Παιδικά Βινύλια LP

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας DimitrisK
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τα παραμύθια του Γκυ Ζιρώ

Από το 1962 έως το 1969, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γκυ Ζιρώ έκανε την επιμέλεια και ραδιοσκηνοθεσία σε μια σειρά από παιδικά παραμύθια που κυκλοφόρησαν σε δισκάκια των 45 στροφών από την RCA Victor. Τους ρόλους ερμήνευσαν σημαντικοί ηθοποιοί μας (νεότατοι τότε) όπως η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Γιάννης Φέρτης, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μίρκα Καλατζοπούλου, ο Σταύρος Ξενίδης, ο Τρύφων Καρατζάς, ο Νίκος Βασταρδής, η Ειρήνη Κουμαριανού, η Λουΐζα Ποδηματά κ.α. Η ηχογράφηση έγινε στους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου.

Ανάμεσα στα παραμύθια που ηχογραφήθηκαν, ήταν "Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι" και "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Γιάννη Φέρτη (στους ρόλους του βασιλόπουλου και του τέρατος αντίστοιχα):

"Η μικρή γοργόνα" με την Ξένια Καλογεροπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη Μαίρη Χρονοπούλου στο ρόλο της Μάγισσας,

"Ο Πινόκιο" με την Ξένια Καλογεροπούλου στον ομώνυμο ρόλο, "Η Σταχτοπούτα" με τη Μίρκα Καλατζοπούλου, τον Τρύφωνα Καρατζά (βασιλόπουλο) και τη Λουΐζα Ποδηματά (κακιά μητριά):

"Η Κοκκινοσκουφίτσα", "Ο Κοντορεβυθούλης", "Ο Παπουτσωμένος Γάτος", κ.α.

Ηχογράφησα ένα μικρό απόσπασμα από την "Πεντάμορφη και το Τέρας" σε ένα παλιό πικάπ Philips., αλλά επειδή δεν γίνεται upload, δίνω ένα

από επανέκδοση (νομίζω του 2009) της παλιάς ηχογράφησης σε CD πια.

xionati1.jpg

ter1.jpg

gorg1.jpg

pin1.jpg

stax1.jpg

rev1.jpg

gatos1.jpg

kokkin1.jpg

phil.jpg

staxt-2.jpg

teras2.jpg

xion-2.jpg

NIOBH είπε:
Τα παραμύθια του Γκυ Ζιρώ
Από το 1962 έως το 1969, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γκυ Ζιρώ έκανε την επιμέλεια και ραδιοσκηνοθεσία σε μια σειρά από παιδικά παραμύθια που κυκλοφόρησαν σε δισκάκια των 45 στροφών από την RCA Victor. Τους ρόλους ερμήνευσαν σημαντικοί ηθοποιοί μας (νεότατοι τότε) όπως η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Γιάννης Φέρτης, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μίρκα Καλατζοπούλου, ο Σταύρος Ξενίδης, ο Τρύφων Καρατζάς, ο Νίκος Βασταρδής, η Ειρήνη Κουμαριανού, η Λουΐζα Ποδηματά κ.α. Η ηχογράφηση έγινε στους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου.
Απίστευτα παιδικά θέματα!!!!!! Ευχαριστούμε πολύ!

Eagle 1 είπε:
Απίστευτα παιδικά θέματα!!!!!! Ευχαριστούμε πολύ!
Να σαι καλά Eagle 1! :)

Άλλη μια σειρά με παιδικά παραμύθια σε δισκάκια βινυλίου 45 στροφών, είχε κυκλοφορήσει τη δεκαετία του 60 από την "Baby Sitters" Records!

Το μόνο δισκάκι που έχω βρει, περιλαμβάνει τα παραμύθια "Τομ ο Τοσοδούλης" των αδελφών Γκριμ και "Το άσχημο παπάκι" του Χ. Κ. 'Αντερσεν, σε αφήγηση και τα δύο της Βέρας Ζαβιτσιάνου και μουσική επιμέλεια της Ιφιγένειας Ευθυμιάτου.

tosodoulis.jpg

BS.jpg

NIOBH είπε:
Να σαι καλά Eagle 1! :)

Άλλη μια σειρά με παιδικά παραμύθια σε δισκάκια βινυλίου 45 στροφών, είχε κυκλοφορήσει τη δεκαετία του 60 από την "Baby Sitters" Records!

........
Θαυμάσια ευρήματα! !!!! Θυμάμαι στις προθήκες των καταστημάτων το δισκάκι Τομ ο Τοσοδούλης, το οποίο ήθελα, αλλά δεν είχαμε πικάπ τότε!!!! Μου έφερες πολύ καλές άνάμνήσεις, να είσαι καλά!!!!!!

πάντως στο εξώφυλλο του δίσκου Αγριολούλουδο τα δυο παιδάκια, μου θύμισαν τις εικόνες από τη Μελέτη Περιβάλλοντος της Α' Δημοτικού...

Πίσω
Μπλουζα