[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] HDD

stigmata38

RetroWannaBe
Joined
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Αντιδράσεις
0
εχω εναν p4 1,8 χτες εβαλα εναν σκληρο δισκο 250 gb στο bios το αναγνοριζη

κανονικα οταν ομως μπαίνω στα xp και πηγαίνω αυτον τον σκληρο και κανω ιδιοτητες μου δείχνει 127 gb τι να συμβαίνει άραγε ? κάποιοι μου ειπαν να κανω update το bios αλλα δεν το διακινδυνεύω.....
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
Η λύση που ζητάς φίλε μου είναι στο συνημμένο αρχείο παρακάτω...

Κάντο extract και τρέξε το .exe αρχείο.

Πάντως νομίζω ότι τον δίσκο σου αυτή τη στιγμή τον βλέπει 137GB κι όχι 127.Κάνω λάθος;

Αλήθεια,τα XP σου είναι SP1 ή SP2 ;
 

kyriazisv

Retro Member
Joined
7 Νοέ 2007
Μηνύματα
130
Αντιδράσεις
1
manos426f είπε:
Η λύση που ζητάς φίλε μου είναι στο συνημμένο αρχείο παρακάτω...Κάντο extract και τρέξε το .exe αρχείο.

Πάντως νομίζω ότι τον δίσκο σου αυτή τη στιγμή τον βλέπει 137GB κι όχι 127.Κάνω λάθος;

Αλήθεια,τα XP σου είναι SP1 ή SP2 ;
Win XP ή Win XP SP1 δεν βλέπουν πάνω από 137GB όπως πολύ σωστά είπε ο Mάνος.

Χρειάζεσαι CD με Win XP SP2

ή

κάνεις εγκατάσταση τα XP που έχεις στο partition που βλέπει τώρα και όταν περάσεις και το SP2 θα σου δει και το υπόλοιπο, αλλά θα το δει σαν δεύτερο σκληρό (σε αφήνει να κάνεις όσα partitions θέλεις τα 137GB, και όσα partitions θέλεις το υπόλοιπο, αλλά δε μπορείς να κάνεις πχ 50GB από τα 137 και τα άλλα 87 να τα εννόσεις με τα περίπου 100GB που θα δεις μετά την εγκατάσταση του SP2)

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα όταν πήρα τον 250άρη για το PC μου.

Η λύση που ακολούθησα εγώ ήταν η πρώτη φυσικά (γιατί ήθελα να κάνω το δικό μου :D :shake: :D )
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
12
Τα ΧΡ SP1 υποστηρίζουν LBA!

Μπορείς να το ενεργοποιήσεις χωρίς επανεγκαταστάσεις, partitioning, κλπ πειράζοντας τη registry:

Με το regedit

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters]

πρόσθεσε το EnableBigLba (είναι DWORD Value)

δώσε τη τιμή 1 (enable).
 

stigmata38

RetroWannaBe
Joined
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Αντιδράσεις
0
εχω τα sp2 ο σκηροσ μου δείχνει 127 gb εκανα με το αρχειο αυτο που μου ειπες ΜΑΝΟς

αλλα πάλη τα ειδια εχει κοληση στα 127 gb και μαλιστα μετα απο αυτο το αρχειο Μάνος

μου τον εκανε μπλε στο ονομα τοπικος δισκος g:
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
12
Αυτό έγινε γιατί έχει δημιουργηθεί ήδη ένα partition 127 gb.

Αν κάνεις δεξί κλικ στο My Computer, Manage, Disk Management, βλέπεις καθόλου unallocated space; Αν ναι, κάνε resize το πρώτο.

Το καλύτερο είναι format του σκληρού και επανεγκατάσταση XP SP2 embeded.
 

stigmata38

RetroWannaBe
Joined
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Αντιδράσεις
0
εχω μεσα πραγματα δεν μπορω να τα κανω format ολλα ....για ριξτε μια ματια εδω

οχχχ δεν βγηκε η εικονα....

οκ ολα καλα μου τον εκανε partitioning και μου έβγαλε και αλλα 110 gb!!!!

ευχαριστω μαγκες ολους

αφιερώνω και ενα τραγουδάκι..

[edit]This video has been removed by the user.


Sorry about that.[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
Συγνώμη,για να καταλάβω,τελικά από τον δίσκο έβλεπε αρχικά μόνο τα 127GB και τα άλλα 110,τα είδε μόλις τα έκανες δεύτερο partition ;

Μιλάμε για καινούργιο δίσκο ;
 

stigmata38

RetroWannaBe
Joined
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Αντιδράσεις
0
ναι μιλάμε για καινουργιο δισκο
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
Για να μην ανοίγω καινούργιο thread,ξεθάβω το παρόν,μια κι έχω πρόβλημα κι εγώ εσχάτως μ' έναν δίσκο.

