Πάμε για COMPUTER SHOPPING! (1980)

Εγω είμαι ακόμα πολύ μικρός οι δικοί μου δεν έχουν ακόμα ανοίξει το μαγαζί και δεν μπορώ να βγάλω τα πρώτα μου χρήματα.

Το σκέφτονται πάντως για μετά 3 χρονια. Θα δείξει τι θα γίνει στο μέλλον.
 
Εγώ πάλι... Μαμά μπαμπά, αγκού!
 
1980...είμαι 7 ετών.

Η μόνη μάρκα από δαύτες που έχω ακούσει είναι η Atari, έχω δει και ένα 2600 που είχαν τα ξαδέρφια μου.

Μάλλον δεν αγοράζω τίποτα από υπολογιστές γιατί θέλω και εγώ το 2600, δεν καταλαβαίνω ακόμα τι σημασία έχει να υπάρχει πληκτρολόγιο. Αφού είναι απλούστερο να βάλεις την "κασέτα" μέσα και να παίξεις... :)

\ είπε:
Τον Apple II για να παίζουμε τα πρώτα παιχνίδια της Sierra?
Εδώ παραβιάζεις μόνος σου τους κανόνες που έθεσες περί "μη γνώσης του μέλλοντος". Την Sierra δεν την ξέρει κανείς το 80. Υπάρχει μια κάποια On-Line που μόλις έχει ιδρυθεί και έχει βγάλει ελάχιστα παιχνίδια. Σιγά μην αγοράσει κανείς έναν πανάκριβο υπολογιστή για χάρη της...
 
Αν το πάμε έτσι θα φτάσουμε στο 84 και οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν θα ξέρουν τι τους γίνεται ακόμα, οπότε ας υποθέσουμε ότι έχετε διαβάσει 5 πράγματα από ξενόγλωσσα περιοδικά γι' αυτά τα μικρά κουτάκια και ξέρετε τι είναι.

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει Plot-1 ή Cat computers για να μη πούμε άλλα μαγαζιά που κρατάνε ως σήμερα και κάνουμε διαφήμιση.

Ξέρετε λοιπόν τι είναι ο Atari 400 αλλά δεν ξέρετε το μέλλον του από κει και πέρα.

Ξέρετε τι είναι ο ZX-80 αλλά δεν ξέρετε ότι τον επόμενο Μάρτη θα αντικατασταθεί από τον 81.

@Maddog

Να υποθέσω ότι ήσουν σπασίκλας και δε σε παίζανε μικρό ε? :)

"Όταν βάζουμε πόδια θα φοράνε όλοι το ίδιο νούμερο παπούτσι"

"Όταν μετράμε στο κρυφτό θα μετράμε με χιλια-ένα, χιλια-δύο, χίλια-τρία και όχι ένα-δυο-τρια γιατί δε κρατάνε δευτερόλεπτο"

"Στην αμπάριζα οι κολόνες θα πρέπει να απέχουν (μέτρα * αριθμό παιχτών ομάδας) / (συντελεστής φύλλου παιχτών)

1=αγόρια, 2=κορίτσια), μιας και τα κορίτσια τρέχουν λιγότερο.... "
 
Παιδια σκεφτειτε αν θα ηταν χρησιμο να προσθετα ενα poll με τους διεκδικητες σε καθε τετοιο thread...
 
Λοιπόν μετά τα καθιερωμένα συγχαρητήρια για το θεματάκι...έχουμε και λέμε...

1980/81 είμαι 12/13 ετών και το μυαλό μου είναι κολλημένο στα tabletops και handhelds της ΤΟΜΥ και ειδικά της COLECO και σχεδόν κάθε μέρα περνώ μια βόλτα για να χαζέψω τη βιτρίνα γνωστού παιχνιδάδικου της Αγίας Σοφίας. Για να δω ..ο κουμπαράς έχει μέσα περίπου 5000 δρχ, όσο κάνει εκείνο το γυαλιστερό PUCKMAN της TOMY...άτιμα COLECO είναι πανάκριβα...γκρρρ.

