domniki
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 2.624
Αμάν αυτός ο Κρόνιν! Ευτυχώς δεν διάβασα το βιβλίο με τους ανθρακωρύχους! Μα τι μαυρίλα είναι αυτή! Μήπως αυτό είναι ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ?https://en.wikipedia.org/wiki/The_Citadel_(novel)You bring back memories. Τα 'χα διαβάσει αλλά τα ξέχασα (διαβάζοντας την περιγραφή σου καταλαβαίνω το γιατί...) Μου 'κανε ιδίως κλικ στο μνημονικό αυτό με τις χαμένες εξετάσεις λόγω διφθερίτιδας.
Υπάρχει τότε στάνταρ και τρίτο του Κρόνιν τρελά ψυχοπλακωτικό. Αυτό με τους ανθρακωρύχους και την γκρεμισμένη στοά. Όπου σε πιάνει η ψυχή σου γιατί ο αδελφός του ήρωα είναι έφηβος, πολλά υποσχόμενο αστέρι στο ποδόσφαιρο και την Κυριακή περιμένει να παίξει έναν αγώνα όπου θα τον δουν οι παράγοντες μιας μεγάλης ομάδας (και θα γλιτώσει κι αυτός από τη μιζέρια της ζωής στο ορυχείο). Κι όπως είναι όλοι χαμένοι μέσα στο σκοτάδι και το κρύο, εκείνος όλο ρωτάει "να είναι τώρα Τετάρτη; Θα προλάβω άραγε τον αγώνα την Κυριακή; Να έχει φτάσει Παρασκευή; Θα μας βγάλουν μέχρι την Κυριακή να προλάβω τον αγώνα; Έτσι μπαμπά;" Και τελικά δεν προλαβαίνει ούτε το φως του ήλιου να ξαναδεί Μιλάμε, ΤΟ ψυχοπλάκωμα.
Αν θες να συμφιλιωθείς με τον Κρόνιν, διάβασε τα μικρά, ασήμαντά του.
Την "Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων" την είχα διαβάσει και μου είχε αρέσει. Ήταν πολλοί νοματαίοι βλέπεις κι ανάμεσά τους ο μεγάλος γιος της οικογένειας και μια κοπέλα (που δεν θυμάμαι τι σχέση είχε με την οικογένεια αλλά υπήρχε στο νησί κι αυτό μου αρκούσε)
Μακριά από μένα αυτά!!! Είμαι σε μια ηλικία που θέλω χαρούμενες ιστορίες!!!