[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] HDD

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.080
Αντιδράσεις
1.073
pooky(1) είπε:
AN σου σκάσει τροφοδοτικό, να δεις για πότε χαλάνε ΌΛΟΙ οι δίσκοι μαζί..... :(
Γι αυτό είπα ο ένας τουλάχιστον να είναι πάντα offline (εξωτερικός).
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
186
Και αν γίνει power surge την ώρα που λειτουργούν και δεν έχεις σταθεροποιητή τουλάχιστον, πάλι την έβαψες.

Εξωτερικός και off-line, θες να πεις. Εκεί συμφωνώ και επαυξάνω.

Στο μεγάλο μαγαζί οι servers μου είναι σε διαφορετικό "ρολόι" της ΔΕΗ, σε διαφορετικά σημεία και λειτουργούν υπό on-line UPS για μέγιστη ασφάλεια και για απόλυτα καθαρό ρεύμα. Εκεί δεν έχω το παραμικρό φόβο να γίνει κάτι (αν "σκάσει" ο 'ενας αναλαμβάνει ο άλλος) αλλά η λύση του on-line UPS είναι απαγορευτική για οικιακή χρήση λόγω κόστους.

Είχα απώλεια δίσκου λόγω μηχανικής βλάβης δυο φορές αλλά ας είναι καλά το raid (mirroring) το μόνο που έχασα ήταν οι σκληροί που το κόστος τους είναι αμελητέο μπροστά στη χασούρα να μη δουλέψουμε ένα ΣΚ.

Σπίτι έχω το time machine να παίρνει back-up, αλλά το πολύ - πολύ να κλαίω το χρόνο που θα κάνω να ξαναπεράσω τη μουσική μου από τον εξωτερικό που έχω στο συρτάρι αν γίνει η θεόστραβη και σκάσει και το macmini server και το time machine ταυτόχρονα.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.080
Αντιδράσεις
1.073
Error check / Bad sectors

Μπορείτε να προτείνετε ρε παιδιά κανένα καλό πρόγραμμα για να τσεκάρω τον σκληρό δίσκο μου για τυχόν ζημιά? Έπεσε πάνω του ένα αντικείμενο και δεν ξέρω τι έχει γίνει corrupt και τι όχι.
 

herco

RetroMasteR
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.504
Αντιδράσεις
46
Υπαρχουν παρα πολλα - αλλα ριξε μια ματια στο testdisk (ονομα και πραμα) - Ελεγχει και (αν χρειαζεται) σωζει files as hell. Με γλυτωσε απο απωλειες εκατονταδων GBs. Υπαρχει και step by step οδηγος.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.080
Αντιδράσεις
1.073
Ευχαριστώ. Βασικά με ενδιαφέρει απλά ένα scan να δω αν υπάρχει κάτι, χωρίς να μου κάνει κάποια διόρθωση, απλά αναφορά. Το scan disk των Windows δεν το εμπιστεύομαι.

Ολά αυτά μέσω command prompt με σκιάζουν λίγο πάντως...
 

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
488
Πέρα από αυτό που σου πρότεινε ο Herco, συνιστώ να κατεβάσεις τα διαγνωστικά προγράμματα που δίνουν οι ίδιες κατασκευάστριες εταιρείες για τους σκληρούς που φτιάχνουν (π.χ. Western Digital / Seagate).

Με βάση αυτές, αξιολογώ δίσκους στη δουλειά και είτε τους καταχωρώ ως λειτουργικούς / ανταλλακτικούς, είτε για πέταμα.

Δε με έχουν απογοητεύσει ποτέ μέχρι στιγμής κι έχω ελέγξει μερικές εκαντοντάδες σκληρούς! ;)
 

Spank!

RetroN00b
Joined
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
18
Αντιδράσεις
0
Παιδιά δεν ξέρω αν εχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες αλλα απο τα πολυ καλα προγράμματα που κυκλοφορούν και χρησιμοποιώ ειναι το hdsentinel.

Σου δείχνει το performance του δίσκου αλλα το κυριότερο απο κατω εχει και το health (υγεία) που του εχει απομείνει
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.467
Αντιδράσεις
2.773
Εχω δισκους εξωτερικους ολοι της WD κανα 5αρι 6 και 10 χρονων ο παλαιοτερος και ως τωρα κανενα προβλημα μαζι τους μεχρι χτες το βραδυ που ο πιο καινουργιος που τον ειχα προστατευμενο στην ντουλαπα σε σακουλιτσα με φουσκες και τον εβγαζα μια τον μηνα να του χωσω τιποτα δεν ανοιγει να δω τα αρχεια του μεσα..

Του δινει γραμμα το πισι αλλα δεν γραφει χωρητικοτητα ,μολις τον παταω με το ποντικι μου εγραφε the request could not be performed because of an  I/O device error αυτο χτες ,του κανα chkdsk ολο το βραδυ και σημερα που το παταω G: is not accesible the file or directory is corrupted or unreadable.

Τι αλλο του κανα ,κατεβασα το recuva τον σκαναρε μια χαρα και εκανα και σκαν με το HDSENTINEL με φωτο την παρακατω

skliros.JPG

Τι θελω τωρα ,βασικα ενα προγραμμα να σωσω οτι σωζεται,να τραβηξω αρχεια απο τον σκληρο στο πισι μου

Καμμια ιδεα;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.105
Αντιδράσεις
1.411
Έχεις την δυνατότητα να τον συνδέσεις σε άλλο pc; Το ίδιο ακριβώς μου έκανε ένας usb δίσκος στο δικό μου και λειτουργεί κανονικά σε άλλο pc. 
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.467
Αντιδράσεις
2.773
Ναι Μαριε τον εβαλα σε ενα με win7 και σε media box τα ιδια..

Εβαλα το file scavenger και βρηκε μεσα τα αρχεια μου ολα (η τα περισσοτερα) το θεμα ειναι οτι η demo version δεν σε αφηνει να κατεβασεις αρχεια πανω απο 64kb,κανα free παρομοιο προγραμμα παιδια η καμμια λυση με το scavenger;;
 
Μπλουζα