Κομπιούτερ ? μήπως εννοείτε εκείνη την αριθμομηχανή με τους κόκκινους,φωτιζόμενους αριθμούς που έχω για το σχολείο και κάνει μόνο τις τέσσερις πράξεις ? Μα τι μπορείς να κάνεις με τα ...κομπιούτερ, εκτός από πράξεις ? διόλου διασκεδαστικό θα έλεγα...ενώ εκείνο το μαύρο ραλάκι της TOMY....το έχω ζωγραφίσει σε όλα μου τα τετράδια !
 
Γιατί σβήσατε τα μυνήματα μου;
 
Το 1980 έγω ήμουν 6 ετών και η μόνη μου επαφή με κάτι ηλεκτρονικό ήταν ένα Atari 2600 που είχε φέρει ο νονός μου απο τη Γερμανία το '79. Οπότε μάλλον δε θα ήξερα και δε θα μπορούσα να επιλέξω κάτι απο αυτά εγώ ...
 
Fistikis είπε:
Γιατί σβήσατε τα μυνήματα μου;
θα σβηστει οτιδηποτε παρεκλιννει του θεματος ή αποπειραται flaming. Το thread θα καθαριστει.
 
ok.. Τοτε σβήστε ΟΛΑ τα μυνήματα μου από αυτό το thread. Δεν μου αρέσει να γράφω για ανθρώπους δίχως χιούμορ.
 
@FIstikis

Εγώ ζήτησα να σβηστούν τα offtopic μιας και ήταν (αν δεις το πρώτο post) requirement, οπότε προς εδώ τα πυρά και όχι στους admins:)

Καλός ο χαβαλές και το χιούμορ αλλά δημιουργεί θόρυβο. Θα πεις εσύ κάτι, θα πεταχτεί ο άλλος να το συνεχίσει και θα έχουμε περισσότερα τέτοια posts από ότι θα 'θελα.

Αν θελήσει κάποιος μετά από ένα μήνα να διαβάσει το thread θα χάσει την μπάλα. Είναι κλασσική περίπτωση όμορφα posts φίλων να χάνονται σε τόνους offtopic
 
...μα στις μέρες μας (1980) δεν υπάρχουν γκουμπιουτερ για το σπίτι...είστε άσχετοι...μάλλον εννοείτε αυτά που κάνουμε τις πράξεις(αριθμομηχανή)!

Τα γκουμπιουτερ είναι πολύ μεγάλα (είδα μερικά στα σταρτρεκ και στο γκαλάκτικα στην τηλεόραση) έχουν πολλά φωτάκια και μεγάλες μπομπίνες που καταγράφουν διάφορα πράγματα που δεν καταλαβαίνω! Γκουμπιούτερ για το σπίτι δεν έχει ούτε η κόρη του Ωνάση!

Από την άλλη ακόμα και να φτιάξουν θα είναι πανάκριβα και δεν ξέρω που θα τα βρω στην Ελλάδα!

Εγώ λοιπόν λέω να περιμένω κάνα δυο χρόνια γιατί αυτός ο -πως τον λένε= σινκλέρ ο Άγγλος μου φαίνεται ότι ετοιμάζει κάτι καλό...θα πάρω εκείνο μόλις βγει! Ελπίζω να βγει μέσα στο 1982!

--------------------------

Ειλικρινά κάπως έτσι θα σου απαντούσα τότε εξαιρώντας φυσικά την τελευταία πρόταση που απλά την έγραψα για να υμνήσω τα σπέκτρουμ! Δεν θα καταλάβαινα γιατί χρειάζομαι υπολογιστή αφού παιχνίδια έπαιζες με το επίσης ακριβό τότε για μένα 2600!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shock είπε:
Ξέρετε λοιπόν τι είναι ο Atari 400 αλλά δεν ξέρετε το μέλλον του από κει και πέρα.Ξέρετε τι είναι ο ZX-80 αλλά δεν ξέρετε ότι τον επόμενο Μάρτη θα αντικατασταθεί από τον 81.
OK, αν και μου άρεσε η τροπή που πήρε το "παιχνίδι" θα παίξω και με τον δικό σου τρόπο.

On budget: Atari 400

Παξιμάδι: Newbrain, που τον παράλειψες από την λίστα (δεν ψηφίζω ρε Apple που να χτυπιέσαι κάτω!)