Ο δίσκος αυτός έγραφε δεδομένα πάνω του -φαινομενικά τουλάχιστον- κανονικά.Επίσης,δεν έκανε κανένα θόρυβο,τ' αντίθετο μάλιστα,παραήταν ήσυχος !

Χρησιμοποιήθηκε (ή μάλλον πρόλαβε να χρησιμοποιηθεί) από μένα για πολύ λίγο (δανεικός από φίλο γαρ..) σε συνδυασμό με εξωτερική θήκη για μεταφορά αρχείων.Όλα δείχναν να γίνονται Ο.Κ με τις αντιγραφές αρχείων,αν και βέβαια,απ ότι διαπίστωσα τελικά,κάποια αρχεία ~4 GB τα παραποιούσε.

Το θέμα είναι ότι έβαλα να του κάνω format κάποια στιγμή,προχθές δηλαδή,κι από τότε....πάπαλα !

Δε μπορεί να ολοκληρωθεί το format,ούτε μέσα από τα windows,ούτε αν βγω σε DOS περιβάλλον και μου λέει οτι εμφανίζει πρόβλημα στο "secondary NTFS boot sector" !

(γι' αυτό ίσως και το θέμα με τα μεγάλα αρχεία ;; )

Να τον σουτάρω λοιπόν το δισκάκο ή λέτε ότι παίζει να τον σώσω με κάποιο τρόπο ;

Δεν είναι κανένας μεγάλος δίσκος,60άρης είναι,οπότε το θέμα φυσικά δεν είναι η αξία του όπως καταλαβαίνετε,αλλά αν απλά μπορεί να σωθεί.

Δοκίμασα να τον φορμάρω και μέσα από το Partition magic 8.0 κι είχα επίσης ανεπιτυχές αποτέλεσμα.

Σκέφτηκα να δοκιμάσω και με το Swissknife,αν και δεν αναμένω κάτι διαφορετικό.

Τι λέτε λοιπόν παίδες ; :)
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.072
Αντιδράσεις
2.670
Aυτό με το αρχείο 4GB λογικό είναι. Στα 32bit Windows η κάθε εφαρμογή μπορεί να διαχειριστεί μεχρι 2GB μνήμης. Πιστεύω ότι ακόμα και το απλό copy τόσο μεγάλων αρχείων δεν παίζει.

Στο θεμα μας, δοκίμασες να διαγράψεις το partition ή απλά το έκανες φορμάτ αφήνοντας την ίδια γεωμετρία; Εάν όχι, σβήστο και ξαναφτιάξτο!
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.473
Αντιδράσεις
2.784
Μano απο τα γραφομενα σου καταλαβα οτι πρεπει να εχεις προβλημα με το "secondary NTFS boot sector" .

Κοιταξε το.
icon10.gif
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
Rygar είπε:
Aυτό με το αρχείο 4GB λογικό είναι. Στα 32bit Windows η κάθε εφαρμογή μπορεί να διαχειριστεί μεχρι 2GB μνήμης. Πιστεύω ότι ακόμα και το απλό copy τόσο μεγάλων αρχείων δεν παίζει.
Eμ...κάπου μπερδεύεσαι,καμία σχέση ρε και....12 GB αρχεία μια χαρά αντιγράφονται κανονικά...

Rygar είπε:
Στο θεμα μας, δοκίμασες να διαγράψεις το partition ή απλά το έκανες φορμάτ αφήνοντας την ίδια γεωμετρία; Εάν όχι, σβήστο και ξαναφτιάξτο!
Χε,χε,αυτό έκανα τελικά (προτού το διαβάσω εδώ όμως... :p ) και λύθηκε το πρόβλημα !!!

Thanks πάντως man,ήσουν ολόσωστος στην πρότασή σου ! ;)

Aardvark είπε:
Μano απο τα γραφομενα σου καταλαβα οτι πρεπει να εχεις προβλημα με το "secondary NTFS boot sector" .Κοιταξε το.
icon10.gif
Χα,χα,χα !!!! :D :D
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
186
Rygar είπε:
Aυτό με το αρχείο 4GB λογικό είναι. Στα 32bit Windows η κάθε εφαρμογή μπορεί να διαχειριστεί μεχρι 2GB μνήμης. Πιστεύω ότι ακόμα και το απλό copy τόσο μεγάλων αρχείων δεν παίζει.
Μην μπερδεύεσαι. Στα 32 bit λειτουργικά μια χαρά γίνεται μεταφορά και αποθήκευση μεγάλων αρχείων. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε dual layer DVD από image, για παράδειγμα.

