.

Pooky και γω έτσι νόμιζα στην αρχή και ενώ στην αρχή δεν υπήρχε πρόβλημα,τώρα μου αργεί να φορτώσει πλήρως τα Windows.Περαν αυτού δεν έχω πρόβλημα αν και πριν κάποιον καιρό παρουσίαζε προβλήματα συνεχώς.Εαν ξαναβγάλει πρόβλημα θα τον γυρίσω.

H καθυστερηση στο φορτωμα των Win ειναι σιγουρο σημαδι. Ακομη κι αν εμφανιζεται στο POST τα windows καθυστερουν πολυ σε καποια φαση αναγνωρισης υλικου (; ;) . Το εχω δει πριν μου παρουσιασουν χοντρο προβλημα...

Είσαι σίγουρος πως είναι τόσο σίγουρο σημάδι; Πολλές φορές φταίνε τα ίδια τα windows για την καθυστέρηση και όλη η σαβούρα που έχουμε φορτώσει/επιβαρύνει στο λειτουργικό...

TallMan είπε:
Είσαι σίγουρος πως είναι τόσο σίγουρο σημάδι; Πολλές φορές φταίνε τα ίδια τα windows για την καθυστέρηση και όλη η σαβούρα που έχουμε φορτώσει/επιβαρύνει στο λειτουργικό...
Α, καλα, σιγουρα, αλλα οταν σου φορτωνουν, π.χ., μεσα σε 60" και ξαφνικα στην επομενη εκκινηση θελουν 3 λεπτα, τοτε κατι σημαινει... προφανως κι εννοω οτι σημαδι δεν ειναι η καθυστερηση απο μονη της, αλλα σε σχεση με την κατασταση του μηχανηματος.

Φίλε Tallman να σου πω, το δικό μου μηχάνημα στο οποίο αναφέρομαι και το λειτουργικό έκανε 3 λεπτά να φορτώσει, είναι αποκλειστικά για παιχνίδια, δεν έχει τίποτε απάνω, ούτε καν antivirus.

Τα gaming pcs μου τα θέλω όσο το δυνατόν καθαρότερα γίνονται, φορτώνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα και δεν έχουν ούτε antivirus, ούτε αντιγραφικά, ούτε spybots, ούτε καν τα βοηθητικά προγράμματα της mobo για εφέ ήχου, μείκτες, και τα λοιπά.

Ούτε λόγος φυσικά για MSN, Ofiice, Photoshop και οτιδήποτε άλλο, just plain good games.

Βέβαια δεν είναι και συνδεδεμένα στο Internet, οπότε δεν δικαιολογείται να αργεί τόσο, τη στιγμή που το netbook μου με φορτωμένα πάνω της Παναγιάς τα μάτια να φορτώνει σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Μετά από το φλασάρισμα τα Windows φορτώνουν σε δευτερόλεπτα, αν παρουσιάσουν κάτι τους πέταξα εγώ σε δευτερόλεπτα και στήνω λειτουργικά από την αρχή σε Western Digital δισκάκια.

Λοιπόν...Έχω και εγώ κάτι τέτοια δισκάκια, τα flashaρα και οψόμεθα. :shake:

Διαφορά στην ταχύτητα δεν είδα, αλλά έτσι και αλλιώς δεν είχα διαπιστώσει πριν κανένα πρόβλημα.

Πάντως καλά να πάθω που εμπιστεύτηκα reviews για αυτά και όχι την προσωπική μου εμπειρία που λέει WD και ξερό ψωμί!

@Pooky: Βγάλε τα αναθεματισμένα από το gaming PC και βάλε κανά VelociRaptor να δεις φως! Ή αν το αντέχει η τσέπη σου κανένα SSD (αλλά και εδώ θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή).

Leon είπε:
και όχι την προσωπική μου εμπειρία που λέει WD και ξερό ψωμί! @Pooky: Βγάλε τα αναθεματισμένα από το gaming PC και βάλε κανά VelociRaptor να δεις φως! Ή αν το αντέχει η τσέπη σου κανένα SSD (αλλά και εδώ θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή).
Ε,ναι,χμ,εγώ WD κα....ξερά σκασίματα θα έλεγα ! :P :P

3 μου έχουν μείνει στα χέρια,δε συζητάω καν για τις My passport και External book σειρές εξωτερικών δίσκων,ούτε για τους 250άρηδες SATA,τα KS μοντέλα,που σκάγανε σαν πυροτεχνήματα !!

Άσε,έχει κάνει κι αυτή τις παπάτες της για τα καλά... ;)

Αλλά ας πρόσεχαν εκεί στη Seagate,να μην ειπωνόταν (δικαιολογημένα πλέον) με τόση ευκολία τώρα το "WD και ξερό ψωμί"...

Αν και ξαναλέω,η λύση είναι μακριά από τους 7200.11,τόσο απλά...

Για SSD διαφωνώ και πάλι,ζητάνε πάρα πολλά γι' αυτό που προσφέρουν.Στο μέλλον ίσως (δηλαδή προφανώς,αφού αναπόφευκτα εκεί θα πάμε λογικά)...

Τι να πω; Σίγουρα και η WD θα έχει κάνει τις πατάτες της, πάντως εγώ δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα ούτε έχει τύχει να δω σε τρίτο.

Για τους SSD, συμφωνώ ότι η σχέση τιμής/απόδοσης είναι πολύ κακή, αλλά ο "power gamer" δεν κοιτάει τέτοια πράγματα. ;) Βέβαια και εκεί παρουσιάζονται άλλες μανούρες, γιαυτό θέλει προσοχή το πράγμα.

Ναι μωρέ,έτσι είναι,άλλωστε η γνώμη του καθενός σε τέτοια πράγματα είναι σαφώς περισσότερο βασισμένη στο τι του έχει τύχει προσωπικά...

'Εχω ξαναπεί άλλωστε πολλάκις εδώ μέσα ότι έχω και 2 WD στον P-III μου (οι μοναδικοί WD που έχω πλέον),80 και 250 GB,που έχουν πάνω από 20.000 ώρες λειτουργίας έκαστος,με κανένα πρόβλημα...

Άρα η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στη μέση σε τέτοιες περιπτώσεις...

Πίσω
Μπλουζα