Shock είπε:
@MaddogΝα υποθέσω ότι ήσουν σπασίκλας και δε σε παίζανε μικρό ε? :)
Να υποθέσω ότι ήσουνα ζηλιάρης όταν κάποιος έβγαινε εξυπνότερος από εσένα στο παιχνίδι; :p

άμα θέλεις να βάζεις ψιλά γράμματα και rules, να τα κάνεις proper... :)

Και να βγάλεις τον VIC-20 από την λίστα για το 1980, μόνο στην Ιαπωνία αγόραζες το αντίστοιχο VIC-1001.

VIC-20 όπως το ξέρουμε βγήκε το 1981. Μπορείς πάντα να βάλεις τον PET.

Ίσως να βοηθήσει η ανά έτος κατάταξη του old-computers.com για να βρίσκουμε υποψήφιους;

http://www.old-computers.com/museum/year.asp?st=1&y=1980
 
Εγώ θα γεννηθώ σε πέντε χρόνια, αλλά ο μπαμπάς μου χρησιμοποιεί Apple II στο Πανεπιστήμιο!
 
LOL Ο γιατρός εκτός του ότι μας την είπε επειδή προσπαθούμε να βελτιώσουμε τους κανόνες και να λύσουμε το πρόβλημα του "δεν ήξερα τι είναι computer" είπε και κάτι χρήσιμο :) (καρφί)

Πράγματι ο Vic-20 αποκλείστηκε γιατί to 80 κυκλοφορούσε μόνο στην Ιαπωνία οπότε θα μπορούσε να τον αγοράσει μόνο ο Pitsunami.

Ο Newbrain νόμιζα ότι κυκλοφόρησε τέλος του 80 και δεν τον έβαλα αλλά ο γιατρός κάτι θα ξέρει για να το λέει.

Θυμάμαι τις διαφημίσεις στα περιοδικά του χώρου για τον Newbrain αλλά δε θυμάμαι την τιμή του. Ήταν πιο ακριβός άραγε από τον 400άρη για να τον βάλεις στην κατηγορία παξιμάδι?

@Maddog

Να σε δω τι θα ψηφίσεις το 84 που μας το παίζεις hater :)
 
Ο Newbrain σύμφωνα τουλάχιστον με wikipedia και old-computers κυκλοφορούσε κανονικά το 1980, οπότε κάπως έτσι τον ψήφισα. Για την τιμή έχω την εντύπωση ότι ήταν ακριβούτσικος ακόμα και 2-3 χρόνια αργότερα (επί αρχών Pixel πρέπει να υπάρχουν ακόμα κάτι διαφημίσεις...) γι'αυτό θεώρησα ότι θα έπαιζε στην κατηγορία "παξιμάδι" το 1980. Δυστυχώς είναι μεγάλο πρόβλημα το να βρεις τιμές εποχής για την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσουν τα περιοδικά που ξέρουμε.

Όσο για το 1984, φυσικά και θα ψηφίσω PC-AT. Αν έλπιζες ότι το πρώτο ψωρο-Mac με single-sided floppy και χωρίς HDD είχε ελπίδες... :p
 
1980 - για να εχουμε και ενα reference
 
To 90% απο αυτα wally, μαλλον δεν περπατησε ποτε στην ελλαδα. Οποτε μενουμε στους ιδιους υποψηφιους, βγαζοντας τον Vic 20 απ εξω. Η μαλλον.. εσεις θα το βγαλετε, μιας και με μπαμπα και θειους ναυτικους κατι μου λεει οτι θα μου ερθει εισαγωμενο!! :p

(Και παιζει και αυτος ο παραγοντας του "απ το εξωτερικο" μιας και πολλα παιδια ειχαν μπαμπα και συγγενεις ναυτικους με εισροη απο ηλεκτρονικα καλουδια που δεν υπηρχαν στο γκρεεκε).
 
Επεσα πανω σε αυτο το thread που λησμονησαμε ενω χωρα πολυ κουβεντα.

Δεν ριχνετε μια γρηγορη αναγνωση-ανακεφαλαιωση μηπως κανουμε κανα poll και συζητηση?
 
Πίσω
Μπλουζα