Μάλλον αναφέρεσαι στην αδυναμία των Win 98 να δημιουργήσουν αρχείο πάνω από 4 giga, περιορισμός του fat 32 που έλυσαν τα 2000 με το NTFS (και ενίοτε τα NT) .
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.072
Αντιδράσεις
2.670
Σωστά. Εχετε δίκιο. Ηδη έχω ένα ISO κοντά στα 7GB μπροστά μου ;)
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
"Ξεθάβω" το thread και διαβάστε περίπτωση...

Είχα τα Win XP σ' έναν δίσκο που θα έβγαινε από το PC,οπότε τα πήρα ένα image με το Acronis 11,και κατόπιν τα πέρασα σε έναν (από τους δύο) νέους δίσκους που πήρα.

Από τον δίσκο αυτόν λοιπόν που τα μετέφερα,τα XP αρνούταν πεισματικά να ξεκινήσουν !!!

Ρε τι έλεγξα για το σωστό boot sequence των δίσκων στο bios,τι έβγαλα όλους τους άλλους 5 δίσκους από τις SATA υποδοχές του mobo,τι έβαλα τον δίσκο σε καθεμία εκ των 9 SATA υποδοχών της μητρικής,δεν έλεγε να ξεκινήσει με τίποτα τα XP !!!!

Επανέλαβα τη διαδικασία του image restoring και δε κατάφερα τίποτα !!!

Τελικά,δοκιμάζοντας τη διαδικασία στον έταιρο εκ των δύο (ολόιδιων) δίσκων που πήρα,όλα πήγαν περίφημα,και τα XP ξεκινάνε σε όποια SATA υποδοχή κι αν είναι ο δίσκος !

Έχει κανείς κάποια λογική εξήγηση γι' αυτό το παράδοξο φαινόμενο ρε παιδιά ;!;
 

washcloud

Retro Member
Joined
15 Φεβ 2008
Μηνύματα
128
Αντιδράσεις
9
...δλδ το "decompression" του image έγινε κανονικά ;

Κι αν ναι, τί σόι μήνυμα σου πέταξε όταν πήγαινε να μπουτάρει τα win ; (και σε ποιό σημείο ; )

...Αν και "όλα" λένε ότι ο δίσκος παίζει να τραβάει κάποιο ζόρι...(τπτ bad sectors, ίσα-ίσα εκεί που εγκαθίστανται "σημαντικά" αρχεία των win...)

Εκτός κι αν το τραβάω μακρυά, κι απλά δεν έκατσε καλά η εγκατάσταση, απ' την "αποσυμπίεση" (έτσι, για μια φορά). Δοκίμασες να την επαναλάβεις ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
washcloud είπε:
...δλδ το "decompression" του image έγινε κανονικά ;Κι αν ναι, τί σόι μήνυμα σου πέταξε όταν πήγαινε να μπουτάρει τα win ; (και σε ποιό σημείο ; )
Κανονικά...

Δεν πέταξε κανένα μήνυμα,απλά ΔΕΝ έμπαινε στα windows...

washcloud είπε:
...Αν και "όλα" λένε ότι ο δίσκος παίζει να τραβάει κάποιο ζόρι...(τπτ bad sectors, ίσα-ίσα εκεί που εγκαθίστανται "σημαντικά" αρχεία των win...)
Δε το νομίζω,αλλά θα το δω κι αυτό...!

washcloud είπε:
Δοκίμασες να την επαναλάβεις ;
Nαι,αμέ και τίποτα πάλι !
 

washcloud

Retro Member
Joined
15 Φεβ 2008
Μηνύματα
128
Αντιδράσεις
9
Μάνο, αν του ξαναπέρασες το image, "και τίποτα πάλι", ο δίσκος λογικά τραβάει ζόρι....

...Το "δεν μπαίνει στα win" το άφησες πάλι λίγο φλου - οπότε υποθέτω ότι εννοείς πως φτάνει στο "logo screen", με την "μπάρα να φορτώνει" από κάτω........ασαεί.

Οι κινήσεις που εγώ θα έκανα θα ήταν οι εξής :

"Ξύρισμα" του δίσκου με το Zero Filling utility της εταιρίας του,

full diagnostic scan πάλι με το σχετικό util, κι αν περάσει το full test,

δημιουργία συστήματος αρχείων,

και ακόμα μία δοκιμή να του περάσω το εν λόγω image.

Aν πάλι μου έβγαζε προβλήματα, RMA.

Απ' τη στιγμή που (μάλλον) ΠΑΕΙ να μπουτάρει τα win, δεν παίζει να είναι πρόβλημα σύνδεσης (καλωδιοταινία, loose connector, τροφοδοσία). Οπότε, απ' τη στιγμή που είναι δοκιμασμένο το image σε πανομοιότυπο δίσκο, ΠΡΕΠΕΙ να έχει πρόβλημα στα platters ο δίσκος (με bad sectors που λέγαμε).....
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
Θα τον εξετάσω,μια και δε μου αρέσει το όλο θέμα....
 
Μπλουζα