[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Firmware δίσκων της Seagate

Φλάσαρα χθες, μια χαρούλα πήγε η διαδικασία, μόνο που στα 7 64x που έστησα στο καπάκι για κάποιο λόγο (σύμπτωση;; ;) δεν τον είχε ορατό στο σύστημα... Disk Manager, assign letter, μια χαρά δουλεύει.
 
Getta Robo είπε:
Ρε παιδια εχω και εγω "προβληματικους" σκληρους απο την seagate.. Δεν μου εχουν εμφανισει καποιο προβλημα, ωστοσο οταν παω να κανω update μου λεει το εξεις:Recommended Firmware Update Status: In Validation

Δεν ειναι κουλο; Εμφανιζει και σε αλλους αυτο το μηνυμα;
Ούτε οι δικοί μου είχαν βγάλει πρόβλημα (ακόμα)... ευτυχώς γιατί αν είχαν βγάλει δεν θα ήταν δυνατό πια το flashing και θα έπρεπε να πάει για RMA.

Όταν προκύπτει αυτό το πρόβλημα ο δίσκος "κλειδώνει" σε busy mode οπότε δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα πια (ούτε το bios δεν τον βλέπει) και πρέπει να πάς για data recovery αν τα δεδομένα σου είναι πολύτιμα.

Ποιό μοντέλο έχεις? Αφού γράφει In validation τότε από μέρα σε μέρα θα το δώσουν το firmware (τα τραβήξανε όλα γιατί αρχικά είχαν αμελήσει κάποια πράγματα με αποτέλεσμα κάποια f/w να μην είναι κατάλληλα όπως δήλωναν στη σελίδα τους).

Στο site το λέει το In validation ή όταν πας να φλασάρεις, δεν κατάλαβα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πιθανοτατα προσπαθουσα να το κατεβασω οταν το ειχαν αφαιρεσει απο το site τους, και μου ελεγε το μηνυμα για validation.. Θα δοκιμασω το update σε λιγο, αντε να δουμε!

Υγ. Για καποιο λογο η ζωη του 1.5tb σκληρου μου επεσε στο 60% :(
 
Getta Robo είπε:
Υγ. Για καποιο λογο η ζωη του 1.5tb σκληρου μου επεσε στο 60% :(
Με τι το είδες αυτό,με κάποιο πρόγραμμα τύπου HDD health,HDD lifepro κτλ κτλ ;
 
Ναι. Στο μεταξυ αν παθει κατι τον ηπια αυτοκρατορικα. Ειναι σχεδον γεματος και δεν υπαρχει διαγαλαξιακη περιπτωση να μπορεσω να τον κανω backup.

Επισης απο εκει που τον πηρα ([edit]) μου ειπαν οτι προβλημα εχει ενας σκληρος οταν δεν ανοιγει, οταν κολαει, οταν κανει θορυβο κτλ, και οχι οταν σου βγαζουν διαφορα προγραμματα ειδοποιηση πως θα παθει βλαβη :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλά σου είπαν.

Επίσης,επειδή "μυρίζομαι" HDD lifepro συγκεκριμμένα (κάνω λάθος ; ),θα σου πω ότι για κάποιο "περίεργo" λόγο,σχεδόν σε κάθε Seagate -ακόμη κι ολοκαίνουργιο- δίσκο εμφανίζει "ζωή" 50-60%,ενώ σε WD 90-100%.

Συνεπώς,πώς να το πάρεις σοβαρά το utility αυτό ;
 
Ειχα δοκιμασει ολα τα προγραμματα (συγχρονα δλδ) που ειχα βρει σε ενα αρθρο στη wikipedia. Ολα μου δειχνουν αυτη την τιμη, με μια πολυ μικρη αποκλιση 3-4%

Δυστηχως ετσι πεθανε ενας 250giga seagate, αν και με υπηρετησε πιστα με σκληρη χρηση για 3 χρονια.

Ο τεχνικος του ..... που μιλησα παντος, μου ειπε πως δεν λαμβανοντε υποψην τα προγραμματα των εταιριων.. Πχ ο σκληρος μου εβγαζε failure με το seatools, πραγμα που που αυτοι δεν το γνωριζαν. Τελος καλο ολα καλα παντος..

Υγ. Τα προγραμματα την πρωτη μερα λειτουργιας (περιπου 16 ωρες) μου δειχναν 97% ζωη. την επομενη μερα, 80%. 2 μερες αργοτερα 72%. Τελευταια φορα που το κοιταξα ειχε παει περιπου στο 65%. Οι τιμες παραμειναν ιδιες και για τους 4 σκληρους (με τα εκαστοτε νουμερα δλδ) και δεν ειχαν τυχαια αυξομειωση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Getta Robo είπε:
Πιθανοτατα προσπαθουσα να το κατεβασω οταν το ειχαν αφαιρεσει απο το site τους, και μου ελεγε το μηνυμα για validation.. Θα δοκιμασω το update σε λιγο, αντε να δουμε!Υγ. Για καποιο λογο η ζωη του 1.5tb σκληρου μου επεσε στο 60% :(
Στους 1.5TB αυτό που προκύπτει είναι ξαφνικά ο δίσκος να γίνεται υπερβολικά αργός, κάτι που δε διορθώνεται με format γιατί είναι firmware bug.

To ίδιο είχα πάθει με τον 1TB μου 3 μέρες μετά την αγορά του (ευτυχώς μου τον άλλαξαν) τον περασμένο Ιούνιο.
 
Getta Robo είπε:
Ναι. Στο μεταξυ αν παθει κατι τον ηπια αυτοκρατορικα. Ειναι σχεδον γεματος και δεν υπαρχει διαγαλαξιακη περιπτωση να μπορεσω να τον κανω backup.
Όσο πιό μεγάλος ο δίσκος, τόσο μεγαλύτερη η απώλεια αν δεν έχεις τα κατάλληλα backup. Τουλάχιστον σε ότι θεωρείς απαραίτητο, πχ εγώ τα .avi τα θεωρώ αναλώσιμα και δεν τα παίρνω backup σχεδόν ποτέ.

Από εκεί και πέρα προτείνω να μην βασίζεσαι σε οποιοδήποτε μετροπρόγραμμα για να σου πει τι "ζωή" έχει ο δίσκος. Στην καλύτερη είναι μια καλούτσικη ένδειξη, αλλά τίποτα απολύτως δεν αποκλείει την πιθανότητα να σκάσει αιφνιδίως ένας δίσκος που στο SMART εμφανίζεται υγιής.
 
Getta Robo είπε:
.Τα προγραμματα την πρωτη μερα λειτουργιας (περιπου 16 ωρες) μου δειχναν 97% ζωη. την επομενη μερα, 80%. 2 μερες αργοτερα 72%. Τελευταια φορα που το κοιταξα ειχε παει περιπου στο 65%.
Επειδή κι εμένα έτσι ακριβώς έγινε και με τους 5 Seagate που έχω,ενώ αντιθέτως με τους WD.....ανέβηκαν τα νούμερα ( !!!! ),σου λέω ότι τα συγκεκριμένα utilities δε (γίνεται να) τα λαμβάνω σοβαρά υ' όψην....a
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξεθαβω το θεμα για να αναφερω οτι ο δισκος που ειχα φλασαρει και φαινοταν να ζει κανονικα, τις τελευταιες μερες αρχισε παλι να εξαφανιζεται... Κατεβασα παλι το firmware (μηπως εχουν βγαλει και πιο καινουργια εκδοση) και θα δοκιμασω, αλλιως βουρ για αλλαγη με μοντελο αλλης μαρκας...
 
Gryzor και γω τα ίδια πέρασα.Έχω τον 500αρη και τον έχω φλασάρει αλλά πριν από λίγο καιρό μου έκανε τα ίδια.Τελικά η μόνη λύση που βρήκα είναι να μην του βάλω Windows μέσα.Τον έχω δηλαδή μόνο για αποθήκευση.Με αυτόν τον τρόπο δεν μου βγάζει πρόβλημα εδώ και κανα μήνα που το έχω έτσι.Για δοκίμασε...
 
Α, μα *εννοειται* δεν τον ειχα για OS, ουτε καν για εφαρμογες! Φυλαγα τις ταινιες μου εκει... Μεχρι που πριν λιγες μερες παρατηρησα οτι το ConvertXToDVD εβγαζε ταχυτητα 2χ, ενω κανονικα μου παει πανω απο 5x. Δεν εδωσα πολλη σημασια, εκανα ενα reboot και σαν να εφτιαξε. Μετα ομως αντεγραφα καποια divx με το CopyHandler (που σου επιτρεπει ελεγχο της διαδικασιας) και ειδα οτι υπηρχαν μεγαλα διαστηματα που η ταχυτητα διαμεταγωγης επεφτε στο 0 (απο 50MB/s περιπου που ειχε κανονικα sustained). Και διαπιστωσα οτι αρχισε να εξαφανιζεται...

Υπεροχα. Να δουμε μονο πως θα το εκλαβουν στο σερβις του ......., μια που το προβλημα δεν ειναι μονιμο...

......., ειχα βρει ενα προγραμματακι που σου επετρεπε να φτιαχνεις τεραστια αρχεια, ηταν ιδανικο για δοκιμη. Αλλα ξεχασα ποιο ητανε :(

[edit] http://www.technixupdate.com/create-huge-fake-file-10-tb-maximum-with-huge-fake-file-creator/

[edit2] Mπα, αυτα ειναι για fake P2P files. Ομως:

fsutil file createnew F:\dummyfile.ext sizeinbytes, αλλα δεν δουλευει σε 7αρια... συνεχιζω ψαξιμο.

[edit3, και καληνυχτα!] Εχει εδω καποια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με όλα αυτά, άλλαξα τελικά μια και δια παντός μάρκα στους σκληρούς. Όλα τα μηχανήματα μου αυτή τη στιγμή φοράνε πια Western Digital εκτός από το gaming pc μου που συνεχίζει να φοράει 2 500άρηδες Seagate.

Κανένα πρόβλημα με τους WD ακόμα και μετά από βδομάδες συνεχούς λειτουργίας. Ευτυχώς.

Βέβαια το gaming pc μου μέσα δεν έχει παρά παιχνίδια, τα οποία δεν θα με νοιάξει καθόλου αν χαθούν, οπότε αν κάποιος από τους δίσκους του τα κακαρώσει, τους πετάω και τους δύο την ίδια στιγμή στην ανακύκλωση.

Σκέφτομαι και σε αυτό το μηχάνημα να αλλάξω σκληρούς για παν ενδεχόμενο πάντως.........
 
Η αλήθεια είναι ότι η Seagate αποδείχθηκε ιδανική αυτόχειρας,μια και με το εγκληματικό αυτό λάθος τελικά έκανε την (χειρότερή της) ανταγωνίστριά WD να φαντάζει ως μοναδική....λύση ! (Έως την καθιέρωση των SSD αυτό φυσικά...! )

Φυσικά η λύση στο όλο θέμα είναι μία,πολύ πιο απλή κι ακούει στη φράση "μακριά από τη σειρά 7200.11".... :)
 
Εγώ δεν ξανακάνω το λάθος πάντως να πάρω Seagate μετά από αυτό.Δεν εξηγήθηκε σωστά άρα εαν πάω να ξαναγοράσω προιόν της θα είμαι βλάκας.Προτιμώ να δίνω παραπάνω λεφτά και να μην την παθαίνω.
 
Δε σε παρεξηγώ καθόλου,σου έδωσαν το δικαίωμα να σκέφτεσαι έτσι πλέον...
 
H WD εισχώρησε και αυτή στην SSD αγορά πλέον........
 
Απλά ήθελα να πω ότι στους SSD δίσκους οι ανταγωνιστές θα είναι ΠΟΛΥ περισσότεροι από τους τωρινούς...
 
Koιμομουν κανονικα τοσο καιρο. Μολις τωρα ειδα πως εχω εναν δισκο απο τους αναφερομενους Model: ST3750330AS. Τον εχω μονο για αποθηκευση δεδομενων και μεχρι τωρα (φτου φτου) δεν μου εχει παρουσιασει κανενα θεμα. Ισα ισα. Πρεπει να κανω αυτην την διαδικασια? Αν ναι πρεπει να εχω κανει backup το υλικο? Μιλαμε για πολυ πραμα και τρελο μπελα. Υπαρχει περιπτωση να τα μαμησω ολα χωρις λογο με το νεο FW?
 
Πίσω
Μπλουζα